Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ενα αλλιώτικο ταξί κυκλοφορεί στην Αθήνα. Δείτε τι έχει μέσα και θα πάθετε πλάκα!


Τις πιο πολλές φορές το ταξί είναι και θέμα τύχης... Τι οδηγός θα σου τύχει, τη ΜΟΥΣΙΚΉ θα ακούει, αλλά και πόσο καθαρό θα είναι το σαλόνι του αυτοκινήτου. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να πετύχετε στο δρόμο το ταξί του Πέτρου Σεσοντή, οπότε θα χάσετε κάθε ιδέα που έχετε για τα ταξί… Η Καθημερινή κάνει λόγο για ένα ταξί που είναι «εξοπλισμένο» με ένα μπουκάλι κρύο νερό, καραμέλες για δροσερή.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ.


...Ο ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ...
Ο προηγούμενος πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία έχασε ...
την εκλογή από τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Λουράντο, πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες η ηγεσία του ανώτατου οργάνου εκπροσώπησης των φαρμακοποιών ήταν φίλα προσκείμενη προς τη Νέα Δημοκρατία.

Στη διαδικασία εκλογής προεδρείου από το Σώμα της Γενικής συνέλευσης, ο κος Λουράντος έλαβε 86 ψήφους έναντι 76 του Κυριάκου Θεοδοσιάδη.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΠΦΣ έχει ως εξής:

Α΄ αντιπρόεδρος: Απόστολος Βαλτάς

Β΄ αντιπρόεδρος: Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Γ΄ αντιπρόεδρος: Ιωάννης Δαγρές

Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Μακρυγιάννης

Ταμίας : Ηλίας Χαλιγιάννης

Αναπληρωτής Γραμματέας: Ιωάννης Τσικανδηλάκης

Έρχεται ο ψυχρότερος Οκτώβριος των τελευταίων ετών-Ισχυρές καταιγίδες, βροχές αλλά & χιόνια στα βουνά της χώρας μας!


Όλα τα προγνωστικά στοιχεία αλλά και τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, δείχνουν ότι ο ερχόμενος Οκτώβριος, θα είναι ο ψυχρότερος των τελευταίων ετών στην Ευρώπη και γενικότερα στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο μήνας θα μπει τις πρώτες του ημέρες με καλό καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα. Οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι, θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο πέλαγος.

Ωστόσο, από τις 5-6 Οκτωβρίου και μετά, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε όλη την Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες και βροχές, αλλά και χιόνια στα βουνά της χώρας μας. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα μας για ακόμα μία φορά. Σύμφωνα με το greek-weather.org ο Οκτώβριος γενικότερα φαίνεται να κυλάει με κρύο, αρκετές βροχές και καταιγίδες, με τα χιόνια να εμφανίζονται ως και σε ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, μετά τα μέσα και προς τα τέλη του μήνα.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ



Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών
Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές

Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Θηβαίων ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00 και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014, με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)

2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση. 6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)

7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)

8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)

9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262-3-50610 και 607

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

• Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη), τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

• Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ένωση Συλλόγων ΚΑΔΜΟΣ, σας προσκαλούν στη τελευταία φιλική αναμέτρηση της ομάδας μας πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με την ομάδα Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ (Β’ Εθνική κατηγορία), στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος» (Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας), την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 17:00. 

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα διεξαχθεί τελετή απόσυρσης της φανέλας του Συλλόγου με το νούμερο 15 ως ελάχιστος φόρο τιμής στον αθλητή Στέργιο Παπαδόπουλου για την προσφορά του στο Σύλλογο και στον θηβαϊκό αθλητισμό. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Τ. Κουίκ: Μετά τις αυτοκτονίες ήρθε και ο θάνατος στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ


«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, εκλογές χθες»

Την ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες επεσήμανε με δήλωσή του για τον θάνατο του 70χρονου στην ουρά της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Μετά τις αυτοκτονίες εξαιτίας του μνημονίου, ήρθε και ο θάνατος στην «ουρά» τονίζει σε σύντομη δήλωσή του και καταλήγει «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, εκλογές χθες».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουίκ:

«Μετά τις αυτοκτονίες των συνανθρώπων μας, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, μετά το θάνατο εργαζόμενου στη ΔΕΗ Πάτρας, ο οποίος δεν άντεξε πολίτη να τον παρακαλά για ρύθμιση, ήρθε τώρα και ο θάνατος συμπολίτη μας στην «ουρά» για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, εκλογές χθες».

Παρέμβαση του πρώην βουλευτή Μ. Καρχιμάκη...

Μ. Καρχιμάκης: κ. Σαμαρά λειτουργείτε για λογαριασμό των άπληστων και των ισχυρώνΜε ένα κείμενό του ο, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κίνησης των 75, Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπενθυμίζοντάς του της ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και της διακυβέρνησης της περιόδου 2004-2009 για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Την ίδια ώρα ο κ. Καρχιμάκης ασκεί κριτική στις πολιτικές του πρωθυπουργού τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς λειτουργεί για λογαριασμό των άπληστων και των ισχυρών.

Ο κ.Σαμαράς στην ομιλία του στην Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ., έδωσε την εντύπωση ότι τον διακατέχει απώλεια μνήμης και ότι μάλλον απευθύνεται στον λαό μιας άλλης χώρας.

