Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Εστια Μολυνσης η Παρανομη Χωματερη στο δρομο μουρικι - υπατου

Ενω υπαρχει Αποφαση της Ευρωπαικης Ενωσης για τις παρανομες Χωματερες που δημιουργουν Εστια Μολυνσης σε ολοκληρη την περιοχη...
Ασυνειδητοι πολιτες συνεχιζουν παρανομα να χρησιμοποιουν την ακρη του δρομου  σαν  Χωματερη που βρισκεται  στο μουρικι θηβας.. [ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΑΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΡΟΤΑ , ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ,ΚΟΥΤΙΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ .

ΟΙ Κοινοτικοι συμβουλοι το εχουν Αναφερει Επανηλειμενα και με φορτηγα του δημου τα πανε στο χυτα θηβας


Ο Δρ. Αθανάσιος Κοβάνης στη Λιβαδειά.


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και ώρα 5.00΄ το απόγευμα, στο ΣΙΝΕ « ΦΙΛΙΠΠΟΣ », στη Λιβαδειά, θα έρθει και θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κοβάνης, Παιδονευρολόγος – Νευρολόγος - Επιληπτολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού και Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας, με θέμα:
«Σπασμοί – Επιληψία – φωτοευαισθησία» Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει επίσης η Νοσηλεύτρια Επιληψίας κ. Παναγιώτα Νασιοπούλου.
Συνδιοργανωτές :
- ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ !!! Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ !!! ΣΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ !!! ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ '' ΣΜΥΡΝΗ '' !!!


Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ σέ συνεργασία μέ τό THIVA POST ,
τήν Τετάρτη 3 Απριλίου σέ ειδική Εκδήλωση στό Μεζεδοπολείο
'' Η ΣΜΥΡΝΗ '' στήν Κεντρική Πλατεία τού Προσφυγικού Συνοικισμού
τής Θήβας θά τιμήσουν τούς τέσσερις Θηβαίους Μαραθωνοδρόμους
Γιάννη Γερονικολό , Σέργιο Μαργέλο , Θεόδωρο Χολέβα ,
Γαβρήλο Γερονικολό οί οποίοι αγωνίστηκαν στόν διάσημο
Μαραθώνιο τής Ρώμης τιμώντας τήν Ιστορική καί γνωστή σέ
Παγκόσμιο επίπεδο Θήβα μας .


*** EINAI TO ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Ο ΣΟΥΠΕΡ!!! ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ !!!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ !!!



ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΑΡΓΕΛΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ !!!

ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ
ΣΟΥΠΕΡ !!! ΓΙΑΝΝΗ
ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ !!! ΓΙΑΝΝΗ

ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!! ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ !!!


Πραγματοποιήθηκε καί φέτος τήν Κυριακή 17 Μαρτίου μέ επιτυχία ο Μαραθώνιος τής Ρώμης μέ τήν συμμετοχή 20.000 Αθλητών - Μαραθωνοδρόμων από όλο τόν κόσμο μέσα σέ κλίμα ενθουσιασμού καί χαράς από Αθλητές πού αγωνίστηκαν καί Θεατές πού κατέκλυσαν τά πεζοδρόμια τής Ρώμης προκειμένου νά ενθαρρύνουν καί νά χειροκροτήσουν όλους τούς Αθλητές πού συμμετείχαν στόν φετινό διάσημο Μαραθώνιο τής Ρώμης .
Η πρόσφατη ενθρόνιση τού Πάπα , είχε δημιουργήσει Φαντασμαγορική Ατμόσφαιρα στήν Αιώνια Μυθική Πόλη τής Ιταλίας , ή οποία φόρτισε όλους τους Αθλητές μέ θετική ενέργεια καί δίψα γιά τήν διάκριση στόν Μαραθώνιο , στόν οποίον συμμετείχαν 70 Ελληνες Μαραθωνοδρόμοι , μεταξύ τών οποίων 4 Θηβαίοι .
Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν καί τίμησαν στόν διάσημο Μαραθώνιο τής Ρώμης τήν Θήβα καί τήν Βοιωτία καί τήν Ελλάδα οί :
Γιάννης Γερονικολός ( 3 . 54 ' ) , Σέργιος Μαργέλος ( 4 . 54 ' ) , Θεόδωρος Χολέβας ( 4 . 54 ' ) , Γαβρήλος Γερονικολός (5 . 04 ' )
Πολλά συγχαρητήρια στούς Θηβαίους Μαραθωνοδρόμους πού μέ μπροστάρη τόν Αειθαλή Καταξιωμένο χρόνια τώρα σέ διεθνείς Μαραθώνιους τής Ευρώπης Γιάννη Γερονικολό έγραψαν ιστορία μέ τίς επιδόσεις τους ανάμεσα σέ 20.000 Μαραθωνοδρόμους από ολα τά πέρατα τής οικουμένης .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ

Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην εντατική έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Υγεία στη χώρα μας κατά τους φαρμακοποιούς καθώς οι μειωμένη πια ποιότητα των υπηρεσιών στερεί από 7 έως και 10 χρόνια ζωής από τους Έλληνες.

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η Υγεία στην Ελλάδα είναι πλέον διασωληνωμένη λόγω της κρίσης, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα και η ζωή των Ελλήνων να λιγοστεύει κατά 7 με 10 χρόνια! Η ποιότητα των υπηρεσιών αλλά ακόμη και η αξία των φαρμάκων φθίνουν καθημερινά με συνέπεια να μειώνεται δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης ακόμη και κατά μία δεκαετία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

100 Ευρώ το κεφάλι έπαιρνε ο Αλβανός διακινητής λαθρομεταναστών για να τους βάλει στην Ελλάδα


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Έναν 34χρονο διακινητή μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν, χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος εντοπίστηκε τη στιγμή που παρέλαβε τρεις ομοεθνείς του, στην εθνική οδό Αθηνών - Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς, με σκοπό να τους μεταφέρει, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, έναντι 100 ευρώ τον καθέναν, στη Θεσσαλονίκη.
Ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης για αστυνομικό έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο 34χρονος, αφού αποβίβασε τους τρεις συμπατριώτες του, κινήθηκε προς το κέντρο της Χαλκηδόνας, όπου όμως ενεπλάκη σε τροχαίο με υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και να ακινητοποιηθεί.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

makeleio.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών με τη βοήθεια της Ασφάλειας Λιβαδειάς

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Κάτω Πατήσια Αττικής, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 28χρονο, κατά την έξοδό του από ισόγεια κατοικία που διατηρεί σε περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Ακολούθως ο 28χρονος κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την εμπορία, εντός της οικίας του επτά (7) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (6.660) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα SIM, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επισκεφθεί κατ' επανάληψη περιοχές της Βοιωτίας, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του τα συνήθη υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. in.gr

Νικησε και στις Πλαταιες 0-1 η Ενωση ΑΣΑ και Προβαρει τον Τιτλο



Ασταματητη η Ενωση Ασπρα Σπιτια Αντικυρα
Πετυχε σπουδαια Νικη στις Πλαταιες με γκολ του Μαριου Πλακιδα στο 73'
και εκανε ενα σημαντικο βημα για την κατακτηση του φετεινου τιτλου
Σε ενα πολυ καλο παιχνιδι που παρακολουθησαν 300 Περιπου φιλαθλοι
στο Γηπεδο Πλαταιων που δεν ελειψαν και οι εντασεις
η Γηπεδουχος ομαδα ηταν καταιγιστικη παλαιψε το παιχνιδι και
εχασε αρκετες και σημαντικες ευκαιριες εβρισκε ομως πολυπροσωπη Αμυντικη
Γραμμη ενω τα σουτ που εγιναν δεν βρηκαν στοχο.

