Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ξαναζωντάνεψε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Kυριακή στα Ανώγεια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Ανωγείων και συμμετείχαν η κα Χριστίνα Σταμούλη, νομικός, εκπρόσωπος των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, ο κ. Τάσος Ηλιαδάκης, πολιτειολόγος και συγγραφέας και ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, οδοντίατρος, πολιτικός επιστήμων και μέλος του Δ.Σ. του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές και έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης, διατυπώνοντας τα εξής ερωτήματα:
1. Πού βρίσκεται το ζήτημα των αποζημιώσεων των θυμάτων και πώς επηρεάζει η δίκη της υπόθεσης του Διστόμου στη Χάγη την πορεία της διεκδίκησης;
2. Μπορεί η εξέλιξη του συνολικού ζητήματος να επηρεαστεί από τη διεθνή οικονομική συγκυρία;
Ο Τάσος Ηλιαδάκης στην εισήγησή του αλλά και αναφέρθηκε αναλυτικά στο κατοχικό δάνειο και τεκμηρίωσε το δίκαιο των ελληνικών θέσεων. Παράλληλα, παρέθεσε στοιχεία για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη η χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για την αποκατάστασή τους θα έπρεπε να διατεθεί το σύνολο του εθνικού εισοδήματος για 33 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Τέλος, περιέγραψε την πορεία της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στη διαχρονική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.
Η κα Σταμούλη παρέθεσε αναλυτικά το ιστορικό της επιτυχούς δικαστικής διεκδίκησης των θυμάτων του Διστόμου ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων (Πρωτοδικείο Λειβαδιάς 1997, Ολομέλεια Αρείου Πάγου 2000, ιταλικά δικαστήρια 2004-2011), καθώς και στη διεξαγόμενη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης 2008-2011. Επισήμανε επίσης τη σημασία της ενεργοποίησης των πολιτών και των κοινωνικών φορέων για την θετική έκβαση της διεκδίκησης. Απάντησε, τέλος, σε πλήθος σχετικών ερωτημάτων.
Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης αναφέρθηκε στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της Κατοχής και της Ναζιστικής Θηριωδίας στον ελληνικό πληθυσμό, με έμφαση στο δράμα που βίωσαν οι οικογένειες των θυμάτων. Τεκμηρίωσε τους λόγους για τους οποίους η καταβολή των αποζημιώσεων προς τα θύματα αποτελεί απόδειξη έμπρακτης μεταμέλειας και απόδοσης δικαιοσύνης αλλά και βάση για την ειλικρινή φιλία και συνεργασία των δύο λαών.
Τόνισε ιδιαίτερα την υποστήριξη γερμανών συναγωνιστών μας (νομικοί, «ομάδα Δίστομο», μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου) στην επιτυχία της διεκδίκησης. Αναφέρθηκε τέλος στις θετικές εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς (υποβολή αιτήματος παρέμβασης της Ελλάδας στη Χάγη τον Ιανουάριο του 2011 και αποδοχή του αιτήματός της από το Διεθνές Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2011) και στην αισιόδοξη προοπτική που διανοίγεται και για τα θύματα των άλλων Ολοκαυτωμάτων στην περίπτωση θετικής για το Δίστομο απόφασης στη Χάγη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί Ανωγειανοί καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, οι οποίοι προσκάλεσαν τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Αποζημιώσεις που θα γίνει στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στη Βιάννο.
Πηγή: Flashnews

Θερμοπύλια 2011 στον Δήμο Λαμιέων

Σας ενημερώνουμε ότι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011» που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2011 έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
· 2Η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ώρα 10:30 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
· ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ/ Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ώρα 21:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Θερμοπύλια 2011» με έκθεση έργων από 46 Καλλιτέχνες μέλη του ΣΚΕΤΚΕ, μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτών υλικών με τίτλο: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ», από 2 έως 20/9/2011 στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.
Οι 46 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση επιχείρησαν να συλλάβουν και να αποτυπώσουν τον πλούτο των έντονων εικόνων που απορρέουν από την αφήγηση του ιστορικού γεγονότος που διαδραματίστηκε στα βάθη των αιώνων στην περιοχή των Θερμοπυλών. Ο κάθε καλλιτέχνης απέδωσε με τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, το προσωπικό άγγιγμα μιας πραγματικής ιστορίας με μυθικές διαστάσεις. Μπόρεσαν να φανερώσουν τα θαμμένα σύμβολα και να φωτίσουν με χρώμα τη μάχη και τη συγκλονιστική θυσία των λίγων πολεμιστών για την ελευθερία. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ), το Δήμο Λαμιέων και τη ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Σάββατο 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
· ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΙΔ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ώρα 20:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ:
1) «ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
Από την Προϊσταμένη της ΙΔ΄ Εφορείας κα Μαρία-Φωτεινή Παπακωσταντίνου
2) «Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ»
Από τον Επίκουρο Καθηγητή Φυσικής Γεωγραφίας του Α.Π.Θ. κο Κων/νο Βουβαλίδη
· ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του κου Αριστείδη ΠΙΠΕΛΙΑ με Θέμα: “ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ” ώρα 21:00 (Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)
Μια Ατομική Συμμετοχή με Έκθεση Φωτογραφίας στις Εκδηλώσεις “ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2011” από 2 έως 4 /9/2011 στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών στην Αίθουσα “ΛΕΩΝΙΔΑΣ” με τον τίτλο: ’’Σύννεφα στις Θερμοπύλες’’ που αποτελούν μέρος του Φωτογραφικού Λευκώματος: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΛΑΜΑΝΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ- Ο Τόπος μας – Η Ιστορία μας- Το Ιστορικό Τρίγωνο της Λαμίας»
Ένα φωτογραφικό λεύκωμα που περιλαμβάνει φωτογραφίες του κου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΙΠΕΛΙΑ που από το φθινόπωρο του 1998 και για περίπου πέντε μήνες, (αρχές του 1999) φωτογράφισε τους τρεις Ιστορικούς χώρους της περιοχής μας(τις Θερμοπύλες, την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο) όμως οι φωτογραφίες αυτές έμειναν για αρκετά χρόνια αχρησιμοποίητες. Απ’ το 2007, με την συγγραφή τριών κειμένων από τον κο Βασίλη Μάστορη για τις Θερμοπύλες, τον κο Γιώργο Σταυρόπουλο για την Αλαμάνα και την κα Βασιλική Λάζου για τον Γοργοπόταμο και με οδηγό την προγενέστερη φωτογραφική δουλειά, διαμορφώθηκε η μακέτα του Φωτογραφικού Λευκώματος.
Κυριακή 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
· ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ώρα 21:00 στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες (ΕΙΣΟΔΟΣ 10€)
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες συναυλίες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εμφανιστεί σε λίγα μέρη Πανελλαδικά : στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα (31/8), στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη (1/9), στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου (2/9), στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες (4/9) και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα (9/9).
Στην συναυλία θα ακουστούν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του «Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου», αλλά και μερικά ακυκλοφόρητα ακόμη από τον δίσκο πού τώρα ετοιμάζει. Καινούργιες μελωδίες και ενορχηστρώσεις, με τον ίδιο στις κιθάρες, την Ιροντίνα, τραγουδίστρια στις «Νύφες», τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να ηγείται με το δυνατό βιολί του της 12μελούς καινούργιας ορχήστρας εγχόρδων, τον Τσίκο στα τύμπανα και τον Στέφανο Λαρεντζάκη στα κρουστά, τον Νίκο Χατζόπουλο στο κοντραμπάσσο, και τον Δημήτρη Γιαννακάκη στα πλήκτρα, να πλαισιώνουν αυτό το νέο μουσικό - ενορχηστρωτικό οικοδόμημα.