Μίλησε, για προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν.

Μίλησε, για την Ν.Δ ,την παράταξη των μεταρρυθμίσεων.

Μίλησε για την παράταξη που φέρνει τα περισσότερα δικαιώματα.

Μίλησε για την παράταξη που καταπολέμησε την γραφειοκρατία και τα ελλείμματα .

Μίλησε για την παράταξη, της προόδου που λειτουργεί για λογαριασμό ολόκληρου του λαού και όχι υπέρ των άπληστων και ισχυρών.

Μίλησε για την παράταξη που δίνει κουράγιο,που δεν παίρνει νέα μέτρα και που δρομολογεί φοροελαφρύνσεις.

Μίλησε για την παράταξη που οριοθετεί την ελευθερία από την ανομία,

Και άλλα πολλά .....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σας ζήτησαν φωτοτυπία της ταυτότητας σας; Τι ΠΡΕΠΕΙ να προσέξετε πριν τη δώσετε!


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας ...
από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής...
Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία... ». Τα γραφόμενα να τίθενται και στις 2 όψεις της ταυτότητας.
Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας σε καμία περίπτωση δεν παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά πρέπει να ενεργούν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία...» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα. Αυτές βέβαια είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, αλλά απαραίτητες για τη διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων. Επίσης, συνιστάται οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, π.χ καλλυντικών, απορρυπαντικών και να προτιμούν για τις αγορές τους, τα καταστήματα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ TA ΛΟΓΙΑ του ''Εθνικάρα'' για τον αδικοχαμένο Κατσούλη

http://www.filathlos.gr/

Είναι πιθανότατα ο πιο γνωστός Ελληνας φίλαθλος των γηπέδων της χώρας μας και είχε περάσει... μια ζωή στο πλάι του αδικοχαμένου φίλου του Εθνικού.

O ''Eθνικάρας'' Γιάννης Μαντζουράνης, συντετριμμένος μιλά για τον Κώστα Κατσούλη και θυμάται τις τραγικές στιγμές που έζησε και ο ίδιος.

«Ο Κώστας δεν ζει πια. Πενθεί όλος ο κόσμος του Εθνικού. Θα βάλουμε περιβραχιόνιο στα επόμενα ματς, θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε. Αλλά δεν ζει πια. Τον έφαγαν τον Κώστα μας…» λέει βουρκωμένος ο Γιάννης Μαντζουράνης που μίλησε στο gazzetta.gr, για τον φίλο του Κώστα Κατσούλη που χθες άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από μάχη δύο εβδομάδων για να παραμείνει στη ζωή.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαντζουράνη, τίποτα δεν έδειχνε στην αρχή του αγώνα με τον Ηρόδοτο, ότι θα συμβεί κάτι τόσο τραγικό.

«Πήγα στο ματς με τον Ηρόδοτο μαζί με τον Πρόεδρο της ομάδας μας. Με υποδέχτηκαν με καλοσύνη, με αγκάλιαζαν και μάλιστα ο Πρόεδρος τους με βράβευσε. Τίποτα δεν ήταν ανησυχητικό. Είδα και τον Κώστα, ήταν αγνός άνθρωπος, με αγκάλιασε και με φίλησε. Μάλιστα με είδε κάπως στενοχωρημένο και μου είπε, μην στενοχωριέσαι κύριε Γιάννη, θα νικήσουμε.»

Ωστόσο, όπως λέει, όλα άλλαξαν στο 72ο λεπτό.

«Τότε ο λάινσμαν ακύρωσε γκολ δικό μας και εμείς διαμαρτυρηθήκαμε. Ηρθαν λοιπόν από απέναντι 6-7 άτομα με ρόπαλα και άρχισαν να μας χτυπούν. Πήγαν και στον Κώστα, του έδωσαν μία στο κεφάλι, του έδωσαν δεύτερη στο κεφάλι και τον ξάπλωσαν κάτω».

Οσο περισσότερο θυμάται ο «Εθνικάρας» τι έγινε, τόσο η φωνή του κομπιάζει…

«Αρχισαν να τον κλωτσάνε, τον πατούσαν τον Κώστα ενώ ήταν κάτω. Ο αγώνας διακόπηκε και έβαλαν τον Κώστα στο ασθενοφόρο και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Ηρθαν πραγματικά να μας κοπανήσουν. Και δεν ήταν μόνο ο Κώστας αλλά και 2-3 άλλα παιδιά χτύπησαν σοβαρά, χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα.»

Μια ζωή στα γήπεδα, τόσο μένος σε επίθεση σε άνθρωπο, δεν έχω ξαναδεί.

«Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Πρώτη φορά στην ιστορία έχω δει κάτι παρόμοιο. Εχω πάει σε όλα τα γήπεδα, παντού, αλλά πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο. Ακόμα και στην Τούμπα με έχουν υποδεχθεί ως Πρωθυπουργό…»

Ο Γιάννης Μαντζουράνης μίλησε και για τον χαρακτήρα του Κώστα.

