Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Έκθεση Ζωγραφικής και Γελοιογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Αλιάρτου


Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάζονται τα έργα ζωγραφικής του τμήματος γυναικών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δη.Κ.Ε. Αλιάρτου (υπεύθυνες: Δήμητρα Πούλου και Μαίρη Ανδριτσοπούλου), στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
Στο ίδιο χώρο συστεγάζεται η έκθεση του γελοιογράφου μας Sou Lee.

δείτε στη συνέχεια 30 φωτογραφίες από την έκθεση

ΔΗΜΑΡ: Κόψτε τους μισθούς των παπάδων, όχι των συνταξιούχων



Μαχαίρι στη μισθοδοσία των ιερέων προτείνει στον πρωθυπουργό η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να σωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά και να μην πέσει πάλι το βάρος των περικοπών στους συνταξιούχους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδούπολος υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τα θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε πως θα μπορούσε «να πληρώνει η Εκκλησία το 50% της μισθοδοσίας των ιερέων, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει πως τα μέτρα δεν έχουν «κλειδώσει» κλείσει τα μέτρα και σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πως μένει μόνο το τεχνικό κομμάτι, αφού το πακέτο μέτρων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Παράλληλα επεσήμανε για ακόμα μία φορά τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά και της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ερώτηση Σταθά για την σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Θήβας


Η σχεδιαζόμενη, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, κατάργηση της ΔΟΥ Θήβας αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην τοπική οικονομία και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τα πληθυσμιακά, γεωγραφικά και οικονομικά δεδομένα του νομού Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το απαράδεκτο, μνημονιακό σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την «αναδιάρθρωση των εφοριών», όπως έχει διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ετοιμάζεται το κλείσιμο (και) της ΔΟΥ Θήβας, χωρίς καμία συζήτηση και διάλογο με τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους στην εφορία και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Η εφορία της Θήβας είναι μέσα στις 35 πρώτες σε έσοδα σε όλη τη χώρα και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις. Να τονιστεί εδώ ότι η ΔΟΥ Θήβας εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας!Συγκεκριμένα, στη Δ.Ο.Υ. Θήβας εργάζονται σήμερα δεκάδες υπάλληλοι και εξυπηρετούνται 70.000 περίπου πολίτες και πάρα πολλές επιχειρήσεις. Η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην εφορία της Λιβαδειάς, θα είναι αφάνταστη και το κόστος μετακίνησης δυσβάστακτο! ...............

Η "ΗΛΕΚΤΡΑ" του Σοφοκλή στην Αλίαρτο


Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012 / 20.30 μ.μ Kήποι Αλιάρτου Βοιωτίας
ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή
Kαλλιτεχνικός οργανισμός «Μορφές Έκφρασης»
Σκηνοθεσία Θωμάς Κινδύνης

Διοργάνωση εκδήλωσης από:

ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (ΑΓΕΒ)

Είναι απίστευτο, πόσο διαχρονικά και επίκαιρα φαντάζουν κάποια έργα που γράφτηκαν -και διδάχτηκαν- χιλιάδες χρόνια πριν στη χώρα μας και πόσο εκπληκτικά μπορείς να κάνεις τους παραλληλισμούς παρακολουθώντας τα, με την Ελλάδα του 2012.....................

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Βοιωτίας γιορτάζει τον Άγιο Μάμα


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ APO TON ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΜΑΣ ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο. ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ .
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΛΥΡΑ - ΛΑΟΥΤΟ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Μοράκης

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ»


Την άμεση κατάργηση των Ειδικών και Γενικών Γραμματειών ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η οποία εξετάζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».


«Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά της μεταπολίτευσης να καταργήσετε όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες και αντί να προχωρήσετε σε εφεδρεία ή διαθεσιμότητα να τοποθετήσετε σε θέση ευθύνης υπεύθυνους, ικανούς, δημοσίους υπαλλήλους που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά», πρότεινε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηλίτευσε την ανικανότητα της κυβέρνησης να περιστείλει τις σπατάλες και να δώσει λύσεις καταγγέλλοντας επίσης της αδυναμία της να αντισταθεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις. «Η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να δώσετε λύσεις απλώς ανακατεύετε την παλιά τράπουλα. ...................

Φεγγαράδα στην Χαιρώνεια!



Ε.Α.Σ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

  Η Ε.Α.Σ. ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 

ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ 14% ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 13 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ 

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 28/2/2013 .

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ 


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΘΗΒΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             
Απ. Δελαβεκουρας 


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Καρμανιόλα ο δρόμος Αλιάρτου Ορχομενού μέσω Κωπαίδας.(video)


lamiastar.gr
Σε καρμανιόλα έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο που συνδέει την Αλίαρτο με τον Ορχομενό μέσω της Κωπαίδας.
Σε πολλά σημεία του ο δρόμος έχει καταρρεύσει και αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Οι δήμαρχοι Αλιάρτου και Ορχομενού απευθύνουν έκκληση για την ανεύρεση των απαιτούμενων πόρων για την ανακατασκευή του.

5ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

Ο Δήμος Αλιάρτου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17:30, στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά την φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τον πιο χαρούμενο και οικολογικό τρόπο, το ποδήλατο. Οι ποδηλάτες θα ενώσουν για 5η συνεχή χρονιά, όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών, ξεκινώντας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας το Λεοντάρι, τις Θεσπιές, το Νεοχώρι, την Άσκρη, καταλήγοντας τέλος στο Μαυρομάτι όπου και θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων σε όλους τους ποδηλάτες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: στο τηλ. 6946699111, στους τοπικούς αντιπροσώπους του Ποδηλατικού Γύρου. Πληροφορίες: info@mavromati.gr - politistikos@mavromati.gr

Κατάθεση Αιτήσεων: Σάββατο 1/9/2012 στην γραμματεία του αγώνα - Πλατεία Μαυροματίου (αφετηρία).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:  
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και όσοι μπορούν να κάνουν χρήση ποδηλάτου. Για παιδιά κάτω των 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση πολύ μικρών παιδιών θεωρείται απαραίτητη η συνοδεία του γονέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη όπως επίσης και η συμμόρφωση όλων των συμμετεχόντων στις υποδείξεις των διοργανωτών.

