Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αυτοψία στην Κωπαϊδα - Πάνω από 150.000 ευρώ θα δαπανηθούν άμεσα από την Π.Ε. Βοιωτίας


Αυτοψία στο πλημμυρισμένο κωπαϊδικό πεδίο και επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων ύστερα από τις απανωτές βροχοπτώσεις στην αρχή της άνοιξης, πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Περιφερρειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή και σύσσωμους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας.
 http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ φυσικό ρόφημα



Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας.
Σε συνδυασμό
Η παρασκευή του είναι πολύ απλή.
Γράφει η Κία Καραγιάννη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας και η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ, σας προσκαλούνε σε ανοιχτή εκδήλωση με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρη Κουκουλόπουλο για την πορεία του χώρου προς το συνέδριο και την ανάδειξη νέου προέδρου, την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 18.00 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2015-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα.

Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Έτσι δηλητηριάζει σώμα και εγκέφαλο το αλκοόλ


Το αλκοόλ μας χαλαρώνει και μας κάνει πιο ομιλητικούς... Επηρεάζει όμως τόσο το σώμα, όσο και τον εγκέφαλο. Η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα, επηρεάζει κυρίως τον εγκέφαλο.

Η αντίληψη, η κρίση και η δυνατότητα συγκέντρωσης εξασθενούν, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζονται οι αναστολές. Υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ενδέχεται, ωστόσο, να ενισχύσουν την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ή να οδηγήσουν, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των αισθήσεων...

Πόνοι στη μέση και καούρα λόγω… σουτιέν;


Εκατομμύρια γυναίκες φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά που αφορούν στο γυναικείο πληθυσμό της Βρετανίας, περίπου το 70-80% των γυναικών φορά λάθος μέγεθος σουτιέν, ενώ επίσης αρκετές γυναίκες δεν φορούν ειδικό αθλητικό σουτιέν όταν γυμνάζονται.

Καμένα Βούρλα-Θήβα αύριο στις 16:30

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς : Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πρόσφατα οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά (Δήμος Κύμης-Αλιβερίου) ανέπτυξαν σημαντική δράση και απέρριψαν αποφασιστικά την εγκατάσταση μονάδας καύσης Βιοαερίου με πρώτη ύλη ζωικά απόβλητα, διαφυλάσσοντας το χωριό από τη μόλυνση του νερού, τη βρώμα κλπ.

Εγκύκλιος :Yγειονομικoί έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου τoυ Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής-καλοκαιρινής περιόδου


Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και της γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων, κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο

να επισημάνει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων σε όλες τις Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών και τις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ενόψει της έναρξης εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου.

Κατεβάστε την εγκύκλιο

Διασωθείς από τη σφαγή στο Δίστομο, ντροπιάζει τους Γερμανούς, στο ZDF


Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF. Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…



Ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές.Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: Ποιος είναι ο Αργύρης Σφουντούρης που ντρόπιασε τους Γερμανούς, μέσα στο σπίτι τους

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την πενταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η παραχώρηση των παραλιών πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης». Όμως, λόγω σπουδαιότητας του θέματος η πενταμελής σύνθεση παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητάει να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ο αιγιαλός και η παραλία περιλαμβάνονται μεταξύ των ζητημάτων για τα οποία αναγνωρίζεται στους δικηγορικούς συλλόγους το δικαίωμα άσκησης ενδίκων βοηθημάτων.

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας.. Δελτίο Τύπου : Περί μπαζάρ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών ενημερώνουν ότι λόγω των εορτών όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μπαζάρ θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.1 του Ν. 2323/95 όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 2 του Ν. 3377/05, όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες του άρθρου 16 του Ν. 3769/2009, προβλέπεται η έκδοση άδειας στους μετέχοντες .
Επιπλέον καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να είναι σε επιφυλακή ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να προφυλαχτεί το στεγασμένο – νόμιμο εμπόριο.
Καλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν τα καταστήματα μας κατά την περίοδο των εορτών καθώς θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις .

Eρώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για Μέτρα Προστασίας Ασωπού


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό

Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Η Περιβαλλοντική Προστασία της περιοχής Ασωπού Ποταμού , ως κορυφαία προτεραιότητα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Λειβαδιά (19-3-2015) ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Τσιρώνης εξήγγειλε μεταξύ άλλων 3 συγκεκριμένες δράσεις για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής του Ασωπού:

Περίεργη επίθεση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απο την ΔΕΠΟΔΑ Θήβας

DepodathΔριμεία επίθεση κατά Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α. Θήβας ΑΕ που είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Δ.Ε) του Νομού Βοιωτίας με αφορμή κατάθεση ερώτησης με θέμα «Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας».
«Σε κάθε περίπτωση το Bullying κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να λάβει τέλος», τονίζει το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ σε επιστολή προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση  για τους «κακούς» Βουλευτές που… τολμούν να κάνουν ερώτηση για τον «ιερό» ΦΟΔΣΑ, «ξεχνώντας» το ρόλο του Βουλευτή που είναι ακριβώς αυτός: Να κάνει ερωτήσεις.
Ξεχνά ακόμα το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ οτι οι δημότες είναι αυτοί που πληρώνουν για τα απορρίμματα, ξεχνά επίσης οτι αυτοδιοίκηση είναι και οι δήμοι που έχουν εκφράσει διαφωνίες για την περιφερειακή Α.Ε. διαχείρισης απορριμμάτων και ξεχνά οτι έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα και ο καθ΄ ένας μπορεί ελεύθερα να διατυπώνει τις απόψεις του.
Τέλος η επίθεση είναι… περίεργη δεδομένου οτι θα μπορούσε απλά η ΔΕΠΟΔΑΘ να απαντήσει στα ερωτήματα των Βουλευτών που επί της ουσίας είναι ερωτήματα των πολιτών.

Η επιστολή της ΔΕΠΟΔΑΘ έχει ως εξής:

H φωτογραφία που συγκλονίζει: Κοριτσάκι περνάει την κάμερα για όπλο και «παραδίνεται»

http://www.toxwni.gr/

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο η φωτογραφία, με το hashtag #Surrended, που απεικονίζει ένα παιδί να κοιτάει κοιτάει με τρόμο τον φωτογραφική μηχανή επειδή πίστευε πως πρόκειται για όπλο.

Έτσι ο φωτογράφος κατέγραψε το θλιβερό στιγμιότυπο για να το δει όλη η υφήλιος.

Αλλά ποιος τράβηξε την φωτογραφία και ποια η ιστορία πίσω από αυτή;

Πολλά ακούστηκαν από την περασμένη εβδομάδα που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία για πρώτη φορά στο διαδίκτυο από την Abu Shaban, μια δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ στην Γάζα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτησή της, με τα σχόλια: «κλαίω», «απίστευτα θλιβερό», η «ανθρωπότητα απέτυχε» είχε 11.000 αναδημοσιεύσεις και εξαπλώθηκε σιγά σιγά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν το στιγμιότυπο λέγοντας πως είναι στημένο.

Η Αbu Shaban σε άλλη της ανάρτηση εξήγησε πως δεν έχει τραβήξει η ίδια την φωτογραφία και δεν ήξερε ποιος ήταν ο φωτογράφος.

Ένας χρήστης του διαδικτύου υποστήριξε πως η φωτογραφία απαθανατίζει ένα 4χρονο αγόρι και τραβήχτηκε το 2012 από τον Osman Sağırlı έναν φωτορεπόρτερ από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΒΒC o Osman Sağırlı, που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη Τανζανία, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αληθινό και όχι για στημένο στιγμιότυπο αλλά διέψευσε όσους έλεγαν πως πρόκειται για αγόρι αφού στην φωτογραφία απεικονίζεται έναν 4χρονο κορίτσι η Ηudea. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Συρία πέρυσι τον Δεκέμβριο όπου το μικρό παιδί βρέθηκε εκεί, 10χλμ μακριά από το σπίτι του με την μητέρα του και τα δυο του αδέρφια.

protothema

Το ήξερες; Γιατί λέγεται «κουφή» ή «βουβή» αυτή η εβδομάδα;


Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι η τελευταία πριν την Eβδομάδα των Παθών η οποία αποτελεί και την πιο σημαντική της Ορθοδοξίας.Ο πάντα σοφος ελληνικός λαός αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή» με μοναδική δικαιολογία ότι την Εβδομάδα αυτή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα οπότε ούτε λέμε (Ακολουθία) ούτε ακούμε (Καμπάνα) αυτήν την Εβδομάδα.

