Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ...



..ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ...
Σε απομόνωση και επιτήρηση τέθηκε πτηνοτροφική μονάδα στο Κορωπί από τις υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας...
και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής, μετά από ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας της ομάδας των νιτροφουρανίων σε δείγματα κρέατος πουλερικών. Τα νιτροφουράνια είναι ομάδα απαγορευμένων συνθετικών αντιβιοτικών με σοβαρές τοξικές παρενέργειες και καρκινογόνες ενδείξεις για τα παραγωγικά ζώα και τον άνθρωπο.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση και όλες όσες είναι παραγωγικά συνδεδεμένες με αυτήν δεν διακινούν προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πηγή : protothema.gr

Συνάντηση Εμπ.Συλλόγου Θήβας με τον αντιδήμαρχο κ.Χατζησταμάτη



Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης μεταξύ της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, και του Αντιδημάρχου Θηβαίων, κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα, με θέμα συζήτησης τα έργα ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα.

Για μία ακόμη φορά, το Προεδρείο του Συλλόγου εξέφρασε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τους προβληματισμούς του για το έργο καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν με την κατασκευή ντεκ μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα.
Τέλος εν μέσω της βαθιάς ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά επισημαίνουμε την αναγκαιότητα οι κατασκευές που θα δημιουργηθούν να μην επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης μας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση


Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση ατομικών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για κάθε γιατρό «που παρακωλύεται στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος λόγω του απαράδεκτου αυτού μέτρου». «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς την ενδεδειγμένη θεραπεία. Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό κάθε γιατρού προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνταγογράφηση με βάση κριτήρια επιστημονικά και όχι λογιστικά» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Διαβάστε περισσότερα »

Τέλος στην "περίοδο χάριτος" για τα ασφαλιστήρια των αυτοκινήτων - Όλες οι ανατροπές και το νέο σύστημα ασφάλισης


Ανατροπές που αναμένεται να αλλάξουν το σημερινό σύστημα με το οποίο γίνεται η ασφάλεια του αυτοκινήτου βρίσκονται προ των πυλών με την προώθηση σχετικής εγκυκλίου της ΤτΕ που θα λάβει νομοθετική μορφή.
Σύμφωνα με την "Ημερησία" η εγκύκλιος προβλέπει μεταξύ άλλων τηνκατάργηση της αυτόματης ανανέωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, μία πρακτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες...
Διαβάστε περισσότερα »

Κάθε Έλληνας… και τουλάχιστον ένα δάνειο


Αυτή είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που υποτιμούν το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και γενικότερο το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που σαν χιονοστιβάδα θα πλήξει την ελληνική οικονομία το 2014. Παρά το γεγονός ότι η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό τα τελευταία τρία χρόνια, τα πάσης φύσεως δάνεια που έχουν χορηγηθεί στους δανειολήπτες φτάνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων τραπεζικών στελεχών τα 11 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως ηλικίας, κάθε Έλληνας έχει κατά μέσο όρο ένα δάνειο στην κατοχή του. Μάλιστα, τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμάται οτι σήμερα φτάνουν το 33% του συνόλου των χορηγήσεων, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα ξεπεράσουν το 40%.

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584/07 με αντικείμενο την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών, δίμηνης (2) χρονικής διάρκειας. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης ». Την με αριθμό 10/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας δεκαπέντε (15) ατόμων Εργατών Καθαριότητας-Συνοδούς Απορριμματοφόρων για την αντιμετώπιση αυξημένων κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου, εξαιτίας της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού του προσωπικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Το με αριθμό πρωτ. 698/13197/31-1-2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο εγκρίθηκε η με αριθμό 10/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας δεκαπέντε (15) ατόμων της κατηγορίας ΥΕ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
α) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
β) Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 169 του Ν.3584/07.
γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου (ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 21 του Ν.2738/1999)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α) Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου μας, Πάροδος Κύπρου-32200 Θήβα-Τηλ: 2262350664, από Δευτέρα 3/2/2014 έως και Παρασκευή 7/2/2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ '' ΥΠΑΤΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ '' ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΘΗΒΩΝ !!!



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ '' ΥΠΑΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ '' ΥΠΑΤΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21.30 ο Πολιτιστικός ,Παραδοσιακός '' Υπάτιος Σύλλογος Γυναικών '' τού Δημοτικού Διαμερίσματος Υπάτου τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων προσκαλεί τα Μέλη και τούς Φίλους τού Συλλόγου στην Εορταστική Εκδήλωση κοπής τής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ταβέρνα '' ΒΑΘΗΣ '' στο Ύπατο .
Πλούσιο , φαγητό , κρασί , Ζωντανή Μουσική , Χορός , και Διασκέδαση υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά .

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με ρεαλισμό καλωσόρισαν το νέο χρόνο η Διοίκηση του ΕΠΒ και οι επαγγελματικές οργανώσεις της Βοιωτίας

http://orchomenos-press.blogspot.gr/



«Το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» ανέλυσε
ο προσκεκλημένος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς

Σε μια περίοδο απόλυτου ρεαλισμού, το Επιμελητήριο Βοιωτίας θέλησε να καλωσορίσει το νέο χρόνο με μια ανάλογη εκδήλωση στο συνεδριακό χώρο της Λιβαδειάς, όπου ο προσκεκλημένος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ήταν και ο κεντρικός ομιλητής προς τις επαγγελματικές οργανώσεις με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας». Στο τέλος της εκδήλωσης κόπηκε και η βασιλόπιτα του νέου χρόνου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής και Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς, ο Αστυνομικός Δ.ντης κ. Στεφανος Λουλακούδης, ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς κ. Κώστας Ρουσόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων των Συνταξιούχων και των συλλογικών φορέων της πόλης και του Νομού.








