Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε τα προνόμια των 300 στη βουλή!

 Τι βάζουν  στη τσέπη βρέχει – χιονίζει
Tι παίρνουν οι βουλευτές….την ώρα που οι Έλληνες πεινούν και τους χαρατσώνουν κανονικά και με τον νόμο 1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ! 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. 3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα. 4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. 5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους
. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά…!!! 6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. 8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. 9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. 10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο). 11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. 12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. 13. Τηλεφωνική ατέλεια. 14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια. 16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ….. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ…!!!!          http://cretanpatriot.wordpress.

Και το ελαιόλαδο στην πώληση χωρίς μεσάζοντες


Σαν «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο «πείραμα» της πατάτας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε το μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη προλειαίνεται το έδαφος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως εξήγησε, σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν τοελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%),μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) καιρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τζομίδης, σε κάθε συμφωνία που συζητείται, προτού κλείσει οριστικά, η ομάδα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα προϊόντα που διανέμονται στους καταναλωτές είναι υψηλής ποιότητας.
«Κοιτάμε τα πιστοποιητικά των παραγωγών, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, ιδίως για τη διάθεση ευπαθών προϊόντων, δεν αποκλείεται να καταφύγουμε για αναλύσεις ακόμα και στο Χημείο του Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :

«Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 500εκ € απαιτεί διαφάνεια
και γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης»
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας δράσης ενίσχυσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( ΜΜΕ) μέσω του ΕΣΠΑ, έγινε συνάντηση εργασίας με την παρουσία της πολικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Περιφερειαρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών φορέων παραγωγικών κλάδων .

Ο συνολικός προϋπολογισμός (σε επίπεδο χώρας) που θα διατεθεί για το νέο Πρόγραμμα ανέρχεται σε δημόσια δαπάνη 500 εκ € και αφορά σε δράσεις νέων αλλά και υφιστάμενων ΜΜΕ καθώς και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ) στις θεματικές κατηγορίες της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Έμφαση θα δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση, στην καινοτομία και φυσικά στην διατήρηση θέσεων εργασίας.

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η δράση θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ ( Επιχειρηματικό Ταμείο Ανάπτυξης) και του JEREMY (μικροδάνεια).

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης για την Στερεά Ελλάδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, προτάθηκε να αυξηθούν στο 50% που θα αποτελέσει ανάσα για τις ΜΜΕ στην Περιφέρεια.

Οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων αφορούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις – μηχανολογικό εξοπλισμό – εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας – συστήματα αυτοματοποίησης – δικαιώματα τεχνογνωσίας κλπ. Δεν θα είναι επιλέξιμες δαπάνες από Leasing, μεταχειρισμένα και αγορά γης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, το σημαντικότερο είναι η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με τους φορείς της Περιφέρειας στα πλαίσια μιας ουσιαστικής διαβούλευσης, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

  

Προτάσεις πράταξης Θ. Χειμάρα για την ανάκαμψη της Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 




. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου 29 Φεβρουαρίου 2012 στη Λιβαδειά .
Στην τοποθέτησή του ο κ. Θ. Χειμάρας μεταξύ των άλλων τόνισε
« Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Συνεδριάζουμε σήμερα , μετά από ένα και πλέον χρόνο θητείας μας στην αιρετή περιφέρεια, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας τη Λιβαδειά .
Η Παράταξή μας , θα καταθέσει κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν την ανάπτυξη της Βοιωτίας και ελπίζουμε να μην έχουν την τύχη προηγούμενων προτάσεων μας, όπως π.χ. η πρόσφατη πρότασή μας για τη μεταβίβαση από το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση , της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, που τελικά μετατράπηκε σε ιαματικό ... αλαλούμ.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
• Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Βοιωτίας καταρρέει και απαιτείται άμεσα παρέμβαση. Εννοώ τον Αγροτικό τομέα.
• Ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα επιδεινωθούν, μετά τη διακοπή – όπως διαφαίνεται της εξισωτικής αποζημίωσης – και τη μείωση του αριθμού δικαιούχων και του ποσοστού των επιδοτήσεων.
• Ήδη, η συνέχιση του μοντέλου των εντατικών μονοκαλλιεργειών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η ανάγκη αναδιάρθρωσης του καλλιεργητικού προτύπου εμφανίζεται αναπόφευκτη. Στο πεδίο αυτό η παρέμβαση της Πολιτείας και των οργάνων της είναι παντελώς απούσα. Μόνοι τους οι τοπικοί αγρότες αναζητούν τρόπους επιβίωσης ή εγκαταλείπουν τη γεωργία.
• Επίσης λείπουν βασικά έργα υποδομής που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Οι κωπαϊδικές και παρακωπαϊδικές εκτάσεις δεν έχουν τύχει ορθολογικής εκμετάλλευσης, έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν αποτελούν πια συγκριτικό πλεονέκτημα του νομού.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Θεωρούμε απαραίτητο να προωθηθούν άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες , αλλά και έργα υποδομής, από μεριά της Πολιτείας και της Περιφέρειας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε :
• Μεγάλες είναι οι δυνατότητες , που παρέχουν οι κωπαϊδικές και οι παρακωπαϊδικές εκτάσεις με τις καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων και η δυνατότητα διάθεσή τους στο αγροτικό κοινό της πρωτεύουσας.
• Απαραίτητη θεωρούμε όμως, ως βασική υποδομή , ένα κλειστό δίκτυο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης, που σε συνδυασμό με άλλα αρδευτικά έργα θα καταφέρει να εξασφαλίσει για την Κωπαΐδα και το παρακωπαϊδικό πεδίο ικανές ποσότητες νερού.
• Για να γίνει εφικτή η εκμετάλλευση της τεράστιας αγοράς της Αθήνας είναι απαραίτητη η λειτουργία μιας περιφερειακής οργανωμένης αγοράς αγροτικών προϊόντων.
• Προτείουμε την ίδρυση ενός Διαμετακομιστικού και Εμπορευματικού Κέντρου οπωροκηπευτικών και λοιπών προϊόντων.
• Το Κέντρο θα διαθέτει χώρους στέγασης, αποθήκευσης, ψυκτικούς χώρους , κτιριακά συγκροτήματα για την στέγαση των επιχειρήσεων μεταποίησης και συσκευασίας , κτίριο διοίκησης και γραμματείας , κτίρια για τη στέγαση δευτερευουσών επαγγελματικών χρήσεων ( χώρο καυσίμων , συνεργεία αυτοκινήτων ) . Το Κέντρο προτείνεται να συνδυασθεί με την ίδρυση του Εμπορευματικού Σταθμού.
• Η συνέχιση των εντατικών καλλιεργειών και η συνέχιση της παραγωγής κορεσμένων αγροτικών προϊόντων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
• Απαιτείται αλλαγή του προσανατολισμού της γεωργίας στην παραγωγή προϊόντων που ζητούνται στις διεθνείς αγορές βιολογικά , οικολογικά κ.λ.π.
• Αναγκαία συνθήκη όμως αποτελεί η ίδρυση ενός Γεωργικού Ινστιτούτου , που θα προτείνει νέα προϊόντα , νέες μορφές καλλιέργειες , θα εκπαιδεύσει τους αγρότες, θα λειτουργεί ως πειραματική μονάδα γεωργικών εφαρμογών και θα καταφέρει να φέρει σε επαφή τη γεωργία και την μεταποίηση.
• Το ινστιτούτο θα ενισχύσει τη διαδικασία παραγωγής τοπικών επώνυμων προϊόντων ( προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και προϊόντα Γεωργικής Ένδειξης) .
• Η ύπαρξη τέτοιου ινστιτούτου θα είναι καθοριστική για την ανάπτυξη των μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων .
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Αναγκαία , είναι επίσης για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας η δημιουργία σε συνεργασία με τους δήμους του νομού κτηνοτροφικών πάρκων καθώς και οργανωμένων ζωνών εντατικής κτηνοτροφίας.
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Για να εκμεταλλευτεί ο δασικός πλούτος του νομού είναι απαραίτητη η εφαρμογή προγραμμάτων αναδάσωσης , πυροπροστασίας και ορθολογικής διαχείρισης.
Η προστασία των αλιευτικών καταφυγίων καθώς και ο εκσυγχρονισμός των λιμένων , είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επίσης είναι σημαντική η ανάγκη του « πράσινου τουρισμού », ως εκείνης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που συνδυάζει επιτυχημένα την πρωτογενή παραγωγή με τις τουριστικές υπηρεσίες.
Απαιτείται η ανάληψη των πρωτοβουλιών για τη δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, με την αντίστοιχη πιστοποίηση τοπικών προϊόντων διατροφής με κοινό σήμα ποιότητας. Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας θα μπορούσε να συνδυαστεί με δράσεις, όπως η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών στη διεύρυνση της δραστηριότητας τους για παραγωγή βιολογικών προϊόντων ποιότητας, η εισαγωγή αυτών των προϊόντων στο μενού των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης και η συνεργασία με τοπικούς φορείς για διοργάνωση φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας.
Ακόμη σημειώνουμε την ύπαρξη συγκεκριμένων δυναμικών προϊόντων της βοιωτικής γης, την οποία θα πρέπει να προσεχθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα των προωθητικών μας ενεργειών. Αναφέρουμε το κρασί και τα αποστάγματα τσίπουρο, ούζο, κ.λ.π. Ακόμη το ελαιόλαδο και τα τυροκομικά προϊόντα όπως η φορμαέλα. Οπωσδήποτε τα λαχανικά, τα οποία , αν ανασυγκροτηθεί η παραγωγή τους, θα μπορούσαν να επανακτήσουν τη δυναμική τους. »

