Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ειδοποίηση για πρόστιμα Δημοτικής Αστυνομίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδοποίηση για πρόστιμα Δημοτικής Αστυνομίας
Αρκετοί Δημότες έχουν λάβει κλήση από την Δημοτική Αστυνομία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχουν εξοφλήσει το χρέος τους

Καλούνται να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους, γιατί διαφορετικά θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Παναγιώτης Βενιζέλος

Παραπομπή των 5 για το Βατοπέδι

Στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους κύριους Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο θα προχωρήσει η ειδική 13μελής Προανακριτική Επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης από τη Βουλή ο πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ψήφισαν συνολικά 282 βουλευτές.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος έλαβε 194 υπέρ της παραπομπής, 81 κατά, 2 «παρών», 4 λευκά και 1 άκυρο.
Ο Πέτρος Δούκας έλαβε 177 υπέρ, 81 κατά, 13 «παρών», 0 λευκά και 11 άκυρα.
Ο Αλέξανδρος Κοντός έλαβε 186 υπέρ, 77 κατά, 4 «παρών», 0 λευκά και 15 άκυρα.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έλαβε 167 υπέρ, 91 κατά, 17 «παρών», 1 λευκά και 6 άκυρα.
Ο Κώστας Κιλτίδης έλαβε 49 υπέρ, 212 κατά, 16 «παρών», 0 λευκά και 5 άκυρα.
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έλαβε 198 υπέρ, 73 κατά, 7 «παρών», 4 λευκά και 0 άκυρα.
Ως εκ τούτου, ο κ Κιλτίδης δεν παραπέμπεται ενώπιον της επιτροπής.
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος υποστήριξε ότι η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και διώξεις συγκεκριμένων πολιτικών και κλίματος κατασκευής ενόχων.
«Κάποιοι ασφισβητούν την εντιμότητά μου όταν έχω πουλήσει την μισή μου περιουσία και δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασιακος.
 ΣΚΑΪ

4η Πανελλήνια Σύνοδος Φο.Δι.Σα

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔιΣΑ) πραγματοποίησε στη Ζάκυνθο, την 4η Πανελλήνια Σύνοδο του -στις 24, 25 & 26 Ιουνίου 2010-, με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑ»
Κεντρικά ζητήματα της 4ης Πανελλήνιας Συνόδου, που συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο ΦοΔιΣΑ και τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Νομού Ζακύνθου, ήταν:
Η εξέταση των προβλημάτων που ανακύπτουν από το νέο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, όπως αυτό διαμορφώθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.
Η διαμόρφωση και προώθηση της πρότασης του Δικτύου για ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με συγκεκριμένα έργα, στα χρονικά πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Στη Σύνοδο συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΦοΔιΣΑ, εκπρόσωποι υπουργείων, της ΚΕΔΚΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων της Ζακύνθου, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, κλπ.
Στα συμπεράσματα της Συνόδου καταγράφεται η στήριξη του συνόλου των ΦοΔιΣΑ στο προτεινόμενο από το Δίκτυο, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και καλούνται η Διυπουργική Επιτροπή αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία (κυρίως ΥΠΕΚΑ και ΥΠΕΣ), να προχωρήσουν στην υιοθέτηση και άμεση υλοποίησή του.
Επίσης στα συμπεράσματα της Συνόδου καταγράφεται η εμμονή του Δικτύου, στη θέση του σχετικά με τη νομική μορφή των ΦοΔιΣΑ. Το Δίκτυο επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας Επιχειρήσεων ΦοΔιΣΑ της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρεί τελείως άστοχη και αναποτελεσματική την επιλογή του προγράμματος Καλλικράτης για δημιουργία ΦοΔιΣΑ με τη μορφή Συνδέσμων (ΝΠΔΔ). Το Δίκτυο, θα παρουσιάσει πολύ σύντομα, σχέδιο νόμου αναφορικά με τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των Επιχειρήσεων ΦοΔιΣΑ, που θα κατατεθεί στην κυβέρνηση και στα κόμματα της βουλής.
Στόχος του Δικτύου και των Φορέων που μετέχουν σ’ αυτό, όπως αποτυπώθηκε στην 4η Πανελλήνια Σύνοδο της Ζακύνθου, δεν είναι η διεκδίκηση συντεχνιακών ή συνδικαλιστικών ωφελημάτων, αλλά η προβολή επεξεργασμένων και πρακτικών προτάσεων για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας.

Άδικη και παράλογη η παρακράτηση της επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες

ImageΑντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα του επαγγέλματός τους έρχονται γι’ ακόμα μια χρονιά οι Έλληνες αγρότες. Οι αγρότες εργάζονται σκληρά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση δείχνει να πελαγοδρομεί και στον αγροτικό τομέα, που θα όφειλε να προσέξει περισσότερο, καθώς από τον τομέα αυτό μπορούμε να προσδοκούμε θετικά αποτελέσματα και προοπτική. Ο αγροτικός κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αδράνειας και της αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης αποτελούν η παρακράτηση της επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών από τις ΔΟΥ και η χαμηλή τιμή σιτηρών.