Ολα τα Αποτελεσματα της 28ης Αγωνιστικης

ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ 0-1
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ 4-0
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ 1-1
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 2-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 1-0
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ 1-2
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 1-3
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 0-3 α.α


η Βαθμολογια της 28ης Αγωνιστικης

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ 71
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ 65
3. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 56
4.ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 51
5. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 50
6. ΑΟ ΘΗΒΑ 47
7. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ 45
8. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 43
9. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 41
10. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 41
11. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 40
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ 33
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 31
14. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ 8
15. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ 8
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ 0

από THIVASPOR

Η φωτογραφία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο (από την παρέλαση στο Αγρίνιο)


Για πρώτη φορά την μαθητική παρέλαση στο Αγρίνιο δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αλλά δεν υπήρχε ούτε και κυβερνητική εκπροσώπηση!

Τις θέσεις όμως των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην εξέδρα κατέλαβαν οι μικροί τσολιάδες .Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο συνοδευόμενη από διάφορα σχόλια! Δείτε τη:.........


Φωτογραφίες από τους "8" της μεγάλης απόδρασης



Aνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραπετών με τα καλάσνικοφ, oι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων.

Με μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, καθώς και με παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, οι Αρχές -οι οποίες είναι έκθετες μετά το σοβαρότατο συμβάν στις φυλακές- επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη των οκτώ από τους έντεκα δραπέτες.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες......

Κόβεται το επίδομα γάμου για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους


Νέα μείωση 10% στο μισθό
Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του
επιδόματος γάμου.

Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.

Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Πρόσκληση

Στις 31/3/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πμ στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς (Κρύα) το Παράρτημα Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) στα πλαίσια της συμβουλευτικής διδακτικής προσκαλεί στην Λιβαδειά

τον Κο Πολύζο Γεώργιο τέως μόνιμο πάρεδρο Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ειδικευμένο σε θέματα διδακτικής των μαθηματικών ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα:

« Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στα Μαθηματικά»

Καλούνται όλοι οι συνάδερφοι, πρωτίστως οι Μαθηματικοί αλλά και άλλων ειδικοτήτων να παραστούν στην επιμορφωτική αυτή συνάντηση.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Η Πρόεδρος Ο ΓραμματέαςΠρέντζα-Συργιάννη Δήμητρα Βελαώρας Γιάννης

Ο Εισαγγελέας Χαλκίδας σταμάτησε την διανομή φρούτων στους μαθητές σχολείων γιατί βρέθηκαν αλλοιωμένα


Σάπια πορτοκάλια σε ποσοστό 50% περίπου μεταφέρθηκαν να μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα τα αχλάδια και μήλα μέσα στις ίδιες συσκευασίες δεν βρέθηκαν να έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αρμόδιοι γεωπόνοι της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Εύβοιας αλλά και οι επόπτες δημόσιας υγείας που πήγαν επιτόπου και εξέτασαν ένα προς ένα όλα τα κιβώτια με φρούτα για τους μαθητές με εντολή εισαγγελέα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης που έγιναν καταγγελίες στην εισαγγελία πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διετάχθη έρευνα και μάλιστα δόθηκε εντολή να μην μοιραστεί τίποτα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών γεωπόνων οι οποίοι και συντάσσουν την έκθεση τους «το σάπισμα των φρούτων είναι πολύ παλιότερο» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι «είχαν τα ίδια προβλήματα και την ημέρα της φόρτωσης τους» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επέδρασε στην ποιότητά τους το τριήμερο της Αποκριάς που παρέμειναν στο σχολείο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης στη Χαλκίδα συγκροτήθηκε σύσκεψη όπου μετείχε κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι αρμόδιος φορέας για την εξέλιξη του προγράμματος αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Παλιαλέξης που συντόνισε από πολύ νωρίς τις ενέργειες των κατά τόπους διευθύνσεων εκπαίδευσης.
Τα φρούτα αλλοιώθηκαν όταν έμειναν εκτός ψυγείου
Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι η παρτίδα των φρούτων, έφτασε στα συγκεκριμένα σχολεία αφότου είχαν φύγει οι μαθητές την περασμένη Παρασκευή. Ένα τμήμα από αυτή την παρτίδα έμεινε εκτός ψυγείων περιμένοντας την επιστροφή των μαθητών. Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι του σχολείου «δεν είχαν ειδοποιηθεί για την παραλαβή τους δύο μέρες πριν όπως προβλέπει η εντολή που έχουν από το υπουργείο Παιδείας».
Ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος μεταφοράς των φρούτων ενώ και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν άγνωστες και οι λεπτομέρειες από την σύμβαση μεταξύ του ιδιώτη αναδόχου του προγράμματος και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πάντως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε συνολική αναστάτωση στην περιοχή, δεσμεύτηκαν όλα τα φρούτα που βρίσκονταν στα σχολεία και δεν μοιράστηκε τίποτα. Ήδη συντάσσεται έκθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων για να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας που διέταξε την έρευνα ενώ οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο τμήμα των φρούτων ως «ακατάλληλα για κατανάλωση».
Εγκύκλιος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Το πρόγραμμα στην Στερεά Ελλάδα ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα όπου και έχουν τροφοδοτηθεί με φρούτα τα 61 από τα 70 σχολεία της Βοιωτίας και σύμφωνα με τους αρμόδιους της εκπαίδευσης «δεν παρατηρήθηκε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα». Αντίθετα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας άρχισε η τροφοδοσία στα σχολεία της Εύβοιας ενώ σε ό,τι αφορά τους νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Ήδη με επείγουσα εγκύκλιό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Στερεά Ελλάδα Ηλ. Παλιαλέξης υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να παραλαμβάνουν οι επιτροπές των δημοτικών σχολείων φρούτα αν δεν έχουν ειδοποιηθεί δύο μέρες πριν και να έχουν συμφωνήσει για τον χρόνο παραλαβής τους. Παράλληλα σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν, δεν θα γίνεται η παραλαβή τους μετά το τέλος του μαθήματος την Παρασκευή έτσι ώστε να μην υπάρχει ενδιάμεσα σαββατοκύριακο όπου η παραμονή τους μέχρι τη Δευτέρα είναι δυνατόν να επιφέρει αλλοιώσεις. Ακόμη υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε οτιδήποτε περιέχει η κάθε συσκευασία φρούτων και αν διαπιστωθούν αποκλίσεις στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά να υπάρχει άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών οι οποίες και θα αποφασίζουν για την ποιοτική τους κατάσταση και για το αν θα πρέπει να δοθούν στους μαθητές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα επίθεση Μαριά σε Στουρνάρα για την Κύπρο


Με αφορμή το  Eurogroup για την Κύπρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για την «ηχηρή σιωπή του νομιμοποιεί την δράση της τρόικας κατά του μαρτυρικού κυπριακού λαού»....