Με μια παραγωγική συζήτηση και σχετικό διάλογο για να ανοικτά ζητήματα της Μικρομεσαίας Επιχείρησης σήμερα, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και οι επαγγελματικές οργανώσεις του Νομού μας, θέλησαν φέτος να «καλωσορίσουν» το νέο χρόνο. Προσκεκλημένος ήταν ένας ακόμη πρωταγωνιστής της κεντρικής επιχειρηματικής ζωής της χώρας και εκπρόσωπος των Επαγγελματιοβιοτεχνών, ο Πρόεδρος της Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ήρθε στη Βοιωτία στην εκδήλωση ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης.
Υπάρχει προοπτική επιβίωσης και ανάπτυξης για την μικρομεσαία επιχείρηση ή είναι το λουκέτο αναπόφευκτο;
Μπορεί να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ταμειακής ρευστότητας;
Τι γίνεται με την κοινωνική ασφάλιση;
Είναι λογικές και δίκαιες οι νέες φορολογικές διατάξεις;
Αποτελεί η εξωστρέφεια, απάντηση στην υποχώρηση της καταναλωτικής δυνατότητας;
Ο κ. Καββαθάς με την ομιλία του συνέβαλε αλλά και έδωσε επιπλέον απαντήσεις όπου χρειάστηκε στη διαμόρφωση μια σφαιρικής και επικαιροποιημένης άποψης σε αυτά και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα.
Τον κ. Καββαθά προλόγισε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, εξαίροντας την δυναμική προβολή των προβλημάτων των ΜμΕ μέσα από την σύντομη θητεία και τόνισε πως η παρουσία του αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή για την επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας.
Το βήμα έλαβε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ κ. Χρήστος Χαρατσής για να συμπληρώσει την άριστη συνεργασία που πάντοτε είχαμε ως Νομός με τον κ. Καββαθά, πάντοτε προς όφελος των μελών μας και στην ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν από την πλευρά της ΓΕΣΕΒΕΕ.
Αμέσως μετά, ο π. Δημήτρης Ταγκαλέγκας, εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου, ευλόγησε την βασιλόπιτα του 2014 από το ζαχαροπλαστείο «Εσπέρια» την οποία έκοψαν από κοινό ο Πρόεδρος και ο προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου κ. Καββαθάς. Βασιλόπιτα, όμως, χωρίς φλουρί, δεν γίνεται.
Ο λαχνός έπεσε στον… Πρόεδρο, αλλά ο ίδιος θέλησε να προσφέρει το δώρο πίσω και το παρέδωσε στον π. Δημήτριο προκειμένου να το χαρίσει σ` ένα από τα ιδρύματα της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.
Επίσης, το ΕΠΒ προσέφερε στο τέλος και μια αναμνηστική πλακέτα στον κ. Καββαθά σε ανάμνηση και ευχαρίστηση για την εδώ παρουσία του.

Και του χρόνου!

Εγκρίθηκαν τα μηχανήματα αιθαλομίχλης για την Στερεά

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση μηχανημάτων μέτρησης της αιθαλομίχλης για την περιφέρεια Στερεάς.

Σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Άμφισσα και Καρπενήσι. Θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το ποσοστό αιθαλομίχλης.   http://www.lamiastar.gr/

ΑΣΕΠ.... Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι που μετακινούνται στην Αστυνομία. Ονόματα


Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Κινητικότητας βάσει της υπ’ αριθ. 5/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2999/Β/26-11-2013) και κατ’ εφαρμογή...
της υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ΄ Κοινής Απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 2631/Β/17-10-2013), απεστάλησαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Αλφαβητικός Πίνακας και Πίνακες Ανά Φορέα Προέλευσης των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ΄ Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους ανωτέρω διαβιβασθέντες Πίνακες θα κληθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ να προσέλθουν, εντός προθεσμίας που θα ορισθεί, προκειμένου να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αντίστοιχες Επιτροπές του άρθρου 5 του Π.Δ. 4/1995 (ΦΕΚ 1/Α/10-1-1995).

Μετά την ολοκλήρωση της κατά τα ανωτέρω εξέτασης θα αποσταλεί στο Α.Σ.Ε.Π. Αλφαβητικός Πίνακας των υπαλλήλων με τη σχετική ένδειξη της καταλληλότητας ή μη αυτών στις ως άνω διαδικασίες, προκειμένου το Α.Σ.Ε.Π. να προβεί στην κατάρτιση των Πινάκων Κατάταξης και Διάθεσης Υπαλλήλων, τους οποίους και θα διαβιβάσει στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συνοδευτικό αρχείο
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Συντονιστής στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Θηβαίος


Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, συγκροτήθηκε στη Λαμία η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία των σ. Παναγιώτη Ρήγα από το οργανωτικό γραφείο της Κ.Ε. Κώστα Δελημήτρο και Θοδωρή Ρουμελιωτάκη μέλη της Κ.Ε.
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΣΕ εκλέχτηκε ομόφωνα συντονιστής ο σ. Νίκος Θηβαίος.
Συγκροτήθηκε επιτροπή κατάρτισης και παρακολούθησης του περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος.
Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στους νομούς της Στερεάς και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για τον καλύτερο συντονισμό, σε επίπεδο περιφέρειας, για ζητήματα αγροτικής πολιτικής, περιβάλλοντος και επιμελητηρίων.
Τέλος τονίστηκε η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα των στελεχών και μελών του κόμματος στη ανάπτυξη των αγώνων και τη στήριξη των κινημάτων, στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκολές.