Εισιτήρια για την συναυλία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (Υψηλάντη 17, τηλ:22310-33325) καθημερινά από αύριο 17 Αυγούστου ώρα 08:00 έως 14:00 και από 25 Αυγούστου και το απόγευμα από 18:00 έως 20:00.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ΕΥΡΩ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ: "Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση"

Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 :
 
"κ. Πρόεδρε , κ. Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι,
 
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα προβλήματα της Περιφέρειας μας, κυρίως τα οικονομικά είναι πολλά και τα περισσότερα εξ’ αυτών, ξεκινούν από την Κεντρική εξουσία την Κυβέρνηση, μόνο που και εμείς, κυρίως εσείς της πλειοψηφίας, τα παρακολουθείται κ. Περιφερειάρχη,

Σιωπηλά και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση, ή αντίδραση, τόσο για τα γενικά , όσο και για τα περιφερειακά.
Γίνομαι περισσότερο συγκεκριμένος :

Συνομίλησα ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με τους περισσότερους εκπροσώπους των φορέων, που έχουν έδρα τη Λαμία και άκουσα και διαπίστωσα ότι :   
Τίποτα δεν προχωρά , τίποτα δεν λειτουργεί , υποφερτά έστω σε όλη την Περιφέρεια π.χ.
Τα έργα  μικρά και μεγάλα σταμάτησαν .
Οι εργολήπτες είναι απλήρωτοι και χωρίς νέα έργα.
Η λέξη « έργο» επί  « Καλλικράτη » δηλώνουν, είναι έννοια άγνωστη για αυτούς.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς τονίζει ότι :
Έργα  και Μελέτες βρίσκονται σε τέλμα
Τα Ειδικά Αναπτυξιακά δεν προχωρούν
Στη Φωκίδα το μεγάλο έργο της πεδιάδας του Μόρνου ( ανοικτά δίκτυα )  σταμάτησε την τελευταία διετία . Η αναστάτωση των αγροτών είναι μεγάλη.
Η κατάσταση έχει πάρει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις, αφού παρατηρείται διοικητική παραλυσία και κοινωνική οργή.
(Αυτά δηλώνονται στη Διοίκηση του ΤΕΕ )
Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο , που μου δόθηκε από τον Πρόεδρο ( θα την καταθέσω ) , ζητά την παρέμβασή μας σε σειρά σοβαρών θεμάτων, προκειμένου να επιβιώσουν οι Επαγγελματίες.
Στις προτάσεις τους συμπεριλαμβάνονται, τα γενικά θέματα που αφορούν τη χώρα, κυρίως της φορολογίας, αλλά και τα τοπικά της Φθιώτιδας, μερικά των οποίων είχαν δρομολογηθεί το 2010, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας , όπως είναι :
Ο Εμπορευματικός Σταθμός ( Λαμία – Στυλίδα )
Η Γεωθερμία
Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και του ιστορικού τριγώνου
Τα προβλήματα της Β.Ι.Π.Ε. κ.λ.π.
Αποτέλεσμα αυτών είναι :
Η αγορά να στενάζει και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να  κλείνουν καθημερινά στη Στερεά .  
Το 2011 εκατόν πενήντα ( 150 )  έκλεισαν και ακόμη περισσότερες άλλαξαν τόπο δραστηριότητας μόνο στη Λαμία. Το ίδιο γίνεται και σε άλλους Νομούς.
Το παρεμπόριο υπήρχε, αλλά το 2011 διογκώθηκε επικίνδυνα και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν κλέφτικα ( λένε σε ανακοίνωση τους οι Έμποροι ) 
Η ανεργία αυξάνει επικίνδυνα σε όλη την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας
Και όλα αυτά λόγω των οικονομικών κυβερνητικών μέτρων, αλλά και της  ακινησίας που επικρατεί στην Περιφέρειά μας.


Έρχομαι στο Κ.Ε.Υ.Π. ( Κέντρο Εκπαίδευσης )

Σαν  να μην  έφταναν όλα αυτά, που ανέφερα, έχουμε και υποβάθμιση ή και κλείσιμο Στρατιωτικών μονάδων , όπως το ΚΕΥΠ , που λειτουργεί πολλές δεκαετίες στη Φθιώτιδα .

Όλοι γνωρίζουμε την οικονομική τόνωση της αγοράς και όχι μόνο  από τη λειτουργία του Κ.Ε.Υ.Π. και της Μ.Ε.Ρ.Υ.Π. , ιδιαίτερα με τη σημερινή οικονομική κρίση.

Πληροφορούμε ότι το μεν Κ.Ε.Υ.Π. μάλλον μεταφέρεται στη ΘΗΒΑ – θέλω να πιστεύω χωρίς τη στήριξη του Περιφερειάρχη –
Και η Μ.Ε.Ρ.Υ.Π. υποβαθμίζεται από Μεραρχία σε Ταξιαρχία, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου υπολειτουργεί , παρά τις όποιες προσπάθειες του Διοικητή του Νοσοκομείου.
Θα μπορούσα να μιλώ ώρες για τα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν κυρίως τον τελευταίο χρόνο, αλλά θα κούραζα


ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ :   

Εμείς ως Αιρετή Περιφέρεια και κυρίως εσείς ως Διοίκηση, τι κάναμε; Τι κάνατε κ. Περιφερειάρχη ;

Μάλλον ελάχιστα έως τίποτα, αφού η Διοίκηση της Περιφέρειας π.χ. δεν επιθυμεί, ούτε καν συζήτηση για τα θέματα της οικονομίας.

Όσες φορές φέραμε τέτοιο θέμα, το απορρίψατε εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία σας .

Τέτοια ταύτιση , με μια αποτυχημένη οικονομική πολιτική και τέτοια αδιαφορία, για τόσο σοβαρά θέματα, δεν αρμόζουν σε Αιρετούς Αυτοδιοικητικούς .
Εμείς ως Αντιπολίτευση - νομίζω ότι όλες οι παρατάξεις -ήμασταν και είμαστε έτοιμοι, να σας στηρίξουμε, αν αποφασίσετε να μπείτε μπροστά ξεπερνώντας τις όποιες κομματικές σας δεσμεύσεις απέναντι στην Κυβέρνηση. 
 
Εμείς στο παρελθόν, ήλθαμε πολλές φορές σε ρήξη με Κυβερνητικές αποφάσεις , της προηγούμενης Κυβέρνησης, που δεν ωφελούσαν ή έβλαπταν τον τόπο μας.   
 
Περιμένουμε να το πράξετε και εσείς , γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση την οποία παρακολουθείτε αδιάφοροι και σιωπηλοί. Αυτή είναι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί."

ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 3750 ΕΥΡΩ!!!

  ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 3750 ΕΥΡΩ!!!


ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού που προκαλεί…

Ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν έβρισκε τίποτα μεμπτό…Μόλις απομακρύνθηκε κατήγγειλε επανελλημένα τους συναδέλφους στη Ν.Δ για φαινόμενα διαφθοράς…
Σήμερα ο ίδιος, ως περιφεριάρχης Πελοποννήσου, κάνει τα ίδια και χειρότερα αφού διόρισε την κόρη του ως υπεύθυνη τύπου με μισθό 3751 ευρώ όπως προκύπτει από το πρόγραμμα Διαύγεια τη στιγμή που ο υφιστάμενός της θα παίρνει μόλις 650 ευρώ…Σε καλή μεριά κύριε Τατούλη….

Τον ίδιο διορισμό είχε κάνει στην κόρη του και όταν ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού…!


Επίσης για την αγορά χαλιών και κουρτινών στην περιφέρεια δαπάνησε το ποσό των 7.500 ευρώ….!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε σημερινό της δημοσίευμα, η κόρη του Τατούλη, Παρασκευή Τατούλη, απέκτησε και δεύτερο παιδί.