Διαδικασία:  
Τον Ποδηλατικό Γύρο θα απαρτίσουν 2 ομάδες ποδηλατών με ηλικιακά κριτήρια. Η ομάδα με τις μικρότερες ηλικίες θα ακολουθήσει την διαδρομή: Μαυρομάτι- Θεσπιές - Άσκρη - Μαυρομάτι. Σε όλα τα χωριά θα υπάρχουν σημεία στάσης, ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού. Σε όλη την διαδρομή, η ποδηλατική πορεία θα επιβλέπεται από ιατρική ομάδα, αστυνομία και εθελοντές που θα καθοδηγούν τους ποδηλάτες. Ελάτε να αθληθούμε όλοι μαζί με σεβασμό στο περιβάλλον! 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Α.Ο ΘΗΒΑ


Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χαλβατζής και το Δ.Σ. ανακοίνωσαν το τέλος των μεταγραφών. Ολο το Δ.Σ. έκανε το καθήκον του απέναντι στην ιστορία της ομάδας αφού κράτησε όλους του ντόπιους ποδοσφαιριστές και κατάφερε να επιστρέψουν κάποιοι που είχαν φύγει και ανέβηκαν οχτώ ποδοσφαιριστές από το παιδικό τμήμα του ΑΟ ΘΗΒΑ.
σε αυτήν την προσπάθεια που ήταν δύσκολη λόγω των συγκυρίων που υπάρχουν σε όλη την χώρα κατάφερε να φέρει ένα μεγάλο σκόρερ τον Ηλία Παπαϊωάννου που ήταν και το κερασάκι στην τούρτα. Οπότε μετά το τέλος των μεταγραφών μπαίνουμε στο κυρίως στάδιο της προετοιμασίας για το δέσιμο της ομάδας που θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά προετοιμασίας που έχει προγραμματίσει ο Δημήτρης Μπούτσικος. Βέβαια μεταγραφικές κινήσεις μπορεί να γίνουν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο εάν χρειαστεί η ομάδα μας κάποια προσθήκη. Το Δ.Σ. καλεί τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα σε αυτην την νέα προσπάθεια ώστε να βρεθεί η ομάδα εκεί που της αξίζει.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗ ΘΗΒΑ 3/9


Την Δευτέρα 3/9 και ώρα 8,30μ.μ. στα γραφεία της

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη ΘΗΒΑ θα γίνει ευρεία σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας της ΔΗΜΑΡ παρουσία και του βουλευτή Στερεάς Δ. Αναγνωστάκη με θέματα :
Α)ενημέρωση -συζήτηση πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις .
Β)προγραμματισμός και δραστηριότητες για την επόμενη περίοδο.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κλείνουν τους τους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία!



Tελικά, ούτε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τα 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ, αλλά ούτε και η παρουσία Στυλιανίδη στη σύναξη των «γαλάζιων» δημάρχων κατάφεραν να σταματήσουν «τη βραδυφλεγή βόμβα» που μπήκε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των ΚΑΠ κατά 30%.
Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν (2,4 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού συν τα περίφημα, με εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη) και το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουντις κινητοποιήσεις τους, κλείνονταςτους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/22604

Παραδόθηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τον Πακιστανό!

ΠΗΓΗ¨"  ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ 


«5 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ» αποφάσισε το Δικαστήριο ….

«Αδικούμαστε οι νόμιμοι και ενισχύονται οι παράνομοι» λένε κτηνοτρόφοι και συγχωριανοί του…


Σε πέντε μήνες φυλάκιση και εγγύηση 5.000 ευρώ ορίστηκε η ποινή του 47χρονου από τον Άγιο Θωμά, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο έναν 40 Πακιστανό…

Ο 47χρονος παραδόθηκε μόνος του στην ΕΛ.ΑΣ, υποδεικνύοντας στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θήβας και το σημείο, όπου είχε κρύψει το κυνηγετικό όπλο…

Ο 47χρονος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, ενώ έξω από τα Δικαστήρια είχαν καταφθάσει κτηνοτρόφοι της περιοχής, αλλά και συγχωριανοί του, που περίμεναν να ακούσουν την απόφαση του Δικαστηρίου…
Σύμφωνα με τους παριστάμενους, τα «αίματα» δεν άναψαν αναίτια, καθώς ο 47χρονος έφτασε στα άκρα, όταν στην προειδοποίηση του να μην πλησιάσει στην περιοχή, έλαβε ανάρμοστη χειρονομία…

Υποστηρίζουν δε, πως η προειδοποίηση είχε να κάνει με «περίεργες εξαφανίσεις προβάτων της περιοχής» εξ’ ου και η ανησυχία, αλλά και ο εκνευρισμός των ντόπιων..

Κτηνοτρόφοι και συγχωριανοί του 47χρονου ωστόσο, χαρακτήρισαν «άδικη» την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς «οι Ελληνικοί νόμοι αδικούν τους νόμιμους και ενισχύουν τους παράνομους, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας»!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


Διευκρινιστική εγκύκλιο για την αντιµετώπιση των ζητηµάτων που ανακύπτουν κατά την διαχείριση του "χαρατσιού" στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών.
Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ αφορουν τις περιπτώσεις που ο...
υπόχρεος δικαιούται απαλλαγής ή μειωμένου συντελεστή, την περίπτωση που δηλώνει αδυναμία να το καταβάλλει και επιθυμεί τον διαχωρισμό του από το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και την περίπτωση που αλλάζει πάροχο.
Αναλυτικότερα, το ΥΠΟΙΚ παρείχε διευκρινίσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:
Α. Ο υπόχρεος δικαιούται πλήρους απαλλαγής.
Αν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο., προσκοµίζοντας και τα αναφερόµενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αµέσως στο πρόγραµµα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.
Β. Ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή.
Αν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανεκκαθάρισης του τέλους µε µειωµένο συντελεστή, σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο. στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προσκοµίζοντας και τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά. Η ∆.Ο.Υ., εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες, όπως έχουν προκύψει µετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
Γ. Ο υπόχρεος επιθυµεί την αποκοπή του ΕΕΤΗ∆Ε, από τον λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος ή δηλώνει αδυναµία καταβολής του.
Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ΕΕΤΗ∆Ε από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, προσέρχεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., υποβάλει το υπόδειγµα 6, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ..
Σας υπενθυµίζουµε ότι ο αρµόδιος προϊστάµενος, µετά από αίτηση του φορολογουµένου, µπορεί (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της περ. β του τελευταίου εδαφίου της παρ. 11 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011) να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόµενες δόσεις, είτε τον περιορισµό του ύψους του τέλους.
∆. Αλλαγή παρόχου
Σε περίπτωση αλλαγής προµηθευτή ηλεκτρικού ρεύµατος (παρόχου), καταβάλλεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του ΕΕΤΗ∆Ε έτους 2012 και η ∆.Ο.Υ. χορηγεί άµεσα βεβαίωση για αλλαγή παρόχου σύµφωνα µε το υπόδειγµα 5 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο.. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.. Εφόσον ο υπόχρεος δηλώσει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προκειµένου να χορηγηθεί η βεβαίωση αλλαγής παρόχου.
Ο ∆Ε∆∆ΗΕ θα ενηµερώνεται καθηµερινά µε ηλεκτρονικό τρόπο, για όλες τις ενέργειες που γίνονται από τις ∆.Ο.Υ. µέσω της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).
Τέλος σας ενηµερώνουµε ότι, πληροφορίες για το χειρισµό του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 υπάρχουν και στην ηλεκτρονική εφαρµογή του ΕΕΤΗ∆Ε, η οποία είναι ανοικτή στις ∆.Ο.Υ..

