Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Ανακουφίστηκαν και άλλοι ( μεγάλοι…) από την απόφαση της Χάγης για Δίστομο



Σκοπιμότητες και συμφέροντα περασμένα, σημερινά και …μελλοντικά κρύβονται πίσω από την αρνητική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη ετεροδικία (ασυλία) της Γερμανίας που στερεί από τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου το δικαίωμα της δικαστικής αποζημίωσης:

Αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης έγινε δεκτή με ανακούφιση ,όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες.
Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ μετά από αυτή την απόφαση «κανένας πολίτης του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας ,της Λιβύης και των Βαλκανίων δεν θα σκεφτεί καν να στραφεί εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στο έδαφος των χωρών τους. Κι αυτό είναι κάτι που το ήθελαν οι χώρες αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων».

Μην σας κάνει έκπληξη : Την θέση αυτή ακριβώς είχε εκφράσει σε Διεθνές Συμπόσιο που έγινε την παραμονή της έναρξης της δίκης στη Χάγη Γερμανός ειδικός – που ήταν υπέρ της υπόθεσης του Διστόμου- και είχε τότε κάνει και κάποιον υπολογισμό για τις ψήφους των δικαστών… Ε, δεν έπεσε πολύ έξω…