Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτο: Άδειασαν από τρόφιμα τα ψυγεία στο ΚΑΤ και στο Κέντρο Αποκατάστασης!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ούτε βασικά τρόφιμα δε διαθέτουν πια τα νοσοκομεία, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει πως
θα κουρέψει κι άλλα 160 εκατ. ευρώ από τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ για το 2015.


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://www.iatropedia.gr


Μπορεί να μοιάζει με ανέκδοτο αλλά πλέον οι ασθενείς στο ΚΑΤ αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης δεν μπορούν να φάνε κανονικά καθώς από το μενού απουσιάζουν βασικά τρόφιμα.

Ενδεικτικό είναι πως εδώ και μέρες τόσο το ΚΑΤ όσο και το διασυνδεόμενο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) δε διαθέτουν ούτε απλά γιαούρτια για τους ασθενείς, καθότι είτε λήγουν οι συμβάσεις με τις συνεργαζόμενες εταιρείες είτε αυτές δεν έχουν πληρωθεί και δεν παραδίδουν πια τα προϊόντα τους.

Και μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά το γιαούρτι αποτελεί για πολλούς ασθενείς βασικό είδος διατροφής και η στέρησή του δημιουργεί διάφορες δυσλειτουργίες.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο ΕΚΑ οι πάσχοντες δεν μπορούν πια να φάνε ούτε μια απλή σούπα καθώς οι αποθήκες έχουν αδειάσει εδώ και μέρες ακόμη και από ρύζι, απλές φρυγανιές σικάλεως ή και από το μοναδικό γλυκό που ουσιαστικά επιτρέπεται άφοβα σε νοσηλευόμενους, το ζελέ.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr την τελευταία φορά που οι αρμόδιοι άνοιξαν τα ...κιτάπια για να δουν πόσα χρήματα είχαν απομείνει έως το τέλος του χρόνου για αγορές στο ΚΑΤ, αυτά δεν ξεπερνούσαν τα 5000 ευρώ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Χρήστος Κόνιαρης: “Σήμερα υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα υλικά. Οι αποθήκες αδειάζουν καθώς οι προμηθευτές δεν πληρώνονται. Ήδη έχουν εξαντληθεί πολλά είδη διατροφής”.

Και το ζήτημα είναι πως είτε οι προμηθεύτριες εταιρείες περιμένουν να πληρωθούν για να παραδώσουν τρόφιμα είτε για κάποιες άλλες λήγουν οι συμβάσεις τις επόμενες ημέρες.
Γι αυτό εξάλλου γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι τα νοσοκομεία στεγνώνουν από τα απαραίτητα...