Του Γιώργου Κατσιμπάρδη πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και μέλους του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ
katsimpardisΠολιτικό φετίχ έχει καταστεί η φράση "λεφτά υπάρχουν", την οποία χρησιμοποίησε, σε κάποιες από τις προεκλογικές του ομιλίες τον Νοέμβριο του 2009, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τώρα πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου· "πολιτικό φετίχ" αλλά και "ακλόνητο" (και σχεδόν καθημερινό) επιχείρημα για κάθε βουλευτή της Ν.Δ. που κρατάει στα χέρια του ένα μικρόφωνο προκειμένου να μιλήσει ή που βγαίνει σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο και, βέβαια, και κυρίως, για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. (Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την ομιλία του στο πρόσφατο Συνέδριο της Ν.Δ., στην φράση αυτή εστίασε περισσότερο την αντιπολιτευτική κριτική του κατά του Γιώργου Παπανδρέου, παρά στο περίφημο ‘’Μνημόνιο’’ το οποίο και ο ίδιος, αν ήταν πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει).
Όμως, τη φράση ¨λεφτά υπάρχουν¨ δεν την είχε διατυπώσει ο Γιώργος Παπανδρέου σαν ένα μικροπολιτικό σύνθημα, κατά τις προεκλογικές εκείνες ομιλίες του, αλλά ως επωδό διεξοδικών αναλύσεων του ¨Προγράμματος¨ του ΠΑΣΟΚ με το οποίο είχε ζητήσει, και είχε πετύχει, την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, κατακτώντας τελικά μια μεγάλη και ιστορικά νίκη επί της Ν.Δ., με διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Βέβαια στην πράξη αποδείχτηκε ότι, όχι μόνο δεν υπήρχαν λεφτά αλλά, ότι το ελληνικό κράτος ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, γεγονός που υποχρέωσε την νέα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου να οδηγηθεί στις αγκάλες της ¨τρόικας¨ και, τώρα να παίρνει τα γνωστά αντιλαϊκά  μέτρα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της.  Σημαίνει αυτό ότι ο καταλογισμός της παραπάνω φράσης στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι άδικος.  Άδικος, όμως, είναι – και ασφαλώς απαράδεκτος-, ο τρόπος που αφήνεται απροστάτευτος ο πρωθυπουργός από τα στελέχη του εκείνα τα οποία διαμόρφωσαν το αναλυτικό προεκλογικό ¨Πρόγραμμα¨ του ΠΑΣΟΚ, και του υπέδειξαν να χρησιμοποιεί την φράση ¨λεφτά υπάρχουν¨.  Και είναι άδικος ο τρόπος που ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνεται έτσι, ως ¨πολιτικό προϊόν εν επαρκεία¨, απροστάτευτος να βάλλεται και, κατά κάποιο τρόπο, να φθείρεται, γιατί η κύρια ευθύνη βαρύνει τους παραπάνω συντάκτες του ¨Προγράμματος¨ που, όμως, σιωπούν αντί να βγουν να εξηγήσουν πως είχαν οδηγηθεί στις λαθεμένες εκείνες εκτιμήσεις τους και, το κυριότερο, να ζητήσουν συγνώμη από το λαό.  Έτσι και το αντιπολιτευτικό επιχείρημα της Ν.Δ. θα αποδυναμώσουν, αλλά και τους κραδασμούς που χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου θα απορροφήσουν εκείνοι που διαμόρφωσαν το προεκλογικό ¨Πρόγραμμα¨ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ίδωμεν….
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό είναι απόσπασμα  από την ομιλία του Γ.Κ. στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα (27.06.2010)

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ… (…δεν υπάρχει, όμως, ούτε συντροφικότητα)
 

AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Από περιπολούντες Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, την 28-06-2010 και ώρα 19.17΄, βρέθηκε μέσα σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, σκεπασμένο με κουβέρτα, στην τοποθεσία «Ριτσώνα» Δήμου Αυλίδας Ευβοίας, , πτώμα 60 χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, κατοίκου εν ζωή Αθήνας, ο οποίος αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές, ως εξαφανισθείς, από την 26-06-2010, ύστερα από δήλωση φιλικού του προσώπου.
      Ο 60 χρονος, έφερε τρία -3- τραύματα από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και στην κάτω σιαγόνα
     Ενεργείται προανάκριση.

Στο υπ. Οικονομικών η Απόφαση για την επιστροφή φόρου στο "αγροτικό" πετρέλαιο


Μια ακόμη εκκρεμότητα για τους αγρότες φαίνεται ότι επιλύεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, απομένει ώστε οι αγρότες να εισπράξουν την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν. Πέρσι, τα χρήματα καταβλήθηκαν στις 20 Αυγούστου.

Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στις 7 Ιουλίου



«Ραντεβού» στις 7 Ιουλίου στη Λαμία έδωσαν οι κτηνοτρόφοι, όπου θα πραγματοποιήσουν νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο.Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως τους οφείλονται, μεταξύ άλλων, εξισωτική αποζημίωση, επιστροφή ΦΠΑ και φόρου...
καυσίμων, ενώ καταγγέλλουν ότι εταιρείες του κλάδου έχουν δημιουργήσει καρτέλ γάλακτος.
Διαμαρτύρονται, επίσης και για μη σωστή στελέχωση -όπως υποστηρίζουν- των ΕΛΟΓΑΚ και ΠΑΣΕΓΕΣ ενώ καταλογίζουν στασιμότητα και αδράνεια σε κυβερνητικά στελέχη.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

....να δουλεύουν τα πρόβατα, για να τρώνε τα γίδια.


Η Ευρώπη...βρήκε πολλούς συµµάχους στη σύνοδο των χωρών της G20 στο Τορόντο. Συµφώνησαν µαζί της πως ο στόχος είναι να περιοριστούν τα ελλείµµατα, επειδή µόνο έτσι θα µειωθούν τα χρέη (και θα πληρωθούν οι τραπεζίτες). Με δυο λόγια, δεν άλλαξε τίποτα. Το παγκόσµιο διευθυντήριο θα εξακολουθήσει να οδηγεί τον κόσµο πραξικοπηµατικά σε ακόµη βαθύτερη ύφεση. Και δεν θα ορρωδήσει µπροστά σε τίποτα.
Ούτε σε λαούς ούτε σε Συντάγµατα. Οσα συνταγµατικά δικαστήρια κι αν ακυρώσουν τη λεηλασία των λαών, όπως συνέβη στη Ρουµανία µε τις περικοπές στις συντάξεις, ο Δράκουλας του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου θα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήµατος διψασµένος για αίµα αθώων.

