Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες έχουμε ΨΥΧΗ!!!


Editorial: 18 Φεβρουαρίου η ημέρα της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη 

της Γιώτας Περήφανου

Βλέποντας τις εικόνες ντροπής με τις ανθρώπινες ουρές χιλιομέτρων, που εκτυλίχθηκαν χθες τσικνοπέμπτη σε Βαρβάκειο και Πειραιώς, για ένα δωρεάν πιάτο με άρωμα τσίκνας… όπως προστάζει το έθιμο, δεν μπορώ να συγκρατήσω άλλο την οργή και την πίκρα μου…
Ενθυμούμενη και τις εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, πριν από λίγες μέρες, όπου σπρωχνόντουσαν συνάνθρωποι μας για μια σακούλα πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, θλίβομαι βαθύτατα και πονάω. Πως μπορούν οι πολιτικοί μας να είναι τόσο αναίσθητοι; Δεν τους αγγίζει καθόλου αυτή η σκληρή πραγματικότητα της απόλυτης εξαθλίωσης του ανθρώπινου γένους;
Άνθρωποι κάθε ηλικίας με πρωταγωνιστές γεροντάκια μικροσυνταξιούχους και αστέγους, σε σειρές για το συσσίτιο της ημέρας. Νιώθω μια θηλιά να τυλίγεται στο λαιμό μου… έχω μπει στη μηχανή του χρόνου… βιώνω εικόνες κατοχής του 40΄ - 41΄ τις οποίες μου περιέγραφαν με δάκρυα οι παππούδες μου. Εκείνα τα σκοτεινά και ζοφερά χρόνια της νεότερης ιστορίας μας, που οι άνθρωποι είχαν γίνει σκιά του εαυτού τους, ξεπουλώντας για ένα καρβέλι ψωμί αξιοπρέπεια και σεβασμό… 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Που οδηγούμαστε Θεέ μου και σήμερα, σε μια σκληρότερη ίσως «κατοχή» μιας νεοελληνικής πραγματικότητας που θέλει τους περήφανους Έλληνες, επαίτες, μίζερους και καημένους;
Η ψυχή μου έχει ξεσηκωθεί, θέλω να φωνάξω, να παλέψω. Οι Έλληνες είμαστε δυνατοί, έχουμε σθένος και μαγκιά!!! Είμαστε η Μητρόπολη της Ευρώπης, έχουμε τεράστια και πλούσια πνευματική παρακαταθήκη από τους αρχαίους Έλληνες. Είμαστε παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Όχι στην εξαθλίωση, όχι στην καταπίεση, στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το κατεστημένο. Να απομακρυνθούμε από τις πολιτικές του τρόμου, να υψώσουμε το εθνικό μας ανάστημα, να δείξουμε και να φωνάξουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει!!!
Όλη η Ευρώπη, αύριο 18 Φεβρουαρίου θα φωνάξει «είμαστε όλοι Έλληνες»!!!
Με αυτό το σύνθημα σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι, θα ξεχυθούν δυναμικά στους δρόμους, από άκρη σε άκρη της Γηραιάς Ηπείρου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων.
Την ίδια ώρα, μια φιλελληνική «εκστρατεία» έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας.
«Όταν ένας λαός δεν παραδέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση», είναι η φράση με την οποία ξεκινά ανακοίνωση του γαλλικού συνδικάτου «Solidaire», από όπου φαίνεται να έκανε την εμφάνιση του και το πανευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της Ελλάδας. Παραθέτοντας το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, που θα κατεβάσει κάτω από το όριο της φτώχειας χιλιάδες Έλληνες, τα βέλη στρέφονται στην ελληνική κυβέρνηση.
«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Έλληνες έχουν ανάγκη την παγκόσμια αλληλεγγύη και ζητούν τη στήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», επισημαίνεται επίσης.
Για «ευρωπαϊκή και διεθνή δικτατορία» γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, καταδεικνύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα και τις χρηματικές αγορές ως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο προτού αυτά τα μέτρα γενικευτούν. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη».
Ο ένας μετά τον άλλο κλείνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο, επιλέγοντας την ημέρα και το μέρος, όπου θα συναντηθούν, μέσα από τις σελίδες των Αγανακτισμένων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.
Ήδη οι Γάλλοι έδωσαν ραντεβού αύριο Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Παρίσι, αφού πρώτα διαδηλώσουν έξω από την ελληνική πρεσβεία της πόλης, ενώ αναμένονται σύντομα και οι υπόλοιποι (Πηγή: onair24.gr).