Γραφείο Τύπου
Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ)
Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικά όχι από τον Νίκο Παπαγγελή στο Δήμο Λεβαδεών


Συνεχίζονται οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Βοιωτίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μετά την ανακοίνωση βόμβα του Κέλαρχου Περγαντά ότι δεν κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές τη σκυτάλη πήρε ο νυν Δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής.
Στη συνεδρίαση της παράταξής του  επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε στους συναδέλφους και συνεργάτες του ότι οριστικά δεν θα θα είναι υποψήφιος.

από lamiastar.gr

Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας «Η Εφορία μας εξοντώνει με τα πρόστιμα»


Χρ. Χαρατσής: «Όταν θέλεις να τιμωρήσεις ή να πιάσεις τους 30 που φοροδιαφεύγουν δεν συλλαμβάνεις και τους 100, για να είσαι σίγουρος ότι είναι μέσα και οι 30, αλλά θα προσπαθήσεις να βρεις αυτούς τους 30 για να τιμωρήσεις». «Εξοντωτικά» χαρακτηρίζει τα πρόστιμα της εφορίας για τις επιχειρήσεις το 71% των επαγγελματιών, ενώ το 27% εκτιμά ότι δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.Η έρευνα είναι αποτέλεσμα δημοσκόπησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε δείγμα 1.262 απαντήσεων, που διεξήχθη από 21 έως 23 Ιανουαρίου 2014…

Σύμφωνα με την έρευνα, για το όριο των 500 ευρώ για πληρωμές με κατάθεση στην τράπεζα, το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα φέρει σοβαρά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την μη αναγραφή εργαζόμενου στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ), το 59% πιστεύει ότι είναι εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις και το 26% ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα στην μάχη της φοροδιαφυγής, ενώ για την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων που συντομεύει τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες, το 93% πιστεύει ότι η προθεσμία είναι εξοντωτική για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές.
«Η έρευνα δικαιώνει τις θέσεις και της Ομοσπονδίας μας , που ευθύς εξ αρχής δηλώσαμε ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Είναι αδύνατον μέσα σε μια 3ετία ή 5ετία, να μην γίνει το λάθος, καθώς εξοντώνεται η επιχείρηση , έστω στο πρώτο λάθος. Όταν θέλεις να τιμωρήσεις ή να πιάσεις τους 30 που φοροδιαφεύγουν δεν συλλαμβάνεις και τους 100, για να είσαι σίγουρος ότι είναι μέσα και οι 30, αλλά θα προσπαθήσεις να βρεις αυτούς τους 30 για να τιμωρήσεις» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χρ. Χαρατσής, επισημαίνοντας πως «είναι πάρα πολύ εύκολο να πιαστούν οι φοροδιαφεύγοντες και μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν θέλουν, επιδιώκοντας την εισπρακτική πολιτική , να παίρνουμε απ΄ όλους , να τιμωρούμε αυτούς που επιχειρούν και να εξοντώσουμε την μικρή επιχείρηση, προκειμένου να επιβιώσουν συγκεκριμένοι»…
Ο κ. Χαρατσής υπενθυμίζει την αδυναμία πρόσβασης των επαγγελματιών στα προγράμματα και στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών και τις επανειλημμένες συγκεκριμένες κυβερνητικές υποσχέσεις…
«Καμία ανάπτυξη δεν φτάνει σε μας, παρά μόνο εκεί που θέλουν, γιατί αν ήθελαν, θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση, προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση που μαστίζει τον οποιοδήποτε κλάδο» υπογραμμίζει, μιλώντας για το «μεγάλο χουνέρι» που ετοιμάζεται με τις κατασχέσεις μέσω εφοριών, προς εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες «ούτε λογιστήριο διαθέτουν, ούτε τον χρόνο να ασχολούνται με όλα αυτά, αφού από την ώρα που ξυπνούν μέχρι την ώρα που πάνε για ύπνο, σκέφτονται πως θα ταΐσουν την οικογένεια, πως θα ξεπεράσουν τον γολγοθά της άδειας τσέπης και πως θα καλύψουν τα απαραίτητα προς το ζειν»…
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πάντως, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνει πως είναι υπέρμαχο της επιβολής αυστηρότατων προστίμων σε όποιους κατά σύστημα φοροδιαφεύγουν ή εισφοροδιαφεύγουν….
«Προκειμένου να συνετιστούν οι φοροφυγάδες, λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα που δεν είναι δυνατόν να έχουν σαν αποτέλεσμα την συμμόρφωση των επαγγελματιών, αλλά που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και την τελική εξόντωσή τους» καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ

Κύβος ερρίφθη: Ποιες αργίες «κόβονται» από τα σχολεία – Πότε θα ξεκινάει η χρονιά




Τις αργίες που θα αφήσει... μετεξεταστέες αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και όπως φαίνεται τις βρήκε. Για αρχή, θα «κοπούν» δυο αργίες, αυτή του Αη Γιαννιού και εκείνη την Τριών Ιεραρχών. Πότε θα ανοίγουν τα σχολεία...

