Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

8ήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λεύκτρα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8/2011 ΩΡΑ 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
... ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8/2011 ΩΡΑ 12:00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑΣΚΑΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8/2011 ΩΡΑ 20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝPAINTBALL
ΤΡΙΤΗ 9/8/2011 ΩΡΑ 20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝPAINTBALL
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8/2011 ΩΡΑ 21:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ & ΚΛΟΟΥΝ
ΠΕΜΠΤΗ 11/8/2011 ΩΡΑ 21:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (έως 4 άτομα η κάθε ομάδα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8/2011 ΩΡΑ 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2011 ΩΡΑ 07:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2011 ΩΡΑ 22:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ"
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 21:00.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ PAINTBALL ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8/2011 ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6974889720 (ΓΙΑΝΝΗΣ) & 6973788522 (ΓΙΩΡΓΟΣ)

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

Κλείνουν όλα τα ελληνικά σχολεία στην Αλβανία, λόγω μνημονίου!

Μεγάλο πλήγμα για την γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα της Ελληνικής Μειονότητας
Κλείνουν όλα τα ελληνικά σχολεία στην Αλβανία. Αυτό, αποτελεί ισχυρό πλήγμα κατά της γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Ελληνικής Μειονότητας. Μετά την απόφαση του....
ελληνικού υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα λειτουργικά έξοδα αυτών των σχολείων και να μην ανανεώσει αποσπάσεις εκπαιδευτικών, τα μειονοτικά σχολεία στην Αλβανία θα βάλουν, εξαιτίας του μνημονίου, λουκέτο. Δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα
των σχολείων αυτών, που σχετίζεται με το μέλλον του Ελληνισμού στην περιοχή.
http://www.katoci.com/

Οικονομικα Προβληματα στην Δ' ΕΘΝΙΚΗ ο ΑΟ ΤΕΓΕΑΣ


Τα Οικονομικα Προβληματα που αντιμετωπιζουν τα Αθλητικα Σωματεια  Αναγκαζουν τον Πρωταθλητη Αρκαδιας ΑΟ ΤΕΓΕΑΣ  Να  δηλωνει αδυναμια να αγωνιστει στον 7ο ομιλο της Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ  Οπως Δηλωσαν οι παραγοντες του Συλλογου το Γηπεδικο η ομαδα δεν διαθετει γηπεδο με χλοοταπητα και βασικοτερα το οικονομικο ειναι κυριως οι λογοι που δεν μπορει το σωματειο να δηλωσει συμμετοχη στην Δ' ΕΘΝΙΚΗ . Τα Αθλητικα Σωματεια  στον 7ο ομιλο που Αναμενεται να δηλωσουν Συμμετοχη τις Επομενες ημερες ειναι τα εξης.
1.ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ
2.ΑΟ ΘΗΒΑ

3.ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
4.ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΑ
5.ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑ

6.ΑΟ ΚΥΜΗΣ
7.ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ
8.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
9.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
10.ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2011
11.ΕΝΩΣΗ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
12.ΑΟ ΠΟΡΟΣ
13.ΑΟ ΒΡΑΣΙΕΣ

 Αναμενεται τελεσιδικη αποφαση για τον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ  και εαν δηλωσει συμμετοχη θα ειναι η 14η ομαδα του  7ου ομιλου.

ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με τη λαϊκή εξουσία»

Αλέκα Παπαρήγα:

Την πρόταση του ΚΚΕ για την «ενίσχυση του λαϊκού αγώνα» και την ανατροπή της «αντιλαϊκής πολιτικής με τη λαϊκή εξουσία», ανέλυσε η γγ της του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της ομιλίας της, το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Πυθαγόρα, στη Σάμο.
«Σήμερα δεν είναι η μέρα να σας πούμε τα προβλήματα, τα οποία τα γνωρίζετε, ούτε να κλάψουμε γι’ αυτά. Αλλά να σας αναλύσουμε και να σας δώσουμε διεξοδικά την πρόταση του ΚΚΕ», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.
Η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με την επίθεση που δέχονται» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα για την απόκρουση αυτών των μέτρων».
Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, το ΚΚΕ θα αναλάβει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του λαού και την αντεπίθεσή του.

