Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Να είναι ξεκάθαρο πως το δίκιο είναι με το μέρος της εργατιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσαρμοσμένη στην πολιτική της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ η εργοδοσία των Ναυπηγείων Αυλίδας εντείνει την επίθεσή της προς τους εργαζόμενους του χώρου.

Με αφορμή την κρίση και την «αναδουλειά» κάλεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις μισθών 15 – 20%. Μετά την άρνηση του σωματείου των εργαζομένων να υπογράψει τις μειώσεις, προχώρησε σε 12 απολύσεις.

Ασύδοτη η εργοδοσία, απολύει, ζητάει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και το τσάκισμα των μισθών για να εξασφαλίσει τα κέρδη της και φυσικά να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της στις συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε.

Η απάντηση από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θίγονται, πρέπει να είναι άμεση. Καμιά αναμονή. Να μην κυριαρχήσει ο φόβος. Ή εμείς ή αυτοί.

Να είναι ξεκάθαρο πως το δίκιο είναι με το μέρος της εργατιάς.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημειώνει πως τέτοια φαινόμενα με την συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και με τις οδηγίες της Ε.Ε και του ΔΝΤ θα ξαναγίνουν και θα γενικευθούν.

Η απάντηση στις απολύσεις των Ναυπηγείων Αυλίδας δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τους 12 που απολύθηκαν. Αφορά όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και τις οικογένειες τους. Αφορά ολόκληρο τον λαό.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η ΟΓΕ με όσες δυνάμεις διαθέτουν θα είναι εκεί να στηρίξει όποια αγωνιστική κινητοποίηση αναπτυχθεί για όσα δικαιούνται και ανήκουν στους εργαζόμενους.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