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαριά:
«Την ώρα που οι διεθνείς δανειστές εντείνουν τις δημόσιες απειλές και τους εκβιασμούς τους κατά της Κύπρου, ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει ενόψει του Eurogroup να «ποιεί την νήσσαν» και με την ηχηρή σιωπή του νομιμοποιεί την δράση της τρόικας κατά του μαρτυρικού κυπριακού λαού».

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή!



Από την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Μην ξεχάσετε λοιπόν να συντονίσετε τα ρολόγια σας!

Έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείξουν 04:00.


Το μέτρο της θερινής ώρας λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2013.


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Συμπαράστασης στους Κύπριους συναδέλφους της Σ.Η.ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Π.Ε.Ο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τον Ελληνισμό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους Κύπριους εργαζόμενους για την επίθεση που δέχονται και αυτοί από την τρόικα, δήθεν για την σωτηρία της Κυπριακής Οικονομίας.

Για άλλη μια φορά οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους και οδηγούν τον Κυπριακό Λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση και την χώρα υποταγμένη και εκβιασμένη.

Οι ευθύνες της Ελληνικής τρικομματικής συγκυβέρνησης μετά το «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής είναι τεράστιες, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη υποστήριξης στον Κυπριακό Λαό ο οποίος και αυτός, όπως ο Ελληνικός δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και αποφάσεων που οδηγούν τη χώρα σε καταστροφή.

Και βέβαια οι καθησυχαστικές δηλώσεις τους ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι μόνο για αφελείς και υποταγμένους.

Είναι ξεκάθαρο πως με την έλευση της τρόικας στη χώρα μας πλέον αναμένουμε τον νέο εκβιασμό τους… «ή υλοποιείται τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο ή θα κουρέψουμε και τις καταθέσεις των Ελλήνων» και τότε οι σωτήρες της Ελληνικής κοινωνίας για το καλό της χώρας θα υποχωρήσουν… μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις !!!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι αυτό που χρειάζεται «κούρεμα» είναι η αλαζονεία και η ασυδοσία των ισχυρών και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε γιατί είμαστε πολλοί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέλνει μήνυμα αγωνιστικής ενότητας και αλληλεγγύης στους συναδέλφους της Σ.Η.ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Π.Ε.Ο. και τους καλεί σε κοινό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και την Κύπρο για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικας. Έναν αγώνα επίπονο και επίμονο για τη σωτηρία των Λαών.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ". ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΦΗ!



Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 έχει να γίνει συντήρηση στο «Γεντί Κουλέ». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, σε επικοινωνία που είχε το sport-fm.gr μετά την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του συλλόγου του Ηρακλείου που έγινε το μεσημέρι και ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές!

Ο «ισχυρός» άνδρας του Ερασιτέχνη έριξε ευθύνες στην ΠΑΕ για την συντήρηση που δεν έχει γίνει καθώς -όπως υποστήριξε- κάθε χρόνο υπογράφεται σχετική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του γηπέδου.

Ο κ. Ξημέρης -επίσης- άφησε σαφείς αιχμές για την ευθύνη που έχουν οι διοργανώτριες Αρχές, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης που χορηγούν άδεια χρήσης του γηπέδου!

Αναβιώνει το Ρουμελιώτικο Πάσχα φέτος στη Λαμία


Θα γίνει στο χώρο της Π.Ε.Λ. όπου ο Δήμος θα ψήσει και θα μοιράσει 100 αρνιά ΔΩΡΕΑΝ - Ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να έρθει στη Λαμία για να γνωρίσει και να ...
βιώσει το "Ρουμελιώτικο Πάσχα", το οποίο αναβιώνει μετά από 20 χρόνια και πάλι.

Το ανακοίνωσε  και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Κοτρωνιάς.

"Το "Ρουμελιώτικο Πάσχα" αναβιώνει για δυο λόγους...", είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων. "Ο πρώτος είναι ότι θα δώσει την ευκαιρία, μέσα στην κρίση, σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να γιορτάσουν, να έρθουν να διασκεδάσουν και να φάνε από το ψητό που θα μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ.....Ο δεύτερος λόγος είναι, μέσα από το γεγονός αυτό, να γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο η ταυτότητα της Λαμίας, η έδρα της Περιφέρειας και πρωτεύουσα της Ρούμελης."

Θυσίασαν την 5ημερη για τον συμμαθητή τους !


Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης δίνουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του λυκείου των
Δεμενίκων στην Πάτρα.

Οι μαθητές πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.

Πρόκειται για μαθητή ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αμέσως μόλις οι μαθητές πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας και πραγματοποίησης της εγχείρησης.

Πηγή: thebest.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με προσφυγή του μπλοκάρει συμφωνία Τρόικας με τις τράπεζες



Με νέο γενικό «μπλακ άουτ» στη συμφωνία που επικύρωσε το Eurogroup απειλείται η Κύπρος, έπειτα από τη δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο της προσφυγής του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου κατά της απόφασης της Τρόικα να καταργήσει τις υπάρχουσες μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.
Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη προκειμένου να αποσύρει την προσφυγή του.

Σε δικαίωση της προσφυγής της Αρχιεπισκοπής το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα με το οποίο αναστέλλει μέχρι τις 5 Απριλίου την απόφαση για τη διαγραφή των μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δηλώνει ότι δέχεται απειλές από την Τρόικα να αποσύρει την προσφυγή του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσουν και οι δύο τράπεζες.

Ουσιαστικά πρόκειται για δυναμική πολιτική παρέμβαση του επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου ο οποίος καθιστά υπεύθυνους για την τραγωδία του Eurogroup τους κ.κ. Σαρρή και Δημητριάδη και ζητά την απομάκρυνσή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τη νέα εμπλοκή, ωστόσο δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημη θέση.

Το χρονικό της νέας εμπλοκής

Νωρίτερα οι νομικοί εκπρόσωποι του αρχιεπισκόπου κατέθεσαν προσφυγή κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο αναφέροντας ότι είναι παράνομη και συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ατομικού δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Οι δικηγόροι της Αρχιεπισκοπής αναφέρουν ακόμη ότι η απόφαση:

Είναι παράνομη επίσης, γιατί συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας όπως αυτό προστατεύεται από το Αρθρο 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συνθήκης περί Προασπίσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και η οποία έχει κυρωθεί με τον Κυρωτικό Νόμο 39/62.

Είναι ακόμη, σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, παράνομη ή και αντισυνταγματική ως προσκρούουσα στο Αρθρο 23.9 του Συντάγματος και εκδόθηκε κατά παράβαση της εξουσίας που παρέχει ο εξουσιοδοτικός νόμος, ο περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και άλλων Ιδρυμάτων Νόμος........