«Ο Κώστας ήταν από μικρό παιδί Εθνικός. Ηταν στο διοικητικό συμβούλιο του μπάσκετ ο πατέρας κι έτσι ο Κώστας από μικρός αγάπησε την ομάδα. Ακόμα και όταν έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Χανιά, παρακολουθούσε τα ματς της ομάδας και έτσι βρέθηκε και στο Ηράκλειο. Πήγαινε σε όλες τις εκδηλώσεις του Εθνικού, πάντα με το χαμόγελο και χωρίς βία. Ηταν ένας φίλαθλος, όπως κι εγώ…»

Εκλογές ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο!


Έτοιμοι για όλα –ακόμα και για εκλογές σε ενάμιση μήνα περίπου- είναι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, που περιμένουν πραγματικά με κομμένη την ανάσα την έκβαση της αυριανής συνάντησης με την τρόικα.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Στο σπίτι του και κάποιες ώρες στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και υπουργούς του, ετοιμάζοντας τις βασικές αμυντικές γραμμές της κυβέρνησής του απέναντι στην τρόικα, που έρχεται αγριεμένη.

Διαβάστε περισσότερα »

Πρόβλημα με την καθαριότητα στο ΤΕΙ Χαλκίδας


Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, η πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα καθαρισμού των χώρων του συγκροτήματος, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Στις 09.09.2014 μετά από ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία συζητείτο το θέμα καθαριότητας του ΤΕΙ Χαλκίδας, αρμόδιο κλιμάκιο Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας, άμεσα μετέβη στο χώρο για υγειονομική επιθεώρηση. Κατά την αυτοψία, όπως προκύπτει από την αριθμ. πρωτ. οικ. 5229/15.09.2014 Έκθεση, διαπιστώθηκαν υγειονομικά προβλήματα.Με το αριθμ. πρωτ. οικ. 5231/15.09.2014 έγγραφο ενημερώνουμε το ΤΕΙ και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για το αποτέλεσμα του ελέγχου και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων.
Στις 23.09.2014 με το αριθμ. πρωτ. 12/23.09.2014 ο Σύλλογος Διοικητικού & Βοηθητικού Προσωπικού πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας μας ενημέρωσε για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο Ίδρυμα.Άμεσα μετέβη στο ΤΕΙ εκ νέου αρμόδιο Κλιμάκιο Εποπτών Δημόσιας Υγείας και πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος. Επίσης ,διαπιστώθηκαν υγειονομικά προβλήματα γενικά στους χώρους ενώ στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού δεν διαπιστώθηκε διαρροή λυμάτων ή οσμές.
Κατόπιν αυτών με το αριθμ. πρωτ. οικ. 5436/23.09.2014 έγγραφο υπεβλήθη από την Υπηρεσία μας μήνυση κατά του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και εστάλη το αριθμ. πρωτ. οικ. 5428/23.09.2014 έγγραφο στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας υπόψη του Προέδρου, με το οποίο ενημερώνουμε σχετικά και προτείνουμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Συνάντηση με τον υπουργό για τα προβλήματα του νοσοκομείου Θήβας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ 
Π Ρ Ο Σ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝ.ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Κον ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ & ΘΗΒΑΣ Κον ΔΕΣΥΛΛΑ ΣΠ.

Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, για να συζητήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Θήβας.

Σας γνωστοποιούμε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα ούτε για αγορά υγειονομικού υλικού, ενώ στην έγκριση πίστωσης του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για το έτος 2014 έχουν πιστοποιηθεί ποσά που δεν έχουν χορηγηθεί, παρόλο τις δεσμεύσεις του Διοικητή της 5ης ΥΠΕΑ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ παρουσία του σημερινού Υπουργού Υγείας Κου ΒΟΡΙΔΗ.

Σας παρακαλούμε ενεργήστε άμεσα για την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων.

Σας κοινοποιούμε 2 έγγραφα που αποστείλαμε στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕΑ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ Κον ΜΑΚΡΗ χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Έναρξη περιόδου για όλα τα τμήματα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και πρόσκληση σε εγκαίνια νέου χώρου.


ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ    ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΕΙΟ


Ομήρου 1 & Αγ. Ελένης 25 Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών

Τ.Κ.32200-ΤΘ 146-Τηλ:6936181817 (Θέατρο-Μουσική-Εικαστικά)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, σας προσκαλούν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00, στην Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Συνοικισμό, στα πλαίσια της εναρκτήριας συνάντησης για την νέα περίοδο όλων των τμημάτων.

Στις 10:45 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και ο αγιασμός στο Καραμανώλειο Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών (Θέατρο- Μουσική-Εικαστικά) οδός Σμύρνης 45 με κεράσματα από τα μέλη του τμήματος γυναικών του συλλόγου μας.

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ



Σε καταλήψεις δημαρχείων θα προχωρήσει σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία διαμαρτύρεται για το μέτρο της αξιολόγησης και τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν από τις 10.00 έως τις 13.00, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις, «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζομένους αλλά και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει ορίσει την 30ή Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

http://www.zougla.gr
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Πόνος στα νεφρά: Δείτε ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβει

Βασική λειτουργία των νεφρών είναι να φλιτράρουν τοξίνες και
βλαβερά υπολείμματα από τον οργανισμό μας. Παράλληλα, απομακρύνουν τα περιττά υγρά και απελευθερώνουν ορμόνες που συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την εξισορρόπηση των οξέων και παράλληλα παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου και των ηλεκτρολυτών.