«Ποτίζουν» δηλητήριο τους κατοίκους της Εύβοιας







«Ποτίζουν» δηλητήριο τους κατοίκους της Εύβοιας«Δεν πρέπει ούτε τα χέρια σας να πλένετε με αυτό το νερό» ενημέρωθηκαν πριν δύο μήνες οι κάτοικοι στο Νομό Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αυλίδας από τους επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι βρίσκονται εκτεθειμένοι σε μια περιβαλλοντική μόλυνση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους και δη τη δημόσια υγεία εξαιτίας του μολυσμένου νερού από τοξικά απόβλητα εργοστασίου. Τα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή μάλιστα αυξάνονται συνεχώς.
Πρόκειται για ένα οικολογικό έγκλημα που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στην περιοχή της Αυλίδας και ανακαλύφθηκε  τυχαία από κάτοικο της περιοχής πριν ένα χρόνο σχεδόν, αλλά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες «σιωπούν» μέχρι σήμερα και το εργοστάσιο (το οποίο μάλιστα ευθύνεται και για την μόλυνση του Ασωπού) συνεχίζει να λειτουργεί.
Πριν ένα χρόνο ένας κάτοικος είδε τυχαία ιδιοις όμασι φορτηγό του εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή να «αδειάζει» τεράστιες πλαστικές δεξαμενές με τοξικά απόβλητα σε ρέμα κοντά μάλιστα στη γεώτρηση του Δήμου!
Μετά από καταγγελίες και άλλων κατοίκων στην Παραλία Αυλίδας , βρέθηκαν σε ρέματα βιομηχανικά απόβλητα, σε απόσταση 500 μέτρων από τις γεωτρήσεις που χρησιμοποιεί ο Δήμος για υδροδότηση των κατοίκων. Το νερό λοιπόν που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να πλυθούν καθώς και για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, των  οποίων τα προιόντα έρχονται στη συνέχεια στην Αθήνα, περιέχει τόσο εξασθενές Χρώμιο( υπερβολικά τοξική ουσία), ώστε να χαρακτηρίζεται «δηλητηριώδες».
Οι κάτοικοι της Αυλίδας ήταν ανυποψίαστοι μέχρι να ξεκίνησει η «αφύπνιση» για το πρόβλημα από τον κάτοικο που έγινε μάρτυρας του «εγλήματος» . Τραγική ειρωνία είναι ότι  δυσκολευόντουσαν να δικαιολογήσουν τα κρούσματα καρκίνου που άρχισαν να μαστίζουν τους συμπολίτες τους τα τελεύταια έτη.
Έπειτα όμως από την επιτόπια έρευνα των Επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ και τη συνδρομή των αστυνομικών της τροχαίας Αττικής  για την παράνομη μεταφορά αποβλήτων και τον εντοπισμό θέσεων παράνομης διάθεσης στον επίσης παράνομο ΧΑΔΑ Αυλίδας πολλές δυστυχώς απορίες λύθηκαν και διαπιστώθηκαν τα εξής στις 10 Μαίου 2011, σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου  που έχει στη διαθεσή του αποκλειστικά το Newpost.gr:
«Κατά τους ελέγχους αυτούς εντοπίσθηκαν θέσεις ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών και υγρών αποβλήτων στην περιοχή της Αυλίδας. Στη θέση ΧΑΔΑ πάνω από το ρέμα Φράγκιζα έχει απορριφθεί  μεγάλος αριθμός πολτοδεξαμενών, οι οποίες περιέχουν χρησιμοποιημένα ελαιώδη υλικά-ορυκτέλαια τα οποία χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Κατάλογο Αποβλήτων ως επικίνδυνα και υπόκεινται σε ειδική διαχείριση.
Στη θέση Πηγαδάκι έχει απορριφθεί ποσότητα περίπου 100-150 κυβικών μέτρων  κοκκώδους τεφρόχρωου υλικού με έντονη οσμή αμμωνίας που εκτιμάται ότι προέρχονται από δραστηριότητες παραγωγής-επεξεργασίας αλουμινίου, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα απόβλητα και υπόκεινται σε ειδική διαχείριση. Στην ανάλυση που έγινε ακόμη σε δείγμα νερού από την περιοχή ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις Ολικού και εξασθενούς Χρωμίου και Ψευδαργύρου».
Σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, το εξασθενές χρώμιο είναι καρκινογόνο υπό τη μορφή ατμών ή υπό τη μορφή σκόνης προκαλώντας καρκίνο του πνεύμονα. Είναι επίσης καρκινογόνο υπό τη μορφή νερού, αφού η επαφή του με τα κύτταρα του εντέρου και των νεφρών έχει αποτέλεσμα βλάβες και μεταλλάξεις που οδηγούν στη δημιουργία καρκίνου. Η επαφή του με το δέρμα προκαλεί αλλεργικές ή και τοξικές δερματοπάθειες.
Στο πόρισμά του μάλιστα το υπουργείο εφιστά την προσοχή στους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες αναφέροντας «Η παράνομη διαχείρηση των ανωτέρω αποβλήτων συνιστά άμεσο, σοβαρο και διαρκή κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και κατά τεκμήριο προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω διάχυτων εκπομπών σκόνης/σωματιδίων, εκπλύσης και παράσυρσης υδατοδιαλυτών και μη στοιχείων και ενώσεων και εισαγωγή τους στο έδαφος , τα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά, με αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και τη δημόσια υγεία. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πρέπει να διακοπεί πάραυτα η παράνομη λειτουργία του ΧΑΔΑ Αυλίδας και να αποτραπεί περαιτέρω ανεξέλγκτη διάθεση αποβλήτων στις ανωτέρω θέσεις».
Όπως καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση, κίνημα κατοίκων της περιοχής ενάντια στη μόλυνση που προκαλούν τα εργοστάσια στην Αυλίδα, «η ανεξέλεγκτη απόρριψη επικίνδυνων υγρών και στερεών αποβλήτων συνεχίζεται στην περιοχή, το πρόβλημα παραμένει και επεκτείνεται».
«Για το εν λόγω περιβαλλοντικό έγλημα υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες όταν στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, στα Οινόφυτα και την Αυλίδα, χρόνια τώρα, δηλητηριαζόταν κόσμος με εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα, αυξάνονταν οι θάνατοι από καρκίνο, υπήρχαν καταγγελίες, ακόμα και μελέτες που επιβεβαίωναν το πρόβλημα και οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά το απέκρυπταν προκειμένου να μην «ενοχλήσουν» τις μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή του Ασωπού και των Οινοφύτων» καταγγέλουν στοοι κάτοικοι.
Ωστόσο, μόνο όταν πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι αναγγέλθηκαν τα πρώτα μέτρα. Μόνο που ακόμα δεν έχει δοθεί λύση για καθαρό πόσιμο νερό μέχρι να γίνουν τα έργα. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επιδημιολογικός έλεγχος των κατοίκων. Δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς. Αν μη τι άλλο, θα περιμέναμε ότι θα έχει ενταθεί ο έλεγχος στις ρυπαίνουσες επιχειρήσεις , ότι θα έχουν παρθεί μέτρα, ώστε να μη συνεχίζεται η ρύπανση και η ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των κατοίκων και του περιβάλλοντος. 
Αν αναλογιστεί κανείς ακόμη ότι κατά τους θερινούς μήνες που διανύουμε η περιοχή της Αυλίδας σφίζει από παραθεριστές που είτε διαθέτουν εξοχικές κατοικίες είτε επιλέγουν την Εύβοια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δεν γνωρίζουν ότι ούτε μπάνιο στη θαλάσσα δεν θα έπρεπε να κάνουν λόγω της μόλυνσης, η επικινδυνότητα της κατάστασης εντείνεται ακόμη περισσότερο για τη δημόσια υγεία.
Οι απελπισμένοι κάτοικοι προσμένουν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του ΥΠΕΚΑ ότι από την 1 Σεπτέμβρη οι αρμόδιοι φορείς θα φέρουν καθαρό νερό από την λίμνη Αλική ώστε να εξυπηρούνται οι κάτοικοι. Ωστόσο, η κωλισυεργεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και δη των τοπικών αρχών είναι παροιμιώδης.
Κάτοικοι της περιοχής επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες για έλλειψη δράσης, την ώρα που ο δήμαρχος Αυλίδας Χρήστος Παύλου επιρρίπτει ευθύνες στην νομαρχία.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Ευβοίας αποποιείται των ευθυνών του, λέγοντας ότι η ευθύνη ανήκει στους ιδιώτες και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωσταντίνου συνεχίζει σε ρυθμούς Τίνας Μπιρμπίλη να σφυρίζει αμέριμνα για το πρόβλημα καθυστερώντας την επιβολή προστίμων στο εργοστάσιο που μολύνει την περιοχή.
«Στο ίδιο έργο θεατές» πάντα οι πολίτες που βλέπουν τα λάθη του Ασωπού να επαναλλαβάνονται στην Αυλίδα.
Newpost.gr

Προσωρινά αποτελέσματα μόνιμου πληθυσμού Βοιωτίας

Απογραφή 2011

Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας 117.730, Δήμος Θηβαίων 36.540, Δήμος Λεβαδέων 31.230, Δήμος Τανάγρας 19.340, Δήμος Ορχομενού 11.570, Δήμος Αλιάρτου 10.850, Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας 8.200

Ανάστατοι οι γιατροί για την πρόταση Μουσιώνη περί κατάργησης κλινικών του ΕΣΥ


Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς, η πρόταση Μουσιώνη για κατάργηση κλινικών και δημιουργία τεσσάρων τμημάτων σε κάθε νοσοκομείο.
Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Αρης Μουσιώνης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, πρότεινε  τη δημιουργία τεσσάρων ιατρικών τμημάτων στα Νοσοκομεία:
του παθολογικού, του χειρουργικού, του μαιευτικού και του χειρουργικού. Τα τμήματα αυτά θα «διοικούνται» από έναν συντονιστή διευθυντή, ο οποίος θα επιλέγεται σε αυτή τη θέση από τους ομόβαθμους συναδέλφους του. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία θα έχουν τμήματα τα οποία θα δημιουργηθούν μετά την συνένωση των κλινικών.