Για τη Λιβαδειά ρε γαμώτο…


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί στη συγκυβέρνηση, καταστρέψανε σε έξι μήνες ότι έφτιαχναν τα πολιτικά τους γραφεία εναλλασσόμενα στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες.

Φυσικά και αναφερόμαστε στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του viotianet στα πολιτικά γραφεία.

Ποιοι είναι οι πολιτικοί παράγοντες της Βοιωτίας που ενεπλάκησαν στην υπόθεση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συντέλεσαν στην έλευση πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά.

Ο Λουκάς Αποστολίδης, ο Κλέαρχος Περγαντάς και ο Γιώργος Ζιώγας οι οποίοι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια των πιέσεων στον τότε υπουργό παιδείας Πέτρο Ευθυμίου στο γραφείο του τότε Νομάρχη (κάποιοι αναφέρουν μάλιστα ότι γύρισαν τα τραπέζια ανάποδα) για την έλευση της πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά.

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 αναλαμβάνοντας η ΝΔ ο Αριστείδης Ρούσσαρης (τότε Δήμαρχος Λιβαδειάς), μετέτρεψε σε προσωπικό στοίχημα την έλευση του πρώτου τμήματος δίνοντας γη και ύδωρ, για την ετοιμότητα της Λιβαδειάς και τη λειτουργία (υπό ομαλές συνθήκες και γρήγορα) του τμήματος περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, που επιλέχθηκε να έρθει στην περιοχή.

Στο αίτημα της Θήβας για ισόρροπη ανάπτυξη και εξυπηρέτηση του δίπολου Θήβας – Λιβαδειάς οι Αλέκος Ακριβάκης, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Βαγγέλης Μπασιάκος πήραν ως αντίδωρο το ΤΕΙ που τελικά μένει.

Ήταν τότε ώριμες οι συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία του πανεπιστημίου στη Λιβαδειά;

Είχαν λυθεί άλλα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την αναπτυξιακή προοπτική της πρώην επαρχίας, για να συνδεθεί και το πανεπιστήμιο με την κοινωνία;

Όχι. Κατηγορηματικά όχι.

Η Λιβαδειά ήταν τότε και παραμένει ένα παρακμάζον διοικητικό κέντρο.

Για θυμηθείτε;

Πόσο έχουν παίξει μαζί μας τα πολιτικά γραφεία με το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού, που θα έδινε δουλειά σε όλη την επαρχία και που θα αναγκαζόμασταν όλοι… Λειβαδίτες, Ορχομενίτες, Αλιαρταίοι και άλλοι να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουμε τους φίλους της φόρμουλα 1;

Πόσο μας έχουν κοροϊδέψει τα πολιτικά γραφεία με το μεγάλο έργο στην Κωπαίδα, που το περιβόλι όπως την έλεγαν της Αττικής, θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτεύουσας και σήμερα οι αγρότες βουλιάζουν τα τρακτέρ τους στους χωμάτινους δρόμους που είχε χαράξει και κατασκευάσει ο Μακεντέρ;

Πόσα χρόνια περιμένουμε αυτόν τον έρμο τον προαστιακό σιδηρόδρομο να φτάσει στη Λιβαδειά;

Θυμάμαι κάποτε μαλώναμε για το που θα γίνουν τα έργα του σταθμού, στην ανατολική ή στη Δυτική πλευρά της πόλης…

Αμ’ το αεροδρόμιο που θα ερχόταν να αποσυμφορήσει το Ελ. Βενιζέλος!!!

Άσε η αναβάθμιση του χιονοδρομικού στον Παρνασσό και ο περιφερειακός στην περιοχή!!!

Ο δρόμος Θήβας – Λιβαδειάς; Για θυμηθείτε!

Αν είχε ξεκινήσει από τότε που μας απασχολεί ως έργο ενός ευρωπαϊκού πακέτου, θα είχε φτάσει τώρα στο Αγρίνιο τώρα…

Η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων; Άλλο παραμύθι… ακόμη βασανιζόμαστε με τον Οργανισμό Κωπαίδας.

Το viotianet δεν θέλει φυσικά με αυτό να πει ότι κακώς ήρθε το πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά και το ΤΕΙ στη Θήβα.

Δεν θέλει να χρεώσει τις ευθύνες στους πολιτικούς και στα πολιτικά γραφεία του σήμερα που επί τοις θητείας τους έφυγε το πανεπιστήμιο.

Δεν θα τους δώσει όμως και συγχωροχάρτι.

Δεν θέλει να προβάλλει την ανυπαρξία αυτοδιοικητικών του σήμερα που έχουν μετατραπεί σε τροφή της κρεατομηχανής του μνημονίου και βρίσκονται ανακόλουθοι λόγων προεκλογικών και έργων μετεκλογικών.

Θέλουμε…

Τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να χτίσουμε την πρόταση που θα αλλάξει την πορεία αυτής της πόλης και της περιοχής γενικότερα.

Ας σχεδιάσουμε στη σωστή βάση την ανάπτυξη που μπορούμε και θέλουμε για τον τόπο μας.

Ας ξαναγυρίσουμε τα τραπέζια ανάποδα αν χρειαστεί όχι για τα πολιτικά γραφεία και τα κόμματα, όχι για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών αλλά για τα παιδιά μας.

Για τη Λιβαδειά ρε γαμώτο…   http://viotianet.gr

Μεταφέρεται η Πρωτομαγιά


Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Οι ξινισμένοι, ο Πρόεδρος και το περιοδικό.....!


Καλημέρα σας! Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την πρόσφατη "κόντρα" Θήβας-Έθνους travel book σχετικά με την.... αδικημένη Θήβα, αλλά μια ανάρτηση στο Thiva post, με έκανε για μια ακόμη φορά να σκεφτώ ότι πολλοί πράττουν σαν την στρουθοκάμηλο που για να... κρυφτεί χώνει το κεφάλι της στο χώμα. (Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο της ντροπής).
Αναστατώθηκαν πολλοί (κυρίως φορείς) και σήκωσαν.... λάβαρα της επαναστάσεως επειδή η Θήβα δεν είχε την ανάλογη προβολή από το περιοδικό.
Αλήθεια, τι θα μπορούσε να προβάλλει ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες στην πόλη μας:
Το Μουσείο που έχει καταντήσει γιοφύρι της Αρτας;
Μήπως τους τάφους στα Καστέλλια που έχουν προ καιρού καταντήσει δημόσια αποχωρητήρια;
Μήπως τα Βυζαντινά ερείπια στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που κανείς δεν είχε τον χρόνο να αλλάξει δυο λάμπες για να φωτίζεται ο χώρος;
Μήπως την Καδμεία που θυμίζει χωματερή;
Μήπως το λόφο του Αμφείου, τον τάφο του Ζήθου και του Αμφίωνα όπου επίσης έχει μετατραπεί σε χωματερή;
Ή μήπως το Καβείριο, που για να το επισκεφτείς χρειάζεσαι ελικόπτερο;

Οι ξυνισμένοι και ο Πρόεδρος

Μήπως κάποιοι ξέχασαν την δήλωση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου ,όταν προ ετών είχε επισκεφτεί τη Θήβα;
"Περίμενα την ιστορική Θήβα διαφορετική" είχε πει τότε ο Πρόεδρος και πολλών τα μούτρα είχαν ξινίσει.

