Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καταγγέλλει απολύσεις στη ΦΑΜΑΡ



«Πογκρόμ απολύσεων» από τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ - ιδιοκτησίας Μαρινόπουλου - καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Η εργοδοσία επικαλείται «οικονομικούς λόγους», όμως όπως υπογραμμίζει η ομοσπονδία η επιχείρηση «είναι η εταιρεία που όχι μόνο συγκεντρώνει μεγάλο μέρος παραγωγής φασόν στην Ελλάδα, αλλά έχει και πολλαπλές παραγωγικές δραστηριότητες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πετάει στο δρόμο εργαζόμενους που έχει εκμεταλλευτεί για χρόνια και καλύπτει τα κενά με "ενοικιαζόμενους" από εργολάβο εργαζόμενους, πιο φθηνούς, χωρίς δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, απαγορεύει την είσοδο της ταξικής ομοσπονδίας στους χώρους της, προκειμένου απρόσκοπτα να υλοποιεί τα σχέδιά της χωρίς παρεμβάσεις και "αναταράξεις"».

Η ΟΕΦΣΕΕ υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζομένων, που η εργοδοσία τους θέλει υποταγμένους, φοβισμένους κι ανοργάνωτους: «Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε εργαζόμενοι και σωματεία να σπάσουν τον κλοιό της απογοήτευσης και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, να σηκώσουν ανάστημα, να δείξουν τη δύναμή τους».