Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κίνδυνος «λουκέτου» στην πορθμειακή Ρίου – Αντιρρίου


Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Μετά την απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία όλα τα βαρέα οχήματα πριν επιβιβαστούν στα πορθμεία, θα πρέπει να ζυγίζονται, το πορθμείο οδηγείται στο κλείσιμο, όπως αναφέρει το patrastimes....
Αυτή η φαινομενικά τόσο απλή και λογική εξέλιξη, αποτελεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, την ταφόπλακα σε μια ήδη, λόγω γέφυρας, προβληματική κατάσταση.

Αιτία, το γεγονός πως σε καμία από τις προβλήτες του Ρίου δεν υπάρχει ζυγιστήριο, με αποτέλεσμα όλα τα φορτηγά που αποτελούν και το οξυγόνο για τη γραμμή, να είναι υποχρεωμένα να κάνουν διαδρομή 18 χιλιομέτρων κάθε φορά προκειμένου να ζυγιστούν στο λιμάνι της Πάτρας.

Κάτι τέτοιο οδηγεί αυτομάτως τους ιδιοκτήτες των βαρέων οχημάτων, να επιλέγουν την χρήση της γέφυρας, καθώς η δαπάνη και η ταλαιπωρία για κάθε δρομολόγιο, εάν επιλέξουν να κάνουν διαδρομή 18 χιλιομέτρων προκειμένου να ζυγιστούν, ισοσταθμίζει το κόστος της οδικής διέλευσης σε σχέση με αυτό το πορθμείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους εμπνευστές της απόφασης, πως ουσιαστικά στρέφονται όχι μόνο κατά των δικών τους συμφερόντων, «διαμορφώνοντας μονοπωλιακές καταστάσεις», αλλά και των πολιτών, καθώς εάν το λιμεναρχείο της Πάτρας εμμείνει στην απόφαση, το κλείσιμο της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου θεωρείται βέβαιο, όπως αναφέρεται στο patrastimes.