«Τρεις παθολογικές κλινικές μετατρέπονται σε παθολογικό τμήμα. Το ίδιο θα γίνει με τις μαιευτικές και τις χειρουργικές», εξήγησε σε δημοσιογράφους ο κ. Μουσιώνης. «Συνενώνουμε δυνάμεις ενδονοσοκομειακά. Καταργούμε τον κατακερματισμό της ιατρικής λειτουργίας. Δεν θα υπάρχει πλέον ενός ανδρός μάνατζμεντ σε κάθε κλινική. Θα υπάρχει ομάδα την οποία θα συντονίζει ο καλύτερος και ισχυρότερος», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς και Αιγαίου) Χριστίνα Παπανικολάου εξέφρασε τη διαφωνία της με την πρόταση του κ. Μουσιώνη λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στον έναν άρχοντα ισοπεδώνοντας τα πάντα».
Πάντως, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η καθυστέρηση των συνενώσεων των κλινικών είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του πελατειακού κράτους. «Μας πλησίασαν από διάφορες πλευρές για να μην πειράξουμε του καθενός τον κανακάρη», είπε χαρακτηριστικά. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το Σεπτέμβριο.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα υποστούν μεγάλο πλήγμα η κερδοσκοπία και η σπατάλη στα Νοσοκομεία, φέροντας ως παράδειγμα έναν διαγωνισμό που έγινε προκειμένου να προμηθευτούν τρία Νοσηλευτικά Ιδρύματα ένα αντιβιοτικό. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός ήταν 1,4 εκατομμύρια ευρώ και η «δουλειά» έκλεισε με 232.000 ευρώ.
Αναφερόμενος ο κ. Λοβέρδος στα γενόσημα (αντίγραφα φάρμακα) είπε ότι χορηγούνται στα Νοσοκομεία σε ποσοστό 16% και στόχος είναι το 50%. Επίσης, ανακοίνωσε τη συγχώνευση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) με τον Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη χορήγηση υποκαταστάτων από τα Δημόσια Νοσοκομεία «... για να εξαλείψουμε τη λίστα της ντροπής».



Οι αντιδράσεις των γιατρών στην πρόταση Μουσιώνη


Η πρόταση Μουσιώνη έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις.



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε ότι «ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, βλέποντας το πλήρες αδιέξοδο στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για συγχωνεύσεις Τμημάτων στα Νοσοκομεία, άρχισε να υιοθετεί κάθε ανοησία που εκτοξεύουν οι συνεργάτες του. Τώρα δηλώνει πως σκέφτεται να καταργήσει όλες τις Κλινικές στα Νοσοκομεία της χώρας. Προσεχώς λοιπόν θα βρίσκονται ανάκατα οι γυναικολόγοι με τους οφθαλμιάτρους και οι καρδιολόγοι με τους δερματολόγους! Δεν αποκλείεται στην απόγνωσή του ο κ. Λοβέρδος να υιοθετήσει και το μοντέλο Μάο Τσε Τούγκ για.. ξυπόλητους γιατρούς».

Κάθετα αντίθετη είναι και η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΕΣΥ, η οποία θεωρεί ανεφάρμοστη και εκτός λογικής την πρόταση Μουσιώνη, η οπ[οία αν εφαρμοστεί θα προκαλέσει τεράστια και ανυπέρβλητα εμπόδια στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνενώνονται 8 NΠΔΔ σε 2 Οργανισμούς


Στην ενοποίηση δημοσίων φορέων πρόνοιας σε όλη τη χώρα προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, μείωση της γραφειοκρατίας,
διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων, καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα.
Έτσι, σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια θα υπάρχει ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα συνενώνονται 92 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας σε 22 Οργανισμούς Κοινωνικής Φροντίδας. Οι υφιστάμενες Μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο.
Οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στον νέο φορέα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνενώνονται 8 NΠΔΔ  σε 2 Οργανισμούς:
1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Λαμίας
2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας
3. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Εύβοιας
4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Εύβοιας
5. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Φθιώτιδας
6. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φθιώτιδας
7. Κέντρο Στήριξης ΑΜΕΑ ’μφισσας
8. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας
Δημιουργούνται οί:
1.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Παιδιού και Οικογένειας
2.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ

Στη Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ - Δεν κατέβηκε η Δόξα Δράμας


Οι Κρητικοί έμειναν δύο χρόνια στη Football League και επέστρεψαν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, εξασφαλίζοντας μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ την πρώτη θέση αφού η Δόξα Δράμας δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.

Ο ΟΦΗ είχε κάνει τη δουλειά του την προηγούμενη Πέμπτη όταν είχα πάρει τη ισοπαλία κόντρα στον Λεβαδειακό και χρειαζόταν μία νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση.
Αυτή ήρθε χωρίς αγώνα, μιας και η Δόξα Δράμας δεν μπορούσε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό παικτών και έτσι δεν κατέβηκε να παίξει.
Οι Κρητικοί έφτασαν τους 15 βαθμούς και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Διαγόρα Ρόδου έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΚΚΕ: Η απελευθέρωση των ταξί θα ευνοήσει τις μεγάλες εταιρείες

Η απελευθέρωση των ταξί, είτε με τα πρότυπα και τους κανόνες του ΠΑΣΟΚ είτε με αυτά της ΝΔ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών στον κλάδο και οδηγεί στην καταστροφή και τη φτώχεια τους μικρούς επαγγελματίες και τους μισθωτούς οδηγούς, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ...
«Αυτή είναι η κοινή τους επιδίωξη, της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, τις διώξεις και τις συλλήψεις και της ΝΔ και άλλων αστικών δυνάμεων με τα καλέσματα για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων», τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους

Συνεχίζονται οι συστάσεις στους καταστηματάρχες του πεζόδρομου της Θήβας για τα τραπεζοκαθίσματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου, κλιμάκιο του Δήμου Θηβαίων με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, προκειμένου να γίνουν και πάλι οι απαραίτητες συστάσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σχετικά με τα επιτρεπτά όρια έκθεσης τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να αφήνονται ελεύθεροι οι διάδρομοι για τη διάβαση των πεζών.
Τον κ. αντιδήμαρχο συνόδευσαν ο πρόεδρος του σωματείου Εστιατορίων- Καφετεριών και συναφών Επαγγελμάτων κ. Χρήστος Χαρατσής και μέλη αυτού, δείχνοντας ότι κατανοούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Δημοτικής Αρχής για την ομαλή λειτουργία του πεζόδρομου και συναινούν προς αυτή την κατεύθυνση παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει τον κλάδο τους .
Ο κ. Αντιδήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Πρέπει να  τελειώσει το πρόβλημα στον πεζόδρομο για να σταματήσουν πλέον αν παραπονιούνται οι δημότες, που δυσκολεύονται να διασχίσουν την οδό Επαμεινώνδα. Οι καταστηματάρχες έδειξαν πως θα συμμορφωθούν στις συστάσεις και υποσχέθηκαν πως τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα περνούν τα -χαραγμένα με κίτρινο χρώμα -όρια που έχει βάλει ο Δήμος. Πιστεύω να το τηρήσουν και να μη χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα».