Και συνέχισε :
« ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
Παρά τη μεγάλη ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Βοιωτία, είμαστε υποχρεωμένοι να επανασχεδιάσουμε την αναπτυξιακή της πορεία.
Πρέπει να κατορθώσουμε να συνδυάσουμε τη μεγάλη μεταποιητική δραστηριότητα με την αποφυγή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, τη γεωργία με την ενίσχυση των τουριστικών προορισμών , την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα.
Είναι απαραίτητο να κατορθώσουμε να συνδέσουμε τη μεταποιητική δραστηριότητα των Οινοφύτων – Σχηματαρίου με την υπόλοιπη τοπική οικονομία.
Θεωρούμε αδιανόητο να καταγράφονται στη Βοιωτία ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να συγκεντρώνουμε βιομηχανική δραστηριότητα τέτοιας κλίμακας.
Η οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων – Σχηματαρίου και η ρύπανση του Ασωπού παραμένουν επί δεκαετίες άλυτα προβλήματα.
Η πολιτεία ξανά απούσα παρά τις εξαγγελλόμενες πανάκριβες και αναποτελεσματικές μελέτες επί μελετών.
Το λόγο έχει τώρα η αιρετή Περιφέρεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επίσης η απένταξη της Στερεάς Ελλάδας από το στόχο 1 στερεί καθημερινά σημαντικούς πόρους από την τοπική επιχειρηματικότητα. Και εδώ η απουσία μιας δυναμικής διεκδίκησης αυτών των πόρων, από τις περιφερειακές αρχές είναι εμφανής.
ΕΜΠΟΡΙΟ
Μπορεί το καθημερινό φαινόμενο των λουκέτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να είναι πανελλαδικό, όμως από τη Στερεά Ελλάδα ελλείπουν παντελώς συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα ανακούφιζαν τον τοπικό πληθυσμό και θα δημιουργούσαν δίκτυα αλληλεγγύης και προώθησης των τοπικών προϊόντων .
Γενικά λείπει οποιαδήποτε πολιτική που θα προετοιμάζει τους κατοίκους και την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας για την ανθρωπιστική κρίση, που είναι προ των θυρών.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ
• Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, επίκειται η παράταση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που επιβλήθηκε ένα χρόνο πριν στην περιοχή του Παρνασσού, όπως με ενημέρωσαν οι συνάδελφοί μου κ. Καράμπελας και κ. Παπαθανασίου.
• Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στην χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής. Το καθεστώς προστασίας του Παρνασσού που προβλέπεται μέσω του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα είναι αρκετό και συνεπώς η παράταση του κατασταλτικού μέτρου της απαγόρευσης έκδοσης οικοδομικών είναι χωρίς ουσιαστικό νόημα.
• Προτείνω να εκφράσει το περιφερειακό Συμβούλιο την αντίθεσή του στην εξέλιξη αυτή.
ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΑΡΤΩΝ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
• Γινόμαστε συνεχώς δέκτες πληροφοριών και παραπόνων για επενδύσεις που ακυρώνονται στην περιοχή της Βοιωτίας λόγω του προβλήματος της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την ανάπτυξη της περιοχής σε μια περίοδο που η ανεργία βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα.
• Το 2010 εκδόθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια διαβάθμισης της αγροτικής γης σε κατηγορίες παραγωγικότητας, εκκρεμεί όμως η ΚΥΑ που θα καθορίσει τα γεωγραφικά όρια της γης υψηλής παραγωγικότητας.
• Σύμφωνα με δημοσιεύματα , οι χάρτες της γης υψηλής παραγωγικότητας βρίσκονται υπό σύνταξη. Θα ήθελα να πληροφορηθώ :
α) Αν έχουν ερωτηθεί σχετικά , αν εμπλέκονται και αν έχουν εκφράσει απόψεις οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τη σύνταξη των χαρτών της ΓΥΠ;
β) Αν ένα τόσο σοβαρό θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση , ώστε να λάβουν γνώση κα να εκφράσουν τις απόψεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο , τα Δημοτικά συμβούλια , οι φορείς και οι πολίτες.
Η πολιτική παρέμβαση του περιφερειακού Συμβουλίου στο σημαντικό αυτό θέμα είναι αναγκαία και θα αποτελέσει ευκαιρία οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί από χρόνια την περιοχή μας.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Όπως είχαμε επισημάνει ο θεσμός του Καλλικράτη χωρίς τους απαραίτητους πόρους, θα αποβεί τελικά αρνητικός για τους πολίτες και την τοπική οικονομία της Βοιωτίας .
Σε συνδυασμό με την δημοσιονομική κρίση οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές παρακολουθούν αδιάφορα.
Την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας ( κέντρα Υγείας, νοσοκομεία Θήβας Λιβαδειάς )
Την υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας , δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας )
Την υποβάθμιση των δομών μαζικού αθλητισμού ( κολυμβητήρια , στάδια κ.λ.π.)
Το επικείμενο κλείσιμο της ΔΥΟ Θήβας , του ΙΚΑ Θήβας , της Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς .
Τέλος κλείνοντας τόνισε :
« Αυτές είναι επιγραμματικά οι παρατηρήσεις , θέσεις και προτάσεις της παράταξης μας, η οποία αγωνίζεται από τη θέση που την έταξαν οι πολίτες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Βοιωτούς συνεργάτες μου , Π. Αγνιάδη και Ι. Καράμπελα, για τη συνεισφορά τους στην πρότασή μας. »

