Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Απατεώνες στα τηλέφωνα ...


Tην προσοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης καθώς υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και δηλώνοντας ότι φέρουν την ιδιότητα τεχνικού της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, τους πείθουν να εκδώσουν κάρτες με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στη συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.

Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος. Η απάτη γίνεται αντιληπτή όταν οι επιχειρηματίες επικοινωνούν στη συνέχεια με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρία καθώς οι συγκεκριμένες κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Επίσης τους συστήνουν: Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας και να μην εμπιστεύεστε όσους σας ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.

Αν αντιληφθούν επιχείρηση εξαπάτησης μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.