Ο δρόμος Θίσβη-Καναβάρι είναι στρωμένος με πολλές προφάσεις

Η ένταξη του έργου για την κατασκευή του δρόμου Θίσβη -Κανάβαρι που συνδέει την ιδιωτική Βιομηχανική περιοχή του ομίλου Στασινόπουλου με την ΠΑΘΕ, ξεκίνησε το 2004. Πρόκειται για ένα έργο - μαμουθ όπως συνηθίζει να υπερηφανεύεται  ο περιφερειάρχης κ.Περγαντάς. Ένα έργο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών κονδυλίων της Βοιωτίας και  ενώ το βασικό οδικό δίκτυο του νομού που συνδέει τη Θήβα με τη Λιβαδειά είναι παγίδα θανάτου. Το έργο ξεκίνησε το 2006 με προυπολογισμό 32,5 εκατ.. Μετά τη δημοπρασία, υπογράφηκε σύμβαση για 20,5 εκατ., πληρώθηκαν 11 εκατ.  αλλά έμεινε στη μέση. Ωστόσο στο νέο περιφερειακό πρόγραμμα εγκρίθηκε πάλι με προυπολογισμό 35 εκατ. και με μια ακόμη διαφορά: αντί για ένα ενιαίο έργο σύμφωνα με τη μελέτη, ο δρόμος χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ο χωρισμός αυτός, συνεπάγεται αφενός περισσότερες δαπάνες και διαδικασίες και αφετέρου πιθανά προβλήματα από τους μηχανισμούς ελέγχου. Συνεπάγεται όμως και κάτι ακόμη: διαφορετικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι εργολάβοι κατασκευαστές.
Για τον λόγο αυτό η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, αφού ενημερώθηκε από την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη επίκαιρη ερώτηση στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας:

"Με πρόσφατη (2122/28-6-11) απόφαση Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ εγκρίθηκε το νέο τεχνικό δελτίο του έργου-γέφυρα με τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΝΑΒΑΡΙ– Δ/ΣΗ ΘΕΣΠΙΩΝ – ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ( ΚΟΡΩΝΗ)- ΘΙΣΒΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ)». Αν και το έργο αφορά ενιαίο φυσικό αντικείμενο με ενιαία μελέτη, κατατμήθηκε σε δύο τμήματα.
Α. η κατάτμηση έργου απαγορεύεται τόσο από την κοινοτική όσο και από την εθνική νομοθεσία
Β. από άποψη ωριμότητας τα δύο τμήματα του δρόμου βρίσκονται στο ίδιο στάδιο καθόσον έχουν εγκριθεί όλες οι παρακάμψεις των γεφυριών, από την εφορεία νεωτέρων μνημείων και η προηγούμενη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για απαλλοτρίωση ενός από τα 4 γεφύρια δεν έχει μέχρι σήμερα δημοσιευθεί
Γ. η ενιαία δημοπράτηση του έργου εξοικονομεί πόρους και χρόνο
Δ. η κατάτμηση δημιουργεί πιθανή ακυρότητα της διαδικασίας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς Ερωτάται ο περιφερειάρχης αν προτίθεται να άρει την κατάτμηση του έργου, ώστε να εξασφαλίσει την χρηστή εκτέλεσή του."
Η αρχική απάντηση του κ.Περιφερειάρχη ήταν ότι υπάρχουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει -  όπως επισημάνθηκε στην ερώτηση-  ζητάμε να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσουν σε μια και μόνη δημοπράτηση.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής 51 νέων Διευθυντών
Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Παπαγγελής Π., 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Μάρκος Π., 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Καρκάνας Α., 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Συργιάννης Χ., Εσπερινό Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Νταλιάνης Μ., 1ο Γυμνάσιο Θήβας: Παπαναγιώτου Κ., 2ο Γυμνάσιο Θήβας: Κούτσικος Λ., 3ο Γυμνάσιο Θήβας: Ράπτης Α., 4ο Γυμνάσιο Θήβας: Μπενάκη Σ., 5ο Γυμνάσιο Θήβας: Μπουλίος Α., Εσπερινό Γυμνάσιο Θήβας: Χατζή Ζ., 1ο Λύκειο Λιβαδειάς: Ευαγγελίου Π., 2ο Λύκειο Λιβαδειάς: Παπαλάμπρος Λ., Επαγγελματικό Λύκειο Λιβαδειάς: Καντάς Ε., Επαγγελματική Σχολή Λιβαδειάς: Καλομοίρης Γ., ΣΕΚ Λιβαδειάς: Καλοβρέκτης Κ., Γυμνάσιο Αλιάρτου: Κώνστας Ι., Λύκειο Αλιάρτου: Καλαμπαλίκης Π., 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού: Μωραίτης Δ., 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού: π. Χατζηχαραλάμπους Χ., Λύκειο Ορχομενού: Δαμιανίδης Χρ., Γυμνάσιο Ακραιφνίου: Καστάνης Κ., Γυμνάσιο Διστόμου: Μπαλτσιώτου Γ., Λύκειο Διστόμου: Συργιάννης Σ., Γυμνάσιο Αντίκυρας: Μαργαρίτης Ι., Λύκειο Άσπρων Σπιτιών: Βιέννας Σ., Γυμνάσιο Αράχωβας: Γκαμούλου Ι., Λύκειο Αράχωβας: Μπίμης Ι., Γυμνάσιο Κυριακίου: Χουσιάδας Κ., Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αλιάρτου: Μεϊδάνη Μ., Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας: Καφώρος Ι., Επαγγελματική Σχολή Θήβας: Καλαντζής Χ., ΣΕΚ Θήβας: Θεοδώρου Θ., Επαγγελματικό Λύκειο Σχηματαρίου: Λιάκος Α., Γυμνάσιο Καπαρελλίου: Γκιζίλη Σ., Γυμνάσιο Βαγίων: Σωτήρχος Λ., Λύκειο Βαγίων: Ίσσαρης Θρ., Γυμνάσιο Θεσπιών: Κουτούλα Π., Λύκειο Θεσπιών: Μπαλαντέ Σ., Γυμνάσιο Σχηματαρίου: Βόγγελης Μ., Λύκειο Σχηματαρίου: Δημητρίου Λ., Γυμνάσιο Οινοφύτων: Γκουντούμα Ε., Λύκειο Οινοφύτων: Δημητρίου Π., 1ο Λύκειο Θήβας: Τσιάμαλος Β., 2ο Λύκειο Θήβας: Μάρκου Δ., 3ο Λύκειο Θήβας: Φίλος Γ., Γυμνάσιο Ασωπίας: Μπουραντάς Ι., Γυμνάσιο Πύλης: Κυριτσόπουλος Δ., Γυμνάσιο Αγ. Γεωργίου: Τόρνου Χρ., Γυμνάσιο Δομβραίνας: Παπαθεοδώρου Ι., Γυμνάσιο Δαύλειας: Καραμπέκος Β.
Η επιλογή των νέων Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν.3848/2010 από το αρμόδιο 7μελές Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Βοιωτίας που αποτελείται από: το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Τσούρα Ιωάννη, τον Αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Τζαμτζή Ηλία, τη Σχολική Σύμβουλο κ. Μπαλτά Σοφία, τον Υποδιευθυντή του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς κ. Ζάνταλη Ξενοφώντα, την Υποδιευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς κ. Κοντογιάννη Παναγιούλα, τους Αιρετούς ΠΥΣΔΕ κ. Βαζούρα Σπύρο και κ. Αίσωπο Ιωάννη.
Ο τελικός πίνακας των νέων Διευθυντών θα αποσταλεί για επικύρωση στο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Αργυρόπουλο Ηλία. Οι νέοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων νομού Βοιωτίας των οποίων η θητεία είναι τετραετής αναμένεται να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστώνΤο Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε την δημοσιότητα την Πέμπτη την προκήρυξη για την πρόσληψη 4000 πυροσβεστών, από τις οποίες οι 3.400 θέσεις αφορούν εποχικούς.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τις προσλήψεις από τις 5 ως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το κείμενο της προκήρυξης.