Τους έφυγε όμως η ξινίλα όταν τον πλησίασαν για να τον καλωσορίσουν ή να βγάλουν μαζί του.... μια φωτογραφία, ξεχνώντας πολύ γρήγορα τι είχε πει.
Αλήθεια υπάρχει κάτοικος τούτης της πόλης που πιστεύει ότι μπορεί να φέρει έναν φιλοξενούμενο, να τον ξεναγήσει στα "αξιοθέατα" και να αισθανθεί υπερήφανος για την ξακουστή ιστορία μας;
Νομίζω πως όχι. Και γι'αυτό καλά θα κάνουν όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να αφυπνιστούν, κοινώς να ξυπνήσουν, αν δεν θέλουν πάλι να τους ξινίσει την μούρη κάποιος άλλος Πρόεδρος ή κάποιο άλλο έντυπο!
Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω τους συλλόγους που έχουν δημιουργηθεί για την ανάδειξη του Πολιτισμού μας. Πλην όμως ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.....

(Μπράβο στον κ. Νίκο Χατζηδούρο, και το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας, που αναδεικνύουν τέτοια θέματα και ξεγυμνώνουν τους "αρμόδιους" )http://thiva-press.blogspot.gr

Πυραμίδα Θήβας: Απαξίωση στον πολιτισμό


Η απαξίωση που έχει δεχθεί η "Πυραμίδα" της Θήβας στον λόφο του Αμφείου, οδηγεί αυτομάτως σε αρνητικά συμπεράσματα για την πόλη της Θήβας και τον πολιτισμό της.

Έναν πολιτισμό που είναι σεβαστός από όλους, εκτός από τους κρατούντες τα ηνία της εξουσίας. «Η Αναλγησία των καρεκλοκενταύρων καλά κρατεί, και τείνει να γίνει παράδοση και κανόνας».

Έχω το δικαίωμα να διατηρώ αυτή την άποψη γιατί μιλάω για απλά πράγματα, τόσο απλά, όσο μπορεί να είναι ένας απλός καθαρισμός, μια φωταγώγηση, μια περίφραξη κτλ. Απλά πράγματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν, και δεν χωρούν δικαιολογίες του τύπου «το κεντρικό κράτος δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους» κτλ.

Μόνο υπερήφανος δεν θα μπορούσε να αισθάνεται κάποιος βλέποντας το βίντεο που παρουσιάζουμε. Ένα βίντεο που δείχνει την "πυραμίδα" της Θήβας μέσα στην βρόμα και την δυσωδία. «Απολίτιστοι και βάνδαλοι έχουν την ευθύνη, μόνο που δεν ξέρω στη προκειμένη περίπτωση σε ποιους να προσάψω τον χαρακτηρισμό».

Του επισκέπτη που επιμελήθηκε το βίντεο δεν του άρεσε αυτή η κατάσταση... Εμάς?

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

THIVA POST
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x8Ya-5FQmVw

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ενημερώνει όλους τους επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμπορους ότι το Σάββατο 30/03/2013 απο τις 12 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή 31/03/2013 από τις 10 το πρωι μέχρι τις 10 το βράδυ θα γίνει έξοδος νεοσυλλέκτων. Επίσης γινεται προσπάθεια και για το επόμενο σαββατοκύριακο. Την διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ από τον νέο διοικητή του ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ. ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟ, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ευχαριστούμε τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ. ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ και ευχόμαστε σ’αυτόν το ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Θήβα:Λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Θήβα

Κατασχέθηκαν συνολικά -350- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, (26-03-2013) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη στη Θήβα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (35) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν (350) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο ΟινόηςΒοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Το Πάσχα των Καθολικών φρενάρει την καταβολή των συντάξεων στην Ελλάδα


Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας που δημιουργούν οι ειδικές αργίες του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών, μπλέκουν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και του ΟΓΑ. Ετσι λόγω των ειδικών αργιών διατραπεζικών συναλλαγών για το έτος 2013 για τις 29/3/2013 και 1/4/2013 το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των δύο παραπάνω Ταμείων να πάρουν τα χρήματα τους στις 3 Απριλίου, δηλαδή με καθυστέρηση δυο ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι και τα δυο ταμεία καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις τους την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα. Στον αντίποδα, το ΙΚΑ θα καταβάλει συντάξεις σήμερα, μία μέρα νωρίτερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, η σύνταξη μηνός Απριλίου θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.

To ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου


Από αναπνευστική ανεπάρκεια κατέληξε ο Αθανάσιος Νάκος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία, το
οποίο αναφέρει:
"O Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ από αναπνευστική ανεπάρκεια".

Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου "κήρυξη της επανάστασης στη Ρούμελη"




Οι κυβερνητικοί βουλευτές Βοιωτίας ,ψήφισαν κατά του Πανεπιστήμιου στην Λιβαδειά


Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά στο Κοινοβούλιο με 148 ψήφους υπέρ και και 125 κατά. Από τους Βοιωτούς βουλευτές οι Μπασιάκος, Καράμπελας, Κουτσούμπας ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας και ο Σταθάς εναντίον.
Άραγε μας δουλεύουν?

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Η Διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι σταματά τη λειτουργία του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ που δραστηριοποιείται στη Χαλκίδα και η παραγωγή τσιμέντου θα γίνετε από τα εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας.
Στον δρόμο βρίσκονται από χθες 236 εργαζόμενοι του εργοστασίου ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη ανεργίας στη περιοχή αλλά και στη χώρα μας.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας <<ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ>>, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας βάζοντας λουκέτο σε ένα εργοστάσιο ανεπτυγμένο και κερδοφόρο τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στις οικογένειες των εργαζομένων και στην τοπική κοινωνία.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί την περιφέρεια και την κυβέρνηση όπως πάρει άμεσα θέση και ενεργήσει ενάντια στη απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμπαραστέκεται και θα αντιπαλέψει αν χρειασθεί σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τους εργαζόμενους των περιοχών για την απαράδεκτη και εξοντωτική απόφαση.

. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Α.Ο.Θήβα-Πλαταιές 0-2



http://starsports.gr
Με δύο γκολ του Γκίκα οι Πλαταιές πέρασαν νικηφόρα (0-2) από την έδρα του Α.Ο.Θήβα για την 27η αγωνιστική της Α΄ Βοιωτίας. Το Σάββατο (30/3) θα φιλοξενήσουν την πρωτοπόρο Ένωση στο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών/Αντίκυρας βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς διαφορά από τις Πλαταιές.

