Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κρατήστε τα παιδιά σας ενυδατωμένα



Δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα καλύτερο για ένα γονιό από το να απολαμβάνει το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών του. Όμως, ειδικότερα το καλοκαίρι, εκτός από τους συνηθισμένους μικροτραυματισμούς υπάρχει και ο ήλιος που μπορεί μαζί με την ζέστη να μας παίξει τα δικά του άσχημα παιχνίδια.

Όπως και οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά πρέπει να πίνουν άφθονο νερό. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ενυδάτωση των παιδιών μας εκτός από το να τρέχουμε διαρκώς από πίσω τους με ένα μπουκαλάκι νερό;

Ας έχουμε πάντοτε έτοιμα ένα μπολ με φρούτα και λαχανικά (ειδικά τα καλοκαιρινά), τα οποία είναι πλούσια σε νερό. Τα παιδιά μπορεί αν μην διψάνε αλλά σίγουρα πεινάνε συχνά. Καταναλώστε άφθονα,λοιπόν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα ρόφημα με φυσικό χυμό (δοκιμάστε παγάκια πορτοκαλάδας), θα σας δώσει την αίσθηση του αναψυκτικού, που και γεύση έχει αλλά μαζί με την δροσιά φέρνει και την επιθυμητή ενυδάτωση.

Μπορείτε να προσθέσετε σε ένα λίτρο νερού χυμό από λεμόνι, δυόσμο ή άλλα μυρωδικά που αγαπάτε. Έτσι, θα έχετε το δικό σας αρωματικό νερό! Μάλιστα, αν αυτό είναι δροσερό θα σας δώσει μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Δώστε τους παγάκια! Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν με τα παγάκια!

Τέλος, μην περιμένετε να διψάσουν γιατί το παιχνίδι τα παρασύρει και όταν φτάσει η στιγμή που θα έχουν έρθουν σε εσάς διψασμένα, θα έχουν ήδη χάσει μεγάλη ποσότητα υγρών.
Πηγή: diatrofi.gr