Σε αυτή την απόφαση έχει καταλήξει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως αποκάλυψε σε συνάδελφούς του βουλευτές, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Έτσι, τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων δε θα ανοίγουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά μια μέρα νωρίτερα, ενώ θα γίνονται κανονικά μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου, που μέχρι σήμερα ήταν αργία προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων.

Υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και μερικές άλλες τοπικές αργίες, όπως του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι Πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο άγιο της πόλης τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε επίσης ότι επεκτείνεται η σχολική φορά. Εδώ, όμως δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Σκέψη είναι να αρχίζει η σχολική χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου, όπως παλιά.

Αντικαπνιστική εκστρατεία

Δραματική αύξηση του καπνίσματος στα γυμνάσια και τα λύκεια δείχνουν τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο γι’ αυτό και έρχεται αντικαπνιστική καμπάνια.

«Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι κοριτσάκια ετών 14 καπνίζουν αρειμανίως μέσα στο σχολείο» έλεγε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Η αντικαπνιστική εκστρατεία που θα αρχίσει άμεσα θα περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές βίντεο κτλ.

Επίσης, θα αρχίσει συστηματικός έλεγχος ώστε να απαγορευθεί η είσοδος πακέτων τσιγάρων ή καπνού σε όλα τα σχολεία.  newsit

Είχα ένα μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη»


Συγκινητικό βίντεο δίνει μάθημα
αντιμετώπισης της πάθησης
Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ χρησιμοποιούσε τη φράση «Μαύρος Σκύλος»προκειμένου να περιγράψει τις μαύρες περιόδους κατάθλιψης, που βίωνε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, καθώς έπασχε από μανιοκατάθλιψη...

Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γλέντι με τους Μικρασιάτες Θήβας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:30 στo κέντρο «Τζάκι » σε ένα μεσημεριανό γλέντι

για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μια ζεστή συνάντηση με πλούσιο φαγητό, & άφθονο κρασί. (20 ευρώ σύνολο)
Θα διασκεδάσουμε με μικρασιάτικα και ρεμπέτικα τραγούδια με λαϊκά και κλαρίνα από μουσικούς που αγαπούν και τιμούν την μουσική μας παράδοση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί :
Ελένη Λαζάρου (Τραγούδι- μπαγλαμά )
Σωτήρης Παπαναστασίου ( Τραγούδι )
Γιώργος Κυριάκου ( Κλαρίνο )
Ορέστης Κολέτσος ( Μπουζούκι- τραγούδι ) ,
Jamie Robin Smith ( Βιολί )
Αποστόλης Κούνης ( Κιθάρα - ούτι – τραγούδι )

Το γλέντι μας θα τιμήσουν οι :
Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα σύμβολα στο Μικρασιατικό τραγούδι και την παραδοσιακή μας μουσική .
Λάμπρος Λιάβας Καθηγητής Μουσικολογίας και ερευνητής της μουσικής μας παράδοσης.
Κλήμης Πειρουνάκης Καθηγητής Θεολόγος με κοινωνικό έργο στην πόλη και την περιοχή μας.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα μέλη του Δ.Σ.

Εξαγγελίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας


Τους τρεις πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, πυλώνες που θα αφορούν περισσότερα από 680.000 άτομα, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στο υπουργείο Εργασίας.Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, που θα χαράσσει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την ανεργία.
Διαβάστε περισσότερα »

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Έχοντας υπ΄ όψιν:

1.Το εγκεκριμένο πλαίσιο Οργανωτικής Διάρθρωσης της Κεντρικής Διοίκησης του

Κόμματος.

2. Το άρθρο 2 παρ. 2 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος.

3. Την ανάγκη στελέχωσης της Γραμματείας Οργανωτικού, με σκοπό την εξασφάλιση

πληρέστερης κάλυψης και αρτιότερης οργάνωσης.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Τον ορισμό Τομεαρχών ανά Νομό, Νομούς ή Νομαρχιακών Οργανώσεων

σε εδαφικά όρια Εκλογικής Περιφέρειας, ως ακολούθως:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) ΝΟΜΟΙ: ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ: ΚΑΓΙΑΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (Ελευθ. Επαγγελματίας).

2) NOMOΙ: ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ: ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Δημοτικός Υπάλληλος).

www.nd.gr

_Συγγρού 340, 176 73 Αθήνα, Τηλ.: 210 94 44 357-358, Fax: 210 94 44 821-822, E-mail:organotiko@nd.gr

3) ΝΟΜΟΣ: ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ: TΡΙΓΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Οδοντίατρος).

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
ΓEΩΡΓIΟΣ Ι. ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ
Μέλος Π.Ε.

Το Σάββατο το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Από Δευτέρα τα τρακτέρ στους δρόμους


Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ενώ σε διαβουλεύσεις για τις επόμενες κινήσεις τους βρίσκονται την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι άλλων αγροτικών ενώσεων.