Φωτιά σε εργοστάσιο με υλικά προς ανακύκλωση, απέναντι από το στρατόπεδο της Θήβας



Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε  τα μεσάνυχτα σε χωράφι με καλαμιές απέναντι από το στρατόπεδο Θήβας και λόγω των δυνατών ανέμων επακτάθηκε πολύ γρήγορα, τυλίγοντας στις φλόγες ένα ιδιωτικό εργοστάσιο με υλικά για ανακύκλωση και ένα ποιμνιοστάσιο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Θηβαίων και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εθελοντές και ένα σκαπτικό μηχάνημα. Η μάχη με τις φλόγες μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει τελειώσει. Ακούστηκαν και εκρήξεις από τις φυάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στο εργοστάσιο. 




Το ΠΑΣΟΚ Στερεάς για την Περιφερειακή συνδιάσκεψη

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε Περιφερειακή συνδιάσκεψη, στη Χαλκίδα το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, που προβλεπόταν και υλοποιήθηκαν από τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Τοπικές Οργανώσεις ανά νομό , στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη 2011.
Παρευρέθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής κ. Κώστας Ασκούνης και Υπουργικό κλιμάκιο
που αποτελούνταν από τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο και το Γ.Γ. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κώστα Μαθιουδάκη.
Θέλω να ευχαριστήσω το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του για την πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης, τους Γραμματείς των Ν.Ε της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, τους φορείς, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία.

Ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας
Γιάννης Μπούρας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Να και μια καλή είδηση ! Το PONY ξανάρχεται





Ξανά στην παραγωγή το θρυλικό και ελληνικό PONY ?
Φίλος  μας ενημέρωσε ότι η εταιρεία NAMCO το βγάζει πάλι στην παραγωγή, με εκπλητκική μάλιστα τιμή! 6.910 ευρώ!

Δείτε το http://www.namco.gr/

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ   
Συνεδρίαση: 11η
                ΠΡΟΣ : (όπως ο πίνακας αποδεκτών)
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»
    (Άρθρο 75, Ν.3852/10)
Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 2 του μηνός Aυγούστου έτους 2011, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

                                     ΣΠΥΡΙΔΩΝ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 2/08/2011 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:  21828/29-7-2011
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

Θέμα 1ο :    Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ως προς την ανάγκη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 269/2011 απόφασης αυτού σχετικά με  τον καθορισμό των θέσεων στην εμποροπανήγυρη και την συμπλήρωση αυτής με την πρόβλεψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκειά της (της εμποροπανήγυρης) .

Θέμα 2ο :    Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος παροχής υπηρεσιών «Γραφείο Τελετών» στην Τ.Κ. Θίσβης του Δ.Θηβαίων, μετά από αίτηση του κ. Πάνου Δημητρίου του Κων/νου.
    Εισηγητής: Διοικητική υπηρεσία, Δήμητρα Κολέσια
Αποδέκτες Πίνακα Διανομής:
Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.
ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2)    ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3)    ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4)    ΣΔOΝΑΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5)    ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
6)    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7)    ΚΕΦΑΛΑΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8)    ΝΙΚΑΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τον αναπληρωτή τους.   
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)    ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2)    ΔΡΕΝΙΟΣ        ΣΩΤΗΡΙΟΣ
3)    ΦΙΛΟΣ        ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4)    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5)    ΣΒΙΓΓΟΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με απόφαση Περγαντά νέες προμήθειες εξοπλισμού σε νοσοκομεία

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για τα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων :
«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.
Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.
Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.
«Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».

Συνεχίζεται η απεργία των ταξιτζήδων



Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ταξί στη σκιά της χθεσινής έντασης, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.
Η αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης και τελικά πήρε την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα ώστε να γίνουν νέες συζητήσεις.
Οι συναντήσεις
Ο υπουργός συναντήθηκε αρχικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στη συνέχεια κάθισε στο τραπέζι με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.
Προηγήθηκε συνάντηση (10.00) με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και ειδικότερα:
-Να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
-Να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια.
-Να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς.

-Να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.
Όπως είπε, «ο υπουργός, από την πλευρά του, έδειξε καλή διάθεση, χωρίς όμως να δεσμευθεί για οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».
«Έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, η απεργία συνεχίζεται», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος και απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να αποφεύγουν τα έκτροπα, καθώς «ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τέλους».
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων μετά τη συνάντηση του υπουργού η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά.
Οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες των ταξί.
Το υπουργείο θα παραλάβει τις προτάσεις των τουριστικών επιχειρήσεων και πριν από το τέλος του Αυγούστου θα δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και των δύο πλευρών.
Θα δοθεί μάλιστα σε όλους, εύλογος χρόνος για να εκφράσουν τα σημεία, στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από ΦΩΤΙΕΣ το Σάββατο 30 Ιουλίου


ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από ΦΩΤΙΕΣ το Σάββατο 30 ΙουλίουΣύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (www.gscp.gr), που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:
Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλληνία και Ζάκυνθος (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).
Λακωνία και Μεσσηνία (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
Κύθηρα (Περιφερειακή Ενότητα Νήσων – Περιφέρεια Αττικής)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ερώτηση Γιαννάκη για τον αεροδιάδρομο Τανάγρας

Την διαβεβαίωση για την ασφάλεια του αεροδιαδρόμου της Τανάγρας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε με αφορμή δημοσίευμα τα εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το αεροδρόμιο θυμίζει εγκαταλελειμμένο γιαπί» αφού «ο εργολάβος έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από το έργο, έχοντας υλοποιήσει μόνο το 30% των εργασιών».
Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για την αξιοπιστία του δημοσιεύματος και την ενεργοποίηση των σχετικών ρήτρων που προέβλεπε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα ζητά την ταχεία υλοποίηση του έργου για την ασφάλεια των πτήσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011
ΘΕΜΑ: Αεροδιάδρομος Τανάγρας
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 25ης Ιουλίου 2011 η εργολήπτρια εταιρία για την ανακατασκευή και ενίσχυση του διαδρόμου του Αεροδρομίου της Τανάγρας έχει σταματήσει κάθε εργασία και ουσιαστικά έχει αποχωρήσει από το έργο, έχοντας πραγματοποιήσει μόλις του 30% του έργου.
Έτσι, ο αεροδιάδρομος θυμίζει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- εγκαταλελειμμένο γιαπί.
Επειδή το δημοσίευμα εγείρει ζητήματα ασφάλειας των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Τανάγρας
Επειδή ανακύπτουν σημαντικά οικονομικά ζητήματα, δεδομένου ότι το Αεροδρόμιο εξυπηρετεί πελάτες της ΕΑΒ αλλά και ζητήματα διαφάνειας στις σχέσεις με τους εργολάβους
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για το Αεροδρόμιο Τανάγρας;
-Αν ναι, ποιες ρήτρες προέβλεπε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία; Προτίθεται το Υπουργείο να ενεργοποιήσει αυτές τις ρήτρες;
-Πότε θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου και με ποιες διαδικασίες;

Δυσοσμία από «ταξιδιάρικα» σκουπίδια …


Συντάχθηκε από την Ιωάννα Μουτσανά
Σωρεία παραπόνων αλλά κι επώνυμων καταγγελιών δέχεται το τελευταίο δίμηνο ο Δήμαρχος Ορχομενού, για την δύσοσμη δραστηριότητα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε χώρους του παλιού εργοστασίου τομάτας ΚΩΠΑΪΣ, στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων. Η μυρωδιά των σκουπιδιών, που διανύουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων προκειμένου να διαχωριστούν και στη συνέχεια να επεξεργαστούν, «ταξιδεύοντας» με φορτηγά αυτοκίνητα από την Καλαμάτα στον Ορχομενό, δημιουργούν μία αποπνιχτική ατμόσφαιρα για τους περίοικους… Πρόβλημα, το οποίο έφερε χτες σύσσωμους κατοίκους, Δημοτική Αρχή και τον επιχειρηματία σε επαφή… σε μία ύστατη προσπάθεια επίλυσης του.