Οι κυβερνήσεις.....έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Ταγµένες στο πλευρό των αρπακτικών του χρηµατιστικού κεφαλαίου που τις διατηρεί στην εξουσία, ανατρέπουν ολόκληρη την κοινωνική φιλοσοφία στην οποία στηριζόταν το αστικό σύστηµα: την κοινωνική ασφάλιση που περιόριζε τις µισθολογικές διεκδικήσεις των εργαζοµένων (για να έχουν κάτι για τα γεράµατά τους), τη δηµόσια παιδεία και υγεία που αύξαναν την παραγωγικότητα της εργασίας, τις δηµόσιες δαπάνες για υποδοµές που απάλλασσαν τους επιχειρηµατίες από αυτό το κόστος, την αντιµονοπωλιακή νοµοθεσία που εξασφάλιζε την επιβίωση των µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

Ένα πρόβλημα...
....Πώς οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους θα πείσουν τους ψηφοφόρους να συναινέσουν στη λεηλασία µέσα σε ένα δηµοκρατικό σύστηµα; Πρέπει να χειραγωγήσουν τις αντιλήψεις τους. Η φτώχεια τους πρέπει να παρασταθεί ως επιθυµητή, σαν ένα βήµα προς τη µελλοντική ευηµερία. Οµως µισός αιώνας εµπειρίας από την αποτυχηµένη λιτότητα του ΔΝΤ στον Τρίτο Κόσµο είναι αρκετή για να αποδιώξει αυτή τη φαντασίωση.

Ο πλούτος...του ατόµου είναι αυτό που δηµιουργεί µε την εργασία του και την επιχειρηµατική του δράση, έλεγε ο φιλόσοφος του αστικού Διαφωτισµού Τζον Λοκ. Και όχι τα ανεµοµαζώµατα των σαράφηδων και των τοκογλύφων. Το πραξικόπηµα που κάνουν σήµερα οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους εις βάρος της οικονοµίας και της δηµοκρατίας βρίσκει απέναντί του τόσο τους εργαζοµένους όσο και ένα µεγάλο µέρος του υγιούς επιχειρηµατικού κόσµου. Επειδή επιστρέφει την κοινωνία στον σκοταδισµό, απαιτώντας να δουλεύουν τα πρόβατα, για να τρώνε τα γίδια.

8ο Συνέδριο ΝΔ: Νταούλας, Κουτσούμπας και Μαχαίρα τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Βοιωτία































Στιγμιότυπα από την πρόσφατη ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων από το Νομό μας
Αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. που πλέον θα ονομάζεται Πολιτική Επιτροπή. Στη διαδικασία συμμετέχουν τα περίπου 4.300 μέλη του 8ου Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Με την ψηφοφορία των συνέδρων θα εκλεγούν περίπου 200 μέλη, ενώ συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κ.λπ. Συνολικά η ΚΕ θα αριθμεί περί τα 450 άτομα, εκατό λιγότερα από την απερχόμενη. Ανάμεσα στα μέλη της ΝΔ που εκλέχθηκαν από τους συνέδρους στη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος (πρώην Κεντρική Επιτροπή) είναι και 3 Βοιωτοί που κατέλαβαν μάλιστα και πολύ καλές θέσεις. Στην ΠΕ συμμετέχουν εξ αρχής εκλεγμένοι Βουλευτές (Μ. Γιαννάκης), Δήμαρχοι και Νομάρχες. Έτσι από την Περιφέρεια μας εκπρόσωποι της Βοιωτίας εκλέγονται οι : Διομήδης Νταούλας με 357 ψήφους στην 29η θέση, Ανδρέας Κουτσούμπας με 324 ψήφους στην 35η και από τις γυναίκες η Μαχαίρα Βασιλική με 594 στην 2η θέση.  ορχομενος press

Κοινές δράσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς προωθούν Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και Επιμελητήριο Βοιωτίας


Αποφασίστηκε η οργάνωση εκδηλώσεων προβολής των τοπικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα κατά την Εμποροπανήγυρη τον προσεχή Αύγουστο

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών να συμμετάσχει στη συνεδρίασή τους στις 24 Ιουνίου 2010 στα γραφεία τους (Κάδμου 28 & Οιδίποδος). Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Στρατέλος, ο Α` Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Σαμιώτης, ο Β` Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αλέκος Στάϊκος, ο Ταμίας κ. Χρήστος Ρόδης, ο Έφορος κ. Βασίλειος Γκέλης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Αναστάσια Ζιώγα και ο πρώην Πρόεδρος κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Ανακοίνωση επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας για την Εμποροπανήγυρη


Ενημέρωση μελών και καταναλωτικού κοινού
Με μεγάλη προσοχή και προβληματισμό παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία μετά από διεξοδική συζήτηση, εν μέσω αντεγκλήσεων, κατέληξε στην απόφαση να χωροθετηθεί εκ νέου ως τόπος διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης του Δήμου Θηβαίων η οδός Πινδάρου.
Η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει σύμφωνους καθώς θεωρούμε ότι ο φυσικός χώρος διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης είναι αυτός, και όχι εκείνο που διεξαγόταν για μία δεκαετία μέχρι και σήμερα, διότι διαθέτει πλεονεκτήματα που άπτονται της ίδιας της υποστάσεως της εμποροπανήγυρης αλλά και της φύσεώς της, ως ένα από τα δύο (μαζί με το Βλάχικο γάμο) κορυφαία παραδοσιακά έθιμα της πόλης μας.

