Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σηκώθηκαν οι πρώτοι διακόπτες


ΚΑΝΈΝΑ ΣΠΊΤΙ ΧΩΡΊΣ ΡΕΎΜΑ.

Οι πρώτες δύο επανασυνδέσεις ρεύματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο. Σε δυο περιπτώσεις, στην Αγία Σοφία (Ατσαλένιο) και στου Μπεντεβή, τοπικές επιτροπές και αλληλέγγυοι  πολίτες και ηλεκτρολόγοι, μετά από έκκληση των ιδιοκτητών σήκωσαν τους διακόπτες του κομμένου ρεύματος.

Η μία περίπτωση αφορά επαγγελματικό χώρο που δεν είχε πληρώσει το χαράτσι (ενώ είχε πληρωθεί η αξία του ρεύματος) ενώ η δεύτερη αφορά κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, της οποίας οι ένοικοι δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ασανσέρ, κοινόχρηστο φωτισμό κτλ.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία των τοπικών επιτροπών και των πολιτών στις γειτονιές και δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του επαχθούς μέτρου. 
Προειδοποιούμε τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και τον εργολάβο που πραγματοποιεί τις διακοπές, ότι ο αγώνας των Ηρακλειωτών μπαίνει πλέον σε νέα φάση. Θα μας βρουν μπροστά τους εφόσον επιλέγουν να λειτουργούν ως εντολοδόχοι του μαύρου μετώπου της Τρόικας και του Μνημονίου.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, αγώνας για την πλήρη απόσυρση του χαρατσιού.