Η χαρά του Περιφερειάρχη ήταν τόσο μεγάλη για το εγγόνι-διάδοχο που αποφάσισε να κάνει δώρο στην πολυαγαπημένη του κόρη έναν «σούπερ» διορισμό!!

Υπενθυμίζεται ότι ο Τατούλης είχε προσλάβει ξανά την κόρη του και στο υπουργείο Πολιτισμού ως συνεργατιδά του.

Το γεγονός της εν λόγω πρόσληψης ήρθε στο φως όταν στο πρόγραμμα Διαύγεια, αναρτήθηκε εντολή πληρωμής της τάξης των 27.287,44 ευρώ ως αμοιβών του μηνός Αυγούστου ειδικών συμβούλων και δημοσιογράφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκεί αναφέρεται ότι το ποσό 4.388,43 ευρώ (ένταλμα πληρωμής με Αρ. Πρωτ. 35973/11801) αφορά την αμοιβή- του μήνα Αυγούστου επίσης- για δύο προσλήφθέντες ως δημοσιογράφους στην περιφέρεια, την Τατούλη Παρασκευή και τον Τσοράκη Απόστολο.

Απ’οτι φαίνεται οι περιφερειάρχες έχουν το δικαίωμα από το νόμο Πεπονή να προσλαμβάνουν «ειδικούς συμβούλους» μέσω «ειδικών διατάξεων»…!!
ΠΗΓΗ  udemand.

"Μένει ως έχει" η ΔΟΥ Θήβας


Συντάχθηκε απο την Ιωάννα Μουτσανά
Συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε στους Θηβαίους πολίτες η είδηση διατήρησης της ΔΟΥ Θήβας και όχι η προωθούμενη μέχρι πρότινος συγχώνευσή της με την ΔΟΥ Λιβαδειάς. Οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής Άρια Αγάτσα και Βάσω Τσόνογλου που είχαν μία πρώτη επικοινωνία επιβεβαίωσης της είδησης με τον υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, μεταφέρουν τη διττή απάντησή του. «Η ΔΟΥ για τώρα, μένει ως έχει». Πηγή www.lamiastar.gr

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

  και του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Θήβας

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των ονομάτων των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις του διδακτικού έτους 2010-2011, θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές και σπουδαστές πλέον των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.
Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των μαθητών, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι επίπονες και γεμάτες κόπο, και να τους δώσουν τη δυνατότητα μέσω των σπουδών τους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στον αγώνα της ζωής.
Όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να επιτύχουν στις εξετάσεις, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκαναν όλη την προηγούμενη χρονιά, πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια δεν σταματάει σε μία πρόσκαιρη αποτυχία αλλά συνεχίζεται μέχρι την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού.
Επίσης καλωσορίζουμε ως Δημοτική Αρχή τους νεοεισαχθέντες σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Θήβας, τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι η λειτουργία του ΤΕΙ αλλά και η διαμονή τους στη Θήβα αποτελεί για εμάς κεντρικό άξονα της ανάπτυξης της πόλης μας.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς των επιτυχόντων μαθητών, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι υπέμειναν μαζί με τα παιδιά τους κόπους, αγωνίες, στερήσεις για να γευθούν την άνοιξη του μέλλοντος των παιδιών τους.
Εύχομαι σε όλους του νεοεισαχθέντες σπουδαστές και φοιτητές να αδράξουν κάθε ημέρα της φοιτητικής του ζωής κερδίζοντας τη γνώση αλλά και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο.
Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Αύξηση ΦΠΑ για φαγητά και ποτά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20- Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – FAX 2262081044
E – MAIL: oebethivas@yahoo.gr
ΘΗΒΑ 31/08/2011
ΠΡΟΣ : 1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
2) Μ.Μ.Ε
ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ Φ.Π.Α. »
Συνάδελφοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης – αναψυχής – διασκέδασης – τουρισμού , ο κλάδος μας για ακόμη μια φορά γίνεται ο σάκος του μποξ, γίνεται ο αποδέκτης μιας ακόμα άστοχης και άδικης απόφασης επιβολής νέου άμεσου φόρου.
Η μετάταξη του Φ.Π.Α. κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το 13% στο 23% .
Ο κλάδος μας που αντιστοιχεί σε 140 χιλιάδες επιχειρήσεις με 450 χιλιάδες εργατικό προσωπικό είναι ανάστατος γιατί η πολιτική αυτή οδηγεί σε λουκέτα – ανεργία – πτώση τζίρου – έλλειψη ρευστότητας.
Η ΠΟΕΣΕ σε έκτατη γενική συνέλευση στην οποία μετείχε το σωματείο μας πήρε απόφαση για στάση πληρωμών προς το δημόσιο, προσφυγή στο ΣΤΕ και θα ενημερώσει τα μέλη της για προσεχείς κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε και να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στο 6,5%.
Το σωματείο ενημερώνει τα μέλη του ότι από αύριο 1/09/2011 θα πρέπει να διορθώσουμε όλοι τις ταμειακές μηχανές μεταφέροντας το φαγητό στο 23%, τα ποτά – αναψυκτικά στο 23% . Πρέπει να κρατήσουμε ένα κωδικό με την ονομασία προϊόν 13% εκεί προς το παρόν είναι το νερό, μέχρι να ενημερωθούμε για κάτι νεότερο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία στο 6978007275.
Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Γ. Γραμματέας ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εκτός πόλης η εμποροπανήγυρη της Λιβαδειάς