Το νεότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τη Δευτέρα κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας θα επισκεφθεί εκ νέου το χώρο για έλεγχο.

Συγχώνευση εποπτευόμενων οργανισμών ΥΠΑΑΤ


Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, το ΕΘΙΑΓΕ δεν καταργείται. Συγχωνεύεται με άλλους τρεις οργανισμούς εποπτευόμενους από το ΥΠΑΑΤ σε ενιαίο οργανισμό υποστήριξης του αγρότη. Ενοποιούνται έτσι οι διαδικασίες εφαρμοσμένης έρευνας, επαγγελματικής κατάρτισης, γεωργικής εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα, συστήνεται ο «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα»με συνένωση των νομικών προσώπων:
  • Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε)
  • Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – «ΔΗΜΗΤΡΑ»)
  • Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT)
  • Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ)

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!!!


Ένα χρόνο βρίσκεται στην Γερμανία, στη κλινική MUHLENGRUND GmbH για την αποκατάστασή του ο νεαρός Θανάσης Παύλου, που στις 17 Οκτωβρίου του 2009, μετά από την επίθεση που δέχτηκε στην οδό Ροζάκη Αγγελή στην Λαμία από ομάδα ανηλίκων, κατέληξε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. Η περίπτωσή του κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή και οι ελπίδες λιγοστές.
Ωστόσο ο Θανασάκης εκ θαύματος κρατήθηκε στη ζωή και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και άλλο θαύμα με τον Θανάση να ανοίγει τα μάτια και να ακούει. Τώρα όλοι περιμένουμε το τρίτο, που θα κάνει τον Θανάση να περπατήσει, να μιλήσει, να γεμίσει το πρόσωπό του με χαρά.
Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών από το κέντρο αποκατάστασης, σημειώνεται βελτίωση στον Θανάση, ο οποίος αντιλαμβάνεται και κουνάει τα μέλη του σώματός του. Ο έλεγχος του κορμού βελτιώθηκε, εξακολουθεί όμως να είναι ελλιπής, γι’ αυτό και δεν έχει ακόμη περπατήσει. Ο Θανασάκης εκφράζει τα συναισθήματά του με ένα χαμόγελο, αλλά χωρίς προσπάθεια να μιλήσει ακόμη. Οι γιατροί δίνουν ελπίδα για πλήρη αποκατάσταση του παιδιού και ζητούν την παραμονή του στο νοσοκομείο για άλλους έξι μήνες...μία είδηση που γεμίζει χαρά τους γονείς αλλά τους κοστίζει πολύ οικονομικά.
Επειδή οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και οι γονείς του είναι στην Γερμανία μαζί του από την πρώτη στιγμή και κατά συνέπεια είναι πλέον και άνεργοι, υπάρχει ο ακόλουθος τραπεζικός λογαριασμός :
Όνομα : Μαριάνα Παύλου.
Αρ.Λογ/σμου : Εθνική Τράπεζα 801/606451-58
ΙΒΑΝ Λογ/σμου : GR08 0110 8010 0000 8016 0645 158
BIC : ETHNGRAA".
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα έχουν ως ακολούθως:
Εξαιτίας της αρ. πρωτ. 8998/28-06-2011 απορριπτικής απόφασης της υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. Λαμίας για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στο ίδρυμα της Γερμανίας, μετά από την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής Εξωτερικού για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, έχει υποβληθεί η αρ. πρωτ. 10182 ένσταση κατά της απόφασης.
Δυστυχώς το νοσοκομείο της Γερμανίας ζητούσε να καταβληθεί μέχρι 22-07-2011 το ποσό των 30.000 €, το οποίο είναι το κόστος νοσηλείας για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, ειδάλλως η διοίκηση αρνείται την συνέχιση νοσηλείας του Θανάση. Αυτή τη στιγμή πιέζει ασφυκτικά και δεν δίνει κανένα περιθώριο. Επειδή η εξέταση της ένστασης κατά της απορριπτικής απόφασης, είναι χρονοβόρα διαδικασία και είναι αδύνατο να υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού αποτελεί μονόδρομο καθώς η οικογένεια πλέον δεν διαθέτει ούτε οικονομικούς πόρους, αλλά ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Είναι άδικο να λήξει τόσο άδικα μια ανθρώπινη υπερπροσπάθεια. Επίσης η μετακίνηση του Θανάση σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, είναι αδύνατη και υπάρχουν εξετάσεις σύμφωνα με νέα έκθεση που απέστειλαν, που δεν γίνονται στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι η μη συνέχιση της νοσηλείας του Θανάση στο νοσοκομείο που βρίσκεται, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα μπλοκάρει την θετική εξέλιξη, την οποία η υγεία του ακολουθεί.
Στην από 14-07-2011 επιστολή της κλινικής MUHLENGRUND GmbH, περιγράφεται μια πολύτροπη θεραπευτική αγωγή η οποία περιλαμβάνει ειδικές θεραπείες οι οποίες είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας και εν κατακλείδι προτείνεται επειγόντως η συνέχιση των εξειδικευμένων διεπιστημονικών θεραπευτικών μέτρων και επισημαίνεται ότι η απαραίτητη, εντατική, λεπτή ιατρική φροντίδα καθώς και η αναγκαία εντατικότητα και ο συντονισμός των θεραπευτικών μέτρων είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας. Μια διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κολοσσιαίες αρνητικές συνέπειες στην επιτευχθείσα πρόοδο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.
Στοιχειοθετώντας όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει η επιβεβλημένη ανάγκη για τη συνέχιση των απαιτούμενων νοσηλευτικών θεραπευτικών μέτρων.
Λυπόμαστε που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κατέληξε να στηρίζεται μόνο στην κοινωνική αλληλεγγύη των απλών πολιτών και καλούμε τώρα, την ύστατη ώρα τους αρμοδίους φορείς να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος καθώς και παρακαλούμε για την ευαισθητοποίηση οργανώσεων και φορέων για οικονομική στήριξη.
Υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook που μπορείτε να παρακολουθείτε το θέμα, καθημερινά : «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!» -https://www.facebook.com/groups/225502490813712 .
Ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε στην έμπρακτη αγάπη σας.[Πληροφορίες: Παναγιώτης Παύλου (τηλ. 6974733892)]


Εκλογές το Φθινόπωρο βλέπουν στη ΝΔ

Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη των εκλογών είναι στη Συγγρού. Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πολύ πιθανό να στηθούν κάλπες το Φθινόπωρο και για το λόγο αυτό σχεδιάζουν μαζί με συνεργάτες του Α. Σαμαρά, τρόπους για....
μεγαλύτερη παρέμβαση στα ΜΜΕ , εντός κι εκτός Ελλάδας.
Στο στρατόπεδο της ΝΔ ποντάρουν πολλά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο επικοινωνιακό προφίλ που θα παρουσιάσει εκεί ο πρόεδρος του κόμματος, το οποίο προσπαθούν να ενισχύσουν.
Σημειώνουμε ότι η ομιλία του Α. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου, περίοδος που είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν αναταραχές λόγω της εφαρμογής των μέτρων από την κυβέρνηση.