Οι Γάλλοι διέλυσαν καταυλισμό Τσιγγάνων κοντά στο Παρισι, σύντομα θα τους υποδεχτούμε στον Βοτανικό!

Χτες τα ξημερώματα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν καταυλισμό 114 Ρομά κοντά στη Λυών, ενώ προχτες τα ξημερώματα η παρισινή αστυνομία επέδραμε στο προάστιο Εβρί για να διαλύσει τον εκεί καταυλισμό, όπου ζούσαν περίπου 70 Ρομά – ανάμεσά τους και 19 παιδιά -, κατόπιν εντολής του δημάρχου Φρανσίς Σουά, για λόγους «ασφαλείας και δημόσιας υγείας».

Ο υπουργός Εσωτερικών (και πρώην δήμαρχος του Εβρί) Μάνουελ Βαλς, ο οποίος έχει επιτρέψει τη διάλυση πολλών καταυλισμών από τότε που ανέλαβε η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας έτσι τα πυρά πολλών σοσιαλιστών βουλευτών, υποστήριξε την ενέργεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απαράδεκτες» συνθήκες υγιεινής. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 Ρομά ζουν σε παρόμοιους καταυλισμούς ανά τη Γαλλία, η παρουσία των οποίων προκαλεί πάντα της αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο Βαλς συνέχισε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης Σαρκοζί εισηγούμενος τη διάλυση καταυλισμών στο Παρίσι, τη Λυών και τη Λιλ, και παρέχοντας ως αντάλλαγμα δωρεάν πτήσεις και οικονομικά κίνητρα στους Ρομά για να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

Και μαντέψτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι Ρομά-γύφτοι-τσιγγάνοι, όταν τσεπώσουν τα χρήματα της Γαλλικής κυβέρνησης και έχουν επιστρέψει στην χώρα τους!

Μα φυσικά θα έλθουν μία βόλτα από το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα. Αυτό είχε συμβεί και παλαιότερα; Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που οι Γάλλοι διέλυαν τον έναν μετά τους άλλους τους καταυλισμούς των τσιγγάνων; Και ξαφνικά μετά στην Ελλάδα προέκυψε μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας – και όχι μόνον – από τσιγγάνους βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής; Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και στην Ιταλία εφαρμόζουν την γαλλική τακτική.

Οπότε προφανώς το ίδιο θα συμβεί και αυτή την φορά. Οι καταυλισμοί των τσιγγάνων πρόκειται να ... ενισχυθούν δημογραφικά ακόμη μία φορά. Και με δεδομενη την τεταμένη κατάσταση μεταξύ των κατοίκων αυτών των καταυλισμών και των πολιτών που ζουν κοντά τους ποιός ξέρει τι μέλλει γεννέσθαι!

Ανεύρεση πτώματος στο Ανθοχώρι!


Χθες (29-08-2012) το βράδυ, βρέθηκε πτώμα άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, σε αγροτική περιοχή του Ανθοχωρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από ενημέρωση που έλαβαν από 44χρονο ημεδαπό ποιμένα της περιοχής, μετέβησαν στο σημείο και μετά από διενέργεια αυτοψίας, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πτώμα αγνώστων στοιχείων ανδρός, νεαρής ηλικίας, πιθανόν αλλοδαπής καταγωγής.

Ο θανών βρέθηκε άνευ ενδυμάτων σε εμβρυική στάση και σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Διενεργείται έρευνα προκειμένου εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Τέλος τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Δημόσιο


– Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας

1.000 ευρώ το χρόνο η απώλεια για όλους στο Δημόσιο
- Θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι το “τσεκούρι” και στον ιδιωτικό τομέα
- Σκληρή μάχη μεταξύ των κομμάτων για τη μεγάλη μείωση

Ένα... αντίδωρο έμεινε στο Δημόσιο και αυτό ( Σύμφωνα με το newsit.gr )όλα δείχνουν ότι κόβεται. Μπορεί να είναι σημείο τριβής μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης όμως όλα δείχνουν ότι η πρόταση του οικονομικού επιτελείου είναι η επικρατέστερη.Η πρόταση περιλαμβάνει οριζόντια περικοπή 13ου και 14ου μισθού, των δώρων δηλαδή σε όλους τους μισθωτούς, αλλά και αντίστοιχο τσεκούρι στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες.

Κάπως έτσι στις απώλειες για τους συνταξιούχους από 2% ως και 20% θα προστεθεί η απώλεια των 250 ευρώ του Πάσχα και του καλοκαιριού, αλλά και τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων, ό,τι είχε απομείνει δηλαδή από τα δώρα.

Ενιαίος σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α., ενόψει του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., υπενθυμίζουμε ότι είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό τα σχέδια που εξυπηρετούσε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που, σε συνδυασμό με την υποταγή των Κυβερνήσεων στην πολιτική της Τρόικα και του ΔΝΤ, ήρθε να βάλει οριστικά λουκέτο σε αυτό που εννοούσαμε μέχρι τώρα Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περικοπή των πόρων, οι απολύσεις, η απαγόρευση των προσλήψεων, η πρώιμη συνταξιοδότηση (ΕΦΕΔΡΕΙΑ), το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των Κ.Α.Π.Η. του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το ξεπούλημα της καθαριότητας και των άλλων κοινωνικών υπηρεσιών είναι συνέπεια αυτής της πολιτικής με θύματα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Συνεχίζει την προσφορά του το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων!


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.

Μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού του Παντοπωλείου, την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, εξυπηρετήθηκαν άλλες είκοσι επτά (27) οικογένειες δημοτών, στις οποίες δόθηκαν τρόφιμα (αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ζάχαρη κα), ρούχα και υποδήματα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 50 δικαιούχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.

Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη. Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:
-Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
-Γαλαξίας
-ΑΒ Βασιλόπουλος
Καθώς επίσης και στα Σούπερ Μάρκετ των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.


Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Ταραγμένος φτάνει ο Σεπτέμβριος!




Απορρίφθηκαν 53.070 παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς..

Πλέον αδικημένοι οι Δήμοι Ορχομενού, Τανάγρας- Δομοκού, Καρύστου, Λαμιέων, Μακρακώμης …


Για κοινωνικές αναταραχές από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος , μετά την απόρριψη 53.070 παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς λόγω της έλλειψης επιπλέον 125.000.000 ευρώ…

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή του υπ. Εσωτερικών προς τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ, φαίνεται να προτείνονται λύσεις που θα αποφέρουν κέρδη 40.000.000 ευρώ στους Δήμους, αλλά και 15.000 περίπου παιδιά περισσότερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

Η πρόταση προβλέπει την μείωση κατά 75% της επιδότησης που δίνεται ανά παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στα 500 ευρώ δηλαδή, αντί 2.000 που είναι σήμερα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 10.000.000 ευρώ και την μείωση κατά 15 – 20% των τροφείων, που δίνονται στους Παιδικούς Σταθμούς, ώστε να εξοικονομηθούν επιπλέον 10.000.000 ευρώ, με τα υπόλοιπα 20.000.000 ευρώ να δίνονται από το υπ. Εργασίας…
Με τις μειώσεις αυτές, προκύπτει ότι μπορούν να προστεθούν επιπλέον 15.000 παιδιά στα 43.000 που έχουν ήδη γίνει δεκτά, καλύπτοντας το 40% περίπου…

Η απόρριψη αιτήσεων ωστόσο, έχει επιφέρει γκρίνιες μεταξύ των Δημάρχων, καθώς διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις τόσο στον αριθμό όσο και στο ποσοστό κάλυψης ανάμεσα στους δήμους, με εντελώς αδικημένους τους Δήμους Ορχομενού και Τανάγρας στην Βοιωτία, Δομοκού, Καρύστου, Λαμιέων και Μακρακώμης στην περιφέρεια Στ. Ελλάδας.

Το TAXISNET καταργεί το αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας



Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας βάζει το οικονομικό επιτελείο, επιστρατεύοντας το TAXISNET και σε αυτή την περίπτωση.
Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το σύστημα το ειδοποιητήριο και με αυτό θα προσέρχονται τράπεζα για την πληρωμή του ποσού που αναλογεί στο είδος και την κατηγορία οχήματος.

Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή, μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες για την καταβολή των τελών είτε με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανότατα για εκείνους που υπέβαλαν χειρόγραφη φορολογική δήλωση), είτε μέσω του TAXISΝΕΤ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ!

http://makeleio.gr


Εννέα φιάλες υγραερίου και τρία πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, στα οποία είχαν επικολληθεί κεριά γενεθλίων προκειμένου να γίνει έκρηξη, εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγείο της κοινότητας Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα! Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερο προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, ότι τελικά αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Θηβών, τον προσεχή μήνα Νοέμβριο. Εάν ισχύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, πρόκειται για μια πρωτοφανέστατα αψυχολόγητη απόφαση, που έρχεται και σε προφανή αναντιστοιχία, σε όσα είχε αποδεχθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώπιον όλων των φορέων της περιοχής, σε σχέση με το άδικο και ασύμβατο της οριζόντιας και πλήρους ισοπεδωτικής λογικής μείωσης των δημοσίων δαπανών, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, όπως η Δ.Ο.Υ. Θηβών, η οποία στην ουσία και στην πράξη, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα, στους ήδη επιβαρυμένους και εξασθενημένους οικονομικά κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η Δ.Ο.Υ. Θηβών, που λειτουργεί ουσιαστικά και με σημαντικό έργο εδώ και δεκαετίες και κατατάσσεται μέσα στις 35 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της Ελλάδος, δεν αποφασίστηκε για κάλυψη προσωπικών λογικών ή επιδιώξεων της τότε εποχής, αλλά για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων, της πρώην Επαρχίας Θηβών. Που πράγματι τις καλύπτει, κατά πλέον ικανοποιητικό τρόπο, τόσο για τους συναλλασσόμενους, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Η Δ.Ο.Υ. Θηβών, όπως οι πάντες αποδέχονται, εξυπηρετεί τους πολίτες του νυν διευρυμένου Δήμου Θηβαίων (περιλαμβάνει και τους πρώην Δήμους Θίσβης, Πλαταιών και Βαγίων), που είναι έδρα Πρωτοδικείου, με έντονη βιομηχανική (ΒΙ.ΠΕ Θίσβης), επιχειρηματική και αγροτική κίνηση. Επίσης στη Δ.Ο.Υ. Θηβών υπάγονται οι δημότες και επιχειρήσεις του νυν Δήμου Τανάγρας, που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη άτυπη ΒΙ.ΠΕ της χώρας, δηλαδή την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, με τις 1400 των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν, αλλά και τον πρώην Δήμο Δερβενοχωρίων (τοπικές κοινότητες Στεφάνης, Πύλης, Σκούρτων, όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πλήθος βιοτεχνιών), ενώ ακόμα υπάγονται οι πολίτες της δημοτικής ενότητας Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού, καθώς επίσης και οι πολίτες της δημοτικής ενότητας Ερυθρών του νυν Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.

Από τα παραπάνω γίνονται εύκολα αντιληπτά τα οικονομικά μεγέθη, ο αριθμός εξυπηρετούμενων πολιτών και επιχειρήσεων και το εύρος της χωρικής κάλυψης (καλύπτει και την Αττική), ως και των παρεχόμενων υπηρεσιών, που καλύπτει η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Θηβών. Μόνο αν γνωρίσει, διανύσει και στην συνέχεια αναλογιστεί κάποιος, για τις πραγματικές χιλιομετρικές αποστάσεις, που διανύουν σήμερα οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών, που εξυπηρετούνται από την Δ.Ο.Υ. Θηβών, δεν θα έπρεπε να είχε δεύτερη άποψη, για την αδίρητη ανάγκη παραμονής της Δ.Ο.Υ. Θηβών.

Θεωρούμε, ότι η αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Θηβών θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα, από τα άγνωστα και δυσεξήγητα για εμάς «προσδοκώμενα οφέλη» και θα δυσχεραίνει την οικονομική θέση των πολιτών, οι οποίοι, ήδη, δοκιμάζονται, αφού επιτείνονται καθημερινά οι δυσκολίες για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους αλλά και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Κύριε Υπουργέ,.............

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κινητοποίηση της ΠΕΔΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής,(Π.Ε.Δ.Α.) κλείνοντας τους Δήμους της πρωτεύουσας την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 και πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, στις 10.00 το πρωί, θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εσωτερικών (Σταδίου 27) και Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος). Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, ημέρα διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) στο Ξενοδοχείο «Intercontinental», οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν στις 9.30 το πρωί, σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο..........

Θήβα: Αιματηρό επεισόδιο σε οικισμό Ρομά

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στον οικισμό Ρομά Πυρίου στη Θήβα, όταν 46χρονος διαπληκτίστηκε με 32χρονο, τον οποίο στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα από μακρινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα.
Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης αναζητείται.

zoogla.gr

: Κλειστό την Πέμπτη 30 Αυγούστου και το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να παραμείνουν κλειστά τα Δημαρχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 30 Αυγούστου 2012, ημέρα πραγματοποίησης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, αποφάσισε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη νέα περικοπή των τακτικών πόρων της Αυτοδιοίκησης, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Με τις νέες περικοπές καθίσταται ορατή η άμεση κατάρρευση πολλών από τους Δήμους της χώρας, ενώ γενικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα είναι ασφυκτικό. Ο κίνδυνος το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί Δήμοι της χώρας να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, αφού θα αδυνατούν να καταβάλλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές, είναι πλέον άμεσος.