Εκτός του ιστού της πόλης της Λιβαδειάς αλλά πολύ κοντά σε χώρο στο βόρειο τμήμα της, με εύκολη πρόσβαση, κοντά στο ΚΤΕΛ θα πραγματοποιείται στο εξής η εμποροπανήγυρη, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής.
Ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο χρόνος μέχρι την διεξαγωγή του παζαριού τον Οκτώβριο είναι αρκετός για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, για την επάρκεια του χώρου αλλά και για τυχόν προβλήματα που εκεί μπορεί να δημιουργηθούν.
«Ο χώρος δεν θα επαρκέσει και θα έχουμε προβλήματα διότι στην περιοχή είναι τα λεωφορεία και τα δύο σχολεία», σημείωσε ο Παναγιώτης Ψυχογιός και πρόσθεσε: «Εγώ εκτιμώ απαιτούνται γύρω στα 27 στρέμματα για να γίνει ένα αξιοπρεπές παζάρι, τόσο είναι και στη Λαμία τόσο και στην Καρδίτσα».
Από την πλευρά της η Γιώτα Πούλου επεσήμανε: «Συζητάμε για μια έκταση που περίπου έχει βρεθεί και δεν έχουν έρθει ακόμα στο Δ,.Σ. τα σχέδια διαμόρφωσης και ανησυχούμε ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να καλύψει 600 η 700 παράγκες. Επίσης είναι και κοντά στο 9 Δ.Σ. και αυτό μπορεί να προκαλέσει και άλλα θέματα. Το παζάρι είναι τον Οκτώβριο, είμαστε είδη τέλος Αύγουστου και ευχόμαστε μέσα σε δύο μήνες να καλύψουν τις ανάγκες αλλά αμφιβάλουμε αν θα γίνει προγραμματισμένα και σωστά».
Ο Πέτρος Αρκουμάνης σημείωσε ότι εδώ και πολύ καιρό έχει επισημανθεί ότι χρειάζεται νέος χώρος για την διεξαγωγή του παζαριού και συνέχισε: «Φαίνεται ότι ο χώρος αυτός βρέθηκε αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι επιτέλους πρέπει το παζάρι να βγει έξω από τη Λιβαδειάς να μην ενοχλεί περίοικους και να υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας. Μέχρι τώρα στους χώρους που γινόταν δεν μπορούσε να πλησιάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστική και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απαίσιες». Παράλληλα τόνισε ότι το ποσό των 70.000 που απαιτείται για την διαμόρφωση του χώρου δεν είναι μεγάλο αλλά και ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ενεργήσει γρήγορα ώστε να μην διεξαχθεί και φέτος το παζάρι εντός της πόλης.
«Αποτελούσε δέσμευσή μας η επιλογή νέου χώρου για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης και σχετικά γρήγορα κινηθήκαμε προς αυτή τη κατεύθυνση», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής.
«Προχωρήσαμε σε δημοπράτηση, σε ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή χώρου και καταλήξαμε σε μια περιοχή πολύ κοντά στην πόλη της Λιβαδειάς, σε ένα οικόπεδο 13 στρεμμάτων κοντά στο ΚΤΕΛ όπου εκεί θα κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την διαμόρφωση του χώρου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελή η επιλογή αυτή αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα. «Δεν θα δημιουργείται πλέον όχλησης σε περίοικους. Θα έχουμε αυξημένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και δεν θα υπάρχουν τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών με δύσκολη την πρόσβαση και την παρέμβαση ασθενοφόρου και πυροσβεστικής. Ακόμα μπορεί θα ελεγχθεί απόλυτα το παραπάζαρο ενώ θα είναι σαφώς καλύτερες και οι συνθήκες όσων συμμετέχουν».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο χώρος το ενοίκιο του οποίου ανέρχεται σε 12.000 ευρώ το χρόνο δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για την εμποροπανήγυρη αλλά και για σειρά άλλων δραστηριοτήτων.
Εκτός από το παζάρι συζητήθηκαν και τέσσερα θέματα αναμόρφωσης προϋπολογισμού για αντίστοιχες παρεμβάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης για τα οποία, τόσο η Γ. Πούλου όσο και ο Π. Ψυχογιός κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή γιατί δεν είχε μοιράσει τις εισηγήσεις στα μέλη του Δ.Σ. Επίσης ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε και στο θέμα της δυνατότητας του Γιάννη Αποστόλου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ κάτι που μέχρι σήμερα δεν του έχει επιτραπεί υποστηρίζοντας ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές όπως και στις επιτροπές του δήμου και όποιος θέλει μπορεί αν τις παρακολουθήσει εκτός και αν πρόκειται για θέματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα οπότε το Δ.Σ. πρέπει να ενημερώσει σχετικά ότι η συνεδρίαση είναι κλειστή.
Όσον αφορά τα τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας η κ. Πούλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάναμε κριτική ότι πολύ καθυστερημένα ήρθαν θέματα εκτός ημερήσιας στο Δ.Σ και χωρίς να μοιραστούν εισηγήσεις. Δεν θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή έχει βρει το βηματισμό της και ότι λειτουργεί με δημοκρατία και διαφάνεια στο δήμο».
Ο δήμαρχος απαντώντας αναφερόμενος τόσο το θέμα της εμποροπανήγυρης όσο και των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων επεσήμανε το κατεπείγον αυτών δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες.
«Από την μια λένε οτι πιθανόν υπάρχει καθυστέρηση και από τη άλλη δεν δέχονται το κατεπείγον και το κρίσιμο της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαγγελής.
Πηγή: Tabloid.gr

1 έως 4 / 9 / 2011 στο Ακραίφνιο

ΠOΛITIΣTIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ ΠTΩIA 2011


από τον Πολιστικό Σύλλογο «Οι Ακραιφνείς»
1η MEPA ΠOΔHΛATIKOΣ AΓΩNAΣ
2η MEPA MOYΣIKH ΠAPAΣTAΣH AΠO THN XOPOΔIA AKPAIΦNIOY
3η MEPA ΘEATPIKH ΠAPAΣTAΣH ''HΘOI KAI EΘIMA THΣ ZΩHΣ TΩN APBANITΩN''
4η MEPA ΦEΣTIBAΛ ΠAPAΔOΣIAKΩN XOPΩN TOY ΔHMOY OPXOMENOY KΑΙ THΣ EYPYTEPHΣ ΠEPIOXHΣ THΣ BOIΩTIAΣ

Στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος




Στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εισήχθη σήμερα το πρωί για προγραμματισμένο μετεγχειρητικό έλεγχο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε υποβληθεί στις αρχές Μαϊου σε επέμβαση στην κνήμη στο ΚΑΤ, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο παρουσίασε πυρετό αναβάλλοντας την επίσκεψή του σε ναό των Αθηνών. Πηγή http://www.romfea.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ
 ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θερμά Συγχαρητήρια σε όλες και  όλους τους υποψήφιους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  για την επιτυχία τους να εισαχθούν στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Αυτοί, αρχίζουν μια σημαντικά γόνιμη περίοδος της ζωής τους,  που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες στη μόρφωση,  θα τους παρέχει ένα επιπλέον εφόδιο για να βγουν μετέπειτα στην αγορά εργασίας, αλλά και θα τους διαμορφώσει ως ολοκληρωμένους ακαδημαϊκούς πολίτες. Τους έχουμε ανάγκη.
         Οι υποψήφιοι, που  δεν κατάφεραν όπως σχεδίαζαν και επιθυμούσαν, έχουν πάντοτε μια δεύτερη ευκαιρία. Η ζωή βρίσκεται μπροστά τους και δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους. Μια πρόσκαιρη αποτυχία, είναι η νέα αφετηρία. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους στόχους τους.
    Συγχαρητήρια στους γονείς και τους καθηγητές μας, που συμπαραστάθηκαν στους υποψηφίους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εκδηλωθείσες εστίες μολύνσεων




Με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, κλιμάκιο του Τμήματος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και εκπροσώπους του Κέντρου Ειδικών Νοσημάτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Δημοτικές Κοινότητες Άρματος και Μελισσοχωρίου και ενημέρωσαν τους πολίτες αναλυτικά για τους τρόπους προφύλαξης και καταπολέμησης του ιού του Δυτικού Νείλου. Επίσης δόθηκε εντολή σε εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για τον ψεκασμό όλων των εστιών μόλυνσης καθώς ζητήθηκε και η συνδρομή των Δημάρχων.
Μετά από ειδική άδεια που παρείχε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έλαβε χώρα ψεκασμός εκνέφωσης στους δύο οικισμούς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πραγματοποίησε επανειλημμένως ψεκασμούς στα Βάγια, στο Νεοχωράκι, στο Κάστρο, στην περιοχή Σχηματαρίου και σε άλλους οικισμούς που υπήρχαν επικίνδυνες εστίες και φυσικά οι ψεκασμοί συνεχίζονται.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Μπακομήτρος  δήλωσε: η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα εγκυμονεί κινδύνους σε ανθρώπους και ζωικό πληθυσμό.
Είναι σαφής η εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά, για συνεχή παρακολούθηση σε όλη την Περιφέρεια των πάσης φύσεως φαινομένων που εγκυμονούν κινδύνους μολύνσεων και ασθενειών και η άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή μας.