Η Μητρόπολη ιδρύει ιατρείο-φαρμακείο για τους φτωχούς



Ιατρείο και φαρμακείο, τα οποία θα καλύπτουν ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες θέλει να ιδρύσει ηΜητρόπολη Χαλκίδας. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στα γραφεία της Μητρόπολης, για την οργάνωση της όλης προσπάθειας.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Κοντούλης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Τσομώκος και άλλοι εκκλησιαστικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το Ιατρείο - Φαρμακείο θα εδρεύει στη Χαλκίδα, αλλά θα έχει τη δυνατότητα δημιουργίας παραρτημάτων στην Κεντρική και τη Βόρειο Εύβοια. Νέα συνάντηση για την δημιουργία του Ιατρείου-φαρμακείου ορίστηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στο γραφείο του Μητροπολίτη.
Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών ιατρών και φαρμακοποιών προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους και θα αποφασισθούν και άλλα οργανωτικής φύσεως ζητήματα, που ήδη έχουν τεθεί σε επεξεργασία.
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την πρώτη σύσκεψη.
ΠΗΓΗ: http://egnomi.gr/

ΚΑΠΕ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» ΟΙ ΔΗΜΟΙ


Τους τρόπους με τους οποίους οι δήμοι θα δημιουργήσουν «πράσινες γειτονιές» θα αναπτύξουν μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΚΑΠΕ κατά τη διάρκεια της ημερίδας* που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στις 2 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολι», στο Γκάζι, με θέμα «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτήρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων». (Για το πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ).
Πρότυπο το έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά», συνολικού προϋπολογισμού 7.154.194 ευρώ, που υλοποιεί το ΚΑΠΕ και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και τη χορηγία βιομηχανιών και συνδέσμων.
Η «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά, το οποίο κατοικείται από πολίτες χαμηλού εισοδήματος, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και προοπτικές σημαντικής βελτίωσης του τοπικού μικροκλίματος.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων πολυκατοικιών, τετραώροφων (ισόγειο και τρεις υπέργειοι όροφοι), που περικλείουν περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για τις λεγόμενες «πολυκατοικίες Πρόνοιας», που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το 1965 σε Έλληνες πρόσφυγες. Κάθε μία από τις τέσσερις πολυκατοικίες διαθέτει δεκαέξι όμοια διαμερίσματα.
Ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων-τόνωση τοπικής οικονομίας
Το εν λόγω τυπικό αστικό κύτταρο πρόκειται να μεταλλαχθεί σε μια γειτονιά «μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης». Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο σε επίπεδο γειτονιάς, σε μεσογειακή χώρα, γεγονός που αναδεικνύει την «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» σε έργο καινοτόμο, πρωτοποριακό και κατά συνέπεια την καθιστά πλοηγό για περαιτέρω δράσεις παρόμοιου χαρακτήρα.
Την ίδια στιγμή, το έργο παρουσιάζει ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης και ενημέρωσης πολιτών χαμηλών εισοδήματος που ζουν σε συνθήκες ενεργειακής φτώχιας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα εμπλέξει στην κατασκευή του έργου το εργατικό δυναμικό της περιοχής, τονώνοντας την τοπική κοινωνία.
Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας το σύνολο των μελετών (αρχιτεκτονικών, μηχανολογικών, στατικών, λοιπών μελετών) που θα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των πολυκατοικιών. Ήδη, ο δήμος σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ έχει προδιαγράψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που θα εγκατασταθούν, βάσει των μελετών που θα προκύψουν, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος για σχεδόν μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο της «Πράσινης Γειτονιάς».
Οι εν λόγω προδιαγραφές προέκυψαν έπειτα από ακριβή προσδιορισμό της υφιστάμενης ενεργειακής κατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος, καθώς και αξιολόγηση, έλεγχο και δυνατότητα εφαρμογής/ εγκατάστασης των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτήρια της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Οι βασικές παρεμβάσεις στα κτήρια
Οι κυριότερες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι οι εξής:
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους των κτηρίων, μειώνοντας τις απώλειες θερμότητας.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα των κτηρίων.
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα, θερμοδιακοπτόμενα και αντικατάσταση των υαλοστασίων με ενεργειακά διπλά υαλοστάσια.
  • Τοποθέτηση ψυχρών επιχρισμάτων σε δώμα και κατακόρυφα δομικά στοιχεία.
  • Αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και δροσισμού με σύστημα κλιματισμού Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας.
  • Έξυπνα δίκτυα στα κτήρια που θα δίνουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε κάτοικο να ενημερώνεται για το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού του.
  • Τοποθέτηση πράσινων οροφών
  • Επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, που θα βασίζονται στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας υλικών και στην αύξηση του πρασίνου ώστε να βελτιωθεί το θερμικό ισοζύγιο της περιοχής.
Χορηγίες από βιομηχανίες και συνδέσμους
Στην παρούσα φάση, πολλές εταιρίες και σύνδεσμοι όπως οιFibranJubilandThermicaPlusΒλάχος ΜονωτικήETEM,GreenWindowsKnauffFibrexHellasΡιζάκος ABETE, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (ΠΟΕΒΥ) έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο και έχουν συνάψει συμφωνητικά χορηγίας με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, διαθέτοντας δωρεάν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους στην πρώτη «μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου» γειτονιά της Μεσογείου.
Ένα από τα τέσσερα κτήρια της γειτονιάς, το κτήριο επί της οδού Σίφνου, έχει ξεκινήσει ήδη να ανακαινίζεται (φωτογραφία). Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος για την στατική επάρκεια του κτηρίου.  Στο κτήριο έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης.  Επίσης έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντικατάστασης των ήδη υπαρχόντων κουφωμάτων με νέα υψηλών προδιαγραφών με ενεργειακά υαλοστάσια.

Για προηγούμενο -σχετικό με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από τους δήμους-  ρεπορτάζ, κάντε κλικ εδώ
ΕΔΩ
Σημείωση: Στην κεντρική φωτογραφία, όψη της πολυκατοικίας από το αίθριο (πλατεία) μετά την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα υψηλών προδιαγραφών.

H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!! VIDEO ...



 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



 ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ !!!
Μεγάλη Φιλανθρωπική Ποδοσφαιρική Εκδήλωση προετοιμάζουν από κοινού οί Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ καί τού ΑΟ ΘΗΒΑ .
Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση πού πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος τού Συλλόγου τών Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ κ. Στέλιος Αριάνογλου ο οποίος είναι Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής καί τού ΑΟ ΘΗΒΑ μέ θητεία μάλιστα καί στό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου τής Β ' Εθνικής , μέ τούς εκπροσώπους τών Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού ΑΟ ΘΗΒΑ κ.κ. Χρήστο Μακρυπούλια καί Αργύρη Μανόπουλο συμφώνησαν τόν ερχόμενο Απρίλιο νά διοργανώσουν από κοινού Μεγάλη Φιλανθρωπική Ποδοσφαιρική Εκδήλωση στή Θήβα σέ ημερομηνία πού θά προκύψει σέ νεότερη συνάντηση τους τίς επόμενες ημέρες .