Οι περικοπές των τακτικών πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγγίζουν το 60% κατά την τελευταία τριετία, ενώ απειλείται άμεσα ο πυρήνας του δημοτικού έργου με δραματικές επιπτώσεις στη σκληρή δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους περισσότερους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Όλο το κοινωνικό έργο (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, παροχή συσσιτίων, ενίσχυση φτωχών- αστέγων) κινδυνεύει να ακυρωθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πολίτες το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ενώ τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίοδο κρίσης ενισχύουν την αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες (μόλις πριν λίγες μέρες η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει από την Κομισιόν την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών) στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας η Κυβέρνηση λόγω της ένταξής αυτής στο στόχο 2, με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, μείωσε δραστικά τους πόρους για κοινωνικές πολιτικές στην αναθεώρηση του 2011. Η ΠΕΔ Στερεάς έθεσε το θέμα στη ΚΕΔΕ η οποία αντέδρασε άμεσα και στα αρμόδια υπουργεία και περιμένουν απαντήσεις.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και ενόψει του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που συνέρχεται αύριο Πέμπτη 30/8 στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Τετριμίδα, πραγματοποίησαν συνάντηση τη Δευτέρα στο «Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων», στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Θηβαίων κ. Στ. Χαλβατζής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Μπατσούλης.

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών, ενέκριναν κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

1. Οι υποχρεώσεις του Κράτους όπως η καταβολή της ΣΑΤΑ – Παρακρατηθέντα – Σχολεία, θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

2. Απαιτούμε να μην υπάρξουν άλλες περικοπές χρηματοδότησης και την πλήρη απόδοση όλων των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν παρακρατηθεί

3. Να καθοριστούν από το κυρίαρχο Σώμα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που είναι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι συγκεκριμένες μορφές των δυναμικών κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά το Συνέδριο.

4. Ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα που είναι «θύμα» του στατιστικού παράδοξου από την μία να παρουσιάζεται ως πλούσια Περιφέρεια και από την άλλη να έχει πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων που πλέον αγγίζει το 30%, καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων, που έγιναν με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ το 2011. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας δεν θα έχουν βασικούς πόρους για την επιβίωσή τους.. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου αδικία που η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

5. Να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι σαφές ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Κείμενα, όπως η Ευρωπαϊκή Χάρτα της Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ).

6. Να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, προκειμένου να επιδιωχθεί η πλήρης ενημέρωση τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές περικοπές της χρηματοδότησης αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι της χώρας τόσο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων όσο και σε αυτόν της Ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.

7. Να ενημερωθούν οι πολίτες για τις συνέπειες των περικοπών, και τη σημασία των κινητοποιήσεων που τους αφορά άμεσα, αφού ως αποδέκτες όλων αυτών των υπηρεσιών και ειδικότερα οι οικονομικά ασθενέστεροι, στερούνται υπηρεσιών που απαλύνουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

8. Να παραμείνουν κλειστά τα Δημαρχεία στις 30 Αυγούστου 2012, ημέρα πραγματοποίησης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αθήνα .

Αναμένοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, επισημαίνουμε ότι αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα αυτά οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές και κλιμακούμενες




Στο Μαξίμου ο Ιερώνυμος για τα μισθολόγια των Αρχιερέων


Θα συζητηθεί και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Στη σκιά των κυβερνητικών συζητήσεων για νέες περικοπές στα μισθολόγια των Αρχιερέων, αναμένεται να διαβεί την προσεχή Παρασκευή το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για μια πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί μαζί με εκπροσώπους της 12μελούς Ιεράς Συνόδου στις 12 το πρωί της Παρασκευής και στο τραπέζι θα τεθεί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως η αξιοποίηση την εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ο κ. Ιερώνυμος επιδιώκει πάση θυσία την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με διαφάνεια και όλα τα εισοδήματα που θα προκύψουν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που υποφέρουν.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του Αρχιεπισκόπου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ότι «το 1952 η Εκκλησία έδωσε 700.000 στρέμματα για τους φτωχούς, μήπως είναι μια ευκαιρία να δούμε ποιοι τα πήραν και πως τα αξιοποίησαν;»

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί την πιο στενή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και ο ίδιος στο Ζάππειο ΙΙΙ, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυνδεθεί η μισθοδοσία των κληρικών από το δημόσιο, υπεραμύνθηκε της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
«Θα δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιηθεί η ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία» καθώς και «Η Πολιτεία δεν πρέπει να ανακατεύεται στο έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία να μην ανακατεύεται στην πολιτική» είχε πει πριν λίγους μήνες, προκαλώντας τότε την ικανοποίηση της Ιεραρχίας.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί και το έχει πει σε συνομιλητές του, αλλά και δημόσια, ότι η Εκκλησία σήμερα με το φιλανθρωπικό έργο της κρατά την κοινωνική συνοχή, στηρίζει συνανθρώπους μας που δεν έχουν πια που να στηριχθούν και ασκεί προνοιακό έργο, πολλές φορές εκεί που το ίδιο το κράτος έχει αποτύχει.
«Το μόνο που χρειάζεται είναι να συζητήσουμε μαζί της ένα ρυθμιστικό μηχανισμό, ώστε να μην μπλέκεται το ποιμαντορικό της έργο με την τρέχουσα διαχείριση οικονομικών και επενδυτικών συμφερόντων. Η πνευματικότητα της Εκκλησίας μας πρέπει να διατηρηθεί αλώβητη. Αλλά τη θέλουμε ισχυρή, όχι αποδυναμωμένη.

Άλλωστε, η αξιοποίηση της περιουσίας της, δεν θα φέρει μόνον πόρους στην ίδια. Θα δημιουργήσει και πρόσθετη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και εισόδημα» είναι πάγια άποψη του κ. Σαμαρά και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και στην επικείμενη συνάντηση.

ΠΗΓΗ tovima.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό


www.pask.gr
Ανακοίνωση

Προκηρύξεις για επιλογή σε θέσεις υπευθύνων, που θυμίζουν άλλες εποχές

Καταμεσής του Καλοκαιριού, σε μια περίοδο που δε λειτουργούν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα χωρίς να έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος προέβη σε άλλη μια ενέργεια που θυμίζει άλλες εποχές.

Με μια σειρά από προκηρύξεις του, καλούνται όσοι επιθυμούν να επιλεγούν σε θέσεις Υπευθύνων Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Αγωγής Υγείας (Α.Υ), Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων (Σ.Σ.Ν.), Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) κ.ά. να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 10 έως 23 Αυγούστου !!

Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα γιατί, εκτός των άλλων, αντίκειται στις αρχές της διαφάνειας και των ίσων ευκαιριών, που επιβάλλεται να διέπουν τη λειτουργία μιας δημοκρατικής Διοίκησης.

Ελπίζουμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, ο κ. Υπουργός θα δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν ισότιμα τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στην Αθήνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
           ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΛΕΩΝΙΔΟΥ 6& ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ                     Λαμία 27 -8-2012
35100 – ΛΑΜΙΑ                                               Αρίθμ. Πρωτ. 339
ΤΗΛ. 2231027368
ΦΑΧ 2231024428
  Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας 
και Δήμαρχος Μώλου – Αγ. Κων/νου κ. Βαγγγέλης Τετριμίδας 
         Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Μετά τη νέα περικοπή των τακτικών πόρων της Αυτοδιοίκησης που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση καθίσταται ορατή η άμεση κατάρρευση πολλών από τους Δήμους της χώρας, ενώ γενικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα καθίσταται ασφυκτικό. Είναι άμεσος ο κίνδυνος το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί Δήμοι της χώρας να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, αφού θα αδυνατούν να καταβάλλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές.
Με τις νέες περικοπές των τακτικών πόρων, οι περικοπές στην Τ.Α. αγγίζουν το 60% κατά την τελευταία τριετία, ενώ απειλείται άμεσα ο πυρήνας του δημοτικού έργου με δραματικές επιπτώσεις στη σκληρή δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους περισσότερους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Οι Παιδικοί Σταθμοί τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία, η παροχή συσσιτίων, ενίσχυση φτωχών αστέγων. Όλο αυτό το κοινωνικό έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πολίτες το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που ακολουθούμε στην Ελλάδα: σε περίοδο κρίσης ενισχύουν την αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες. Μόλις πριν λίγες μέρες η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει από την Κομισιόν την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Αντίθετα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας η Κυβέρνηση λόγω της ένταξής μας στο στόχο 2, με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, μείωσε δραστικά τους πόρους για κοινωνικές πολιτικές στην αναθεώρηση του 2011.Θέσαμε το θέμα στη ΚΕΔΕ η οποία αντέδρασε άμεσα και στα αρμόδια υπουργεία και περιμένουμε απαντήσεις.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και ενόψει του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα,  οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν συνάντηση στις 27-8-2012, ημέρα Δευτέρα στο «Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων». Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών , ενέκριναν κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:.............

Κίνηση ανθρωπιάς από την ΕΛ.ΑΣ.



Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιανόπουλου...
η ΕΛΑΣ δεν θα λειτουργήσει πληροφοριακό κέντρο-εκθεσιακό περίπτερο στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το χρηματικό ποσό, που είχε προϋπολογιστεί, θα διατεθεί στον εθελοντικό Οργανισμό «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Παπαγιανόπουλος για το θέμα αυτό τόνισε ότι: «Σε μια ιδιαιτέρα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θέλουμε με τον τρόπο αυτό να στείλουμε το μήνυμα, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούμε όλοι στην προσπάθεια να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας την περίοδο της δοκιμασίας της και να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου».
enikos.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


Μαθήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στο ήμο Τανάγρας
Δήμoς Τανάγρας συμμετέχει ως συμπράττων φορέας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω

προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» (5μηνες συμβάσεις).

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και έπειτα από την υπογραφή

σχετικού μνημονίου συνεργασίας, μια από τις ενέργειες που πρόκειται να υλοποιήσει είναι και η Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Αλλοδαπούς. Ήδη προ ημερών τελείωσε η διαδικασία, βάση της οποίας επελέγησαν από τη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση δύο (2) δάσκαλοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες στην παραπάνω δράση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών εκμάθησης της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας με ωφελούμενη ομάδα μετανάστες των οποίων η παραμονή έχει μόνιμο, νόμιμο και σταθερό χαρακτήρα στο Δήμο.

Καλούνται λοιπόν οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας και επιθυμούν να μάθουν να μιλούν και να γράφουν την Ελληνική γλώσσα (όλα τα γνωστικά επίπεδα) να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Τα μαθήματα θα γίνονται απόγευμα.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 , στο Δημαρχείο Σχηματαρίου (Παμμ. Ταξιαρχών 1) . Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22623 - 51.103 (κα Λέτη Μ.) και στο δικτυακό τόπο του Δήμου www.tanagra.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θερμά Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους διαγωνισθέντες υποψήφιους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για την επιτυχία τους να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Όσοι πέτυχαν τις επιλογές τους, πλέον αρχίζει μια σημαντικά γόνιμη περίοδο της ζωής τους, που θα τους ανοίξει νέους πνευματικούς ορίζοντες, θα τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να βγουν μετέπειτα στην αγορά εργασίας, αλλά και θα τους διαμορφώσει ως ολοκληρωμένους ακαδημαϊκούς πολίτες.

Οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν, όπως σχεδίαζαν και επιθυμούσαν να πετύχουν τις επιλογές τους, πέραν του ότι μπορούν να τις επανασχεδιάσουν, έχουν ευκαιρίες αρκετές να ξαναπροσπαθήσουν. Η ζωή βρίσκεται μπροστά τους και δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους. Μια πρόσκαιρη αναβολή επίτευξης του στόχου τους, είναι η νέα αφετηρία. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στην νέα προσπάθειά τους.

Συγχαρητήρια όμως και στους αφανείς ήρωες της επίπονης διαδικασίας των Πανελλαδικών, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους γονείς, που υπό αντίξοες συνθήκες και παρά το βάρος των καθημερινών προβλημάτων, συνεχίζουν τον δικό τους αγώνα και πάντοτε υφίστανται, αν χρειαστεί, μικρές και μεγάλες θυσίες, για να είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών τους, ώστε να μη στερηθούν το δικαίωμα στη γνώση και τη δυνατότητα να οπλιστούν με πολύτιμα εφόδια, απέναντι σε αυτό που φαίνεται σήμερα να είναι σκληρό και άδικο.

Ειλικρινείς ευχές σε κάθε νέα και νέο της Βοιωτίας, για να είναι γεροί, να πιστεύουν στις δυνάμεις τους και να πρωτοστατούν σε δρόμους δημιουργικούς.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 21:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΑ.
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Γιορτή του κρασιού από το “ΔΗΛΙΟΝ”


Ο Κεντρικός Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΗΛΙΟΝ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι στις 01/09/2012 ημέρα Σάββατο & ώρα 21:00 μ.μ. διοργανώνει την παγιωμένη ετήσια πλέον γιορτή κρασιού, Δήλεσι 2012 στην Κεντρική Πλατεία Δηλεσίου.

Κρασί, ζωντανή μουσική δωρεάν.

Σας υποσχόμεθα μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!!

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6975920984

"Λουκέτα" και στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο βλέπουν οι Δήμαρχοι



Παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η συνεδρίαση της Γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς εν όψει της κρίσιμης συνάντησης των αυτοδιοικητικών με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη και το έκτακτο συνέδριο την Πέμπτη για τα οικονομικά των ΟΤΑ.

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι αν η υποχρηματοδότηση συνεχιστεί τότε η αυτοδιοίκηση θα καταρρεύσει με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες. Πηγή www.lamiastar.gr

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Εκδήλωση για την διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας οργανώνει στις 30 Αυγούστου στη Θήβα ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με Θέμα «H πώληση και η διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας. Οι επιπτώσεις στον Αγροτικό Κόσμο, στους εργαζόμενους και οι εξελίξεις στον Τραπεζικό Τομέα» οργανώνει η ΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας στις 30 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου (Βουλευτής Εύβοιας) υπεύθυνοςTμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο Γιάννης Σταθάς (Βουλευτής Βοιωτίας).