Όπως ανέφερε το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπολογίζεται ότι 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα. Ερωτηθείς για τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα στηθούν τα μπλόκα, ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις των κατά τόπους επιτροπών.
Ο κ. Μπούτας απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στους αγρότες της χώρας, αλλά και σε όσους ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται σημαντικά από την ακολουθούμενη πολιτική, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), εν μέσω της 25ης Agrotica.
Το σύνθημα θα είναι «κάνουμε αγώνα επιβίωσης» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το μεθαυριανό συλλαλητήριο θα είναι ίσως και το μεγαλύτερο που έχει ποτέ διοργανωθεί.
Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, αγρότες της Χαλκιδικής ξεκίνησαν την «κατάβασή» τους στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «χρόνια άλυτα προβλήματά» τους, αλλά και για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος εγκαινιάζει απόψε στις 19:00, την έκθεση Agrotica.
Περίπου 70 αγροτικά και 30 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στον κόμβο της Τρίγλιας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία, ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ελαιοπαραγωγός Φιλαλήθης Καπάνδριας, ανακόπηκε από την αστυνομία, στα όρια του νομού Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη,.
Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κανονίστηκε συνάντηση για σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ώρα.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πρωτοβουλία και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ελλάδας ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το τι θα πράξουν και έχουν μεταθέσει τις όποιες κινήσεις τους για τη Δευτέρα. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και εάν στην τροπολογία για τη φορολογία θα υπάρξουν τελικά κάποιες από τις ελαφρύνσεις που ζήτησαν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.lamiastar.gr/
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Μακρακώμη δείχνει...τα μπλόκα. Σε συννενόηση Λαμία και Δομοκός. (video)

Φθιώτιδα: Ετοιμάζονται οι αγρότες. Στο δρόμο τα πρώτα τρακτέρ

Τη Δευτέρα προσυγκέντρωση των τρακτέρ στον περιφερειακό του Ορχομενού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ


Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ - Α.Ε
Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος &
Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας
Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A.
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφερειακής Ένωσης Βοιωτίας





Θήβα 30-1-2014
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Νέα διεύθυνση γραφείων ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ , Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση των γραφείων της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ άλλαξε. Η νέα διεύθυνση είναι Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου, Τ.Κ 32200.

Στην ίδια διεύθυνση στεγάζεται η έδρα του  Περιφερειακού Συνδέσμου  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και η έδρα του Πανελληνίου Δικτύου των ΦοΔΣΑ.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής :
ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ
Γραφεία  
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου   Ισόγειο 1ος, 2ος  3ος 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 22620 80821
Φαξ: 22620 89627    

Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου   3ος όροφος
Τηλέφωνο: 22620 27977
Fax:  22620 23823

Δίκτυο ΦΟΔΣΑ (Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων )
Παν. Δράκου 11 και Πινδάρου  4ος όροφος
Τηλέφωνο:  22620 24651
Fax:  22620 24631

Σας υπενθυμίζουμε τα στοιχεία του ΧΥΤΑ  2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας  ( ΧΥΤΑ Θήβας),  το οποίο βρίσκεται  στη θέση Τσατσάλι ( πίσω από το ALEXPACK)
Τηλέφωνο: 22620 22402, 22332
Fax:  22620 27579    


Σοκ από την απόφαση Περγαντά. Ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες(video)

Σεισμό προκάλεσε η απόφαση του Κλέαρχου Περγαντά να μην είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Με την φράση μάλιστα «ολοκλήρωσα το ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση» έβαλε τέλος και στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο δήμαρχο Λιβαδειάς.

Η απόφαση του Κλέαρχου Περγαντά αιφνιδίασε την πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του.
Μετά το σοκ όμως άρχισαν οι συζητήσεις για το μέλλον του συνδυασμού και το σύνθημα που κυριαρχεί, σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων στελεχών, φαίνεται πως είναι η ανεύρεση αρχηγού και η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές.

Ο ίδιος ο Κλέαρχος Περγαντάς ωστόσο έσπευσε να απελευθερώσει τους συμβούλους του λέγοντας χαρακτηριστικά «θα σεβαστώ οποιαδήποτε επιλογή σας » χωρίς όμως καμία αναφορά για συνέχεια στο υπάρχον σχήμα.

Απάντηση στο ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξει συνέχεια έδωσε μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς. Ο ίδιος μάλιστα διαφάνηκε πως είναι διατεθειμένος να πάρει πάνω του μια τέτοια πρωτοβουλία.

Αινιγματική η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη κατά την διάρκεια της εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της περιφέρειας στην Θήβα. Στην ερώτηση ο Γιώργος Μουλκιώτης τι θα κάνει τώρα μετά τις δηλώσεις Περγαντά απάντησε «Συνεχίζουμε».

Σαμαράς: Εκλογές το 2016

«Η χώρα υπέφερε και υποφέρει, αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβολευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέκλεισε σενάρια εθνικών εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε:

«Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν. Με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων που θα γίνει «αν πιάνουμε τους στόχους». «Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και εκεί θα επιστρέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι δίνουμε τη μάχη και ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ περισσότεροι από 440.000 θα βοηθηθούν.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ.Σαμαράς σημείωσε: Πριν από 19 μήνες αναλάβαμε την διακυβέρνηση. Τότε λίγοι μας έδιναν πιθανότητες επιτυχίας, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι δεν θα άντεχε μέχρι τον Δεκέμβριο, άλλοι στοιχημάτιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ. Αναλογιστείτε τι έγινε στο μεταξύ. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Διαψεύσαμε όσους έβλεπαν την έξοδο από το ευρώ. Κοιτάξτε τι γίνεται στην Αργεντινή που μετά από 13 χρόνια δεν έχει συνέλθει. Εμείς αποφύγαμε την κατάρρευση και στήνουμε τη χώρα στα πόδια της.

Επίσης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ανακολουθία» του, όπως είπε, όταν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ καθώς και τις τωρινές του θέσεις. «Αποδεχόταν και διακινδύνευε την έξοδο από το ευρώ. Εμείς το αποτρέψαμε παρά τις λυσσαλέες του αντιδράσεις» συμπλήρωσε.

enikos.gr

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων -Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου



Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1ο. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό ενός δημοτικού συμβούλου μετά του αναπληρωτή του ως μέλους της επιτροπής για την παραλαβή υπηρεσιών – μεταφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 του π.δ. 28/80 για το έτος 2014.

2ο. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό δυο δημοτικών συμβούλων μετά των αναπληρωτών τους στην επιτροπή παραλαβής έργων που το ύψος της δαπάνης των δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.984,59€ με το ΦΠΑ, για το έτος 2014.
3ο. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό ενός δημοτικού συμβούλου μετά του αναπληρωτή του στην επιτροπή παραλαβής έργων που το ύψος της δαπάνης τους υπερβαίνει το ποσό των 6.984,59€ με το ΦΠΑ, για το έτος 2014».
4ο. Έγκριση του από 19-12-2013 πρακτικού κλήρωσης ορισμού μελών για την Επιτροπή παραλαβής υπηρεσιών – μεταφορών σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 1 του Π.Δ. 28/80 έτους 2014 και η συγκρότηση αυτής σε Σώμα.
5ο. Έγκριση του από 19-12-2013 πρακτικού κλήρωσης ορισμού μελών για την Επιτροπή συντήρησης και επισκευής οχημάτων – μηχανημάτων Δήμου Θηβαίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3373/390/1975 Απόφαση του Υπουργού Προεδρίας του έτους 2014 και η συγκρότηση αυτής σε Σώμα.

6ο. Μερική ανάκληση της υπ’ αριθ. 16/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τη διενέργεια διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για τις προμήθειες (άρθρο 46 παρ. 1 & 3 ΕΚΠΟΤΑ).
7ο. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους έτους 2014.
8ο. Ορισμός εκπροσώπου για την υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής εκτάσεως στη Πολεμική Αεροπορίας στο όρος Κιθαιρώνα.
9ο. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-2014.
10ο. Έγκριση για την 1η Αναμόρφωση του Δημοτικού προϋπολογισμού οικ.έτους 2014.
11ο. Ανάκληση της υπ’ αριθ. 336/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης της υπ’ αριθ. 93/2013 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, που αφορούσε την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτού.
12ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 4/2014 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, περί έγκρισης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτού.
13ο. Έγκριση της υπ’αριθ.5/2014 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, περί της ψήφισης ετησίου προγράμματος δράσης αυτού για το οικ.έτος 2014.
14ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 7/2014 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, περί Α΄ Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων και Εξόδων οικονομικού έτους 2014.
15ο. Υποβολή 2ου επικαιροποιημένου- τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πράξης και Υποέργου της ενταγμένης πράξης με τίτλο : « Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»
16ο. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και Τελικού του έργου : «Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δήμου Θηβαίων».
17ο. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Αγ.Τριάδας».
18ο. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης «Τοπογραφική αποτύπωση στο Συνοικισμό για την διεύρυνση της Πλατείας».
19ο. Κατανομή της A΄ κατανομής έτους 2014 λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ποσού 72.971,66€.
20ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 20.250,50€ για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολικών μονάδων Δήμου Θηβαίων.
21ο. Αποδοχή ποσού 21.034,45 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα 4/11/2013 έως και 2/1/2014» (χρημ. Εντολή 533/2014).
22ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 1/2014 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία αφορά την κατανομή α΄ δόσης 2014 λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
23ο. Έγκριση περί μεταβολής των μελών της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων.
24ο. Έγκριση περί μεταβολής των μελών της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων.
25ο. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρηση χώρου στο «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» για τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας του Συλλόγου (θέμα από αναβολή).

Με αυτόνομο ψηφοδέλτιο γαι την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία στελεχών από την Αθήνα, αποφασίστηκε η συγκρότηση περιφερειακού ψηφοδελτίου και για τις δημοτικές εκλογές η συνεργασία με «ανεξάρτητους και αντιμνημονιακούς συνδυασμούς».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού για την περιφέρεια θα αποτελέσει κεντρική απόφαση και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Για τη θέση πάντως αυτοπροτάθηκαν δύο στελέχη του κόμματος από η Φθιώτιδα οι Κώστας Μιχαλίτσης και Θεόδωρος Χειμάρας. http://www.siriosfm.gr/

Ετήσιος χορός Σαρακατσαναίων Βοιωτίας


«Αποζημίωση-αποκατάσταση για ζημιές από πυρκαγιά στην Π.Ε. Βοιωτίας»


ΘΕΜΑ:
«Αποζημίωση-αποκατάσταση για ζημιές από πυρκαγιά στην Π.Ε. Βοιωτίας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤ: 1. Η Ερώτηση 1123/30-8-2013
2. Η Ερώτηση 1261/3-9-2013

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Σταθάς και Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2013 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λεβαδέων ΠΕ Βοιωτίας, σε έκταση περίπου 35.000 στρεμμάτων (κυρίως δασική αλλά και καλλιεργήσιμη), ζημιές προξενήθηκαν σε αποθηκευμένα προϊόντα (άχυρο, μηδική, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι), ζωικό (αιγοπρόβατα και μελισσοσμήνη), φυτικό (κυρίως ελιές αλλά και αμπέλια, βερίκοκα κ.λπ.) και πάγιο (σταβλοϋπόστεγα, στάβλοι, υπόστεγα και αποθήκες) κεφάλαιο.

Αναλυτικότερα:
Α. Για τις ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. διενήργησαν άμεσα επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και οι εκτιμήσεις των ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα έχουν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα:
- για τα αποθηκευμένα προϊόντα, ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλάσση και Χαιρώνειας του ανωτέρω Δήμου και έχουν καταγραφεί 2.110 μπάλες άχυρο, 12.730 μπάλες μηδική και 19 τόνοι καρπού σε κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι.