Έλληνες αστυνομικοί ΕΚΑΨΑΝ τη ναζιστική σημαία





Διαδηλωτές αστυνομικοί έκαψαν σήμερα μία σημαία της ναζιστικής Γερμανίας μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο τέλος της διαμαρτυρίας τους για τις περικοπές στους μισθούς τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε προηγούμενη διαδήλωση, όχι πολύ καιρό πριν, αγανακτισμένοι πολίτες είχαν επίσης κάψει σημαία με τη σβάστικα, στα σκαλιά της Βουλής δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η σημερινή πράξη των αστυνομικών είναι κάτι παραπάνω από συμβολική. Επιθυμούν να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι «ταγματασφαλίτες»και ίσως να θέλουν να αιωρείται το μήνυμα ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα βρεθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού….

http://www.tsantiri.gr

Ρύθμιση ανάσα για τα στεγαστικά δάνεια



Ρύθμιση με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Έτσι, αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα στεγαστικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τα οποία πληρώνονται με παρακράτηση του μισθού.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το PSI, για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχει συμφωνηθεί ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα. "Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. "Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόβλημα", πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
http://www.nextdeal.gr

Η Βουλή αποφασίζει για την υγεία των παιδιών μας


Τη σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η...
διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία εισήχθη στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τα εκκρεμή ζητήματα στον Τομέα της Υγείας.
 περισσότερα στο newsbomb.gr

To συντονιστικό φορέων και πολιτών της ευρύτερης περιοχής Λιβαδειάς


ΨΗΦΙΣΜΑ
 ζητάει από το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας να δεσμευτεί ότι δεν αναγνωρίζει τη δανειακή σύμβαση,το μνημόνιο 2 και τον εφαρμοστικό νόμο. Να δεσμευτεί ότι δεν θα εφαρμόσει μέτρα που απορρέουν από αυτά και θα είναι δυναμικά παρόν στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών.
Ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο:
- να δηλώσει την αντίθεσή του στην κατάργηση ΟΕΚ και εργατικής Εστίας και θα διεκδικήσει την προστασία των δικαιούχων
- να αντισταθεί στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και οποιασδήποτε άλλης άμεσης ή έμμεσης εκποίησης δημόσιας περιουσίας,
- να μην συναινέσει στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων μέσα από τον περιφερειακό σχεδιασμό και στην συγχρηματοδότηση μεγάλων ιδιωτικών μονάδων επεξεργασίας σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας μέσα από το περιφερειακό πρόγραμμα
- να μην διευκολύνει την παράδοση δημόσιας γης για το πρόγραμμα «Ήλιος» που σχεδιάζεται για να διευκολύνει την κερδοσκοπία στο χώρο της ενέργειας
- να προστατέψει την απασχόληση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στην περιφέρεια Στερεάς και να αντισταθεί στην κατάργηση των δημόσιων περιφερειακών ΚΤΕΟ
- να μην επιτρέψει την ίδρυση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- να μην συναινέσει σε περεταίρω συγχωνεύσεις σχολείων
- να δώσει δυναμικό παρόν ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας καθώς και στην υποβάθμιση της παροχής υγείας σε χιλιάδες ασφαλισμένους μέσω του ΕΟΠΥΥ
- να μην επιτρέψει τη διακοπή της χρηματοδότησης πανεπιστημίου και ΤΕΙ
- να μην συναινέσει στην περεταίρω περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιφέρειας
- να διεκδικήσει την άμεση ανακήρυξη της Στερεάς σε περιοχή – θύλακα ανεργίας, ειδικά προγράμματα και μέτρα για την απασχόληση και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο να σταθεί πλάι στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική γεννά ύφεση και εξαθλίωση. Ζητάμε να μην συνεργαστεί στην αφαίμαξη εισοδημάτων και δημόσιου πλούτου, που στερεί κάθε δυνατότητα επιβίωσης και βυθίζει την κοινωνία στο χάος.
Συμμετέχουν και συνυπογράφουν
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΆΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΆΣ, ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΊΑΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Α/ΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΠΕΡΙΦ/ΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΆΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΏΝ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΉΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΊΑΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ


    Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην περιοχή Δήλεσι Βοιωτίας βρέθηκε αρσενικό κούρτσχααρ, περίπου 6 μήνων (φωτό).

      Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θηβών: 2262023660.

ιατρικός Σύλλογος Θηβών

Ο ιατρικός Σύλλογος Θηβών, συμμετέχει στην πανιατρική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την 29Η Φεβρουαρίου 2012, αντιδρώντας στην επικίνδυνη πολιτική του Υπουργού Υγείας – Κοιν.αλληλεγγύης.

Οι ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου, που προωθείται σήμερα προς ψήφιση, μεταξύ άλλων προβλέπουν:
§ Την μείωση του αριθμού των Νοσοκομείων.
§ Μείωση των αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ.
§ Την συνταγογράφηση δραστικής φαρμακευτικής ουσίας από γιατρούς, ενώ η χορήγηση του φαρμάκου θα επαφίεται στον φαρμακοποιό, ο οποίος θα υποχρεώνεται να χορηγεί φάρμακα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης, με μόνο κριτήριο το πόσο φθηνά είναι.

Οι γιατροί του Ι.Σ. Θήβας είναι αντίθετοι στις παραπάνω μεθοδεύσεις και καλούμε τα κόμματα της Βουλής και τους βουλευτές ατομικά να καταψηφίσουν αυτές τις ρυθμίσεις, που θα αποφέρουν αποδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης γιατρού – ασθενή και υποβάθμιση της περίθαλψης.