Ειδικότερα πιστεύουμε ότι η διεξαγωγή στην οδό Πινδάρου του συγκεκριμένου εθίμου, στο κέντρο δηλαδή της πόλης και της γενικότερης εμπορικής κίνησης, συμπίπτει με τη γενικότερη πτώση της εμπορική κίνησης λόγω κρίσης αλλά και θερινής περιόδου, την οποία και θα τονώσει.

Ενημερωτική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοβολταϊκά

Ημερίδα ενημέρωσης για τις διαδικασίες υποδοχής αιτημάτων αγροτών από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1.07.2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ

Αντιπαράθεση στη Ν.Δ. για υποψηφίους

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα στελέχη της Ν.Δ. τόσο η έξαρση τοπικισμού από την κ. Δημακοπούλου όσο και η ενέργειά της εν όψει των δημοτικών εκλογών να εξάρει το έργο του δημάρχου Δημήτρη Τσιφή. Σε πρόσφατες δηλώσεις της η κ. Δημακοπούλου αφού απεύθυνε έκκληση στους Λιβαδείτες στις επερχόμενες εκλογές για τον δήμο να ψηφίσουν Λιβαδείτη υποψήφιο διότι «σε διαφορετική περίπτωση θα τρίζουν τα κόκαλα των γονιών μας» τάχθηκε υπέρ μιας εκ νέου υποψηφιότητας του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιφή. «Εγώ ανήκω σε άλλη παράταξη, θα χαρώ πολύ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ να είναι δήμαρχος ο κ. Τσιφής από τον οποίο έχει πραχθεί έργο και του εύχομαι καλή συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η Ν. Δημακοπούλου. Να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες δηλώσεις της η κ. Δημακοπούλου είχε στραφεί και κατά του Γιάννη Καράμπελα ο οποίος ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά στο Γ.Π.Σ. της Λιβαδειάς. Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρη Καραμάνη. Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.tabloid.gr/?p=734

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων από το Ε.ΣΥ.Ν Βοιωτίας


Απεργία των δημοσιογράφων στις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ


πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Ιουνίου, η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.«Απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση...
ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και υπογραμμίζεται:
«Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο των απολύσεων –που η κυβέρνηση υποδαυλίζει συζητώντας απαράδεκτα μέτρα όπως η μείωση των αποζημιώσεων- και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων στον Τύπο».
Παράλληλα, με δική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους «να συμμετέχουν μαζικά στην γενική απεργία της Τρίτης» για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.
«Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ




Συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ , η εξεταστική  τών πραγμάτων Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης τών δομημένων ομολόγων. Στην Επιτροπή μετέχει η βουλευτής Βοιωτίας τού ΠΑΣΟΚ Αριάδνη Αγάτσα. Η Επιτροπή αρχίζει το έργο της με την εκλογή Προέδρου . Απο την Κοινοβουλευτική ομάδα τού ΠΑΣΟΚ έχει προταθεί ο Ντίνος Ρόβλιας.Την περασμένη Τετάρτη η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής. Αναλυτικά η σύνθεση της Επιτροπής απαρτίζεται τους εξείς βουλευτές Αγάτσα Αριάδνη βουλευτή Βοιωτίας , Αντωνακόπουλο Παναγιώτης βουλευτή Ηλείας  ,Οικονόμου Αθανάσιος βουλευτή Ιωαννίνων , Παναρίτη Έλενα βουλευτή Επικρατείας  ,  Παπαχρήστος Ευάγγελος βουλευτή Πρέβεζας , Πρωτόπαπας Χρήστος βουλευτή Β΄Αθήνας , Ρόβλιας Κωνσταντίνος βουλευτή Καρδίτσας, Τιμοσίδης Μιχάλης βουλευτή Καβάλας , Τσαούση Ελένη βουλευτή Έβρου ,  Χάϊδος Χρήστο Βουλευτή Τρικάλων .
 

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Θήβας

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους που ανήκουν στην περιοχή του να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να υπερασπισθούν τα βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά τους δικαιώματα που καταπατούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δηλώσεις έχει ανοίξει πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, συνταξιούχους υποστηρίζοντας το κεφάλαιο υποταγμένη στην Τρόικα.
Οι εργαζόμενοι λένε ΟΧΙ στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που τους εξοντώνουν, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση, την κρίση και θα παλέψουν να αποσυρθούν.
Οι εργαζόμενοι λένε ΟΧΙ στο μνημόνιο και στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και της Τρόικας
ΟΧΙ:
• Στις μειώσεις συντάξεων και αυξήσεων ορίου ηλικίας.
• Στην επαναφορά του ΛΑΦΚΑ
• Στην Αύξηση του ποσοστού των Απολύσεων και στην περικοπή των Αποζημιώσεων.
• Στην κατάργηση της ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ – ελαστικές μορφές απασχόλησης
• Στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
• Να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα και καταλογισθέντα χρέη και οφειλές των μεγαλοεργοδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών.
• Να δοθούν επιτέλους στη δημοσιότητα οι κατάλογοι των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. • Να σταματήσει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από τις ανεξέλεγκτες και μη απαιτούμενες δαπάνες υγείας, που γίνονται για να θησαυρίζουν κάποιοι.
• Να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά τα αποθεματικά και η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, που καθημερινά απαξιώνονται ανεκμετάλλευτα εις βάρος των ασφαλισμένων.
• Να πληρώσει επιτέλους άμεσα το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τους κλάδους σύνταξης και υγείας όλων των Ταμείων, υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 8 δις €.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
• Να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα.
• Να μπει τέλος στην μαύρη εργασία.
• Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τη δράση τους.
Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτη
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 29-6-2010 από το ΚΤΕΛ Θήβας στις 08:00 π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 29-6-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ.