Το Χαρμάτι Λεονταρίου εκπέμπει SOS

http://aliartos-city.blogspot.gr

ΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Το Χαρμάτι που αγαπήσαμε κινδυνεύει. Κινδυνεύει να γίνει μια βιομηχανική περιοχή, άναρχα αναπτυγμένη, χωρίς σεβασμό στην ιστορία, στους ανθρώπους, στο περιβάλλον. Το μπλόκ ΧΑΡΜΑΤΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, σαν σκοπό έχει να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση & ενημέρωση, πρωτίστως της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, για να σωθεί το Χαρμάτι, να σωθεί μια ιστορική βρύση, που αποτελεί μια πηγή ζωής. Το μπλοκ είναι ανοικτό σε όλους που με καλόπιστη κριτική και προτάσεις που θα διαπνέονται από θετική σκέψη, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της βρύσης, με τελικό σκοπό την σωτηρία της...

Ο Αλεξάνδρος Χαρμάτης, είναι μία ή ένας από όλους μας, ή καλύτερα είναι πολλοί , που τους ενώνει η ίδια αγωνία για το μέλλον της βρύσης.
Το ΧΑΡΜΑΤΙ εκπέμπει SOS.

Το Χαρμάτι μας ανήκει, είναι δικό μας, και δεν θα αφήσουμε να μας το πάρει κανείς!!!


Το Χαρμάτι πριν...


...και τώρα


Δροσίζει από αύριο

 
Υποχωρεί ο υδράργυρος την Τρίτη
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για το νέο κύμα καύσωνα, καθώς από αύριο έρχεται υποχώρηση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.


Η επικράτηση των ισχυρών βοριάδων σε όλη τη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος, με εξαίρεση μερικές νεφώσεις στη Θράκη που μπορεί να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρά, χωρίς να αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, ενώ την Πέμπτη η εξασθένηση θα συνεχιστεί, επιτρέποντας στον υδράργυρο να ανέβει ψηλότερα, αλλά χωρίς να σημειωθούν μεγάλες θερμοκρασίες.

Βάσεις 2012: Δείτε τα αποτελέσματα...


Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνοντας τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων...
Οι βάσεις 2012 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδαresults.minedu.gov.gr.
Εκεί οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

Φρένο 7% στην ανεργία λόγω ΟΑΕΔ




Κατά 5 έως 7 μονάδες υψηλότερη θα ήταν η ανεργία, η οποία θα είχε εκτιναχθεί ήδη στο 30%, εάν δεν είχαν υλοποιηθεί οι δράσεις και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι, έχουν ενταχθεί σε 68 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων. Επίσης ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό απορρόφησης άγγιξε το 45%, ποσοστό που είναι μεταξύ των υψηλότερων της χώρας.

Την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων τα παρακάτω προγράμματα του Οργανισμού:

1) «Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων».

2) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών».

3) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής . αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.»

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

6) Ειδικό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE».

Πρόστιμα έως 1000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ


Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.
Σύμφωνα με το «Εθνος» στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο.

Τέλος και οι δωρεάν γιατροί από 3 Σεπτεμβρίου!



Δε θα έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε λίγες ημέρες καθώς και οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ), αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με το φορέα.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ;

Οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό όπως και οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου. Μπορεί να είναι μόνο ένα τμήμα των γιατρών που συνεργάζονται με το φορέα, παρ αυτά τα προβλήματα δε θα λείψουν.
Άλλωστε και οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας έχουν δηλώσει πως βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.
Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι υα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012».

Κλείνουν 117 εφορίες!



Στην Λιβαδειά πάει η Θήβα – Στην Λαμία η Αταλάντη- Σε Χαλκίδα Ιστιαία - Κάρυστος…

Τι δηλώνουν Δήμαρχος Θηβαίων, Εργατικό Κέντρο και οι Πρόεδροι ΟΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου


Ρολά κατεβάζουν μέχρι τέλος του χρόνου 117 εφορίες, με περισσότερους από 3.000 υπάλληλους να αξιοποιούνται με τον φορολογικό έλεγχο και την μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για τον τερματισμό στις ουρές ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Με επείγουσα απόφαση ξεμπλοκάρει το σχέδιο «Καλλικράτης» στις εφορίες και από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, προβλέπεται να παραμείνουν σε λειτουργία περίπου 80, οι 30 από τις οποίες θα βρίσκονται στην Αττική.


Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ έρχεται την 1η Οκτωβρίου, οπότε μπαίνει λουκέτο σε 50 εφορίες και από την 1η Νοεμβρίου άλλες 49

Εφορίες, μεταξύ των οποίων Ιστιαίας και Καρύστου, που μεταφέρονται στην Χαλκίδα και Αταλάντης, που μεταφέρεται στην Λαμία…

Την 1η Δεκεμβρίου κλείνουν άλλες 18 εφορίες, μεταξύ των οποίων της Θήβας, που μεταφέρεται στην Λιβαδειά …

Οι υπάλληλοι των εφοριών, που καταργούνται, θα μεταφερθούν στις ΔΥΟ, που θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση και η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις νέες οργανικές μονάδες, των οποίων οι προϊστάμενοι καθίστανται αρμόδιοι για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, την βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνοι για το συντονισμό και την διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της σχετικής απόφασης, ενώ όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις θα φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η απελευθέρωση των υπαλλήλων από τις γραφειοκρατικές εργασίες και η απασχόλησή τους σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες όπως είναι οι φορολογικοί έλεγχοι και η βεβαίωση φόρων και προστίμων για φοροδιαφυγή, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές με την εφορία θα γίνονται ηλεκτρονικά..
Στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr ) παρέχεται ήδη μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κάθε είδους οφειλή που έχουν προς την εφορία, είτε αυτή είναι ενήμερη, είτε είναι ληξιπρόθεσμη, ενώ σύντομα δίπλα από κάθε οφειλή θα εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής, με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ταμείο οποιασδήποτε τράπεζας για να εξοφλήσουν την οφειλή τους.................

Με ομαδικές παραιτήσεις προειδοποιούν οι Δήμαρχοι Στερεάς για τις περικοπές των ΚΑΠ!



Γ. Ντασιώτης: «Αν θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα να το κάνουν χωρίς τη δική μας συνεργασία»

Ε. Γεωργίου: « Μας σκοτώνουν…»

Σπ. Νικολάου: «Μας πεθαίνουν..»