Διαμαρτυρία συλλόγων και σωματείων εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με αφορμή το επικείμενο Νομοσχέδιο (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- Στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας) που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 29/2/2012, καταγγέλλουν τα εξής:
Είναι λυπηρό και εξοργιστικό, το γεγονός ότι, η πολιτεία, πολύ γρήγορα και συστηματικά κινήθηκε στο να προετοιμάσει ένα Νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας. και την ίδια στιγμή «πετάει» στο δρόμο 4000 εργαζόμενους που 10 χρόνια τώρα κρατάνε με νύχια και με δόντια απλωμένο το «χέρι» της πολιτείας, στους ανήμπορους και ηλικιωμένους.
Στο όνομα των ίσων ευκαιριών, και των ιδιωτών, έτρεξε αποφασισμένη και με ευκολία να προετοιμάσει ένα Νομοσχέδιο χωρίς όμως προηγουμένως να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για τον εαυτό της. Εδώ και Δέκα (10) χρόνια οι εργαζόμενοι φώναζαν αλλά κανένας δεν τους άκουγε. Φώναζαν για ένα Εθνικό Σχέδιο πρόνοιας., φώναζαν για Κοινωνικές Υπηρεσίες οι οποίες θεσμοθετημένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το Κοινωνικό δίχτυ για τις ευπαθείς ομάδες της χώρας μας, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκαν.
Τα Σωματεία ΒΣΣ εδώ και δύο χρόνια με υπομνήματα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, με ενημερώσεις Βουλευτών όλων των κομμάτων, με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συχνές παρουσίες στη Βουλή, με καταλήψεις, με θετικά ψηφίσματα Περιφερειαρχών με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με επιστολή στον Πρωθυπουργό και πολλές άλλες ενέργειες όπως υπογραφές πολιτών και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θετικά ψηφίσματα Δημάρχων έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας.
Με λίγα λόγια όλοι οι Βουλευτές των κομμάτων. γνώριζαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης και όλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους, ενώ παράλληλα στήριζαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων (εκ των οποίων το 90% ας σημειωθεί είναι γυναίκες), για τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά από δέκα χρόνια ομηρίας. Ας δούμε λοιπόν και εμπράκτως την αντίθεσή τους κατά την ψηφοφορία στις 29/2/2012!
Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας μας δεν θα τις χαρίσουμε τόσο εύκολα.
Μας έκλεψαν τις ιδέες μας, μας χρησιμοποίησαν ως σημαίες σε προεκλογικές περιόδους διάφοροι τοπικοί "άρχοντες", μας έφτασαν στην οικονομική εξαθλίωση αφού το τελευταίο διάστημα μόνιμα είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες, μας χρησιμοποίησαν για να καλύψουν κενά σε άλλους τομείς χρησιμοποιώντας εργαζόμενους του ΒΣΣ, μας κοροϊδεύουν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού για πενταετή σύμβαση αρχαιοφυλάκων.
Εν ολίγοις εκμεταλλεύτηκαν την καλοπροαίρετη διάθεση και ευαισθησία των εργαζομένων απέναντι στους ανήμπορους συμπολίτες μας, αφού μέσω εμάς ασκούσαν δωρεάν κοινωνική πολιτική!
Και έρχονται τώρα χωρίς ντροπή να μας πετάξουν στο δρόμο! Η επιβράβευση τόσων χρόνων κοινωνικής προσφοράς, ανταμείβεται με αχαριστία!
Μας κατηγορούν δε κάποιοι, ότι τελευταία δεν κάνουμε δήθεν καλά τη δουλειά μας, προσπαθώντας να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΒΒΣ. Κι εμείς απαντάμε: Αυτοί και μόνο οφείλονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών αφού εκτός του ότι αδιαφορούν για την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, στερούν και από τις δομές τα αναγκαία υλικά και εργαλεία που χρειάζονται για την λειτουργίας τους, με στόχο να παραδώσουν τα ΒΣΣ σε ιδιώτες. Γιατί εμείς έχουμε αποδείξει εδώ και δέκα χρόνια την αξία της προσφοράς μας!
Όχι, αυτό δεν θα περάσει έτσι! Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την εργασία μας που με τόσο κόπο και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε! Και το κάνουμε πάρα πολύ καλά σε σχέση με τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες που δουλεύουμε!
Στο κάτω-κάτω μας αξίζει γιατί δεν είμαστε μέσω ρουσφετιών αλλά μέσω ΑΣΕΠ! ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!
Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης-
- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΑΙΟΥ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγοράστε Ελληνικά προϊόντα. Το bar code αρχίζει από 520...!!!




Όλο και περισσότεροι διαδίδουν πλέον το μήνυμα των "Ελληνικών Προϊόντων" Δηλαδή... "Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! Κοινοποιήστε το!!!"

Το Ανεξάρτητο Μέτωπο Στετρεάς Ελλάδας κάνει σημαία το μήνυμα και σχολιάζει..
Το κράτος που σήμερα διαχειρίζεται τα πολιτικά - οικονομικά πράγματα της χώρας είναι το ίδιο που κυβερνούσε τα τελευταία 35 χρόνια. Από αυτό το φαύλο κράτος , το κράτος του δικομματισμού και της διαφθοράς , το πελατειακό κράτος του ρουσφετιού και του βολέματος των ημετέρων, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Έως ότου αυτό το κράτος αλλάξει , έως ότου αυτό το κράτος το αλλάξουμε, θα πρέπει εμείς , ο λαός, οι απλοί πολίτες να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ότι μπορούμε . Και μπορούμε πολλά να αλλάξουμε αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη μας και να προσπαθήσουμε. Στην σημερινή εποχή τής οικονομικής κρίσης την εποχή τής ανέχειας για την Ελληνική οικογένεια, είναι απόλυτα αναγκαίο να αποκτήσουμε καταναλωτική - εθνική συνείδηση και να στηρίξουμε τις Ελληνικές εταιρείες. Και τον Έλληνα μεροκαματιάρη - ιδιοκτήτη του μπακάλικου τής γειτονιάς και τον Έλληνα βιομήχανο που παράγει απασχολώντας Έλληνες εργαζόμενους.
Προς αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο μπορούν και πρέπει να παίξουν οι επαγγελματικοί σύλλογοι, οι εμπορικοί σύλλογοι και το ΕΒΕ ξεκινώντας μια οργανωμένη συστηματική και συνεχή, χωρίς ημερομηνία λήξεως , προσπάθεια ενημερώσεως των πολιτών με σκοπό την ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας.

Το μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλους , το μήνυμα που πρέπει να γίνει βίωμα και πιστεύω όλων των Ελλήνων είναι :
Σκεφτείτε Ελληνικά πριν αγοράσετε !

Στηρίζοντας την Ελλάδα τής παραγωγής βοηθάμε για ένα καλύτερο μέλλον των Ελλήνων.
«Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2012 του Δήμου Θηβαίων !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την τέλεση του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα και το γλέντι υπό τους ήχους του νταουλιού και τις πίπιζας ολοκληρώθηκαν και φέτος οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2012 που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ξεκίνησαν με το Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, που πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα. Την πολύ όμορφη αποκριάτικη γιορτή πλαισίωσαν ξυλοπόδαροι, κλόουν και καρτούν που διασκέδασαν τους λιλιπούτειους φίλους μας και έπαιξαν μαζί τους για αρκετές ώρες. Όμως, την παράσταση έκλεψαν τα ίδια τα παιδιά με τις αποκριάτικες στολές τους και τα γεμάτα χρώματα πρόσωπά τους.

Παράλληλα, ένα πλούσιο τραπέζι με εδέσματα και γλυκά, προσφορά του Συλλόγου Γυναικών «Ισμήνη» και του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Το Μοσχοκάρφι» περίμενε τους δημότες και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην πλατεία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά να είναι πάντα χαρούμενα και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων, διατηρώντας παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες το χαρακτηριστικό του Έλληνα που είναι «το γέλιο του» και η «αισιοδοξία».

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις «Κιθαιρώνεια 2012» στο Καπαρέλλι Θηβών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό!

Άφθονο φαγητό και κρασί προσφέρθηκε σε ντόπιους και επισκέπτες που κατέκλεισαν την Κεντρική Πλατεία Καπαρελλίου για να παρακολουθήσουν το «Γαϊτανάκι» και τους παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Καπαρελλίου, Ελλοπίας και Ξηρονομής, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι συμμετέχοντες στο έθιμο του Βλάχικου Γάμου Θήβας! Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων γύριζαν τις γειτονιές της πόλης των Θηβών μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού». Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομου του Επαμεινώνδα και στην πλατεία όπου γιόρτασαν μέχρι το βράδυ με χορούς και τραγούδια το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα! Ο καιρός παρέμενε καλός και έτσι πλήθος κόσμου, Θηβαίοι και επισκέπτες, συμμετείχαν στο έθιμο χορεύοντας και διασκεδάζοντας παρέα με τους Βλάχους.