Αύξηση συντάξεων στον ΟΓΑ με πρωθυπουργική «σφραγίδα»

Αύξηση της βασικής προνοιακής σύνταξης που χορηγεί ο ΟΓΑ κατά 30 ευρώ μηνιαίως από 01/10/2009 και κατά 20 ευρώ μηνιαίως από 01/07/2010 προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή.

«Κόκκινη» κάρτα σε αγρότες για παράνομες αποζημιώσεις

Κανονικά θα ισχύσει η Απόφαση του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία δεν δικαιούνται ενισχύσεις όσοι παραγωγοί έλαβαν ταυτόχρονα κρατικές ενισχύσεις για απώλεια αντιστάθμισης εισοδήματος ή και ενισχύσεις ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου και συμμετείχαν παράλληλα σε γεωργο-περιβαλλοντολογικά προγράμματα.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η τακτική του ΠΑΜΕ πλήττει τον τουρισμό


«Η απεργία στον Πειραιά παραλύει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», «Κανένα δρομολόγιο στα νησιά», «Δεν έφυγε κανένα πλοίο από τον Πειραιά». Με αυτούς τους τίτλους σχολιάζει ο γερμανόφωνος τύπος την χθεσινή απεργία.
Η αυστριακή Die Presse: «Επί ώρες περίμεναν οι τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο γιατί οι απεργοί εμπόδιζαν τα πλοία να αποπλεύσουν. Οι απεργοί ήταν μέλη του ΚΚΕ και του φιλικού προς αυτό συνδικάτου ΠΑΜΕ και εμπόδιζαν χθες Τετάρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τον απόπλου όλων των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά αγνοώντας την απόφαση δικαστηρίου που είχε κηρύξει την απεργία παράνομη. Το συνδικάτο δήλωσε ότι του ‘είναι αδιάφορο πως αποφασίζουν τα δικαστήρια’.
Η κατάσταση αυτή πλήττει όμως σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος μόλις πριν από μερικές ημέρες άρχισε να παίρνει μια ανάσα από τη σοβαρή κρίση που περνάει και αυτό μετά από τις προσφορές ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών. Η γερμανική και η αυστριακή TUI καθώς και ο Thomas Cook, οι μεγαλύτεροι όμιλοι οργανωμένων τουριστικών πακέτων, κάνουν διαφήμιση για τις τιμές στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλές.»

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ.....













Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει.
Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος.
Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες.
Στα Ζαγοροχωρια ο επισκέπτης επίσης μπορεί να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια ( Τα περισσότερα χωριά στο Ζαγορι, είναι χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί με το διάταγμα Ζαγορίου).
Η χαράδρα του Βίκου (ή αλλιώς φαράγγι του Βικου) είναι επίσης ένα αξιοθέατο που αξίζει όχι μόνο να δείτε αλλά και να περπατήσετε μιας και διασχίζεται από ευρωπαϊκό μονοπάτι με σήμανση.
Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε πολλές. Κάποιες από αυτές είναι πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, κανό / καγιάκ, mountain bike.
Ο κόσμος κάτι παραπάνω από φιλόξενος και φιλικός.
Τα παραδοσιακά φαγητά υπέροχα! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις περίφημες πίτες, τα γλυκά του κουταλιού και τα κρεατικά της περιοχής που είναι υπέροχα. Συνοδεύστε το φαγητό σας με ωραίο κόκκινο κρασί της περιοχής, και περάστε τα βράδια σας πίνοντας το ντόπιο τσίπουρο.

ΠΗΓΗ: http://www.zagoroxoria.gr

ΓIANNHΣ KAPAMΠEΛAΣ ΔEΛTIO TYΠOY


Καταδικάζω, με όλη τη δύναμη της φωνής μου την άναδρη επίθεση που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για μία ακόμα φορά είχαμε θύμα, έναν αθώο συνάνθρωπό μας. Τέτοιες ενέργειες είναι χτύπημα στην δημοκρατία και στην καθημερινότητά μας. Εύχομαι αυτό το χτύπημα να μην γίνει το άλλοθι για να χαθούν βασικές ελευθερίες των Ελλήνων.
Προκύπτει σοβαρό ζήτημα ικανοτήτων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε τέσσερα αθώα θύματα, συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους την ώρα που εργάζονταν, μέσα στον εργασιακό τους χώρο (θυμίζω τους τρεις νέους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του μέσα στην τράπεζα) .
Κε. Χρυσοχοϊδη, μήπως πρέπει να παραιτηθήτε; δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν πολιτικές ευθύνες; Εσείς δεν ζητούσατε παραιτήσεις κάθε τρεις και λίγο, όταν είσαστε αντιπολίτευση;
Κε. Χρυσοχοϊδη, πολύ αθώο αίμα χύνετε στις μέρες σας.

«Ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή πάω σε εκλογές»





Με το σαφές και ξεκάθαρο δίλημμα, «ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή προκηρύσσω εκλογές» ο Γιώργος Παπανδρέου υπολογίζει να παρακάμψει τις όποιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το περιεχόμενο των προνοιών του νόμου που επί της ουσίας δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για τα επόμενα 50 χρόνια. Τουλάχιστον όσον αφορά το πλαφόν των συντάξεων που θα είναι αυστηρά το 2,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος έως και το 2060.    ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

ΠΟΕ - ΟΤΑ:

