Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δασαρχείο Θηβών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το Δασαρχείο Θηβών στα πλαίσια της δασοπροστασίας και όσον αφορά την πάταξη της λαθροϋλοτομίας που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ακόμη και με τις συνεχώς μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων, συγκροτεί περίπολα σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του και πέραν του ωραρίου λειτουργίας. 

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν: 

α) χθες την 15-02-2012 και περί ώρα 15:30 συνέλαβε δύο άτομα που είχαν προβεί στην παράνομη υλοτομία χλωρών πεύκων από το δάσος «Μοσχοποδίου» περιοχής Νεοχωρακίου Θηβών

β) την 04-01-2012 συνέλαβε στη δασική θέση «Μεγάλο Βουνό» Στεφάνης Δήμου Τανάγρας, δύο άτομα από την περιοχή της Αττικής για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους Στεφάνης και
γ) την 13-01-2012 συνέλαβε τρία άτομα στη δασική θέση «Βλυζιμά» περιοχής Αγ. Βασιλείου Δήμου Θηβαίων για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους του Αγ. Βασιλείου. 
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ό,τι προβλέπεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Κατασχέθηκαν τα οχήματα ως μέσα μεταφοράς παράνομα υλοτομηθέντων δασικών προϊόντων, οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες των οχημάτων, καθώς και τα μέσα εκτέλεσης των παράνομων υλοτομιών.
Το Δασαρχείο Θηβών, επειδή κατανοεί και τις ανάγκες των πολιτών για εξασφάλιση καυσόξυλων τη δύσκολη αυτή περίοδο, κάνει γνωστό ότι οι κάτοικοι που δικαιούνται συλλογής – κοπής καυσόξυλων, θα πρέπει να συνεργάζονται με την υπηρεσία μας προκειμένου το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η ελεγχόμενη υλοτομία (από 15 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους) να εξασφαλίζουν την απαιτούμενη άδεια καυσόξυλων προς κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.
Επίσης, το Δασαρχείο Θηβών απευθύνεται σε κάθε φιλόνομο πολίτη σε περίπτωση που διαπιστώσει οποιαδήποτε δασική παράβαση να βοηθήσει με τη συνεργασία του το έργο της δασοπροστασίας. Δείτε το video Lamiastar.gr