ΦΩΤΟ: http://viotikibala.blogspot.gr/




Να αποσυρθεί το σχέδιο Αθηνά


Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στην παρέμβασή του στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε στην ομιλία του τα εξής:

«Εγώ θα σταθώ ιδιαίτερα στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην Συγκυβέρνηση για ίδρυση, κατάργηση, μεταβολή, μεταφορά της έδρας Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με την οποία ουσιαστικά εξουσιοδοτείται για την εφαρμογή του περίφημου σχεδίου «Αθηνά». Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει χαρακτηριστεί βεβιασμένο, απορυθμιστικό, ατεκμηρίωτο και αντισυνταγματικό από όλους τους εμπλεκόμενους στην κουτσουρεμένη έτσι και αλλιώς διαβούλευση.
Έχουμε, όμως, και ένα ακόμη στοιχείο, κύριε Υπουργέ, ένα στοιχείο που έδειξε ότι ως Συγκυβέρνηση ξεπεράσατε τα όρια. Το λέω αυτό, διότι αμφισβητήσατε το βασικό χαρακτηριστικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως αυτοδιοικούμενης, δημοκρατικής, δημόσιας, ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης στο δημόσιο τομέα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Τι έμεινε, λοιπόν, να γίνει; Να αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά» και να ξεκινήσετε μια ουσιαστική διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Δεν σας είπαμε εμείς ότι δε θα συμμετάσχουμε στη σχετική διαβούλευση.  Με ένα άλλο σχέδιο, όμως, και βεβαίως μέσα από μια διαδικασία κυρίως ουσιαστική.
Εσείς, αγνοώντας όλα τα παραπάνω, δώσατε στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά», αναστατώνοντας κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα στη Στερεά Ελλάδα, μια περιφέρεια που ταλανίζεται εκτός των άλλων και από την έλλειψη συνοχής. Σας το λέω αυτό, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία μιας περιφέρειας. Και η ευθύνη ανήκει σε εσάς, ιδιαίτερα και αποκλειστικά στον Υπουργό Παιδείας.

Θέλω, αγαπητοί συνάδελφοι, να σας καταθέσω μια επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς το ΤΕΙ Λαμίας στις 6 Φεβρουαρίου 2013, όπου αναφέρει ότι το ΤΕΙ Χαλκίδας απορροφά το ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο μετονομάζεται σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τις ακόλουθες προτάσεις. Μετά από μερικές ημέρες πανομοιότυπο έντυπο έφυγε από τον Υπουργό Παιδείας και πήγε αυτήν τη φορά στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου επαναλαμβάνει τα ίδια, λέγοντας απλώς ότι το ΤΕΙ Λαμίας πλέον απορροφά το ΤΕΙ Χαλκίδας και μεταφέρεται η έδρα του στη Λαμία.
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για την έλλειψη συνοχής στην περιφέρεια, που σας έλεγα προηγουμένως, και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βέβαια, στην Εύβοια προκλήθηκε και μεγάλη αναστάτωση κυρίως γιατί στην αρχική πρόταση προβλεπόταν η μείωση της δυναμικότητας του ΤΕΙ κατά 50%. Εγώ δε θέλω να σταθώ στις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στην τοπική κοινωνία μια τέτοια περίπτωση, όταν ξέρετε ότι ειδικά η Χαλκίδα βιώνει την τελευταία περίοδο δραματική ανεργία - χθες έκλεισαν τα τσιμέντα Χαλκίδας, προχθές έκλεισε η ΣΕΛΜΑΝ - η οποία ουσιαστικά έχει αποδιαρθρώσει την τοπική οικονομία.

Ιδιαίτερα, όμως, για την περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας πρόκειται για έναν πρόχειρο και αντιεπιστημονικό σχεδιασμό. Μάλιστα, είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα Ιδρύματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις από πλευράς εγκαταστάσεων και υποδομών, όχι μόνο για να έχει ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία, αλλά για να έχει και προοπτική ανάπτυξης.
Δεν θα αναφερθώ σε αυτό που συνέβη το τμήμα Μηχανολογίας, όπου στην αρχική πρόταση θέλατε να το μεταφέρετε, όταν ουσιαστικά όλες οι προϋποθέσεις και τα συγκριτικά στοιχεία συνηγορούσαν υπέρ της ανάπτυξης του συγκεκριμένου ΤΕΙ.

Με όλα αυτά, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, αναστατώσατε τις τοπικές κοινωνίες, αναστατώσατε τους φοιτητές, οι οποίοι αν είναι δυνατόν στα μέσα μίας φοιτητικής περιόδου και σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης να μπορέσουν να προσαρμοστούν σε αυτά που εσείς τους εντέλλεται να ακολουθήσουν.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ανάγκασαν τον Υπουργό Παιδείας –και σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Εύβοιας- να ανακαλέσει, να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία συρρίκνωση.

Βέβαια, αυτό δεν κράτησε ούτε πέντε - δέκα ημέρες, διότι ακολούθησαν τέτοιες διαδικασίες, αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν το γνωστό, «Κατόπιν ενεργειών μας δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα», πιο πέρα ο Υπουργός σε άλλες συναντήσεις αγνοούσε αυτά που υπόσχονταν ή ο ίδιος είχε υποσχεθεί. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι φτάσαμε σε μία κατάσταση η οποία, αν μη τι άλλο, ήταν κωμικοτραγική.

Εμπλέξατε, κύριε Υπουργέ, τις τοπικές κοινωνίες σε μία διαδικασία αντιπαραθέσεων, που έφτασε στα όρια του κοινωνικού αυτοματισμού και οδηγήσατε το πολιτικό σκηνικό σε αλήστου μνήμης εποχές μαυρογυαλουρισμού. Θυμάστε τι είχε γίνει στον αυτοδιοικητικό χώρο με την κοπτοραπτική που έγινε όταν εφαρμοζόταν ή ξεκίνησε το σχέδιο Καποδίστρια. Σήμερα εσείς φέρατε τις συγκεκριμένες διαδικασίες σε χειρότερη κατάσταση.
Κύριε Υπουργέ, η χωροταξική ανακατανομή των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που προκύπτει από το σχέδιο «Αθηνά», δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν ενισχύει ούτε τη χωρική ανάπτυξη, ούτε βεβαίως αξιοποιεί κατάλληλα τις κτηριακές υποδομές.
Εκείνο που θέλουμε εμείς να σας πούμε είναι το εξής: Πάρτε το πίσω. Να αποσύρετε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, διότι ουσιαστικά η σημερινή ψήφιση της τροπολογίας προεπικυρώνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει εκδοθεί.
Απ’ αυτήν τη άποψη μην επιχαίρεστε, λοιπόν, διότι σήμερα βιώσαμε και προσεγγίσεις, ιδιαίτερα από Βουλευτές της δικής μου περιφέρειας, που αγγίζουν ουσιαστικά καινούργια διαπιστευτήρια, κύριε Πρόεδρε. Διότι ξαφνικά εμφανίστηκαν αυτοί που ήταν αντίμαχοι, πολέμιοι του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος και σήμερα σας κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια. Να είναι καλά. Εμείς, όμως, θα είμαστε πάλι και πάντα απέναντί τους. Αποσύρετε την τροπολογία.»