Ο πόνος στη μία ή και τις δύο πλευρές του κορμού, κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα νεφρά, οφείλεται συνήθως σε δυσλειτουργία των συγκεκριμένων οργάνων ή του ουροποιητικού. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν όμως είναι ότι ο πόνος μπορεί να «ακτινοβολεί» από κάποιο άλλο ζωτικό όργανο, υποδεικνύοντας κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.

Ο πόνος εντοπίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ του τελευταίου πλευρού και του οστού της λεκάνης και προς τα πίσω, κοντά στην οσφυϊκή μοίρα (δηλαδή τη μέση).

Εάν δεν είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας των νεφρών, ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε θλάση των μυών της πλάτης, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη,επανενεργοποίηση του έρπητα, ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα ήγυναικολογικό πρόβλημα.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση ανευρύσματος, επιβάλλεται η άμεση ιατρική παρέμβαση, καθώς η ρήξη του ανευρύσματος μπορεί να απειλήσει την υγεία, λόγω τηςεκτεταμένης εσωτερικής αιμορραγίας.
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/09/blog-post_6394.html#ixzz3E8l6ik8c

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Από 31 Οκτωβρίου θα βλέπουμε ψηφιακή τηλεόραση και στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ - Μάθε περισσότερα...


Τέλος, σε περίπου ένα μήνα, θα πάρει το αναλογικό σήμα τηλεόρασης και θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης.
Στο πρώτο από τα τρία τελευταία γκρουπ περιοχών που θα γίνει η αλλαγή βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Digea σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα...
Διαβάστε περισσότερα »

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ...


• 200.000 γεωτρήσεις σε όλη τη χώρα
• 20% είναι παράνομες, δηλαδή 40.000
• 50% -60% του νερού που χρησιμοποιείται στη γεωργία προέρχεται από γεωτρήσεις
• 5.000 ευρώ θα φτάνουν τα πρόστιμα για όσους «ξεχάσουν» να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους
• 17.000 είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται μόνο στον Αργολικό Κάμπο
• 35-38 χιλιάδες είναι οι «τρύπες» στους τέσσερις νομούς του Θεσσαλικού Κάμπου
• 500 έως 3.000 ευρώ τα πρόστιμα για παράνομη χρήση νερού ή απόληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που ορίζει η άδεια

Διάτρητη από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις είναι η ελληνική γη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Το πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης. Βασική αιτία είναι το γεγονός ότι οι «τρύπες» που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές και χωρίς άδεια, προκαλούν καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.....

Αναβολή της αγωνιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα

http://www.sport24.gr
Δημοσίευση: 29 Σεπ. 2014


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή αγώνων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη.


Με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν οι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων της προσεχούς αγωνιστικής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξει καθόλου επίσημη αγωνιστική δράση, καθώς αναβάλλονται όλοι οι αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και σε οποιοδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα.

"Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής".

Εγγραφές μαθητών στην Ιππική Σχολή Θήβας “Έφιππος” - Mάθε τα άλογα, γνώρισε τη φύση!


Η Ιππική Σχολή “ΈΦΙΠΠΟΣ” λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια στη Θήβα, και έχει σαν στόχο την ψυχαγωγία, την εκμάθηση και την ενημέρωση σε ότι αφορά τα άλογα.

Στον “Έφιππο” είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν το συναρπαστικό άθλημα της ιππασίας και να γνωρίζουν από κοντά τα πανέμορφα αυτά ζώα.

Τα μαθήματα αφορούν αρχάριους και προχωρημένους, λάτρεις των αλόγων (από πέντε ετών και άνω) και πραγματοποιούνται καθημερινά (πρωί ή απόγευμα).

Για όσους βλέπουν την ιππασία σαν άθλημα, ο έμπειρος προπονητής της σχολής θα τους μυήσει στους κόλπους της αθλητικής ιππασίας καθώς και σε θεωρητικές γνώσεις γύρω από το σπόρ (π.χ. περιποίηση και φροντίδα του αλόγου) , με σκοπό να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητή.

Αντίστοιχα, για όσους θεωρούν την ιππασία μια ευκαιρία για επαφή με τη φύση και τα άλογα, η Σχολή Ιππασίας “Έφιππος” θα τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να απολαύσουν μια βόλτα στη φύση.

Στον χώρο στεγάζεται επίσης παραδοσιακό καφενείο, όπου μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ τους, παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων καθώς και λαογραφικό μουσείο, με πολύτιμα εκθέματα από τη Θήβα και την ευρύτερη περιοχή, που ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο, για να θυμούνται οι μεγάλοι και να γνωρίσουν την παράδοση οι μικροί.