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΛΕΣΙ


Δυστυχώς και πάλι είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε  για το κυκλοφοριακό στο Δήλεσι. Αυτήν την φορά κ. Δήμαρχε και δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα αρκεσθούμε σε παρακλήσεις και παραινέσεις προκειμένου να σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον για πράγματα αυτονόητα που άπτονται της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής μας. Θα δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα με κάλεσμα όλων των κρατικών και μη φορέων, θα κλείσουμε τον δρόμο των Ιονίων  Νήσων και θα αναδείξουμε  το πρόβλημα στην έκταση του μήπως και βρει την λύση του. Κ. Δήμαρχε από την στιγμή αυτή σε καθιστούμε υπεύθυνο και υπόλογο για όπιο τροχαίο συμβάν στον δρόμο των Ιονίων Νήσων. Ο οικισμός του ΟΤΕ στο Δήλεσι κ Δήμαρχε αν δεν το γνωρίζετε είναι εντός σχεδίου πόλεως και θα ήταν καλό να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις που διέπουν αυτές τις περιοχές. Θέλουμε να σας επισημάνουμε   ότι δεν είμαστε παραθεριστικός οικισμός όπως θέλετε να πιστεύετε μέχρι τώρα. Αλλά οικισμός εντός σχεδίου με μονίμους κατοίκους από τους οποίους εσείς    ζητάτε και παίρνεται την ψήφο μας με υποσχέσεις που δεν τηρούνται ποτέ. Τον  οικισμό του  ΟΤΕ στο  Δήλεσι Σχηματαρίου πάντα τον βλέπατε σαν βαρίδι και για αυτό δεν κάνατε έργο  ουσίας εδώ και 35 χρόνια περίπου, και ότι γίνετε έχει τον ρυθμό χελώνας. Τα σκουπίδια πολλές φορές θυμίζουν χαβούζα, αναξιοποίητη η και καταπατημένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, κρυφές συνεννοήσεις με τον οικοδομικό συνεταιρισμό του ΟΤΕ για παραχώρηση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε υμετέρους μεγαλοεργολάβους (από ότι ψιθυρίζεται), λάμπες για κοινόχρηστο φωτισμό που πρέπει να αγοράζουμε οι κάτοικοι, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις που ανοίγουν και ανθίζουν χόρτα, Δρόμοι με λακκούβες,   χόρτα να μας τρομάζουν ότι θα καούμε το καλοκαίρι  και γενικά εγκατάλειψη. Επιπλέον σας κατηγορούμε Κ. του Δ.Σ για πελατειακή συμπεριφορά στην περιοχή μας ( και έχουμε στοιχεία για αυτά) αλλά και διασπαστική πολιτική στους τοπικούς φορείς μας. Και εδώ θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας παραδώσετε τα ονόματα των οικιστών που αντιτάχθηκαν στην μονοδρόμηση των Ιονίων Νήσων καθώς και το σκεπτικό τους καθότι το μεγαλύτερο ποσοστό των οικιστών και δει των μονίμων κατοίκων δεν είναι μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου.  Τα σχέδια του οικισμού κύριοι αναφέρουν την Οδό Παυλοπούλου 15 μέτρα.  Μας λέτε πόσο είναι μέχρι σήμερα. Στην συμβολή Παυλοπούλου και Αγ. Γεωργίου προβλέπεται κυκλικό μικρό εμπόδιο αφενός να κατευθύνει αφ’ ετέρου να ανακόπτει την ταχύτητα των αυτοκινήτων από Ιονίων νήσων προς Παυλοπούλου και αντίστροφα. Γνωρίζετε για ατυχήματα στο σημείο αυτό; Που είναι καταγραμμένο Ότι μέσα από τον οικισμό θα διέρχεται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που θα συνδέει δύο περιoχές;   Όταν η Ιονίων Νήσων έχει πινακίδα τροχαίας με ταχύτητα τα 30Km/h και μετατρέπεται σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας   χωρίς ορατότητα και χωρίς   αστυνόμευση, ποιος αναλαμβάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι  κάτοικοι; Που είναι τα πεζοδρόμια στο τμήμα που μας ανήκει σαν όρια του Δήμου. Ποιο λοιπόν  είναι το αιτιολογικό  της απόφασης σας για την μη μονοδρόμηση των Ιονίων νήσων που σας ζητήσαμε με επιστολή μας και υπογραφές των κατοίκων. Μήπως οι υπογραφές των αντιτιθέμενων κατοίκων που προβάλλατε είχαν μεγαλύτερη επιρροή . Μάλλον γιατί  ίσως αυτοί θέλουν την απόλυτη  ησυχία τους και έχουν υποστηρικτές εσάς. Για αυτό άλλωστε και δεν το συζητήσατε καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά το απορρίψατε σαν αίτημα αμέσως. Μήπως σε ένα δρόμο με αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις θα έπρεπε να τοποθετηθούν φωτινοι σηματοδότες; Γιατί Παυλοπούλου και Σχηματαρίου που έχει σκοτωθεί  κόσμος (παρουσία μάλιστα και του Πρώην Δημ. Κ. Γεωργίου) από ότι μας λένε δεν μπορούν να τοποθετηθούν Φ. Σ. γιατί η Σχηματαρίου είναι εκτός Σχεδίου. Και να ξέρετε κάτι αν δεν θρηνούμε καθημερινά θύματα, σε αυτούς τους δρόμους και τις διασταυρώσεις  οφείλεται στο ένστικτο μας και .όχι στο ενδιαφέρον σας, γιατί αυτό είναι και στοχευμένο και ανύπαρκτο!
Η πρόταση που σας κάναμε για την μονοδρόμηση της οδού – Λεωφόρου Ιονίων Νήσων είναι άκρως επιεικής καθότι τα αρχικά σχέδια ρυμοτομίας του οικισμού προέβλεπαν την Παυλοπούλου μόνον σαν δρόμο διέλευσης προς Αυλίδα. Ο δρόμος Ιονίων Νήσων χρησιμοποιήθηκε αρχικά λόγω μη διάνοιξης της οδού Παυλοπούλου.(Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) . Είναι καλό πριν αποφασίσουμε η απορρίψουμε κάτι να μαθαίνουμε την ιστορία του γιατί αλλιώς δεν πάμε μπροστά.
Γιατί να μην γίνει μονοδρόμηση μεταξύ Παυλοπούλου και Ευβοίας; Η Ευβοίας άλλωστε είναι και περιφερειακός δρόμος του οικισμού μας Γιατί οι δ.ρόμοι που συνδέουν δύο μεταξύ τους περιοχές να   διχοτομούν τον οικισμό μας και να μην  είναι περιφερειακοί όπως κάνατε και στο Σχηματάρι; Αλλά  εκεί    φτιάξατε δρόμους με ζαρντινιέρες για να ανακόψετε την κίνηση τροχοφόρων; Μήπως σας φοβίζει η εξέλιξη του Δήλεσι  και απαξιώνεται έτσι την περιοχή ; . Αλλά επειδή ως Έλληνες πολίτες τόσα χρόνια μάθαμε από τις συμπεριφορές και το ενδιαφέρον της εξουσίας μικρής η μεγάλης, για προβλήματα που θέλουν τόλμη αποφασιστικότητα ότι τέτοια δεν διαθέτει θα αναλάβουμε με πρωτοβουλίες των κάτοικων να προχωρήσουμε το θέμα μας σε λύση.
ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Θήβας



Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα ΣΦΕ, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς", της Ιεράς Μητροπόλεως θηβών και Λεβαδείας, διοργανώνει την καταληκτήριο εκδήλωση δια την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010 κατά την οποία θα ακουσθούν Βυζαντινοί Ύμνοι και Παραδοσιακά Τραγούδια.
Η παρουσία όλων μας, θα δώσει στα παιδιά που άρχισαν να γνωρίζουν τον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής Παραδόσεως, την δύναμη και τον ενθουσιασμό να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά.

Εκδήλωση του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ορχομενού


Το Σ.Δ.Ε. Oρχομενού σας προσκαλεί στην τελετή ευαισθητοποίησης για το σχολικό έτος 2009-2010.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού.
(Μινύου3-Πέτρινα, Ορχομενός)
7:00 – 7:15 μ.μ. Καλωσόρισμα –Χαιρετισμοί
7:15 – 7:45 μ.μ «Πέτρινα», προβολή παρουσίασης της ιστορίας & της αρχιτεκτονικής των κτιρίων που στεγάζουν το ΣΔΕ Ορχομενού.
7:45 – 8:00 μ.μ. Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης «Αλκοολισμός» από εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ.
8:00 – 8:15 μ.μ. Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης «Αρχαίοι θησαυροί- σύγχρονο κόσμημα » από εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ.
8:15 – 8:30 μ.μ. Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης «Η θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία μέσα από τις παραδόσεις & τα έθιμα του τόπου » από εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ.
8:30 – 8:40 μ.μ. Εμπειρίες –Αποχαιρετισμοί εκπαιδευομένων.
8:40 μ.μ. Δεξίωση

Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων από το Ε.ΣΥ.Ν Βοιωτίας



Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) πραγματοποιεί το 5ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:.
Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 Θήβα7.30 μμ : Παιδιά ξεκινούν από τον πεζόδρομο ενώνοντας και τη δική τους φωνή στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και καταλήγουν στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.
8.15 μ.μ : -΄Εναρξη
-Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ KWON DO
ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ ΘΗΒΩΝ
-Χαιρετισμοι
-Ομιλία από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών
- Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας » Λάιος »
- Μουσικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου Θήβας
» Παράλληλες Γραμμές »
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 Λιβαδειά, Θέατρο Κρύας 8.30μ.μ
Ο Αθλητικός Κολυμβητικός ΄Ομιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ) πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωσή του και την αφιερώνει στον αγώνα κατά των ναρκωτικών
Συνδιοργανωτές : Δήμος Θήβας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας , ΤΕΔΚ , Επιμελητήριο Βοιωτίας

Εκτακτα μέτρα για υπουργούς - βουλευτές



Για τις επόμενες μέρες, και βλέπουμε, οι ρόλοι βουλευτή - αστυνομικού θα αλλάξουν. Οι δεύτεροι θα δίνουν οδηγίες στους πρώτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κινητά των αστυνομικών που συνόδευαν τους υπουργούς χθες στη Βουλή χτυπούσαν δαιμονισμένα. Κάθε...
τρεις και λίγο δέχονταν ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων. Σύμφωνα με τις νέες εντολές:
Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιμέτρου γύρω από το σπίτι πριν παραληφθεί ο επίσημος.
Οι διαδρομές από και προς το γραφείο θα πρέπει να αλλάζουν καθημερινά.
Οσοι δουν την παραμικρή ύποπτη κίνηση να ειδοποιήσουν άμεσα την ομάδα «ΔΙΑΣ». Είτε αφορά σε παρακολούθηση στον δρόμο είτε στην περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο.
Οταν τους μετακινούν σε ραντεβού, να βγαίνουν πάντα αυτοί και να τους ανοίγουν την πόρτα.
Οταν ο επίσημος βρίσκεται σε κάποιον δημόσιο χώρο, να είναι πάντα δίπλα του.
Οταν έχει ραντεβού σε καφέ ή εστιατόριο, να τον έχουν πάντα υπό τη διακριτική τους παρακολούθηση.
Οι γραμματείς των βουλευτών να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.
Στους βουλευτές έφτασε σύσταση να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με ψηφοφόρους, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντί τους στο γραφείο τους.
Οσοι υπηρετούν δίπλα σε υπουργούς και βουλευτές ενημερώθηκαν από την υπηρεσία ότι σύντομα θα κληθούν για να γίνει έλεγχος των ικανοτήτων τους. Γιατί είναι κοινό μυστικό πως πολλοί πολιτικοί επιλέγουν τους αστυνομικούς τους με κριτήρια πελατειακών σχέσεων και όχι ασφαλείας.
Ενημερώθηκαν ακόμη πως για τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες -ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά- στους δρόμους γύρω από πολιτικά γραφεία και υπουργεία. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα αναφερθούν στους συνοδούς των βουλευτών, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
Οσοι υπηρετούν σε βουλευτές εντέλλονται να αρνούνται αλλότριες απασχολήσεις, π.χ. σούπερ μάρκετ, και να κρατούν την προσοχή τους εστιασμένη στο πρόσωπο που προστατεύουν. Αν πιαστούν σε λάθος θέση, θα κατηγορηθούν από την υπηρεσία τους και οι ίδιοι, ασχέτως του τι εντολές είχαν από τους πολιτικούς.
Από όλα αυτά γίνε
ται σαφές ότι οι ανέμελες μέρες για τους βουλευτές και τους αποσπασμένους σε αυτούς αστυνομικούς ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