Mαζί με τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας αγωνιζόμαστε για μια άλλη πορεία του τόπου, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για μια άλλη πορεία του τόπου, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

236 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ βρίσκονται από σήμερα ουσιαστικά χωρίς δουλειά αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου και τη διακοπή των συμβάσεων εργασίας, για την οποία θα ενημερώσει το ΔΣ του Σωματείου τη Παρασκευή 29/3/13.

Ακόμη μια βιομηχανία της περιοχής μας – και μάλιστα ιστορική για τη βιομηχανική ανάπτυξη του νομού και του κλάδου - οδηγείται στο κλείσιμο και εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Η οικονομική ύφεση, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, η μείωση εξαγωγών και του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές αιτίες της διακοπής λειτουργίας.
Όμως οι ευθύνες της ιδιοκτησίας της εταιρείας αλλά και της συγκυβέρνησης είναι καθοριστικές για αυτή τη πορεία. Η πρώτη αδιαφόρησε (και ίσως και επεδίωξε με τον τρόπο της) να αναζητήσει εναλλακτικές διεξόδους στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής με νέους τύπους τσιμέντου που έχουν ζήτηση στη διεθνή αγορά και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Η δεύτερη με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και την ανυπαρξία επενδυτικού σχεδιασμού έβαλε τη νέο-φιλελεύθερη σφραγίδα της στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και τα απώτερα σχέδιά της για την εκμετάλλευση του χώρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και μαζί με αυτούς θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου και της βιομηχανίας, για μια νέα πορεία της χώρας μας.

Η Φωκίδα τίμησε τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Βάσο Λυσσαρίδη(video)


http://www.lamiastar.gr


Τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Βάσο Λυσσαρίδη, τίμησε η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο Άμφισσας, ο κ. Λυσσαρίδης παρέλαβε συγκινημένος την τιμητική πλακέτα από την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή.


Τιμητική εκδήλωση για τον Βάσο Λυσσαρίδη από LAMIASTARGR

Δημιουργία Εκλογικού Κέντρου στο Δήλεσι


Με επιστολή του και συνημμένη κατάσταση 1021 υπογραφών κατοίκων Δηλεσίου, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης, ζητάει τη δημιουργία Εκλογικού Κέντρου στο Δήλεσι.
Συγκεκριμένα ζητάει να έλθει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, να ψηφίζουν στο σχολείο του Δηλεσίου όπως γίνεται σ΄όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου. «Θεωρούμε περιττόν να σας περιγράψουμε τις δυσκολίες (οικονομκές, μετακινήσεις ελλείψη μεταφορικών μέσων κ.λπ.) που αντιμετωπίζουμε προκειμένουν να ασκήσουμε το εκλογικό δικαίωμα στα Οινόφυτα ή στο Σχηματάρι» τονίζει ο κ. Μαυράκης, ενώ σημειώνει ότι «Σημαντικότερο όμως θεωρούμε να εξαλειφθεί η πικρία που αισθανόμαστε από την άνιση μεταχείριση σε σχέση με τις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας, όπου οι πολίτες ψηφίζουν στο κοντινό με την κατοικίας τους σχολείο».

Τέλος οι τριετίες στους μισθούς – Κίνδυνος μείωσης και του κατώτατου μισθού



Τα 586 ευρώ το μήνα, πλέον δεν θα είναι βέβαιο ότι θα είναι σταθερά ο κατώτατος μισθός στη χώρα. 11 κριτήρια μπαίνουν για τον καθορισμό του, ενώ η τρόικα πιέζει και για την κατάργηση των τριετιών ... για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού πλέον περνάει στο ΚΕΠΕ που θα κρίνει βάσει 11 κριτηρίων πως θα διαμορφώνεται ανά έτος ο κατώτατος μισθός στη χώρα.
Βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης του μισθού θα είναι από 'δω και πέρα η ανεργία αλλά και ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας και ο μέσος όρος των μισθών στη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι κατώτατος μισθός δεν θα είναι σταθερός, αλλά θα αλλάζει με βάση τα δεδομένα της οικονομίας.
Για παράδειγμα εάν οι δείκτες ανεργίας αυξηθούν, εάν ο μέσος όρος των μισθών μειωθεί (όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα) τότε θα μειώνεται και ο κατώτατος μισθός.
Αντίθετα εάν οι δείκτες βελτιώνονται θα υπάρχει και η σχετική αύξηση.
Ωστόσο μένει το σχέδιο να πάρει την έγκριση της τρόικας η οποία επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης κατάργηση των τριετιών, θεωρώντας πως οι οριζόντιες αυξήσεις με βάση την προϋπηρεσία δεν συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της χώρας.

Τρόμος για ηλικιωμένο ζευγάρι. Ληστές τους χτύπησαν και πήραν τις οικονομίες τους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα διέπραξαν ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο σπίτι τους, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ειδικότερα σήμερα περίπου στις 00:40΄, οι τρεις δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας του ζευγαριού και αφού εισήλθαν εντός, με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν αρχικά την 80χρονη ιδιοκτήτρια, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με ένα ξύλινο αντικείμενο και τραυμάτισαν στο κεφάλι στον 77χρονο σύζυγό της.

Ακολούθως, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ, κοσμήματα απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 77χρονος ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών

Ομιλία του βουλευτή Γιάννη Σταθά στις Θεσπιές



Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ 2013

Στις 31 Μαρτίου του 2013 (ημέρα Κυριακή) θα γίνει η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή. Έτσι την ημέρα της αλλαγής της ώρας, πρέπει να βάλουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά στις 03:00 τα ξημερώματα έτσι ώστε να δείχνουν 04:00..

ΤΟ ΞΕΡΕΣ; Γιατί τα παράθυρα στα αεροπλάνα έχουν οβάλ σχήμα;

Σκεφτήκατε γιατί; Γιατί πχ τα παράθυρα στα αεροπλάνα δεν είναι τετράγωνα ή ολοστρόγγυλα, αλλά έχουν σχήμα οβάλ; Τυχαίο; Δε νομίζω...

Δείτε!

Για να καταλάβουμε γιατί τα αεροπλάνα έχουν παράθυρα σε οβάλ σχήμα, ας ξεκινήσουμε από κάτι άλλο...

Οι τρύπες που έχουν στρογγυλεμένες άκρες έχουν πιο δυνατή δομή και δεν σπάνε εύκολα. Επίσης, δεν κάνουν ρωγμές αν ασκηθεί έντονη πίεση επάνω τους.

Όταν λέμε στρογγυλεμένες άκρες, φανταστείτε το εξής για να καταλάβετε:
φανταστείτε ότι κάνουμε μία τρύπα στην γωνία ενός γυαλιού, αλλά το γυαλί μας στη γωνία του, δεν σχηματίζει γωνία 90 μοιρών, αλλά κάνει καμπύλη...

Σε μια καμπίνα αεροπλάνου, αν ένα παράθυρο ραγίσει, θα δημιουργήσει έκρηξη λόγω της αποσυμπίεσης!

Η σοβαρότητα αυτού του προβλήματος έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά, όταν το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος, το De Havilland Comet της Βρετανίας, συνετρίβει 3 φορές από τη μέρα που βγήκε στην κυκλοφορία, το 1952!

Ο λόγος και στις 3 περιπτώσεις ήταν η αλλοίωση των μετάλλων. Και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αλλοίωσης, που άγγιζε το 70%, προήλθε από τις γωνίες των μεγάλων παραλληλόγραμμων παραθύρων του...

Έτσι, το αεροσκάφος ανακατασκευάστηκε, και αυτή τη φορά, είχε πιο δυνατά, στρόγγυλα παράθυρα.

Θα μου πείτε όμως...
Αν τα στρόγγυλα παράθυρα είναι πιο δυνατά, τότε γιατί τα γνωστά σε όλους μας Boeing και Airbus έχουν οβάλ παράθυρα και όχι ολοστρόγγυλα;

Καλή ερώτηση!

Η εξήγηση είναι απλή: Αν τα παράθυρα ήταν στρόγγυλα, θα χρειαζόταν περισσότερο συμπαγές υλικό(”τζάμι”) ανάμεσα στα παράθυρα, δηλαδή... περισσότερα έξοδα!

Τα οβάλ παράθυρα προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια παραθύρου, άρα και καλύτερη θέα στους επιβάτες, καθώς επίσης και εξυπηρετούν επιβάτες με διαφορετικό σωματικό ύψος (και τους κοντούς, αλλά καί τους 2μετρους!)

Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας, τα αεροπλάνα έχουν οβάλ παράθυρα, ώστε να αντέχουν πολύ περισσότερη πίεση, καθώς επίσης και για να είναι πιο μεγάλα και πρακτικά, στο να βλέπουμε την θέα.

coolweb.gr

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα εμφιαλωμένα νερά..Μάθετε τι πίνετε..


Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το εξασθενές χρώμιο που βρέθηκε σε εμφιαλωμένα ελληνικά νερά,αναγνωρίζεται ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Στη χώρα μας η επικίνδυνη τοξική ουσία έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στα νερά περιοχών όπως η κοιλάδα του Ασωπού στη Βοιωτία, η Μεσσαπία στην κεντρική Εύβοια και η Νοτιοανατολική Θεσσαλία.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο για την παγκόσμια βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών..eglimatikotita.gr

Υπόμνημα της ΟΕΒΕ Θήβας στον Υπουργό Ανάπτυξης

Υπόμνημα με θέμα «Αναπτυξιακά Προγράμματα – Αξιοποίηση ακινήτων μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ» απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το υπόμνημα κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά, την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα.

Αναλυτικά το κείμενο του υπομνήματος:

«Όπως άλλωστε γνωρίζετε, η πτώση στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων της χώρας συνεχίζεται και τα κέρδη τους μειώνονται, με αποτέλεσμα τις σοβαρές επιπτώσεις, λόγω και της παρατεταμένης ύφεσης, στις ίδιες επενδύσεις.

Σε έρευνα, μάλιστα, που είχε γίνει στο τέλος του περασμένου χρόνου αποτυπώνεται για πρώτη φορά η μείωση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στις Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και ακόμη ότι η πλειονότητα των επιχειρηματιών δεν πρόκειται να προβεί σε επενδύσεις, γιατί δεν υπάρχουν σχετικά διαθέσιμα.

Το μόνο μέλημά τους είναι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Για να τονωθούν, ως εκ τούτου, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων, από παλαιούς αλλά και νέους επιχειρηματίες, με την ανακαίνιση ή αξιοποίηση διαφόρων περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν και παραμένουν ανεκμετάλλευτα, όπως διαμερίσματα, παλαιά ή παραδοσιακά κτίρια ακόμη και αγροτεμάχια, χρειάζεται να παρασχεθούν στις επιχειρήσεις, που θα προβούν σε τέτοιες δραστηριότητες, ισχυρά κίνητρα όπως χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με μικρή συμμετοχή των επιχειρηματιών (10%), όπως επίσης και εύκολη δανειοδότηση από τις Τράπεζες, ώστε να είναι σοβαρό κίνητρο και διευκόλυνση για τις επενδύσεις που αναφέρονται.

Πιστεύουμε, κε Υπουργέ, ότι μια τέτοια ρύθμιση θα αναθερμάνει το επενδυτικό κλίμα των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια την πραγματική οικονομία, ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της αγοράς που συνεχώς βουλιάζει.

Προς τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να ενισχυθούν μέσω του ΕΣΠΑ και νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν προς εκμετάλλευση μια σειρά ακινήτων, που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο και δεν αποδίδουν κανένα εισόδημα.

Τελειώνοντας, κε Υπουργέ, θέλουμε να τονίσουμε ότι για να αξιοποιηθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ χρειάζεται απαραίτητα να παραμερισθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν την σύντομη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες παρέχουν εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Περιμένουμε, κε Υπουργέ, τις σχετικές αποφάσεις σας».

Για την ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ


Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ανακοινώνεται ότι πρόκειται να υλοποιηθεί και φέτος, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», το πρόγραμμα Πρόληψης Γυναικολογικού Καρκίνου με την εξέταση test pap (τέστ Παπανικολάου). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 65 ετών ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού (άνεργες, άπορες, πολύτεκνες, ανασφάλιστες, ΑΜΕΑ). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής (Επαμεινώνδα 112), τηλέφωνο επικοινωνίας 22620 28971, ώρες 8.00-14.00 (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία).

Τελετή Παραλαβής-Παράδοσης διοικήσεως του ΚΕΠΒ Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως, από τον Υποστράτηγο κ. Καμπούρη Γεώργιο στον Ταξίαρχο κ. Λυμπερίου Σπυρίδωνα, παρουσία αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Ανδρέα Κουτσούμπα, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλικιώτη και κας Φανής Παπαθωμά, των Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, Λεβαδέων κ. Νίκου Παπαγγελή, Ορχομενού κ. Κων/νου Ξηρογιάννη, φίλων και απόστρατων αξιωματικών.

Προηγήθηκε δοξολογία στον χώρο του Ηρώου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου και κατάθεση στεφάνου από τον αποχωρούντα Διοικητή.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θηβών, εντός του χώρου του στρατοπέδου, στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Θηβαίων είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Υποστράτηγο κ. Καμπούρη, να τον ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ και να του ευχηθεί υγεία, δύναμη και καλή τύχη στη νέα επιτελική και τιμητική θέση που πηγαίνει, ως Δ/ντής Πυροβολικού του ΓΕΣ. Τιμής ένεκεν της παραμονής του στη Θήβα και της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ καθώς και της φιλίας τους, ο κ. Δήμαρχος του χάρισε το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας» και το βιβλίο του Ιωάννη Πέππα «Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας».

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ κ. Λυμπερίου Σπυρίδωνα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είναι στο πλευρό του για το καλό του Κέντρου και των κατοίκων του Δήμου.