Την επόμενη μέρα , Καθαρά Δευτέρα το πρωί, όταν έσκουξε ο «σκάρος» (εγερτήριο των Βλάχων, εωθινό) τα «μπουλούκια» των Βλάχων- αψηφώντας την απότομη αλλαγή του καιρού, συγκεντρώθηκαν και πάλι στον πεζόδρομο του Επαμεινώνδα για τις στερνές σκοτούρες της γαμήλιας «πομπής» και της τελετής του «γάμου»….

Παράλληλα, στις Πλαταιές Θηβών πραγματοποιούνταν η «Γιορτή της Φασολάδας»! Και εκεί ο καιρός δεν ήταν καλός, ωστόσο τα καζάνια άναψαν από το πρωί για να βράσουν την παραδοσιακή φασολάδα, που μοιράστηκε στον κόσμο συνοδευόμενη με ντόπιο κρασί και αλλά σαρακοστιανά εδέσματα.

Πίσω στη Θήβα…
Λόγω του άστατου καιρού οι παρέες των Βλάχων δεν πήγαν φέτος στο γραφικό ξωκλήσι της «Αγιατριάδας», αλλά παρέμειναν στον πεζόδρομο μέχρι την τέλεση του «γάμου» και συνέχισαν το γλέντι στο κτήριο που στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου.
Τι και αν έκανε κρύο, τι κι αν δεν σταμάτησε λεπτό να βρέχει… και την γαμήλια «πομπή» πραγματοποίησαν και τον «γαμπρό» ξύρισαν και αφού τα βρήκαν τα «συμπεθέρια» έκαναν και το «γάμο» και μοίρασαν τις μπομπονιέρες, αποδεικνύοντας πως τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθιμο που έχει ριζώσει σ’ αυτή την πόλη και στις καρδιές των ανθρώπων της εδώ και 200 χρόνια!
Τέλος, οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει : του χρόνου όταν θα ανταμώσουμε όλοι πάλι τον ίδιο καιρό, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς, να είμαστε όλοι υγιείς!

Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή και του Χρόνου στο Μέτρο!

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός για εργασιακά και συντάξεις



Yπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά και 1 «παρών», το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο περιέχει το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Έξι βουλευτές (πέντε από ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ) που είχαν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψήφισαν το .....
νομοσχέδιο κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο.

Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, «ναι» ψήφισαν οι Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καριπίδης. Άλλοι έξι βουλευτές επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός.
Απόντες ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης.

Από τους πρόσφατα 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρήστος Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν «κατά» και στη σημερινή ψηφοφορία, ενώ απόντες ήταν ο Γεώργιος Παπαμανώλης και ο Σπύρος Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι επί των άρθρων 1 και 6 υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, κατά 80 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Στο άρθρο 2 ναι ψήφισαν επίσης 202 βουλευτές, 80 όχι ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».


Επί της τροπολογίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, όχι 80 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Την τροπολογία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό για τα στατιστικά στοιχεία υπερψήφισαν 202 βουλευτές, 80 καταψήφισαν και ένας δήλωσε «παρών».
http://voria.gr/

Απεργούν σήμερα οι γιατροί



Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.
"Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης", σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), "είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο"....

Χαράτσι μεσω ΔΕΗ τέλος ! Να που κανένας αγώνας δεν πάει χαμενος...



Το ειδικό τέλος μετά 120 μερες που θα μενει απλήρωτο μεταφέρεται στις εφορίες. Το ρευμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρευματος και των Δημοτικών τελών (όχι του ειδικού τέλους) που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους(χαρατσιού) του 2011(Α+Β δόση). Βεβαια το χαράτσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Ομως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους ...
πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα κομάτι του λαού που πιστευει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο.
Οσο κι αν προσπαθησουν να θαψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά οτι όταν ο λαός συσπειρώνεται έστω και σε κάποιο βαθμο, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε κανένας αγώνας δεν παει χαμένος!
Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του. (Το είδα αυτό στην εδώ επιτροπή της Γλυφάδας και μην σας μπερδευει το ονομα του Δημου. Εχει πολλές λαικές γειτονιες η Γλυφαδα που ο κόσμος τα βγάζει πολύ δυσκολα πέρα και σιγά-σιγά αποφασίζει να τα βαλει με το θηρίο.)
Με όλα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάζει θέση και να εκτίθεται, να στριμώχνεται στη γωνία -θυμάστε τις μέρες του χιονιά τότε που έληγαν οι προθεσμίες και θα άρχιζαν οι διακοπές που τελικά πάρθηκαν πίσω όπου έγιναν- και να μην ξέρει τελικά τι να κάνει. Τελικά αποφάσισαν να μην κόβουν το ρεύμα και να χρεώσουν άλλο ένα χαράτσι στις εφορίες.
Να λοιπόν που οι τρελοί τα κατάφεραν. Και σίγουρα το κερδος θα ειναι ότι όσοι συμμετείχαν ειναι άνθρωποι που τους κερδίζει η πάλη. Ανθρωποι που έμαθαν, πολλοί για πρώτη φορά, να μην παραδίνονται άνευ όρων σα δούλοι χωρίς να βγάζουν άχνα.

Να θυμίσω ότι οι επιτροπές που είχαν δημιουργηθει έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει. Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ.
πηγή

Που πήγε ο μετεωρολογικός σταθμός;;;;


Πριν απο λίγα χρόνια επί δημαρχίας του αείμνηστου Αλέκου Κοφίνη, ο
Δήμος Θηβαίων και συγκεκριμένα η ΔΕΠΠ είχε αγοράσει έναν μετεωρολογικό
σταθμό.
Ο σταθμός είχε στηθεί πάνω απο την παλιά ΔΕΗ, εκεί όπου σήμερα
στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο.
Επί Δημαρχίας του κ. Σκούμα και όταν έγιναν εργασίες ανακατασκευής του
κτιρίου, ο μετεωρολογικός σταθμός ξηλώθηκε για να δουλέψουν τα
συνεργεία, και δικαιολογημένα.
Μέχρι εκεί όλα καλά. Αφού τελείωσε η ανακατασκευή, ο σταθμός δεν ξαναστήθηκε.
Ήταν μια σύγχρονη σειρά μετωρολογικών μηχανημάτων που πραγματικά
δούλευε άριστα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι άξιζε τα λεφτά του.
Που πήγε ο σταθμός; Υπάρχει κάπου φυλαγμένος; Και αν υπάρχει γιατί δεν
ξαναστήθηκε;
Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος απο την δημοτική αρχή να ενημερώσει εμάς και
τον κόσμο;
Ο σταθμός πληρώθηκε με δημόσιο χρήμα! Δεν έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε;;;;
Επειδή έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με το συγκεκριμένο θέμα, θα
πάρουμε κάποτε μια απάντηση;;

Το κείμενο είναι από ανάρτηση που κάναμε τον Μάϊο του 2009. Παραμένει
δυστυχώς επίκαιρο αφού όσο και αν ρωτήσαμε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση
για το που πήγαν τα λεφτά των Θηβαίων πολιτών, δεν πήραμε.
Μήπως η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος πρέπει να
ψάξουν για να ρίξουν φως στην υπόθεση;;;;
Αρκετά ήταν τα εκατομμύρια (σε δραχμές) που δαπανήθηκαν για το έργο αυτό....
Πλήρωνε Θηβαίε.....!!
Αναλυτικά τι πλήρωσες:

-Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός και μετρητής όζοντος αποτελούμενος από:
-Αισθητήρας θερμοκρασίας /υγρασίας MP 101A με κλωβίσκο προστασίας 210.000 δρχ
-Αισθητήρας ταχύτητας ανέμου κωδ#40 50.000δρχ
-Αισθητήρας διεύθυνσης ανέμου κωδ. 200P 80.000 δρχ.
-Ιστός ύψους 3 m, πλήρης συνοδευόμενος από αλεξικέραυνο και βραχίονες
στήριξης αισθητήρων 100.000 δρχ
-Αναλυτής όζοντος ML9810B 2.225.000 δρχ
-Μονάδα συλλογής και επεξεργασίας μετρήσεων CR10X 600.000 δρχ.
-Οπτικό interface SC32A 75.000 δρχ.
Σύνολο 3.340.000 δρχ
Μείον έκπτωση 70.000 δρχ
Συν 18% ΦΠΑ
Συνολική αξία με ΦΠΑ 3.856.600 δρχ
Επίσης τον μετεωρολογικό σταθμό υποστήριζε κεντρική μονάδα
ηλεκτρονικού υπολογιστή με τα ανάλογα προγράμματα που και αυτά
στοίχισαν αρκετά χιλιάρικα!      
THIVAPRESS

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-2-2012‏ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ




Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι), προκειμένου ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.Ο συνεχής και καθημερινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης και της τρόικα είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η μάχη είναι καθημερινή και επίπονη, θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται μέχρι την οριστική δικαίωση.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις καταλήψεις των Δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην φτωχοποίηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του Κοινωνικού κράτους.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ τη δική μας ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Βάρβαρης πολιτικής τους.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος
Θέμης Μπαλασόπουλος

Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε οπαδό του Παναθηναϊκού



Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε την υπόθεση, στην οποίο Ρομά πυροβόλησε οπαδό του Παναθηναϊκού. Φίλοι των «πράσινων» ταξίδευαν στη Λειβαδιά στις 4 Φεβρουαρίου και μετά από συμπλοκή με ομάδα Ρομά, ένας 34χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγητικό όπλο 28χρονο φίλο του Παναθηναϊκού. Εις βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Εξιχνιάσθηκε προχθές (26-02-2012), από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, η υπόθεση πυροβολισμού εναντίον φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας, που έγινε την 04-02-2012 το μεσημέρι στο Πυρί Θηβών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού ROMA, καθώς ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης που πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο και τραυμάτισε τον 28χρονο φίλαθλο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 04-02-2012 στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ ημεδαπών ROMA και διερχομένων, με τα οχήματά τους, φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας, οι οποίοι κατευθύνονταν προς Λιβαδειά.


Υπήρξε εκατέρωθεν ρίψη αντικειμένων και ο 34χρονος δράστης, που συμμετείχε στο επεισόδιο, πυροβόλησε από απόσταση με το κυνηγετικό του όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στην πλάτη, από σκάγια, ο 28χρονος φίλαθλος (σχετικό το από 04-02-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).

Στo πλαίσια της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσάγουν προχθές το μεσημέρι τον 34χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών».

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μουσουλμάνος μετανάστης απαίτησε να κατεβεί εικόνα της Παναγίας από νοσοκομείο.



Δείτε τι έγινε στη συνέχεια όπως μας τη διηγήθηκε γιατρός.
Μουσουλμάνος (λαθρο)μετανάστης σχετικά πρόσφατα μετέφερε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο της Πάτρας για να γεννήσει. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δημόσιο μαιευτήριο ή κάποιο Κέντρο Υγείας της ευρύτερης περιοχής των Πατρών (οι μετανάστες συνηθίζουν και πηγαίνουν σε Κέντρα Υγείας ακόμα και σε Αγροτικά Ιατρεία και δέχονται να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους ακόμα και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων π.χ. οφθαλμίατροι! αρκεί να θεωρηθεί έκτακτο περιστατικό για να μην πληρώσουν τίποτα απολύτως).....

Μόλις έβαλαν τη γυναίκα του στον θάλαμο για να γεννήσει, πρόσεξε ο μουσουλμάνος την εικόνα της Παναγίας στον τοίχο και αμέσως είπε στον υπεύθυνο γιατρό:
- Αυτό το κάδρο (εννοούσε το εικόνισμα) κατέβασέ το αμέσως από κει. Δεν θέλω μόλις γεννηθεί το παιδί μου να δει αυτό το πράμα!

Έγινε μια σχετική φασαρία, η γυναίκα αγχώθηκε και για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα, οι υπεύθυνοι δέχθηκαν να κατεβάσουν την εικόνα της Παναγίας (κακώς) με σκοπό να την ανεβάσουν αμέσως μετά.
Ο μουσουλμάνος έμεινε να περιμένει στην αίθουσα αναμονής πότε θα τελειώσει ο τοκετός.
Μετά από ώρες βγήκε ο γιατρός και του ανακοίνωσε:


- Η γυναίκα σου γέννησε φυσιολογικά. Εκείνη είναι καλά.
Το παιδί σου όμως γεννήθηκε τυφλό!

Όχι μόνο εικόνα της Παναγίας δεν θα δει, αλλά ούτε και τίποτα άλλο στον κόσμο!
Ελευθερία του Λόγου για το http://www.eglimatikotita.gr/

Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Είχαν άγιο οι οδηγοί



Από θαύμα γλίτωσαν οι οδηγοί δυο αυτοκινήτων, που το πρωί της Τρίτης κινούνταν στη λεωφόρο Θησέως στο Διόνυσο. 

Ξαφνικά, είδαν ένα δέντρο να πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα τους αλλά για καλή τους τύχη, δεν τραυματίστηκαν. Μόνο η τρομάρα που πήραν, όμως, τους έφτανε!

Από την πτώση του δέντρου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα, ενώ για αρκετή ώρα, μέχρι να φτάσουν τα συνεργεία του δήμου για να απομακρύνουν τον κορμό από το δρόμο, δημιουργήθηκε και μποτιλιάρισμα. 

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ !!!



Φωτογραφίες από το Καρναβάλι στην Αντίκυρα.

Εντυπωσιακά άρματα, συμμετέχοντες και πολλοί επισκέπτες για δυο ώρες ξεφάντωσαν και ξέφυγαν από την καθημερινότητα. Οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα με επίκαιρα και καυστικά θέματα σατιρίζοντας την πολιτική, το μνημόνιο, την τρόικα και την οικονομία, παράλληλα έδωσαν και την νότα αισιοδοξίας αλλά και κεφιού. Τα παιδιά με τα καρτούν θέματα αλλά και άλλα βγαλμένα από την ιστορία της αρχαίας Αντίκυρας της Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς. Παρόν ο Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας, ο Αντιδήμαρχος Αντίκυρας Γιάννης Μίχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Στάθης Γιαννέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αντίκυρας Μελέτης Ταμπίτσικας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Διαβάστε περισσότερα »

Μεγάλες μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έως και 20% λόγω της κρίσης













Με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κοντεύοντας τα 2.000.000 λόγω της κρίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε γενναίες μειώσεις στα ασφάλιστρα προκειμένου να επιβιώσουν....