Η Ιππική Σχολή “Έφιππος” βρίσκεται πλησίον του στρατοπέδου της Θήβας, πίσω από το εργοστάσιο “Καμαρίδης”. Πληροφορίες : 6978877078(Περικλής Λαλιώτης) , e-mail: info@efippos.gr

Φυτεία Χασίς στη Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φυτεία με (50) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντός αγροτεμαχίου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Συνελήφθη (29-09-2014) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 60χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν την φυτεία σε αγροτεμάχιο, περιβαλλόμενο από φυσική και τεχνητή κάλυψη, το οποίο αποτελούσε προέκταση του αύλιου χώρου της οικίας του 60χρονου.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν να καλλιεργούνται εντός του αγροτεμαχίου συνολικά (50) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως (3,5) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 60χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (508) γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα και
(81) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Αυξημένο κονδύλι για εκρίζωση αμπέλου στο νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης



Έως 1.456 ευρώ ανά στρέμμα φτάνει η ενίσχυση που προβλέπεται για αμπελουργούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα», για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο πίνακα στρεμματικών ενισχύσεων, τα ποσά αυξάνονται για αμπελουργούς όλων των περιοχών, όσον αφορά την εκρίζωση και προετοιμασία του εδάφους και ορίζονται ως εξής:

Περιφέρειες λιγότερο ανεπτυγμένες:

«Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»

Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου και με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών, ολοκληρώθηγκε το πρωϊ της Κυριακής, το 8ήμερο εκδηλώσεων Μνήμης, με τίτλο «Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης», παρουσία στρατιωτικών αρχών, του Δημάρχου Θηβαίων κι εκπροσώπων του Δήμου, βουλευτών, αλλά και απλού κόσμου, που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Χαρακτηριστικά ωστόσο ήσαν τα μηνύματα τόσο των Μικρασιατών, αλλά και του Μητροπολίτη, εναντίον των υποστηρικτών του «συνωσυτισμού» στο λιμάνι της Σμύρνης, αλλά κι εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολέμησαν την γενοκτονία των Ελλήνων…

Τερματισε στο ''Σπαρταθλον'' ο Θηβαιος Μαραθωνοδρομος του ΣΔΥΜ Κωστας Κοφινης


Τερματισε στο '' Σπαρταθλον '' ο Αθλητης του Συλλογου Δρομεων Υγειας
και Μαραθωνοδρομων Θηβας Κωστας Κοφινης
για μια ακομα χρονια ο Θηβαιος Αθλητης ξεπερασε τον ευατο του
και τερματισε στην Διαδρομη Αθηνα - Σπαρτη 246 χιλιομετρα με 35' 41' 58''
Μετα τον τερματισμο του ο Κωστας Κοφινης ευχαριστησε ολους οσους του συμπαρασταθηκαν
στην προσπαθεια οσουν ηταν κοντα του σε ολη τη διαδρομη και περισσοτερο τον προπονητη
του Σπυρο Μπεκρη

γραφουν για τον Αθλητη μας απο την Σπαρτη !!!
Θερμά κ εγκάρδια συγχαρητήρια για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδρομής του Σπαρταθλον.
Μιας επίπονης προσπάθειας που απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα.Εμείς εδώ από την Σπάρτη σε ευχαριστούμε από καρδιάς κ σε περιμένουμε του χρόνου.Κ πάλι ένα μεγάλο μπράβο!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ: Εγκαταλείπουν τα μωρά στα μαιευτήρια λόγω οικονομικής κρίσης

http://www.toxwni.gr

Βρέφη εγκλωβισμένα στα αζήτητα τωνμαιευτηρίων. Η οικονομική κρίση και η μνημονιακή Ελλάδα περιέχουν σκληρές εικόνες δυστυχίας και εξαθλίωσης κάθε κοινωνικής δομής.

Αυτή τη στιγμή στο νεογνολογικό τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» φιλοξενούνται περίπου 45 μωρά. Τις επόμενες ημέρες, αφού λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, τα περισσότερα από αυτά θα φύγουν στην αγκαλιά των γονιών τους για το σπίτι. Όχι όλα. Δεκατέσσερα από τα βρέφη θα παραμείνουν στη θέση τους για μήνες κι ας μην ασθενούν. Ούτε ακριβώς «χωρίς οικογένεια» ούτε ακριβώς με οικογένεια, είναι τα παιδιά που λιμνάζουν στις τρύπες του συστήματος πρόνοιας.

Ομιλία - Συζήτηση στα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Για τη Διέξοδο από τα σημερινά προβλήματα και την αναβάθμιση των σπουδών.

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ώρα 11.00

Στο Μεγάλο Αμφιθέατρο

Κεντρικοί Ομιλητές

Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης- Συντονιστής Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς


http://www.piraeuspress.gr
Έφυγε από τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού,Κώστας Κατσούλης - Μετά από μάχη πολλών ημερών για να κρατηθεί στη ζωή τελικά δεν τα κατάφερε
Απεβίωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού, που νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της ΑΘήνας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο πριν από 2 εβδομάδες.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ ο 46χρονος ήταν σε μηχανική υποστήριξη σε βαριά καταστολή.
Το τελευταίο ανακοινωθέν ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και σύμφωνα με τους γιατρούς μόνο από θαύμα θα μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή.

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσουςεκπαιδευτικούςεπιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

• Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη), τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

• Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Πάμε φουλ για πρόωρες εκλογές!


Ο κόσμος το ' χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι - Έχει κλειδώσει και η ημερομηνία των εκλογών - Ξεκινάει η προεκλογική περίοδος από την Χαλκιδική – Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.grπου το έγραψε από τις 14 Σεπτεμβρίου

Από τις 14 Σεπτεμβρίου το γράψαμε στο Newsbomb ξεκάθαρα: Αν και δημόσια τις «ξορκίζουν» στο παρασκήνιο - Σαμαράς και Βενιζέλος - ετοιμάζονται πυρετωδώς για όλα τις διαδικασίες, νομικές και πολιτικές προκειμένου να προκηρύξουν , όταν αυτό καταστεί αναγκαίο , πρόωρες εκλογές.
Το ρεπορτάζ του Newsbomb που αυτό το Σαββατοκύριακο υιοθετεί σημαντική μερίδα του Τύπου ήταν αποκαλυπτικό.
Διαβάστε περισσότερα »

Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο το 2015 – Αποκαλυπτικές οι προβλέψεις του προϋπολογισμού


Μείωση των δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2015 από τα 15,480 δισ. ευρώ φέτος, στα 14,824 δισ. ευρώ το 2015 , δηλαδή θα υποχωρήσουν κατά 4,2% ή κατά 656 εκατ. ευρώ, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, ικανοποιώντας την απάιτηση της τρόικα για νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο και μεγαλύτερη μείωση της μισθολογικής δαπάνης σε βάθος τριετίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news.gr τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη εξετάσει τις αλλαγές που θα φέρουν στο υφιστάμενο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην τρόικα την επομένη εβδομάδα. Στόχος είναι να υπάρξει μια συμφωνία εγκαίρως ώστε να ψηφισθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις το αργότερο έως στα μέσα Δεκεμβρίου και να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Οι αλλαγές που επιθυμούν τρόικα και κυβέρνηση κινούνται στις εξής κατευθύνσεις:

– Θεωρούν πως υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Συγκεκριμένα θεωρεί πως υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία. Στην βάση αυτή θέλει να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων με ίδια προσόντα, αλλά και να καταργηθούν οι μη μισθολογικές παροχές ( μεταφορές, σίτιση, κ.α.).

– Θεωρούν πως απαιτείται διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα στους υπαλλήλους με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και σε εκείνους με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική. Στη βάση αυτή θα υπάρξει αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Έτσι, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό στο ίδιο κλιμάκιο οι εν λόγω υπάλληλοι και αυτομάτως θα διευρύνεται η μισθολογική τους διαφορά με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης.

– Θεωρούν πως πρέπει να μειωθούν περαιτέρω από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθοί εκείνων των υπαλλήλων που έχουν μείνει στάσιμοι διότι είχαν περικοπεί πάνω από το 25% τα προηγούμενα χρόνια (υπερβάλλουσα μείωση).

Πάντως για να χρυσώσουν το χάποιο τρόικα και κυβέρνηση εξετάζουν την αναγνώριση από το Δημόσιο της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υπάρχει με τον τρόπο αυτό και ένα προσθετό κίνητρο για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να εργαστούν στο δημόσιο τομέα.

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλο


http://www.zougla.gr
Αύξηση κατέγραψαν το Ιούλιο του 2014 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 345 εκατ. ευρώ ή 14,4%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 2,744 δισ. ευρώ. Στα 5,46 δισ. το ταξιδιωτικό ισοζύγιο στο επτάμηνο. Αυξήθηκε 31% η κίνηση από Γαλλία, πτώση από Γερμανία.

Το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο τον Ιούλιο του 2014 εμφάνισε πλεόνασμα 2,553 δισ. ευρώ έναντι 2,218 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,1%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος......

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Στη φτώχεια 6,3 εκατ. Έλληνες


Σε συνθήκες ένδειας ζουν περί τα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ενώ ακόμη 3,8 εκατ. πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια.

Πρόκειται για τα συμπεράσματα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή και όπως αναφέρεται, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).

Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας. Η Ελλάδα επίσης συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. Μια άλλη σημαντική διάσταση της φτώχειας, αφορά την παιδική φτώχεια (26,5% το 2012), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, οι μη οικονομικά ενεργοί και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Υ.Γ. Και όμως… Ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου –πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ- διαπιστώνει σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας στην Εύβοια…

Αλλά όπως είχε πεί ο Francois Fenelon,(1651-1715, Γάλλος κληρικός, ποιητής και συγγραφέας)

«Αυτοί που δεν υπέφεραν ποτέ, δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν ούτε τα καλά ούτε τα κακά. Δεν ξέρουν τους ανθρώπους. Δεν ξέρουν ούτε καν τον εαυτό τους.»


Ενώ εμείς από τη πλευρά μας έχουμε να επισημάνουμε:
«Το πρόβλημα με την άγνοια είναι ότι συσσωρεύει αυτοπεποίθηση καθώς προχωράει.»

Αναρτήθηκε από Evia in ...

Blue Star Ιθάκη ''Μάχη με τα κύματα No2'' (Nέο βίντεο)


Συνήθως μετά από μια καλή ταινία στο κινηματογράφο ακολουθεί και το Νο2 και μερικές φορές και το Νο3.Σε αυτή την περίπτωση πιστέψτε μας, κανείς δεν θα ήθελε να ακολουθήσει παρόμοια βίντεο, ούτε οι ναυτικοί μας οι οποίοι είναι ''ήρωες'' αλλά ούτε και οι επιβάτες ενός πλοίου.

Μετά το απίστευτο βίντεο που διέρρευσε μέσα από το Cyclades24.gr το Δεκέμβριο του 2013 έρχεται δεύτερο βίντεο, από την Μύκονο και τον συνεργάτη μας Μαθιό Κουσαθανά που κόβει για ακόμα μια φορά την ανάσα.
Η ''μάχη με τα κύματα'' Νo2 που έδωσε το Blue Star Ithaki στο ταξίδι του, ανάμεσα στο στενό της Μυκόνου και της Τήνου την Κυριακή 28/09.

Κυριολεκτικά τα κύματα και αυτή την φορά σκέπασαν το πλοίο.Κι αυτές οι εικόνες μόνο σπάνιες δεν είναι. Αντίθετα, συμβαίνουν συχνά, ίσως και σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο, σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων.
Καμιά φορά δεν χρειάζεται να εξηγούμε γιατί η δουλειά του ναυτικού είναι δύσκολη και επικίνδυνη. «Το ναυτικό επάγγελμα είναι σκληρό, αλλά ηρωικό»! Άλλωστε οι χιλιάδες εικόνες και τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους.

Και να τονίσουμε ότι αλλιώς είναι να είσαι εκεί και να το ζεις και αλλιώς καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού σου βλέποντας το στο internet.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Τι πρέπει να κάνετε μόλις τα παιδιά σας γυρίσουν από το σχολείο;


Όλοι οι άνθρωποι όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους θέλουν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν έπειτα από μια κουραστική μέρα. Το ίδιο χρειάζονται και τα παιδιά όταν επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο. Όμως λόγω του φορτωμένου προγράμματος ακόμη και μετά το σχολείο τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν.

Τι θα πρέπει να κάνετε κάθε φορά που γυρνάει το παιδί σας από το σχολείο;
Σταματήστε ότι κάνετε.

Όταν τα παιδιά σας γυρνάνε σπίτι κάντε μια παύση από οτιδήποτε κάνετε και δώστε τους προσοχή και καλωσορίστε τα θερμά.
Δείξτε αγάπη

Όταν τα παιδιά σας γυρνάνε σπίτι χαμογελάστε τους και αγκαλιάστε τα. Πείτε τους ότι σας έλειψαν όλη την μέρα και πείτε τους ότι τα αγαπάτε. Έτσι τα παιδιά σας ξέρουν ότι μόλις έρθουν σπίτι θα είστε εκεί για αυτά και ότι η αγκαλιά σας θα είναι πάντα ανοιχτή.
Περιμένετε

Αφήστε τα παιδιά σας μερικά λεπτά να χαλαρώσουν πριν τους πείτε τι δραστηριότητες έχουν να κάνουν αργότερα. Καθίστε μαζί τους , συζητήστε για το πως ήταν η μέρα τους έτσι ώστε να ηρεμήσουν και μπορέσουν να συνεχίσουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.
Δώστε τους κατευθύνσεις.

Μόλις χαλαρώσουν λίγα λεπτά δώστε τους κατευθύνσεις όπως: » Ώρα για φαγητό η ώρα να κάνετε τα μαθήματά σας για το σχολείο» κλπ…
Χρησιμοποιείστε ένα πρόγραμμα – ρουτίνα για κάθε μέρα.

Σχεδιάστε ένα πλάνο που θα το τηρείτε κάθε μέρα. Ένα πλάνο όπως φαγητό, μαθήματα, και ώρα για παιχνίδι. Φροντίστε να το τηρείτε και θα δείτε πως θα έχει αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω βολεύουν πάρα πολύ τις μαμάδες που δουλεύουν στο σπίτι. Τι συμβαίνει όμως με τις μαμάδες που δουλεύουν εκτός σπιτιού και δεν μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι όταν τα παιδιά τους επιστρέφουν από το σχολείο;

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να νιώθουν ότι κάποιος τα αγαπά και τα νοιάζεται όταν επιστρέφουν από το σχολείο. Μια ιδέα θα ήταν να αφήσετε ένα σημείωμα στα παιδιά σας πριν φύγετε για δουλειά το πρωί. Αφήστε το σε ένα σημείο για να το δουν μόλις επιστρέψουν σπίτι. Έτσι θα ξέρουν ότι τα αγαπάτε και νοιάζεστε για αυτά. Ακόμη μπορείτε να τα παίρνετε τηλέφωνο περίπου την ώρα που επιστρέφουν σπίτι.

Εσείς τι κάνετε για να χαλαρώσουν τα παιδιά σας όταν επιστρέφουν από το σχολείο;

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Ελληνική σημαία συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Σύρο''


Έχουμε στο νησί μας την πιο μεγάλη Ελληνική σημαία που είναι 27mX60m και είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα. Δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά, μόνο να περάσουμε δύο μηνύματα θέλουμε..

Σε κάθε πιλότο της τουρκικής αεροπορίας ότι εδώ υπάρχουν έλληνες με ψυχή και δεν είμαστε σαν τους «νενέκους» πους μας κυβερνούν.

Και στους δικούς μας που διαχειρίζονται ακόμη τις ζωές μας ότι όσο υπάρχει ακόμη μέσα μας το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί, γιατί κανένας προδότης της πατρίδας του δεν είχε καλό τέλος.