ethnos.gr

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

H Άρια Αγάτσα στο κανάλι της Βουλής για τον Αθλητισμό



Εκπομπή αφιερωμένη στον αθλητισμό μαγνητοσκοπήθηκε απο το κανάλι της Βουλής. Στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την  προσεχή Κυριακή  (27/8) 7-8 μ.μ.συμμετέχουν μέλη τής υποεπιτροπής της Βουλής για θέματα Αθλητισμού, η οποία θεσπίστκε για πρώτη φορά στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο. Στο πάνελ μετέχει η Βουλευτής Βοιωτίας Αρια Αγάστσα η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα του αθλητισμού αλλα και στην τεράστια σημασία που έχει η αθληση για όλες τις ηλικίες. Ειδική αναφορά έκανε στη νεολαία, το σχολικό αθλητισμό αλλά και τους στόχους που πρέπει να καθορίσει η Ελλαδα σε μια εποχή γενικότερου επαναπροσδιορισμού.ΣΑκόμη συζητηθηκε το επίκαιρό θέμα της εθνικής ομάδας ποδοσφαιρου και γενικότερα τού Μουντιάλ.Στην εκμπομπή της Ειρήνης Αναστασοπούλου μετέχουν ακόμη ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Μιχάλης Παντουλας και Γιώργος Ανατολάκης.

Η οικονομική κρίση απειλεί το ποιοτικό επίπεδο διατροφής των Ελλήνων


Η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί το επίπεδο της διατροφής των Ελλήνων καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει ότι είναι έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των τροφίμων που προμηθεύεται ακόμα και αν αυτά αφορούν την διατροφή των παιδιών του. Αν και η πλειονότητα των Ελλήνων (68%) προμηθεύεται τρόφιμα με κριτήριο την ποιότητα, ένα ποσοστό 29% αποφασίζει για την αγορά ενός προϊόντος με βάσης την τιμή.

Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά μεγάλες περικοπές σε καθημερινά είδη αλλά και σε προϊόντα ειδικών κατηγοριών ενώ ένα ποσοστό 31% εκφράζει αδυναμία περαιτέρω περικοπών στην αγορά τροφίμων. Αν σε αυτό συνεκτιμήσουμε το 39% που δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη οικονομία στην προμήθεια τροφίμων και το ότι το 24% θα έκανε οικονομία στα προϊόντα που αφορούν την διατροφή των παιδιών, τότε αρχίζει και διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σημαντικό επισιτιστικό ζήτημα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα πρώτα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή» με θέμα την επίδραση των οικονομικών μέτρων και συνθηκών στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Η έρευνα ξεκίνησε στις 24/5/10 και τα πρώτα αποτελέσματα προέρχονται από δείγμα 687 απαντήσεων στο οποίο περιλαμβάνονται 76% γυναίκες και 24% άντρες. Από αυτούς το 55% είναι άγαμοι, το 40% παντρεμένοι και το 5% διαζευγμένοι. Το μηνιαίο οικογενειακό ήταν για το 5% μικρότερο των 700 ευρώ για το 30% μεταξύ 700-1.400 ευρώ, για το 40% μεταξύ 1.400-2.800 ευρώ και για το 25% πάνω από 2.800 ευρώ.
Τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο διασκέδασης έδειξαν ότι πριν από την οικονομική κρίση, το 48% υπολόγιζε τα χρήματα που ξόδευε για διασκέδαση - φαγητό, ενώ μετά την κρίση υπολογίζει το 78% το πόσο που ξοδεύει . Εξάλλου ένα σημαντικό ποσοστό (62%) περικόπτει τις εξόδους για φαγητό ενώ το 67%, μειώνει σημαντικά την παραγγελία του φαγητού από έξω (delivery). Αντίστοιχα έχουν μειωθεί και οι έξοδοι για ποτό (53%) και για καφέ (33%).
Εντυπωσιακή είναι επίσης η μεταβολή του τρόπου συμπεριφοράς των Ελλήνων σε σχέση με την αγορά τροφίμων. Ενώ η χρήση λίστας για την αγορά τροφίμων από καταστήματα τροφίμων ήταν δεδομένη για το 71% πριν την κρίση, μετά την κρίση είναι δεδομένη η χρήση της για το 87%. Το εντυπωσιακότερο είναι όμως ότι πριν την κρίση μόλις το 19% δεν αγόραζε τρόφιμα εκτός λίστας, σήμερα την τηρεί πιστά το 69%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 71% του δείγματος δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί το εισόδημά του και μελλοντικά ακόμα πιο πολύ, το 17% υποστηρίζει πως μπορεί τώρα να μην έχει επηρεαστεί αλλά στο μέλλον θα επηρεαστεί, και μόνο το 12% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί το εισόδημα του.