Εξαγγελία-έκπληξη ετοιμάζει ο Σαμαράς για τη ΔΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να δεσμευτεί για... την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας της Ν.Δ. ως κυβέρνησης και παράλληλα για την αποκατάσταση όλων των εισοδημάτων έως 1.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή βρίσκεται υπό επεξεργασία και αναμένεται να συζητηθεί με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τους συλλογικούς φορείς των συνταξιούχων σε συναντήσεις που θα έχει μαζί τους ο πρόεδρος της Ν.Δ. λίγο πριν την άνοδο του στην Θεσσαλονίκη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,όσα υποσχέθηκε ότι θα δώσει σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους
( ΛΑΦΚΑ, ΕΚΑΣ, διπλασιασμό αγροτικών συντάξεων, επιδόματα ωρίμανσης κτλ) τα έκανε πράξη.
www.kentrinews.gr

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Φιλανθρωπι​κός Ποδοσφαιρι​κός Αγώνας


Τη μεικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Θήβας στην έδρα της αντιμετώπισε στις 29 Αυγούστου η ομάδα παλαιμάχων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο του «Μαραθώνιου Αγάπης» που διοργανώνει ο Π.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με Δήμους από όλη την Ελλάδα.
Το φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Θήβας ,

Α.Ο ΘΗΒΑ

  • Απο το γραφείο τύπου του Α.Ο Θήβα ανακοινώνεται η απόκτηση του 19χρονου αριστερού μπακ Γεώργιο Φεκα απο την Ζάκυνθο

Σέντρα στις 15-16 Οκτωβρίου Δ’ Εθνικής

Οι πολλές εκκρεμοδικίες σε Football League και Football League 2 αναγκάζουν και τη Δ’ Εθνική να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος για τα μέσα Οκτωβρίου.

Η επιτροπή της Δ’ Εθνικής είχε συνεδρίαση την Τρίτη (30/8), όπου αποφασίστηκε η παράταση της έναρξης του πρωταθλήματος, γεγονός που δεν αλλάζει κατά πολύ τον σχεδιασμό της κατηγορίας, καθώς οι όμιλοι φέτος θα απαρτίζονται από λιγότερες ομάδες, συνεπώς θα γίνουν λιγότερες αγωνιστικές.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες στη Δ’ Εθνική, καθώς εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Παράλληλα, αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή, επειδή έχουν χρέη από παλαιότερα πρόστιμα και αν δεν τα πληρώσουν δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το πρόβλημα αναμένεται στο επόμενο ΔΣ της ομοσπονδίας να ψηφιστεί ρύθμιση, προκειμένου για τα παλαιότερα χρέη να γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους.
Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως από τις ομάδες της Football League 2 που υποβιβάστηκαν, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Κοζάνη, Εθνικός Φιλιππιάδας, Αγία Παρασκευή, Ολυμπιακός Χερσονήσου και τελευταίος ο Μακεδονικός.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Παναιγιάλειο, Αίαντα Σαλαμίνας, Ασπρόπυργο και Κόρινθο, αλλά και τον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι οριστικός ο υποβιβασμός των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Δ’ Εθνική…

ΠΛΑΣΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Από τότε που κάποιοι κάτοικοι του χωριού Άρμα στη Βοιωτία ανακάλυψαν ότι η πιο προσοδοφόρα καλλιέργεια ήταν τα πλαστά τιμολόγια, έπαψαν να περνούν τις ημέρες τους στα χωράφια και έστησαν μια βιομηχανία θράσους που άφησε άφωνους ακόμα και τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.
Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι περίπου 80 οικογένειες του χωριού ήταν δεμένες….στο άρμα της απάτης, εξασφαλίζοντας εκατομμύρια ευρώ με τη μέθοδο της επιστροφής ΦΠΑ από αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων.
Από τα θερμοκήπια της περιοχής αναδύεται οσμή πρωτοφανούς σκανδάλου, που σε μικρό χρονικό διάστημα μετέτρεψε φτωχούς αγρότες σε εκατομμυριούχους και προκάλεσε άνευ προηγουμένου αιμορραγία στα κρατικά ταμεία καθώς ο ΦΠΑ καταβλήθηκε στους επιτήδειους χωρίς κανέναν λόγο.
ΠΛΑΣΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
Τα μεγάλα ποσά που κατέληγαν ως επιστροφές ΦΠΑ από τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας κίνησαν τις υποψίες των ελεγκτικών μηχανισμών και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες έφοδο στο χωριό Άρμα, ήρθε αντιμέτωπο με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που απασχόλησαν ποτέ τον αγροτικό κόσμο.
Εικονικά τιμολόγια που ξεπερνούν σε αξία τα 80 εκατ. Ευρώ και αντιστοιχούσαν σε επιστροφή ΦΠΑ περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ είχαν αντικαταστήσει τις αγροτικές καλλιέργειες, από τις οποίες ζούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι περίπου 1.000 κάτοικοι του χωριού, και είχαν δημιουργήσει μια ασυνήθιστη τάξη νεόπλουτων αγροτών. Για την υλοποίηση του σχεδίου, που επί χρόνια λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, είχαν επιστρατευτεί πλαστές σφραγίδες, αχυράνθρωποι και αγρότες «μαϊμού» που εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες χωρίς να έχουν καν χωράφια στην ιδιοκτησία τους, όπως προέκυψε από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Το «μπλόκο» στο μεγάλο φαγοπότι ξεκίνησε με ελέγχους του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος εντόπισε τη μεγάλη κομπίνα κι έδωσε εντολή για έρευνα σε όλες τις περιπτώσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο η Real News.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που πήραν τη σκυτάλη των ελέγχων δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έφτασαν στο Άρμα Θηβών, καθώς ερευνώντας όλα τα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι το μισό χωριό συμμετείχε στο «πάρτι», βάζοντας στην τσέπη ιλιγγιώδη ποσά.
ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΕ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Στο σκάνδαλό εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 80 φυσικά πρόσωπα, όλοι κάτοικοι του χωριού, για τους οποίους το ΣΔΟΕ προχώρησε ήδη σε δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν τα πρόστιμα και οι ποινικές ευθύνες.
το κουβάρι του σκανδάλου άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι ελεγκτές «σκόνταψαν» σε υπεράνω πάσης υποψίας αγρότισσα, που είχε στην κατοχή της περίπου 100 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4,1 εκατ. Ευρώ.
Η γυναίκα που φαινόταν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες στα χωράφια της στο χωριό, δεν ήταν παρά ο αχυράνθρωπος που χρησιμοποιούσαν οι αετονύχηδες για την είσπραξη των χρημάτων. Εκδόθηκαν δηλαδή τιμολόγια στο όνομα της τα οποία τοι ΣΔΟΕ θεωρεί εικονικά, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι ανύπαρκτοι έμποροι αγόρασαν τη σοδειά της .
Παράλληλα εντοπίστηκαν περιπτώσεις επιτήδειων που είχαν ιδρύσει επιχειρήσεις «φαντάσματα» για μια ημέρα, μόνο και μόνο για να θεωρήσουν τιμολόγια και μα βάση αυτά να εκδίδουν στη συνέχεια τα πλαστά. Τα στοιχεία για τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες σχηματίζουν μικρά βουνά στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, η οποία συνεχίζει τους ελέγχους με εντατικούς ρυθμούς σε ολόκληρη την περιοχή.
Συνεχώς οι ελεγκτές ανακαλύπτουν αγρότες που πλούτισαν εξαπατώντας το Κράτος, χωρίς να έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο χωράφι, σε βάρος όλων των αγροτών που δουλεύουν σκληρά, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής πρωτογενούς οικονομίας.
Η αξία των εικονικών τιμολογίων εκτιμάται πως θα είναι πολύ μεγαλύτερη των 80 εκατ. Ευρώ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος αφού στο κόλπο ήταν πολλά ακόμη χωριά της περιοχής Βοιωτίας
Πηγή Real News

