Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Να πείτε στα παιδιά σας για το κακό που κάνατε, είπαν στους βουλευτές Βοιωτίας

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μπροστά από τα γραφεία των βουλευτών Βασίλη Τόγια, Βάσως Τσόνογλου, Άριας Αγάτσα και Μιχάλη Γιαννάκη πραγματοποίησε  το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, φορείς της πόλης και πολίτες καλώντας τους να μη ψηφήσουν τα νέα μέτρα και να παραιτηθούν.
«Αν ψηφήσετε να πείτε στα παιδιά σας για το κακό που κάνατε στην Ελλάδα και στο λαό της», «Να γράψετε στο βιογραφικό σας ότι εσείς για πρώτη φορά μετά την κατοχή φτάσατε οικογένειες της Λιβαδειάς να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε», «Σε λίγο καιρό που δεν θα είσαστε βουλευτές θα ντρέπεστε να κυκλοφοράτε ανάμεσα στο κόσμο» και «Αν ψηφήσετε να μη πατήσετε το πόδι σας στη Βοιωτία», ήταν κάποια από τα μηνύματα που έστειλαν οι διαδηλωτές στους τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ένα της Νέας Δημοκρατίας ενώ παράλληλα φρόντισαν να «διακοσμήσουν» με συνθήματα τις πόρτες των γραφείων τους.Επίσης ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς ξεκαθάρισε ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν τον εκφράζει.

Σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς μιλάει για «δανειακή σύμβαση του αίσχους» χαρακτηρίζει τα μέτρα «κατάπτυστα» και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά τους αγώνες.
«Οι τροϊκανοί και τρικομματική Κυβέρνηση Παπαδήμου, ποδοπατούν το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και τελειώνουν στην κυριολεξία την εργατική τάξη», τονίζει το Ε.Κ.
Και συνεχίζει: ««Εθνικός μισθός 585 € μικτά για όλους, εθνικός μισθός 490 €, για νέους έως 25 ετών, κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων και όλων των επιδομάτων μας με αλλαγή της «μετενέργειας», που εντός τριμήνου θα μειώσει κατά 40% τους μισθούς μας και με άμεση προοπτική να εξισωθούν με τον εθνικό μισθό, κατάργηση της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, επίδομα ανεργίας 360 €, πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ, διάλυση της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ και των εισφορών, προσπάθεια διάλυσης των συνδικάτων, των Oμοσπονδιών και των Eργατικών Kέντρων και εξαφάνισης του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. Αυτό είναι το μνημόνιο της ντροπής, του αίσχους, της υποτέλειας και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού που θέλουν οι τροϊκανοί και η τρικομματική Κυβέρνηση».

Καταλήγοντας το Ε.Κ. και οι φορείς κάλεσαν τον κόσμος να σπάσει το φόβο και τη μοιρολατρία υπογραμμίζοντας με έμφαση: «Όλοι και όλες στο δρόμο να τους απαγορεύσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας».


Επίσης κάλεσαν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση στην Αθήνα.


Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Παραλία Διστόμου στις 2:30 μετά το μεσημέρι και στις 3 από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά.