Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Άρια Αγάτσα: Καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης στο Ν. Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κουτρουμάνη, αναφορικά με την απόφαση του ΙΚΑ να κλείσει τις υπηρεσίες του στη Βοιωτία:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2012
Ερώτηση
ΠΡΟΣ: Κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: Διάλυση Υπηρεσιών ΙΚΑ Νομού Βοιωτίας

Κύριε Υπουργέ,
οι ήδη απαξιωμένες και αποδιοργανωμένες υπηρεσίες του ΙΚΑ, καλούνται με μια χωρίς προηγούμενο πολιτική της ηγεσίας του ΙΚΑ να τείνουν στην πλήρη διάλυση.
Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της πατρίδας μας, ειδικότερα μετά τις συγχωνεύσεις ταμείων και οργανισμών, τις δύσκολες ώρες για τους έλληνες πολίτες, προχωρεί σε μια απαράδεκτη πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Νομό Βοιωτίας.
Οι υπάρχουσες πέντε (5) υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Νομό Βοιωτίας (Θήβα, Λιβαδειά, Αλίαρτος, Οινόφυτα, Παραλία Διστόμου), που εξυπηρετούν πλέον των 150.000 συμπολιτών μας και δεκάδων επιχειρήσεων, κλείνουν!
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΙΚΑ, στο Νομό Βοιωτίας θα λειτουργήσει ένα τοπικό ΙΚΑ και δύο γραφεία κοινωνικής ασφάλισης. Μια απόφαση που δεν συνάδει με την ελάχιστη κοινωνική προστασία των πολιτών μας και σε πλήρη διάσταση με κάθε πολιτική κοινωνικής ασφάλισης, υγείας, ελάχιστης παροχής υπηρεσιών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Με βάση ποια διαβούλευση, μελέτες και συνεργασίες με τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού Βοιωτίας (Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Εργατουπαλληλικά Κέντρα, εκπροσώπους ασφαλισμένων κλπ) αποφασίστηκαν οι νέες ρυθμίσεις;
Γνωρίζει η κυβέρνηση τις κοινωνικές διαστάσεις και επιπτώσεις μιας τέτοιας αντικοινωνικής πολιτικής;
Προτίθεται η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εγκρίνει και επιτρέψει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για τους πολίτες του Νομού Βοιωτίας, αλλά και την ανάπτυξη;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας