Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Προς…δυο ΠΑΣΟΚ μετά τις διαγραφές


Από Ελλάδα

Προς…δυο ΠΑΣΟΚ οδηγείται το έως πρόσφατα κυβερνών κόμμα, μετά τις χθεσινές διαγραφές και την ανταρσία των «κοινωνιστών» (Χάρης Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη κ.ά.), αλλά και ιστορικών στελεχών, όπως η Βάσω Παπανδρέου.
Κορυφαία στελέχη εκφράζουν την εκτίμηση πως οι «κοινωνιστές», με την καταψήφιση του μινι-Μνημονίου το βράδυ χθες, κάνουν το πρώτο βήμα για την ίδρυση νέου κόμματος. Οι διαγραφέντες, μάλιστα, που το πρωί χθες όπως αποκάλυψε το Real.gr είχαν συνεχείς επαφές και συσκέψεις, με τη συμμετοχή τόσο του Χάρη Καστανίδη, όσο και της Λούκας Κατσέλη, έχουν τη δυνατότητα από τον κανονισμό της Βουλής να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που δεν αποκλείεται για το επόμενο διάστημα, μετά από μερικές ημέρες σιωπής.
Αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον σε Χάρη Καστανίδη και Λούκα Κατσέλη τηλεφώνησε το μεσημέρι χθες ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά δεν κατόρθωσε να τους μεταπείσει. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να του χρεωθεί ότι αυτός ήταν που υποκινούσε τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες να συγκροτήσουν μέτωπο απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αποτελεί το βέβαιο διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος αυτού, ενώ μάχη έδωσε η Ρεγγίνα Βάρτζελη προκειμένου βουλευτές να υπερψηφίσουν.
Ποιοι διαγράφηκαν
Στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αναφέρει:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνω ότι οι Βουλευτές :
Σπύρος Κουβέλης, Α’ Αθηνών
Άννα Βαγενά, Α’ Αθηνών,
Λούκα Κατσέλη, Β’ Αθηνών,
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Β’ Αθηνών,
Βάσω Παπανδρέου Β’ Αθηνών,
Λάμπρος Μίχος, Β’ Αθηνών,
Μαρία Κυριακοπούλου, Αχαΐας,
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αχαΐας,
Βασίλης Τόγιας, Βοιωτίας
Γεώργιος Κασσάρας, Δωδεκανήσων,
Χάρης Καστανίδης, Α’ Θεσσαλονίκης,
Κυριακή Τεκτονίδου, Α’ Θεσσαλονίκης ,
Χρήστος Κατσούρας, Θεσπρωτίας,
Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηρακλείου,
Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς,
Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Κοζάνης,
Γεώργιος Παπαμανώλης, Κυκλάδων
Οδυσσέας Βουδούρης, Μεσσηνίας,
Μάντατζη Τσετίν, Ξάνθης,
Ηλίας Θεοδωρίδης, Πέλλης,
Γιάννης Αμοιρίδης, Πιερίας,
Χρήστος Μαγκούφης, Τρικάλων,
δεν περιλαμβάνονται από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Επίσης,
Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος. Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, πριν από την ψηφοφορία παραιτήθηκε από Βουλευτής.».