Ψεκάζουν και στα νοσοκομεία για το κουνούπι του Νείλου


Εντομοκτονίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου διενεργούνται στα προνοιακά ιδρύματα όλης της χώρας κατόπιν επείγουσας εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Τα προγράμματα εντομοκτονιών άρχισαν να υλοποιούνται σε γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, κέντρα αποκατάστασης, ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες προνοιακές δομές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική, καθώς σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα της επιδημίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Σε επόμενη φάση, οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των μολυσμένων κουνουπιών θα επεκταθούν και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο σε δημόσια όσο και ιδιωτικά, με ευθύνη των Περιφερειών και των ΔΥΠΕ. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας ζητεί από τους αρμόδιους φορείς με σχετικό έγγραφο «να μας ενημερώνετε εγγράφως κάθε φορά που πραγματοποιείται πρόγραμμα εντομοκτονίας και μυοκτονίας στα νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα».
Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχει ανέλθει στους 50. Η πλειονότητα των ασθενών εμφάνισε συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) ενώ σε περίπου δέκα περιπτώσεις καταγράφηκαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
Οι δύο θάνατοι που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν σε ασθενείς άνω των 65 ετών οι οποίοι έπασχαν από χρόνια σοβαρά νοσήματα.
Πάντως, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζουν ότι αναμένεται συνέχιση της εμφάνισης κρουσμάτων, έστω και με μειωμένη ένταση, τόσο στις περιοχές της Βορείου Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Αττικής όσο και σε περιοχές που δεν είχαν προσβληθεί κατά την περσινή περίοδο.
Πηγή:grradar

Ιερόσυλοι στο Νεοχώρι λεηλάτησαν τον ναό του χωριού

Ούτε ιερό ούτε όσιο για τους άγνωστους δράστες που έβαλαν στο «μάτι» το παγκάρι της εκκλησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νεοχώρι χθες βράδυ.
Παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο του ναού μπήκαν στο εσωτερικό και πρώτη τους δουλειά ήταν να διαρρήξουν το παγκάρι της εκκλησίας, αλλά δεν βρήκαν παρά ελάχιστα χρήματα.
Έτσι, εισέβαλαν στο Ιερό και άρχισαν να καταστρέφουν,πεταμένες εικόνες, Δισκοπότηρα, Σταυροί,δεν γλύτωσαν από την μανία των ιερόσυλων. Στα στόματα των οργισμένων κατοίκων του Νεοχωρίου έρχεται μόνο μια λέξη «Ντροπή».,
Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων
Πηγή: Permissos Press

Ο Δήμαρχος Λεβαδεών «καλωσορίζει» τους νέους φοιτητές του ΑΕΙ στη Λιβαδειά




Τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους επιτυχόντες στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Εύχομαι οι σπουδές σας να στεφθούν με κάθε επιτυχία και η διαμονή σας στην πόλη της Λιβαδειάς να είναι ευχάριστη. Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις του Δήμου θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.
Κατά τις πρώτες ημέρες της διαμονής σας στη Λιβαδειά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κτίριο του Δήμου Λεβαδέων όπου λειτουργεί Γραφείο Υποδοχής Νέων Φοιτητών (4ος όροφος) και να σας παρασχεθεί κάθε πληροφορία που θα σας ήταν χρήσιμη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε τους κ.κ. Ασημίνα Στάμου και Λουκά Καρκάνα στα τηλέφωνα 22613 – 50813 – 14.

Νίκος Παπαγγελής
Δήμαρχος Λεβαδέων

Πράσινο φως για την πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων

  ανάβει,  το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του που αναμένεται πολύ σύντομα να εκδοθεί κρίνοντας αντισυνταγματική τη διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος για οποιονδήποτε λόγο, στη χώρα μας.

Φωτό αρχείου από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ιδιοκτήτων ταξί για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο θα επικαλείται για την απόφαση αυτή το σχετικό άρθρο του Συντάγματος περί ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα, θα βασίζεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται η προσωπική και οικονομική ελευθερία ως ατομικό δικαίωμα, ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η ελευθερία επιλογής και ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος.
Προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε προσφυγές για την έκδοση αδειών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αναφέρει ότι στην "επαγγελματική ελευθερία ο νόμος μπορεί να επιβάλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τελούν σε συνάφεια προς το αντικείμενο και τον χαρακτήρα της ρυθμιζόμενης επαγγελματικής δραστηριότητας".
Το ΣτΕ σημειώνει ακόμη ότι "τέτοιον λόγο δεν συνιστά η προστασία του οικονομικού συμφέροντος των ήδη δραστηριοποιούμενων σε συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, με την αποτροπή της εισόδου στον κλάδο αυτό νέων επαγγελματιών και της εκ του λόγου τούτου μειώσεως των προσόδων από την άσκηση της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας".
Η νέα απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα αποτελέσει νομολογία για άλλα κλειστά επαγγέλματα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση στο θέμα των Ταξί, οι ιδιοκτήτες των οποίων αντιδρούν έντονα στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και απειλούν με νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων από την προσεχή Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου.

Αίγιο:Γιατροί και δικηγόροι συντηρούν τα περιπολικά




Έρανο κάνει η αστυνομία στο Αίγιο για να συνεχίζουν να κινούνται τα περιπολικά και να ανταποκρίνονται στις κλήσεις  των πολιτών. Οι ανάγκες είναι πολλές και οι αστυνομικοί  εκτός του ότι βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, εκ των πραγμάτων  αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γιατρούς και δικηγόρους, για τα σέρβις των περιπολικών.  

Γλεντησαν μεχρι το πρωι στο Μελισσοχωρι

Στα πλαισια των Πολιτιστικων Εκδηλωσεων '' Πινδαρεια 2011 '' Μουσικες Βραδυες στις Κοινοτητες του Δημου Θηβαιων  η Ορχηστρα του Βασιλη Αγραφιωτη προσφερε μια μαγικη βραδυα στους πολιτες του Μελισσοχωριου που διασκεδασαν μεχρι τα ξημερωματα. Την Εκδηλωση τιμησαν ο Αντιπεριφερειαρχης Κωστας  Μπακομητρος οι Αντιδημαρχοι Παναγιωτης Ζερικιωτης Παναγιωτης Τσαραμπαρης η Υπευθυνη του Πνευματικου Κεντρου Θηβας Ντινα Ζαμπακου  Δημοτικοι και Κοινοτικοι Συμβουλοι της περιοχης.

Καταγγελία από τη ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας για τον Βιολογικό της Δαύλειας





Ύστερα από το σάλο που έχει προκληθεί και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την προβληματική λειτουργία του σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων της Δαύλειας , καλούμε το Δήμαρχο Λεβαδέων , με όποιο τρόπο κρίνει προσφορότερο , να ενημερώσει τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου για το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς δεν έχει γίνει από τις μέχρι τώρα ενέργειες σαφές ούτε το μέγεθος και η επικινδυνότητα του προβλήματος, ούτε το πώς προτίθεται η Δημοτική Αρχή να το αντιμετωπίσει και σε ποιους σκοπεύει να αναζητήσει ευθύνες.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δίστομο: Τους έσφαξαν το 1944, τώρα τους κλείνουν και τον ΟΤΕ!