http://www.newsbomb.gr/

Mε Αισιοδοξια και Πολλα Νεα Προσωπα η Πρωτη του ΑΟ ΘΗΒΑ

ΠΗΓΗ THIVA SPOR

Ξεκινησε  η Προετοιμασια του ΑΟ ΘΗΒΑ Με πολλα νεα προσωπα και Αρκετη Αισιοδοξια η Διοικηση και ο Προεδρος Θανασης Βυλλιωτης υποδεχθηκαν τους ποδοσφαιριστες και τους ευχηθηκαν να εχουν καλη χρονια και να ειναι παντα γεροι οπως ειπε η ομαδα δεν εχει ολοκληρωσει τους μεταγραφικους στοχους και στο πρωτο διαστημα θα γινουν και ορισμενες δοκιμες.  Αισιοδοξοι για την νεα χρονια ο προπονητης Αντωνης Αυλωνιτης και οι Συνεργατες του Δημητρης Μπουτσικος και Σταυρος Σταματιου και οπως ειπαν θα δουλεψουν πολυ σκληρα για να δημιουργησουν και την φετεινη χρονια πολυ Ανταγωνιστικη ομαδα. Στις Εικονες τρια απο τα νεα μεταγραφικα αποκτηματα Κωστας Καρακωστας Βασιλης Χατζακης  Δημητρης Σταματεας .  

Ομιλία Τσόνογλου για την λειτουργία ενεργειακών αγορών

  ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου...

...για την έρευνα, την παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή πολυσχιδής νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για τις μεγάλες αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη χώρα μας, ώστε να βγει από την απομόνωση και την οπισθοδρόμηση, να αποκτήσει ευρωπαϊκό βηματισμό, να γίνει κοινωνός και συνένοχος στις διεθνείς εξελίξεις, με βιώσιμα σχέδια αξιοποίησης της ενέργειας, της πράσινης ανάπτυξης και συνακόλουθα της ελληνικής οικονομίας.
Έχει στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων –του ήλιου, του αέρα, του ορυκτού πλούτου- και θέτει υψηλούς και φιλόδοξους στόχους για την εκμετάλλευση και την κατά το δυνατόν μέγιστη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.
Οι προς ψήφιση διατάξεις εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που στόχο έχει την αλλαγή του αναπτυξιακού μας μοντέλου και παράλληλα συνδέεται με τη στροφή που κάνουμε ως Κυβέρνηση για μια διαφορετική και βιώσιμη ενεργειακή πολιτική. Ως έθνος διαθέτουμε σε αφθονία ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γι’ αυτό και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά.
Μέσω του παρόντος νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί νέες ταχείες διαδικασίες για τη διερεύνηση και εύρεση υδρογονανθράκων στη χώρα μας και η Δ.Ε.Η. σε αυτόν το σχεδιασμό έχει ένα κεντρικό ρόλο, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και επικουρικά στην αλλαγή ενεργειακής πλεύσης και αναπτυξιακής πολιτικής, με βήματα προσεκτικά, σωστά σχεδιασμένα που διακρίνονται για τη διαφάνειά τους.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας μας, αλλά και του καταναλωτή και των ειδικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την ανάπτυξη, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την προσέλκυση νέων επενδυτών, ώστε η οικονομία μας να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια σε εξωτερικές αγορές.
Στο εν λόγω νομοσχέδιο γίνεται πλήρης απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Πιο συγκεκριμένα γίνεται διάσπαση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε τρεις εταιρείες, εκ των οποίων η πρώτη θα φέρει την επωνυμία Δ.Ε.Η. Α.Ε. και θα αποτελείται από τις υπηρεσίες παραγωγής ορυχείων και εμπορίας. Η δεύτερη θα είναι θυγατρική της Δ.Ε.Η. Α.Ε., η οποία θα μετονομάζεται σε «Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η δε τρίτη θα είναι εξίσου θυγατρική και θα φέρει την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.».
Παράλληλα, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπεται η σύσταση κρατικού φορέα με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε», περιγράφονται οι διαδικασίες αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων –πετρέλαιο, φυσικό αέριο- στη χώρα μας επίγεια και υποθαλάσσια με νέες απλοποιημένες και απαλλαγμένες από γραφειοκρατία ρυθμίσεις.
Με το παρόν νομοσχέδιο απλουστεύονται οι διαδικασίες κατασκευής του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τον Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη για τον οποίο θα εφαρμοστούν οι ίδιες διαδικασίες με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ.
Το παρόν νομοσχέδιο αποτελείται από έξι μέρη και εκατόν σαράντα οχτώ άρθρα.
Στο πρώτο μέρος ενσωματώνονται οι διατάξεις των οδηγιών της τρίτης ενεργειακής δέσμης σαν ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή.
Στο δεύτερο μέρος θεσπίζονται μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και των ευάλωτων πελατών.
Στο τρίτο μέρος εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/73/ΕΚ και τροποποιούνται και κωδικοποιούνται σε ενιαίο κείμενο οι διατάξεις του ν.3428 του 2005 για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
Στο τέταρτο μέρος εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και αναθεωρείται το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού.
Στο πέμπτο μέρος περιέχονται ποινικές κυρώσεις.
Στο έκτο μέρος περιλαμβάνονται οι καταργούμενες και λοιπές διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου.
Επαναπροσδιορίζονται οι αρμοδιότητες του ΔΕΣΜΗΕ που εξελίσσεται σε λειτουργό της αγοράς ηλεκτρισμού. Η διαχείριση της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης του ΔΕΣΜΗΕ περιέχεται στον ΑΔΜΗΕ ο οποίος θα λειτουργεί υπό το πρότυπο του ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφορών. Αυτά ρυθμίζονται το τέταρτο κεφάλαιο.
Συστήνεται και αναβαθμίζεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου η οποία έχει πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δεν υπόκειται σε οποιασδήποτε μορφής εποπτεία ως ανεξάρτητη αρχή. Η ΡΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό και δικαστικό έλεγχο. Χορηγεί, τροποποιεί, ανακαλεί άδειες σχετικές με τους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου με εξαίρεση της περιβαλλοντικές άδειες και τις άδειες εγκατάστασης.
Στο επίκεντρο των οδηγιών του τρίτου ενεργειακού πακέτου βρίσκεται η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών με στόχο την ενίσχυση και τη διασφάλισή τους.
Εθνικό σύστημα φυσικού αερίου. Επικαιροποιείται ο ορισμός του. Διευκρινίζεται ο εσωτερικός χώρος των αγωγών του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου. Επίσης τα έργα του εντάσσονται στο ΕΣΦΑ. Αναγνωρίζονται ως εθνικά έργα μεγίστης εθνικής σημασίας, είναι δημόσιας ωφέλειας και δημοσίου συμφέροντος.
Η ΡΑΕ αποκτά διευρυμένες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε σχέση με το προϋφιστάμενο καθεστώς. Σχετικά δε με το πρόγραμμα ανάπτυξης, εναρμονίζεται με το κοινοτικό πλαίσιο.
Ανεξάρτητα συστήματα φυσικού αερίου. Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση αυτών –άδεια ΑΣΦΑ- δεν απαλλάσσει τον κάτοχο από την υποχρέωση πιστοποίησης. Οι άδειες προμήθειας φυσικού αερίου είναι στη δικαιοδοσία της ΡΑΕ. Για χρήση και εκμετάλλευση υπόγειου φυσικού χώρου ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου απαιτείται η προηγούμενη παραχώρηση της χρήσης με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Επαναρυθμίζεται η διαδικασία λειτουργίας και αρμοδιοτήτων του προσωπικού του όπως επίσης και θέματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία του και την παρέμβασή του στα θέματα ενέργειας. Ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ελλάδας-Ιταλίας. Ιδρύονται πέντε νέες εταιρείες παροχής αερίου στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας ενόψει της περιφερειακής ανάπτυξης, στην Εύβοια, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο.
Το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζει επίσης ζητήματα που έχουν σχέση με την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα δίνεται παράταση στην προθεσμία που αφορά τον καθορισμό των λατομικών περιοχών. Δίνεται παράταση στη λειτουργία λατομείων αδρανών υλικών μέχρι την τακτοποίησή τους. Γίνεται τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν μεταλλευτικές και λατομικές εργασίες εντός δασικών εκτάσεων.
Ο ν.3734/2009 που αφορά την τιμολόγηση των φωτοβολταϊκών σταθμών τροποποιείται όπως επίσης και η διάταξη του ν.3557/2007 για την επίταξη γης προκειμένου να εξορυχτεί ο λιγνίτης. Τέλος απλουστεύονται οι διαδικασίες για την εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης του γεωθερμικού δυναμικού και παράλληλα δίνεται προτεραιότητα σύνδεσης στους σταθμούς παραγωγής που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το βιοαέριο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει η χώρα μας που μετά τη σκληρή μάχη του Πρωθυπουργού μας και του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και όπλο και εργαλείο τις θυσίες του ελληνικού λαού, διαφαίνεται επιτέλους φως στο τούνελ. Η λελογισμένη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει άπλετα ο ελληνικός ήλιος, ο αέρας, η ελληνική γη και η θάλασσα είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία για ανάκαμψη και ευημερία. Εκτιμώ ότι το παρόν νομοσχέδιο εξυπηρετεί αυτούς τους μεγαλόπνοους στόχους. Για αυτό και σας καλώ να το υπερψηφίσετε.
Ευχαριστώ πολύ.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κάλεσμα Βοιωτών καλλιτεχνών