Οι εκτιμήσεις στη Λιβαδειά θα διενεργηθούν άμεσα, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν δηλωθεί 790 μπάλες μηδική, 780 μπάλες άχυρο και 8.500 κιλά καρπού ζωοτροφής.

- για το πάγιο κεφάλαιο, οι ζημιές που αναφέρθηκαν από τις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες αφορούν, μέχρι στιγμής, 7 σταβλοϋπόστεγα, 12 στάβλους και 17 αποθήκες - υπόστεγα, οι εκτιμήσεις των οποίων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

- για το φυτικό κεφάλαιο έχουν γίνει, έως τώρα, 60 αιτήσεις σε Αγ. Βλάσση και Χαιρώνεια που αφορούν 2.500 ελαιόδενδρα και 100 στρέμματα αμπέλια. Στη Λιβαδειά έγιναν 26 αιτήσεις που αφορούν 2.200 ελαιόδενδρα, 10 στρέμματα αμπέλια, 50 βερικοκιές και μεμονωμένα άλλα δένδρα, οι καταγραφές των οποίων θα διενεργηθούν μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Στη συνέχεια, οι ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C 319/EΚ), θα ενταχθούν, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (Οκτωβρίου 2013), σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο θα αφορά στις πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα το 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον το πρόγραμμα εγκριθεί από την Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ θα μπορεί να καταβάλει τις ενισχύσεις στους επιλέξιμους παραγωγούς.

Β. Για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου, διενεργήθηκαν εκτιμήσεις σε 357 αιγοπρόβατα και 22 μελισσοσμήνη.

Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Όσον αφορά σε έργα πρόληψης και αποκατάστασης δασών από καταστροφές λόγω πυρκαγιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», και, συγκεκριμένα, στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση του δασοκομικού δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης», περιλαμβάνονται τρεις Δράσεις που στοχεύουν, η πρώτη στη βελτίωση των συνθηκών πρόληψης, η δεύτερη σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και η τρίτη σε έργα αναδασώσεων και αποκατάστασης του δασοκομικού δυναμικού της χώρας.
Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί προκήρυξη για όλο το Μέτρο με ημερομηνίες από 10/5/2011 έως 30/9/2011, ενώ, μετά από παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτή έληξε στις 14/10/2011.

Αναλυτικότερα:

- Δράση 1: «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων και αποκατάστασης δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από πυρκαγιές».
Κατατέθηκαν 177 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 55 πράξεων. Από την Π.Ε. Βοιωτίας έγινε μία αίτηση από το Δασαρχείο Θήβας, σχετικά με Βελτίωση-Διάνοιξη δασικής οδού από δρόμο Μεταξά μέχρι Σταμάτα Τ.Κ. Στεφάνης Δερβενοχωρίων Δ. Τανάγρας περιοχής Δασαρχείου Θηβών, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 540.516,30 €.

- Δράση 2: «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών».
Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 28 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

- Δράση 3: «Έργα Αναδάσωσης. Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων».
Κατατέθηκαν 32 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 26 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας έγιναν δύο αιτήσεις. Η μία αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Θήβας σχετικά με την αποκατάσταση δασικής βλάστησης στην καμένη περιοχή προστατευτικού δάσους Τρέπια Σχηματαρίου Δ.Τανάγρας, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 2.005.220,00 € και η άλλη αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Λειβαδιάς, σχετικά με αναδασώσεις καμένων εκτάσεων στη Δ.Θ. Αγ. Φανούριος-Τζιμέικα-Πέρα Χωριό Δήμου Λιβαδειάς, περιοχής Δασαρχείου Λιβαδειάς, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 940.000,00 €.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διανύουμε το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, θα εξετασθεί η πιθανότητα για νέα προκήρυξη του Μέτρου 226, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του χρηματοδοτικού σχήματος του Μέτρου.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργείο Εσωτερικών -Γραφ. κ. Υπουργού
2. Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας-Γραφ. κ. Υπουργού
3. Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού-Γραφ. κ. Υπουργού
4. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας
& Κλιματικής Αλλαγής-Γραφ. κ. Υπουργού
5. Βουλευτή κ. Γ. Σταθά
6. Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο

Στην Καρδίτσα το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος – Σε λειτουργία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και της Στερεάς Ελλάδας (Ορχομενού)!


«Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την «Ταξινόμηση του βάμβακος μέσω του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος». Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή από το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Με την ΚΥΑ αυτή ανοίγονται πια νέες προοπτικές για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια. Η ταξινόμηση και η τυποποίηση του προϊόντος με σύγχρονες μεθόδους και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, σε επίπεδο χώρας από επίσημο φορέα, θα προσδώσει στο ελληνικό βαμβάκι «ταυτότητα», με αποτέλεσμα:

Ø Την απόκτηση πρόσθετης αξίας και
Ø Τη δυναμικότερη προώθησή του στη διεθνή αγορά.

Το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος θα λειτουργεί στην Καρδίτσακαι θα συντονίζει τα Περιφερειακά Κέντρα Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, βάσει της ΚΥΑ, το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος:

Αναλαμβάνει την άσκηση του ρόλου της διαιτησίας στα πεδία (π.χ. μήκος της ίνας του βαμβακιού) που είναι διαπιστευμένα τα εργαστήρια του από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, επιλύοντας τυχόν διαφορές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο και βάση δεδομένων για την πορεία της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού και ενημερώνει το ΥπΑΑΤ, τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και τη Διακλαδική Οργάνωση Βάμβακος.