Η πρόταση που είναι γραμμένη στην τουρκική γλώσσα λέει ότι: ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

Y.Γ. Κάθε ημέρα που περνάει η αγανάκτηση και η πίκρα μας για την συνεχόμενο διασυρμό της πατρίδας μας ολοένα και μεγαλώνει, και τα όρια μας ξαφνικά θα τελειώσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Συνεδρίαση ΔΣ Δημου Θηβαίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Θήβα : 25-9-2014

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. : 28301

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου

Πληροφορίες : Δ.Τσούγκα

Τηλ. : 22623-50608

FAX .: 22620-27628

Ταχ.Κώδικας : 32200

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ.28301/25-9-2014 πρόσκληση για την 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥτου 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Μαύρο πιπέρι για τον μεταβολισμό


της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό όπως το πράσινο (μαζεύεται νωρίτερα) και το κόκκινο (μαζεύεται αργότερα). Το μεσαίας ωριμότητας πιπέρι παρέχει μεγάλα ποσοστά πιπερίνης. Αυτή η βιολογική ουσία δίνει τη χαρακτηριστική, ελαφρώς καυτερή γεύση.

Μαζί με τα έλαια και την τανίνη των πιπερόσπορων η πιπερίνη καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς, ενώ ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, προωθεί την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και δραστηριοποιεί με αυτό τον τρόπο, το στομάχι, τα έντερα και το μεταβολισμό. Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει σε όλα τα φαγητά.

Προτιμάτε να αλέθετε τα σπόρια λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε, για να μη χάνονται να πολύτιμα συστατικά του πιπεριού. Βάζοντας μπόλικο πιπέρι στο φαγητό, αποφεύγετε αυτόματα το πολύ αλάτι. Και κάτι άλλο: το πιπέρι ενισχύει ιδιαίτερα την πέψη των πρωτεϊνών και συνεπώς είναι το ιδανικό μπαχαρικό για πλούσια γεύματα με κρέας.

Οι αυτοκινητόδρομοι ανήκουν στο λαό - Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα


Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα συμμετάσχει χωρίς αυταπάτες τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο άνοιγμα των διοδίων της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας στις 12 το μεσημέρι και στο παμφθιωτικό συλλαλητήριο στις 14:00 στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Καλούμε το λαό της Λαμίας και όλης της Φθιώτιδας να συμμετέχει δυναμικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας με τη μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπή διεκδίκηση:

Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα!...

Γιατί πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται πριν τις εννέα το βράδυ;


Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι ώρες που τα παιδιά κοιμούνται είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη τους! Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ότι ο ύπνος ενισχύει την μάθηση;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience, όταν τα παιδιά κοιμούνται, οι εγκέφαλοί τους μετατρέπουν το υποσυνείδητο υλικό που έχουν μάθει σε ενεργή γνώση – μια διαδικασία που είναι πολύ πιο αποτελεσματική στα παιδιά από ότι στους ενήλικες. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι η μνήμη να μετατρέπεται σε μια μορφή που διευκολύνει τη μελλοντική μάθηση.

Σε έρευνα που μελετούσε την επίδραση του ύπνου στη μνήμη και στη μάθηση σε παιδιά ηλικίας 8 ως 11, βρέθηκε ότι μετά από μια νύχτα ύπνου τα παιδιά μπορούσαν να θυμούνται περισσότερα πράγματα και να κατακτούν καλύτερα τη νέα γνώση σε σύγκριση με τα παιδιά που έμειναν ξύπνια στο μεσοδιάστημα.

Mια δεύτερη έρευνα του University College του Λονδίνου, με επικεφαλή την καθηγήτρια Αμάντα Σάκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, εκτιμούν ότι ο άτακτος και ελλιπής ύπνος μπορεί να επιδράσει

αρνητικά στην ανάπτυξη και την «πλαστικότητα» του εγκεφάλου των μικρών παιδιών.

Η έρευνα -που μελέτησε πάνω από 11.000 παιδιά ηλικίας τριών έως επτά ετών- έδειξε ότι η επίπτωση είναι πιο αισθητή για τα τρίχρονα παιδιά, τα οποία έχουν χειρότερα αποτελέσματα στα τεστ γλώσσας και μαθηματικών σε σχέση με τα συνομήλικά τους που κοιμούνται πιο πολύ και σε πιο τακτικές ώρες.

πηγή:motherblog

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Κάτω τα χέρια από τα Αγιορείτικα Μετόχια!


Του Γιώργου Θεοχάρη...Σαφές μήνυμα «προς πάσαν κατεύθυνσιν», και ιδιαίτερα προς την... Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και την Ελληνική Πολιτεία (κυρίως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που ασχολήθηκε με το θέμα), για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Αγιορείτικων Μετοχίων (που βρίσκονται εκτός Αγίου Ορους),έστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης από το αγιορείτικο μετόχι της Παναγίας...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: " Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Κάτω τα χέρια από τα Αγιορείτικα Μετόχια! "

Δικηγόροι κατά εφοριακών: Ποινικές ευθύνες σε όσους αποτρέπουν προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ


Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες βρίσκονται όσοι εφοριακοί ή προϊστάμενοι ΔΟΥ αποτρέπουν τους πολίτες από την άσκηση προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή...Διαβάστε περισσότερα