Για να επιβιώσουν στην κρίση και στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες ξεκινούν μειώσεις στα ασφάλιστρα από 5% που φτάνουν μάλιστα έως και το 20%.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι μειώσεις γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που αγγίζουν το 20%.

Η Interamerican λάνσαρε πρόσφατα το "Anytime on line", ένα πρόγραμμα μέσω διαδικτύου που εξασφαλίζει εκπτώσεις έως και 20% λόγω του χαμηλότερου κόστους πρόσκτησης εργασιών και που πυροδότησε τιμολογιακό πόλεμο.

Από την πλευρά της, η Εθνική Ασφαλιστική, προώθησε στην αγορά τέσσερα νέα πακέτα με εκπτώσεις που φτάνουν στο 11%, ενώ όπως σημειώνει το δημοσίευμα προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό των τιμολογιακών ζωνών που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις ασφαλίστρων.

Παράλληλα, η Ιντερσαλόνικα, απαντά με μειώσεις με μεσοσταθμικές εκπτώσεις 5% ανάλογα με τους δείκτες ζημιές σε κάθε νομό, ενώ στο 15% φτάνουν οι μειώσεις στις οποίες προχώρησε η Αγροτική Ασφαλιστική σε συγκεκριμένες καλύψεις των προγραμμάτων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μειώσεις αναμένεται να κάνουν και άλλες εταιρείες όπως η Axa Ασφαλιστική και η Υδρόγειος ενώ ανταγωνιστικά τιμολόγια εφαρμόζουν ήδη Allianz, Ergo, Generali, Groupama και Eurolife.

http://www.parapolitika.gr/

Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι



Μπορεί να χάνεται όπως φαίνεται μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Τα Σωματεία ΒΣΣ εδώ και ένα χρόνο με υπομνήματα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία με ενημερώσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, με απεργιακές κινητοποιήσεις με συχνές παρουσίες στη Βουλή, με καταλήψεις, με θετικά ψηφίσματα Περιφερειαρχών με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με επιστολή στον Πρωθυπουργό και πολλές άλλες ενέργειες όπως υπογραφές πολιτών και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θετικά ψηφίσματα κάποιων Δημάρχων έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας. Με λίγα λόγια όλοι και από όλα τα κόμματα γνώριζαν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και όλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους. Μένει να το δούμε και πράξη αφού την Τετάρτη πάει για ψήφισμα στη Βουλή και μάλιστα με τη μορφή κατ' επείγοντος. Ας δούμε λοιπόν και εμπράκτως την αντίθεσή τους! Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας μας δεν θα τις χαρίσουμε τόσο εύκολα. Μας έκλεψαν τις ιδέες μας, μας χρησιμοποίησαν ως σημαίες σε προεκλογικές περιόδους διάφοροι τοπικοί "άρχοντες", μας έφτασαν στην οικονομική εξαθλίωση αφού το τελευταίο διάστημα μόνιμα είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες, μας χρησιμοποίησαν για να καλύψουν κενά σε άλλους τομείς χρησιμοποιώντας εργαζόμενους του ΒΣΣ, μας κοροϊδεύουν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση, και την ίδια στιγμή γίνεται πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού για πενταετή σύμβαση αρχαιοφυλάκων, εν ολίγοις εκμεταλλεύτηκαν την καλοπροαίρετη διάθεση και ευαισθησία των εργαζομένων απέναντι στους ανήμπορους συμπολίτες μας, αφού μέσω εμάς ασκούσαν δωρεάν κοινωνική πολιτική! Και έρχονται τώρα χωρίς ντροπή να μας πετάξουν στο δρόμο; Δεν είναι μόνο αχάριστοι αλλά και ανήθικοι! Μας χρωστούν πάρα πολλά και όσο και να κάνουν προσπάθεια για να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΒΒΣ (ότι τελευταία δεν κάνουμε δήθεν καλά τη δουλειά μας), αποδεικνύουν γι άλλη μια φορά την αναξιοπιστία και ανηθικότητα τους γιατί εμείς έχουμε αποδείξει εδώ και δέκα χρόνια την αξία της προσφοράς μας! Αυτοί και μόνο ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στερώντας από τις δομές τα αναγκαία για να μπορούν να λειτουργήσουν, με στόχο να παραδώσουν τα ΒΣΣ σε ιδιώτες. Όχι, αυτό δεν θα περάσει έτσι! Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την εργασία μας που με τόσο κόπο και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε! Και το κάνουμε πάρα πολύ καλά σε σχέση με τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες που δουλεύουμε! Στο κάτω-κάτω μας αξίζει γιατί δεν είμαστε μέσω ρουσφετιών αλλά μέσω ΑΣΕΠ! ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε



. συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπερψήφιση από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου που συνοδεύουν το κούρεμα του δημόσιου χρέους, συνεχίζει την εφιαλτική πολιτική που οδηγεί τη χώρα και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πρόκειται για μια καπιταλιστική πολιτική αδιέξοδη και καταστροφική, που μέχρι σήμερα:

· Εκτίναξε το δημόσιο χρέος στο 170%

· Αύξησε δραματικά το ποσοστό ανεργίας στο 21% και μεταξύ των νέων στο 50%, μεγέθη πρωτόγνωρα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

· Συρρίκνωσε με πρωτοφανή τρόπο την ελληνική οικονομία, που παρουσιάζει ύφεση 7% στο τέλος του 2011

· Οδήγησε το δείκτη φτώχειας στο 35%, στο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Το σχέδιο της πλήρους εξάντλησης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας και της διάλυσης της οικονομίας, συνεχίζεται με ένα νέο πακέτο μέτρων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται:

· η μείωση, σε εξευτελιστικά επίπεδα, του κατώτατου μισθού, των επικουρικών και των κύριων συντάξεων και του εφάπαξ

· η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι απολύσεις στον ευρύτερο και στο στενό δημόσιο τομέα

· η ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Η πολιτική αυτή, δεν αποβλέπει στη σωτηρία της χώρας και του λαού της αλλά στη διασφάλιση των δανειστών, του μεγάλου ληστρικού κεφαλαίου.

Το αύριο που μας επιφυλάσσουν δεν έχει ελπίδα.

Το μόνο που «εγγυάται» είναι η παραπέρα, δραματική, επιδείνωση των όρων ζωής και εργασίας, η πλήρης υποταγή της χώρας στα δεσμά των δανειστών.

Ποια κυβέρνηση νομιμοποιείται να αποφασίσει ένα τέτοιο μέλλον για τους πολίτες αυτής της χώρας;

Η ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε ενωτικά και κινηματικά ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική, που βάζει στο στόχαστρο την κοινωνία συνολικά.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζομένους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Τόσο η σημερινή, όσο και η επόμενη κυβέρνηση οφείλουν να εγκαταλείψουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική στην Ελλάδα, και να στραφούν σε πολιτικές που δίνουν πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη, μέσω της ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, της προώθησης των επενδύσεων, του εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, της ενίσχυσης της παιδείας κ.λ.π.
Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την παιδεία, την υγεία, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, για μια κοινωνία χωρίς διαφθορά και ανισότητες,

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν οι δομές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, το οποίο, αφού απομύζησε τον πλούτο της χώρας, την οδήγησε στην σημερινή κρίση.