 για συμμετοχή στην 7η Εικαστική Εκθεση στο Νεοχώρι Θεσπιών


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος γυναικών Νεοχωρίου «Οι Εννέα Μούσες» καλεί τους βοιωτούς καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στην 7η Εικαστική Έκθεση Βοιωτών καλλιτεχνών «Σμαράγδα Γρηά Πικάση» που θα γίνει στο Νεοχώρι Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου από 14-18 Αυγούστου.
Δηλώσεις συμμετοχής στην κα Δήμητρα Τσουρέλη τηλ. 6977301041

ΨΗΦΙΣΜΑ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επ. Θηβών για τη ΔΟΥ Θηβών



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044
e-mail:
oebethivas@yahoo.gr
www.oebethivas.blogspot.com



ΘΗΒΑ 18-7-2011 ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 45/11
ΠΡΟΣ :ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΨΗΦΙΣΜΑΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
Μετά από την φημολογούμενη κατάργηση – συγχωνευση των υπηρεσιών της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες αυτού του τόπου να διαμαρτυρηθούμε για την διαρκή προσπάθεια από πλευράς Κυβερνήσεως προς υποβάθμιση της μεγαλύτερης πόλης του Νομού Βοιωτίας.
Δυστυχώς οι κρατούντες, αντί να ενσκήψουν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας για ελαστικοποίηση των τελευταίων μέτρων, έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν τις υποψίες μας για κοινωνική αναλγησία, αδιαφορία για τον πολίτη και ισοπέδωση των πάντων.
Οφείλουν να ανακαλέσουν άμεσα την οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση για συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα τις πιθανές επιπτώσεις από την αποφασή τους αυτή. Δεν είναι δυνατό να συγχωνευθεί η υπάρχουσα δομή των φορολογικών υπηρεσιών της πόλης μας διότι, πέραν της υποβάθμισης του τόπου, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ταυτόχρονα και πολλαπλή άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται από την πόλη τους για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Εξάλλου η ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ εξυπηρετεί πέραν των πολιτών και τα εκατοντάδες εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής της πρώην Επαρχίας Θηβών. Είναι πλέον βέβαιο ότι κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει στα λαμβανόμενα μέτρα, και οι όποιες τυχόν αποφάσεις λαμβάνονται, απουσιάζει η εκτίμηση των επιπτώσεων που αυτές έχουν στην κοινωνία και την οικονομία.Επειδή η πόλη μας έχει γίνει πλέον στόχος της προσπάθειας αυτής για υποβάθμιση των πάντων (ΣΕΠΕ, Νοσοκομείο), εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συμπολίτες μας και το Δημοτικό Συμβούλιο
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
Την απόφαση για κατάργηση – συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ και
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
Για τη διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου μας από πλευράς Κυβερνήσεως.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
1)ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : KΩΝΣΤΑΣ-ΦΙΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
4)ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ-ΑΡΤΟΠΩΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
5)ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ-ΤΑΒΕΡΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6)ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΙΑΛΗ ΣΜΑΡΩ
7)ΚΟΜΜΩΤΩΝ-ΚΟΥΡΕΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΒΙΚΥ
8)ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ “O ΚΑΔΜΟΣ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9)ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ “H ΘΗΒΑ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κον ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 20/7/11.

Προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες

 να εργαστούν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας

Mιλώντας σήμερα στη διακομματική επιτροπή του κοινοβουλίου για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, είπε: «…προβληματιζόμαστε θετικά προς την κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης»…
Όταν η όλη Ελλάδα συζητά το θέμα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, όταν αυξάνονται τα κρούσματα βίας και οι ληστείες από αλλοδαπούς με Καλάσνικοφ είναι – σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας – καθημερινό φαινόμενο, ο κ. Κουτρουμάνης απευθύνει προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες για να έρθουν στη χώρα μας να…εργαστούν.
Όπως ήταν φυσικό η «πρόσκλησή» του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί το μέτρο σε προσκλητήριο μεταναστών.
Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ζητώντας να σταματήσει η υποκρισία με τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών και ότι θα πρέπει μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία, να μπαίνουν σε καθεστώς μη απομάκρυνσης που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα…
Τι νόημα θα έχει το μέτρο αυτό αν μετά τη λήξη της προσωρινής τους άδειας, οι άνθρωποι αυτοί θα ξαναγυρίσουν σε καθεστώς παρανομίας, ρώτησε ο κ. Νάκος προτείνοντας τη σταδιακή απέλαση των μεταναστών.

«Το μέτρο της εξάμηνης παραμονής, θα κάνει τη χώρα μας πόλο έλξης λαθρομεταναστών» σχολίασαν και άλλοι βουλευτές
Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου θα προβλέπει τη δυνατότητα να εργαστούν όσοι μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης από τη χώρα, καθώς αυτή η κατηγορία αλλοδαπών «θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να ζήσουν»…
Και σαν να μην έφτανε αυτό προανήγγειλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μειώνονται σε 120, από 200 που είναι σήμερα, τα απαιτούμενα ένσημα για την άδεια παραμονής…

http://www.antinews.gr/