Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Απάντηση του Β.Αποστόλου σε Ε. Μπασιάκο σχετικά με τις αποζημιώσεις για ζημιές που προξενήθηκαν από τον περονόσπορο


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:
Για τις ζημιές που προξενήθηκαν σε αμπελλοκαλλιέργεις από τον περονόσπορο του 2011 στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας (αρμοδιότητας ΠΣΕΑ), σημειώνεται ότι, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι (η ολοκλήρωση αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου 2015) από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Σημειώνεται ότι, για τις ανωτέρω ζημιές έχει αρχίσει η κοινοποίηση των πινάκων ζημιάς, καθώς και οι καταβολές των ενισχύσεων στους παραγωγούς οι οποίοι κρίθηκαν επιλέξιμοι ενισχύσεων, όπως αυτό ορίζεται στον ανωτέρω Κανονισμό.
Ειδικότερα, έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής, ενισχύσεις ύψους 358.000 ευρώ και στις 9 Απριλίου καταβλήθηκαν άλλα 162.000 ευρώ. Συνολικά πρόκειται να καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 522.000 ευρώ.
Η δε ολοκλήρωση των ενισχύσεων, αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί, και συγκεκριμένα αμέσως μετά τη κοινοποίηση και των τελευταίων πινάκων ζημιάς όπως προαναφέρθηκε.