Μπορεί, σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση του ΥπΑΑΤ, να οργανώνει και να υλοποιεί δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας του προϊόντος, καθώς και να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα και ερευνητικά έργα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου χρηματοδοτούνται κυρίως από τα ίδια έσοδά του, όπως οι εισφορές των μελών της Διακλαδικής Οργάνωσης Βάμβακος και το αντίτιμο της παροχής υπηρεσιών σε τρίτους.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της ΚΥΑ ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας στο ΥπΑΑΤ είναι να αναδείξουμε την ποιοτική παραγωγή της ελληνικής γης, να την ενισχύσουμε κάνοντάς την πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφή. Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη. Αυτό κάνουμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατόπιν συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιοποιώντας μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για το δημόσιο, με την ταξινόμησή του μέσω του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Το ελληνικό βαμβάκι επιτέλους αποκτά ταυτότητα, αποκτά πρόσθετη αξία και για τους παραγωγούς και για τους μεταποιητές. Ταξινομημένο και τυποποιημένο το ελληνικό βαμβάκι μπορεί να ξαναγίνει ο “λευκός χρυσός”. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε, υλοποιώντας δράσεις που συμβάλλουν στην αξιοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών».


Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Με το Εθνικό Κέντρο Ταξινόμησης και Τυποποίησης το ελληνικό βαμβάκι αποκτά πλέον ταυτοτητα .    http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Πως θα βρίσκουν γιατρό σε έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα Άδωνι! Όλες οι αλλαγές

Αλλάζουν σε περίπου έναν μήνα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εξυπηρετούνται οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Που θα βρίσκουν γιατρό κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας αλλά και που με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Ανατροπές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και μάλιστα άμεσα θα δούνε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς σιγά σιγά και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει να μάθουν να βρίσκουν -θέλοντας και μη – με διαφορετικό τρόπο το γιατρό τους.

Καταρχάς σε περίπου 20 μέρες οπότε και αναμένεται το νομοσχέδιο να πάρει το πράσινο φως από τη βουλή- εκτός απρόοπτου- θα μπει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ τα οποία ούτως ή άλλως εδώ και περίπου δύο μήνες υπολειτουργούν λόγω της απεργίας των γιατρών.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας, τους συμβεβλημένους γιατρούς που όμως δεν ξεπερνούν τις 4000 σε όλη τη χώρα αλλά και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων επικουρικά όμως όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας, Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα για ένα ραντεβού απαιτείται αναμονή μηνών.

Αμέσως μετά στο νέο σύστημα και όταν βεβαίως αυτό οργανωθεί, οι ασθενείς θα πηγαίνουν στα Κέντρα Υγείας τα οποία θα λειτουργούν με βάση τους σχεδιασμούς 24ωρες το 24ωρο επί 7 ημέρες.
Μέχρι όμως να οργανωθούν και να δοθούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας τους, θα πραγματοποιούν και εφημερίες μαζί με τα νοσοκομεία. Βασικό πρόβλημα είναι βέβαια ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα δε διαθέτουν Κέντρα Υγείας παρά ελάχιστα αστικού τύπου.


Στο νέο σύστημα οι ασφαλισμένοι θα έχουν ξανά πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς που θα συμβληθούν με το ενιαίο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά πιθανώς και σε μικρές ιδιωτικές μονάδες δεδομένου ότι ήδη πολλοί ιδιώτες σκέφτονται να δημιουργήσουν μικρά κέντρα αφού το νομοσχέδιο Άδωνι ανοίγει διάπλατα την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα.

Πάντως κάθε ασφαλσιμένος θα έχει και τον δικό του προσωπικό γιατρό τον λεγόμενο οικογενειακό γιατρό στον οποίο θα μπορεί να απευθύνεται για τα πρώτα προβλήματα υγείας.
Η πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς ισχύει κανονικά για όλους τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας.   http://www.iatropedia.gr/

H απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας...για το θεμα του παπα απο τα βαγια

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀνακοινοῦται ὅτι σήμερα κατόπιν ἀκροάσεως ἐνώπιον τοῦ κ. Εἰσαγγελέα Πλημμελειοδικῶν Θηβῶν ἀφέθη ἐλεύθερος ὁ ἱερέας τῆς περιοχῆς Βαγίων πού κατηγορεῖται γιά τό ἀδίκημα τῆς ζωοκλοπῆς καί διατάχθηκε περαιτέρω διερεύνηση τῆς ὅλης ὑποθέσεως ἀπό τίς ἁρμόδιες Δικαστικές καί Ἀστυνομικές Ἀρχές.


Ὁ ἱερέας καί πάλιν ἀρνήθηκε τίς ἀποδιδόμενες σ' αὐτόν κατηγορίες, ἐπιφυλάχθηκε κάθε νομίμου δικαιώματος του καί ἐδήλωσε ὅτι μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ στό τέλος θά λάμψει ἡ ἀλήθεια.

ΕΞΟΔΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ [ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ]

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και Κυριακή 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί έξοδος νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Επίσης η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ κάνει προσπάθειες για την έξοδο των νεοσυλλέκτων και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ΟΕΒΕ Θήβας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας , Ταξίαρχο Λυμπερίου Σπυρίδωνα , τόσο για την έξοδο των νεοσυλλέκτων όσο και για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση που μας παρέχεται.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