Με σταυρωμένα χέρια κάθεται η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση μπροστά στην ορατή απειλή, η διοίκηση του ΟΤΕ, να κλείσει το υποκατάστημα του Οργανισμού στην Μαρτυρική κωμόπολη του Διστόμου Λειβαδιάς, που εξυπηρετεί περίπου 10.000 κατοίκους και παραθεριστές (χειμώνα-καλοκαίρι). Πρόκειται για κατοίκους, όχι μόνο του Διστόμου αλλά και των γύρω χωριών, όπως το Στείρι, το Κυριάκι, η Αράχωβα, η Παραλία Διστόμου, η Αντίκυρα, η Περιστερά, ο Ζεμενός κλπ. Στο υποκατάστημα της κωμόπολης πληρώνονται οι λογαριασμοί και διεκπεραιώνονται διοικητικής φύσης συναλλαγές, κυρίως ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα. Μπρός σε αυτή την αδράνεια των αρμοδίων παραγόντων μια ιδιαίτερη διάσταση του προβλήματος δίνει με έγγραφό του προς τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς κ. Γιάννης Σταθάς. Και αυτό, διότι όπως τονίζει ο συνδικαλιστής ο βασικός μέτοχος της γερμανικής εταιρίας που έχει αγοράσει και διοικεί τον ΟΤΕ είναι το Γερμανικό Δημόσιο (32%). Και επισημαίνει – από την πλευρά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που εκπροσωπεί – ότι πολλοί από αυτούς που θα ταλαιπωρηθούν από τυχόν οριστικοποίηση του σχεδίου για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Δίστομο, είναι υπέργηροι συγγενείς των θυμάτων των Γερμανών κατακτητών. Πηγή: http://www.prionokordela.gr./

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πίνδαρος: «Λειτουργία Παραρτήματος της Δ/νσης Π.Ε Βοιωτίας στη Θήβα»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, το οποίο ψηφίστηκε και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και την κατάργηση όλων των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης( άρθρο 33),
θεωρεί ότι
η ύπαρξη του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας είναι ζωτικής σημασίας για τα ευρύτερα συμφέροντα της περιοχής μας στην ευαίσθητη και μεγάλη περιοχή της Ν.Α Βοιωτίας.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοεί ότι το συγκεκριμένο Γραφείο που εδρεύει στη Θήβα έχει υπό την εποπτεία του 100 Σχολικές μονάδες (50 Νηπιαγωγεία και 50 Δημοτικά) με 5.200 μαθητές, 600 μόνιμους και 200 αναπληρωτές δασκάλους και προσφέρει, επί σειρά ετών, άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους πολίτες της επαρχίας Θηβών. Κι ακόμη ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας μας που αποτελείται από τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας , Αλιάρτου με συνολικό πληθυσμό 72.497 κατοίκους ενώ είναι χώρος υποδοχής του μεγαλύτερου αριθμού αλλοδαπών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το Γραφείο Π.Ε. Βοιωτίας μέχρι σήμερα στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και νυν Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΣΘΩΜΑ για τη στέγασή του, άρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.
Το Δ.Σ του Συλλόγου προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα για την Εκπαίδευση, στην τόσο μεγάλη και ευαίσθητη περιοχή μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος
ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα,
να λειτουργήσει Παράρτημα της Δ/νσης Π.Ε Βοιωτίας στη Θήβα, στο χώρο του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας, το οποίο θα εξυπηρετεί άμεσα εκπ/κούς, μαθητές, γονείς και πολίτες της περιοχής.
Το αντίθετο θεωρούμε ότι θα οδηγήσει την περιοχή μας στην απομόνωση και αποδυνάμωσή της.
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Στρατή Ευγενία
Π Ρ Ο Σ
Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας
και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Λ Α Μ Ι Α
Κοιν. : Διευθυντή Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας
ΘΕΜΑ: « Λειτουργία παραρτήματος της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας στη Θήβα»
Η κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης δημιουργεί δυσλειτουργίες στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Σας υπενθυμίζουμε ότι στην πρώην Επαρχία Θήβας λειτουργούν 100 σχολεία με 5200 μαθητές και περισσότερους από 700 εκπαιδευτικούς. Προτείνουμε, αφού τα Γραφεία καταργηθούν, να λειτουργήσει παράρτημα της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας στη Θήβα.
Ένα ποσοστό υπαλλήλων της Δ/νσης να στεγάζεται στο δημόσιο κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και να εξυπηρετεί σχολικές μονάδες, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και, γενικότερα, πολίτες και υπηρεσίες των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου, Τανάγρας και μέρος του Δήμου Ορχομενού.
Μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει και εμάς, του Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων, να ανταποκριθούμε πληρέστερα στο δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί από την Πολιτεία. Θεωρώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας- το οποίο δεν έχει κόστος για το Υπουργείο, αναμένουμε την έγκρισή του.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Πολλές «γκρίζες» ζώνες βλέπει και η ΟΚΕ στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς


Τις θέσεις της ΟΚΕ επί του Σχεδίου Νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους» που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε προς γνωμοδότηση, έδωσε στη δημοσιότητα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.), μετά την επεξεργασία από ειδική ομάδα εργασίας.



Αναλυτικά οι παρατηρήσεις της ΟΚΕ
Mε το παραπάνω Σχέδιο Νόμου γίνεται προσπάθεια για την εξυγίανση της αγροτικής συνεταιριστικής δραστηριότητας και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν σε συλλογικές δράσεις στον αγροτικό χώρο. Με βάση την πάγια θέση της Ο.Κ.Ε. οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις θα πρέπει να διαθέτουν θεσμικά την αναγκαία αυτονομία, αλλά ταυτόχρονα να έχουν εξοπλισθεί και με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να επιλύουν αποτελεσματικά όλα τα ζητήματα που τις αφορούν.
Όσον αφορά τις ειδικότερες παρατηρήσεις/επισημάνσεις της Ο.Κ.Ε. θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:
Α) Δεδομένου ότι το Σχέδιο Νόμου επιβάλλει τη μετατροπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών είτε σε πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, είτε σε Ανώνυμες Εταιρείες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις σχετικές διατάξεις, ώστε να μην εμπεριέχονται στοιχεία που αλλοιώνουν το χαρακτήρα των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Θέση της Ο.Κ.Ε. είναι ότι οι συγχωνεύσεις-μετατροπές των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων θα πρέπει να είναι εκούσιες και η οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να διασφαλίσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία των συνεταιρισμών.
Β) Η προβλεπόμενη από το Σχέδιο Νόμου απαγόρευση στους συνεταιρισμούς να συνιστούν ανωτέρου βαθμού συνεταιριστικές οργανώσεις έρχεται σε αντίθεση με τη δυνατότητα που έχουν να επιλέγουν τη συνεργασία με συγγενείς προς αυτούς οργανώσεις, όταν θέλουν να επιτύχουν δραστηριότητες μεγαλύτερης κλίμακας.
Γ) Ο προβλεπόμενος έλεγχος σκοπιμότητας αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. O έλεγχος, όπως συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είναι αποκλειστικά έλεγχος νομιμότητας. Επομένως, η Ο.Κ.Ε. προτείνει να αναθεωρηθεί η σχετική διάταξη που καθιστά τον έλεγχο σκοπιμότητας βασικό στοιχείο αξιολόγησης, προκειμένου μια Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση να εγγραφεί στο Μητρώο.
Δ) Η κατάργηση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της από συνέδριο φυσικών προσώπων μη μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις μη αντιπροσωπευτικότητας. Η Ο.Κ.Ε. επομένως προτείνει να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς εκλογής από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως τα μέλη αυτά ορίζονται από το Καταστατικό της.
Ε) Θεωρείται σκόπιμο να συμπεριληφθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Συνεταιρισμού, τα οποία δεν έχουν συναλλαγές με την Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση, να διαγράφονται.
Στ) Η Εποπτική Αρχή των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπως προτείνεται από το Σχέδιο Νόμου, έχει ως προϊστάμενο υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του δε Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εποπτείας Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων προΐσταται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα μέλη του  διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι η εποπτεία των συνεταιρισμών πρέπει να διενεργείται από όργανο ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση και από τους συνεταιρισμούς.
Επίσης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί και η διάταξη σύμφωνα με την οποία ο Εκκαθαριστής διορίζεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Ο.Κ.Ε. προτείνει ο Εκκαθαριστής να διορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 24 του Ν.2810/2000).