Στο πόδι βρίσκονται οι Δήμαρχοι της χώρας λίγες ημέρες πριν το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, που διεξάγεται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους…

Να σημειωθεί ότι μεγάλη μερίδα των Δημάρχων προτείνει τη λύση των παραιτήσεων, αν οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά και πολυήμερες κατασκηνώσεις έξωθεν των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Οι γενικές συνελεύσεις των περιφερειακών ενώσεων πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, καταγράφοντας και τις προτάσεις, που θα εισηγηθούν στους αιρετούς-μέλη τους.

Ο ΠΕΔΑρχης Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Ε. Τετρίμιδαςτάσσεται υπέρ των παραιτήσεων των δημάρχων με δυο προτάσεις, την στάση πληρωμών προς όλους, και προς τρίτους και προς υπαλλήλους η μια, παραιτήσεις όλων των δημάρχων η δεύτερη, την οποία θεωρεί και καλύτερη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Βοιωτοί Δήμαρχοι, που βλέπουν ήδη τους ΚΑΠ να έχουν περικοπεί κατά 49 με 50%, δημιουργώντας τους σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία των Δήμων τους.

Την εξάντληση κάθε μέσου διεκδίκησης από την πλευρά των Δημάρχων αρχικά και μετά την ομαδική παραίτηση όλων, προτείνει ο Δήμαρχος Τανάγρας Ε. Γεωργίου, κάνοντας λόγο για μείωση κάτω του 300% των εσόδων των Δήμων…
«Οι Δήμοι φέρουν τεράστιες ευθύνες για διάφορες ελλείψεις, που οφείλονται στις περικοπές, όπως έγινε με την φωτιά στην Χίο» επισημαίνει ο κ. Γεωργίου, υπογραμμίζοντας: «Μας σκοτώνουν»…


«Πεθαίνουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, προτείνοντας «ομαδική παράδοση των κλειδιών των Δημαρχείων», ενώ ιδιαίτερα σκληρός εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, που ήταν ο πρώτος από τους Δημάρχους, ο οποίος είχε προτείνει την ομαδική παράδοση των Δημαρχείων…«Με μνημόνιο καλούμαστε να εφαρμόσουμε μνημόνιο με τους δημότες μας» επισημαίνει, δηλώνοντας: «Αν θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα να το κάνουν χωρίς τη δική μας συνεργασία»…

Εκτός δήμου βρισκόταν ο Δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης, ενώ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας Γ. Πατσαντάρα, ενώιδιαίτερα κατατοπιστικός ήταν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής, ο οποίος μόλις χθες είχε συνάντηση με την ομάδα εργασίας της ΚΕΔ, τον Πρόεδρο και Γενικό Δ/ντή της και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΕΤΕ, εκπονώντας σχέδιο προτάσεων για οικονομικά ισοδύναμα εν όψει του συνεδρίου..

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, οι Δήμοι απειλούνται με ολοκληρωτική κατάρρευση και σε τέτοια περίπτωση, με δεδομένη την κατάσταση του κεντρικού κράτους, που βρίσκεται σε κατάρρευση, πέφτει και το τελευταίο τείχος ανάσχεσης των προβλημάτων της κοινωνίας, της οποίας τον συνδετικό κρίκο αποτελεί η Τ.Α, προκειμένου να λύνει προβλήματά της» δηλώνει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του οποίου «η τρόϊκα ενστερνίζεται τις απόψεις των Αυτοδιοικητικών», εστιάζοντας το πρόβλημα στο υπ. Οικονομικών…
viotiki-ora

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

20 Σεπτεμβρίου 2012: Οι Απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ δίνουν ραντεβού στην Αθήνα


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, έξω αλλά και μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή, από το πιο πειθαρχημένο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Οι άνθρωποι που κρατούσαν "ομπρέλα" όταν οι μισθοί όλων των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων (βουλευτών, διπλωματών, δικαστικών λειτουργών, γιατρών ΕΣΥ, καθηγητών ΤΕΙ & ΑΕΙ κλπ), των υπαλλήλων της Βουλής, των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, και λιγότερο του στενού δημόσιου τομέα, έπαιρναν την ανηφόρα, βλέπουν σήμερα να συνεχίζεται το "έγκλημα" εις βάρος τους, μέχρι τελικής εξαθλίωσης, ενώ φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Το θέατρο που βλέπουμε στα Ελληνικά ΜΜΕ περί προσπάθειας προστασίας του ειδικού μισθολογίου των "ένστολων" δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα παραπλάνηση. Αυτό που προστατεύουν είναι τα ειδικά μισθολόγια των υπολοίπων αφού ο μέσος όρος μεικτών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων αμοιβών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι: Διπλωματών 6.502 ευρώ, δικαστικών λειτουργών 6.271 ευρώ, γιατρών ΕΣΥ 5.032 ευρώ, καθηγητών ΤΕΙ και ΑΕΙ 3.358 ευρώ, βουλευτών ????? ευρώ και "ενστόλων" 2.000 ευρώ ή καθαρά κάτω από 1.500 ευρώ το μήνα, που συχνά λόγω αναγκαστικής ανεργίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις) είναι και οικογενειακό εισόδημα τόσο για τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη.

Το μεγάλο "έγκλημα" βέβαια, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέσμευσε το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών από αυτό των δικαστικών λειτουργών και φυσικά των βουλευτών. Έτσι ενώ τότε οι μισθοί των δικαστικών και των στρατιωτικών είχαν μια απόκλιση κοντά στα 15%, αυτή ξεπέρασε σήμερα το 200% ή με άλλα λόγια αν δεν γινόταν αυτό, ο μέσος όρος του μισθού των στρατιωτικών θα ήταν σήμερα κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ. Και η μεγάλη αδικία εις βάρος μας συνεχίζεται. Ξεκίνησαν τις περικοπές πρώτα από εμάς και συνέχισαν με τους υπόλοιπους. Χώρισαν τους αποστράτους σε κατηγορίες και τιμώρησαν αυτούς που τόλμησαν να αποστρατευτούν με αίτηση τους με μοναδικό κριτήριο την ηλικία. Μας απαγόρευσαν, ουσιαστικά, να εργαστούμε μετά την αποστρατεία................

"Συναγερμός" για πυρκαγιές τη Δευτέρα - Δείτε σε ποιές περιοχές





Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς. Διαβάστε ποιες περιοχές αφορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για τις παρακάτω περιοχές:

- Περιφέρεια Ιονίων νήσων
- Χαλκιδική,
- Θεσσαλονίκης (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη),
- Μαγνησία (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου),
- Σποράδων,
- Δ. Αγιάς (Λαρίσης),
- Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και δήμος Χαλκιδέων).

Επίσης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το σύνολο των περιοχών που ανήκουν στις περιφέρειες:...........

Έχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ.στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάϊκος Θωμάς.


ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση 7ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε. κ. Κύρκος Βασίλειος.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση απολογισμού Πανελλήνιας ‘Εκθεσης Λαμίας έτους 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ. κ.Γρανίτσας Ιωάννης.


ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 4ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) έτους 2012 (ΠΕ Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Ευρυτανίας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση τροποποίησης πιστώσεων έργων της ΣΑΕΠ 056/2 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.