Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς απρόοπτα ο Βλάχικος Γάμος στην Θήβα!!!



Η άρνηση της πολιτείας, να χρηματοδοτήσει πολιτιστικά γεγονότα στην χώρα μας , από την μια και η αργοπορία της προετοιμασίας του Βλάχικου Γάμου από την άλλη, έδωσαν αφορμή στους Θηβαίους να συζητούν για την κατάργηση του εθίμου…
«Όχι απλά θα γίνει ο Βλάχικος Γάμος, αλλά θα προσφέρουμε και ότι μέχρι σήμερα δίναμε στις παρέες, τους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες στο έθιμο, αλλά με μειωμένο κόστος, ίσως μικρότερες επιβαρύνσεις για τον Δήμο» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ, εξηγώντας πως Οργανισμός και Δήμος έχουν κληθεί να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς με εγκύκλιο Γιαννίτση ζητείται περιορισμός εξόδων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων!

«Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα αποκοπούμε από τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας! Ο Βλάχικος Γάμος αποτελεί ένα από τα σημαντικά γεγονότα της Θήβας, γνωστό στο πανελλήνιο, με πολλούς και παράλληλα δύσκολες οικονομικές συνθήκες τόσο για τον Δ.Ο.Θ όσο και για τον Δήμο Θηβαίων» ξεκαθαρίζει ο κ. Κουντούπης, υπενθυμίζοντας τον τρόπο διαχείρισης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του 2011, όπου παρά τις περικοπές, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις κοινότητες, ακόμη και στις παραλίες, με μειωμένο κατά 50% το κόστος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

«Έτσι και φέτος και με σεβασμός το δημόσιο χρήμα θα κάνουμε έναν επιτυχημένο βλάχικο γάμο και όχι μόνο καθώς, με τον ίδιο τρόπο θα γίνουν και το Φλάμπουρο της Τιμής στα Βάγια, αλλά και τα αντίστοιχα έθιμα σε Καπαρέλλι, Πλαταιές κ.α», προσθέτει, δηλώνοντας πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε για να χαρίσουμε έστω κι ένα χαμόγελο σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες, τους οποίους προσκαλούμε να παρακολουθήσουν το έθιμο».

Στο μεταξύ, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται ο εθελοντικός καθαρισμός του άλσους Αγίας Τριάδας, όπου τελείται ο Βλάχικος Γάμος, γεγονός που είχε γνωστοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας Κ. Χαρέμης.

Όσοι λοιπόν, πιστοί – καλό θα είναι όλοι – θα πρέπει να λάβουν μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό του Άλσους της Αγίας Τριάδας, καθώς εκεί καταλήγει η πομπή των Βλάχων και φυσικά όλοι οι συμμετέχοντες.

Πηγή: Thiva-press