Με Παπαγγελή το ΠΑΣΟΚ στην ΠΕΔ Στερεάς


Ευρεία περιφερειακή κομματική σύσκεψη παρουσία όλων των Δημάρχων και των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, παρουσία του υπεύθυνου τομέα Αυτοδιοίκησης και Εσωτερικών του κόμματος Λάμπρου Μίχου και του μέλους του πολιτικού συμβουλίου, Δημάρχου και υποψηφίου για την προεδρία της ΚΕΔΕ, Κώστα Ακούνη. Στη συνάντηση αποτυπώθηκε η μέχρι τώρα πορεία της εφαρμογής του Καλλικράτη και προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα προετοιμασίας των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς που θα οδηγήσουν στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το ΔΣ της ΠΕΔ στη Στερεά τίθεται σύμφωνα με τον Λάμπρο Μίχο ο Δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής. Πηγή http://www.lamiastar.gr/

Σοκ με την εξαφάνιση της 14χρονης αδελφής γνωστού αθλητή


Ώρες αγωνίας για την οικογένειά της. Επί ποδός η αστυνομία και “Το Χαμόγελο του παιδιού” για να την βρουν...

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια της 14χρονης αδελφής του μπασκετμπολίστα Κώστα Τσαπρούνη, που εξαφανίστηκε πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για την Δέσποινα Τσαπρούνη που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή των Καμινίων του Πειραιά στις 24 Αυγούστου. Η ανήλικη έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της.
Η Δέσποινα έχει μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1.72 εκ. και βάρος 56 κιλά. Έχει μαζί της σχολική τσάντα (σε ανοιχτό μωβ χρώμα), φορά φούξια σανδάλια και πολλά βραχιόλια στα χέρια.
Λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή της ενημερώθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες και κινητοποιήθηκε ο οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Σε ανακόινωσή, του μάλιστα ο οργανισμός ανέφερε: “Η οικογένεια της Δέσποινας ανησυχεί και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους”.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξαφάνιση της ανήλικης έχει γνωστοποιηθεί ήδη μέσω Διαδικτύου με τεράστια απήχηση και παρακαλείται οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
Το TLIFE επικοινωνήσε με την οικογένεια της Δέσποινας που ανησυχεί πολύ για το που βρίσκεται η 14χρονη κοπέλα. Ο πατέρας της και ο αδελφός της μας ενημέρωσαν πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το που μπορεί να είναι το 14χρονο αγγελούδι τους, αλλά καλλούν όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα της περιοχης στο 2104837284 και τη γραμμή εξαφανισμένων παιδιών στο 1056.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και υλοποιεί μεγάλα και σημαντικά έργα οδοποιίας και περιβάλλοντος στην περιοχή της Θήβας.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Δήμαρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Θηβαίων, συζητήθηκαν θέματα των έργων που αφορούν την περιοχή του Δήμου και συγκεκριμένα :
Η κατασκευή του δρόμου Θίσβη – Κανάβαρι, που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 35.106.273 €, και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του έργου από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με στόχο την υπογραφή σύμβασης ως το τέλος του 2011.
Η Ανατολική Παράκαμψη της Θήβας, έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, για το οποίο γίνονται διαρκείς πιέσεις και παρεμβάσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατασκευή του έργου. Παράλληλα η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση ύψους 1.100.000 €, για βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και το έργο της ύδρευσης Νεοχωρακίου – Ελαιώνα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 5.300.000 €, και θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα υδροδότησης της περιοχής.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί η σύμβασης κατασκευής του κόμβου των Βαγίων, στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά, προϋπολογισμού 7.880.000 €, που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον οδικό άξονα.
Ακόμα, θα γίνει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για τη βελτίωση του δρόμου προς το Σαράντη, προϋπολογισμού 100.000 €, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προξενήθηκαν από την αστοχία του καναλιού του Μόρνου, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την Μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Πλαταιών, προϋπολογισμού 300.000 € από τη Συλλογική Απόφαση 056 της Περιφέρειας και την Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στην περιοχή της Θίσβης, προϋπολογισμού 811.524 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία, με το Δήμαρχο της Θήβας», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Συζητήσαμε και εξειδικεύσαμε έργα τα οποία αφορούν την περιοχή της Θήβας. Εμείς ως Περιφέρεια, μέσα από το ΕΣΠΑ, τις Συλλογικές μας Αποφάσεις και τους ΚΑΠ, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε στην περιοχή έργα οδοποιίας και περιβάλλοντος, έργα σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία. Οι Δήμοι θα πρέπει να είναι σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της που είναι στη διάθεση όλων, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν και να παραχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έργο για την ανάπτυξη του τόπου μας και τους πολίτες».
        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών στο Συνοικισμό.


                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Συνοικισμό της Θήβας επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου υπάλληλος του Τμήματος Υγιεινής της Π. Ε. Βοιωτίας, έπειτα από αίτημα του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να διαπιστώσει από υγειονομικής απόψεως την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την κατεδάφιση μεγάλου μέρους των αυθαίρετων παραπηγμάτων και την κατάργηση και επίχωση των παλαιών βόθρων της συνοικίας.
Τα έργα κατασκευής των αποχετευτικών αγωγών που θα αποκαταστήσουν όσους βόθρους επιχώθηκαν, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν συνδεθεί όλες οι κατοικίες με τους νέους αγωγούς, μειώνοντας σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, που συνόδευσε την υπάλληλο του υγειονομικού μαζί με έναν υπάλληλο του τμήματος Έργων του Δήμου, είπε χαρακτηριστικά:
«Το έργο ανάπλασης του Συνοικισμού ξεκίνησε αρχές της Άνοιξης και κράτησε μέχρι τον Ιούλιο, με την κατεδάφιση των αυθαίρετων παραπηγμάτων και παράλληλα με την επίχωση 28 βόθρων. Ήταν μια διαδικασία επίπονη αλλά αναγκαία και δημιουργική ταυτόχρονα, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για να γίνει όλο αυτό το έργο λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη εξήντα (60) ιδιοκτητών, μόνο δύο (2) ήταν αρνητικοί στο να γίνει το έργο,  πιστεύω όμως ότι και εκείνοι θα καταλάβουν ότι είναι μια θετική κίνηση για το Συνοικισμό, αφού θα του προσδώσει τη χαμένη αίγλη του, την εικόνα που του αρμόζει και που όλοι θέλουμε.
To υγειονομικό το καλέσαμε εμείς, γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο αποκατάστασης των βόθρων. Η σύνδεση με τον αγωγό δεν έγινε νωρίτερα γιατί συνέπεσε με την περίοδο των αδειών λόγω καλοκαιριού αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών, που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τα σχέδια μας. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και το έργο προχωράει κανονικά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι σε λίγες μέρες θα έχουν συνδεθεί όλες οι κατοικίες».

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Δελτίο Τύπου

: Τέλος εκπτώσεων- πτώση του τζίρου
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών  για μια ακόμη φορά  ευχαριστούν  όσους  στήριξαν  την αγορά της πόλης μας  κατά την περίοδο των εκπτώσεων, έχοντας την πεποίθηση ότι ανταποκριθήκαμε  στις προσδοκίες τους.
Η Διοίκηση  του  Εμπορικού  Συλλόγου  ευχαριστεί επίσης και τους  συναδέλφους  μας που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προσέφεραν  με πολύ μεγάλες εκπτώσεις τα προϊόντα τους .
Όμως η άλλη  μεριά της  νέας πραγματικότητας που επιβιώνουμε, σε γκάλοπ που πραγματοποιήσαμε καταγράφεται   η σοβαρότητα  της κατάστασης  αφού  το ποσοστό της πτώσης  του τζίρου ανέρχεται  στο 25%.Παράλληλα  μέσα   από  το γκάλοπ  απότυπόνεται  η αρνητική  διάθεση  όλων  για το αύριο  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η απώλεια  εισοδήματος του καταναλωτή, το ασαφές  φορολογικό  σύστημα και η έλλειψη επενδύσεων  δυστυχώς επιβεβαιώνει  αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι βουλιάζουμε  όλοι μαζί.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