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Αρκεί μια ματιά στα Λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας μας για να μας πείσει ότι, όχι «βουβή» και «κουφή» δεν είναι αυτή η Εβδομάδα αλλά αντίθετα είναι πλήρης μηνυμάτων και Θεολογικών εννοιών γύρω από το Μυστήριο του θανάτου. H έκτη και τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται «Εβδομάδα των Βαϊων». Για έξι μέρες πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων η λατρεία της Εκκλησίας ωθεί τους πιστούς να ακολουθήσουν το Χριστό καθώς πρώτος αναγγέλει το θάνατο του φίλου Του και κατόπιν αρχίζει το ταξίδι Του στη Βηθανία και στην Ιερουσαλήμ.

http://thivarealnews.blogspot.com
ΠΗΓΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ...ΦΩΤΟ-VIDEO


Μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Βάγια απο τον Σύλλογο Γονέων Λυκείου Βαγίων,για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης.Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι φορείς των Βαγίων να βοηθήσουν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των παιδιών και των γονιών τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ποιους κινδύνους κρύβουν τα γένια για τον άνδρα


Τα γένια είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων και έχουν υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των ανδρών.

Κόντρα όμως στο αγαπημένο στυλ ανδρών αλλά και γυναικών, οι επιστήμονες προτρέπουν τους άνδρες να ξυριστούν.

Και αυτό γιατί, όπως δείχνουν οι έρευνες, τα γένια είναι συχνά βρώμικα και κρύβουν πολύ περισσότερα βακτήρια από ότι ένα καλοξυρισμένο πρόσωπο.

Υποστηρίζουν δε, ότι ακόμα και μετά το πλύσιμο τα βακτήρια συνεχίζουν να βρίσκονται στα γένια.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι έτσι προκαλούνται δερματικά προβλήματα και εξαπλώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα οι ιοί. Πιθανώς να παίζει ρόλο ότι οι άνδρες που έχουν γένια τείνουν να περνάνε τα χέρια τους μέσα από αυτά, βρωμίζοντάς τα, αν τα χέρια τους δεν είναι αρκετά καθαρά.

Στη συνέχεια δεν είναι απίθανο να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους γεμίζοντάς τα με βακτήρια. Επίσης, τα γένια και τα βακτήρια που πιθανώς κρύβονται μέσα στο μούσι γίνονται επικίνδυνα και για τους άλλους όταν χαϊδέψουν ή φιλήσουν τον γενειοφόρο.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο σύλλογος οι ''Φίλοι του Βιβλίου'' Θήβας καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση


Μετά την αναβληθείσα Γ.Σ. λόγω μη απαρτίας των μελών, την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 8.00μ.μ στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, ο σύλλογος οι ''Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης'' καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα »

4 Yδατοδρόμια στην ΕΥΒΟΙΑ


Χαλκίδα, Κάρυστος, Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων στην Εύβοια σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τον Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), με την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και πρόβλεψη για τεχνική βάση υδροπλάνων στη Χαλκίδα για τη συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών. Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων. Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η«Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ»θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησηςτων υδατοδρομίωνέτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.

Πηγη:theseanation.com
Από: ka-business.gr

Το Mediterranean College & το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν Πασχαλινό Παζάρι! Όλοι μαζί μπορούμε..

Δελτίο Τύπου
Το Mediterranean College & το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν Πασχαλινό Παζάρι
Όλοι μαζί μπορούμε….

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πάσχα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στο κτίριο Βιέννη.

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, οι εγκαταστάσεις του Mediterranean College θα φιλοξενήσουν πασχαλινό bazaar ενίσχυσης του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων έχουν ετοιμάσει με πολύ αγάπη, περίσσια δημιουργικότητα και φαντασία Πασχαλινές λαμπάδες, κατασκευές διακόσμησης αλλά και Πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις Πασχαλινές αγορές τους πάντα σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις του Οργανισμού που εδώ και 20 χρόνια στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη χαρίζοντας χαμόγελα!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Μέσα στα 20 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει 975.307 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη.

Φέτος το Πάσχα, μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», αγοράζοντας δώρα για εμάς, την οικογένεια και τους φίλους μας για να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο: να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε όλα τα παιδιά!

Ώρες Λειτουργίας: 12.00 – 16.00

Πληροφορίες:

Mediterranean College: Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη

T. 2310 547708, U. www.medcollege.edu.gr

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ 10ΕΤΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ


Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος*

¨Όταν γίνεται μεταβίβαση κινητού ή ακινήτου πράγματος με δωρεά, ο δωρητής έχει το δικαίωμα να την ανακαλέσει αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στον δωρητή ή στον σύζυγο ή σε στενό συγγενή του. Ο δωρητής δικαιούται να απαιτήσει με αγωγή την αυτούσια απόδοση του δωρηθέντος. Η επαναμεταβίβαση της κυριότητας γίνεται, εφόσον την αρνείται ο δωρεοδόχος, με καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως και μεταγραφή της σχετικής τελεσίδικης απόφασης και της συμβολαιογραφικής δήλωσης του δωρητή περί αποδοχής της απόφασης αυτής. Αν ο δωρεοδόχος κατά το χρόνο της ανάκλησης είχε ήδη καταστεί κύριος του δωρηθέντος ακινήτου με χρησικτησία, δεν μπορεί να αναζητηθεί το δωρηθέν ακίνητο από το δωρεοδόχο (ούτε αυτοί υποχρεούνται να το αποδώσουν) ούτε με τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού, αφού οι περί χρησικτησίας διατάξεις δεν προβλέπουν μόνο τυπικά τη μετάθεση της κυριότητας στο χρησιδεσπόζοντα αλλά και τη δικαιολογούν ουσιαστικά, παρέχοντας στο χρησιδεσπόζοντα αιτία διατήρησης του πλουτισμού.
Έχει κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι δεν ασκεί έννομη επιρροή η ανάκληση δωρεών που αφορούσαν σε ακίνητα τα οποία οι δωρεοδόχοι εξουσίαζαν με συνεχή νομή πλέον των δέκα ετών με νόμιμο τίτλο και καλή πίστη έναντι των δωρητών και επομένως είχαν αποκτήσει επί των ακινήτων αυτών κυριότητα με πρωτότυπο τρόπο λόγω τακτικής χρησικτησίας.......

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την παράταση της στρατιωτικής θητείας


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την παράταση της στρατιωτικής θητείας με επαγγελματική έμμισθη σχέση, κάτι σαν ΜΟΜΑ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega ο κ.Καμμένος ανακοίονωσε ότι σχεδιάζεται παράταση της στρατιωτικής θητείας επί πληρωμή με επαγγελματική έμμισθη σχέση. Έτσι, όσοι έχουν τα προσόντα και το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για, τουλάχιστον, δύο χρόνια και να πληρώνονται με το μισθό του υπαξιωματικού.

«Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν», τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία των κατασκευαστικών εταιριών που θα αναλάβουν τα έργα σε όλη τη περιφέρεια, ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα που απαιτούνται, αναμένονται προσφορές από τις ΗΠΑ και η Ρωσία.

Την υποστήριξη των δημοτών του για το Πάσχα ζητά το Κοιν.Παντοπωλείο Θήβας (video)

 Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Τους δημότες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο καλεί ο δήμος της Θήβας, μια και έρχονται οι ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Ήδη αρκετοί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, όπως οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μόρνος», που συγκεντρώνουν εβδομαδιαία 190 συσκευασίες γάλακτος. Κάλεσμα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για συγκέντρωση τροφίμων κάνει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Με μια διαδικασία εξπρές ο Δήμαρχος Θήβας καλεί το Δ.Σ. να λάβει απόφαση για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων (ΤΟ.Σ.Δ.Α.) ώστε να ενσωματωθεί στον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). Μάλιστα είχε προγραμματιστεί η απόφαση να ληφθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/3/2015. Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. μας διένεμε την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων στις 18/3/2015 και μας κάλεσε (τους επικεφαλής των παρατάξεων) να συναντηθούμε στο γραφείο του στις 26/3/2015 και να συζητήσουμε το θέμα και με βάση τις απόψεις να τροποποιηθεί ανάλογα το Σχέδιο ώστε στο Δ.Σ. να ψηφιστεί σύμφωνα με τις προτάσεις μας από κοινού.

Στην συνάντηση της 26/3/2015 παραβρεθήκαμε το Α.Ρ.Κ.Θ. και ο κος Γ. Κατσέλης, σε μια υποβαθμισμένη συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει την διαχείριση των απορριμμάτων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του μέλλοντος. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε την απουσία της παράταξης του κου Χαλβατζή καθώς και της « Λαϊκής Συσπείρωσης», άραγε τόσο αδιάφορο είναι αυτό το θέμα για τις παρατάξεις τους; Μετά από πολύ καθυστέρηση μας παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο εν τάχει απουσία του Δημάρχου που παραβρέθηκε λίγο στο τέλος.

Το Τοπικό Σχέδιο που μας παρουσιάστηκε είναι ένα γενικόλογο σχέδιο με περιγραφή δράσεων απουσιάζουν όμως επιμέρους ποσοτικές στοχεύσεις στα διάφορα στάδια του (που είναι υποχρεωτικές με βάσει την νομοθεσία), για διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την ανάκτηση υλικών, την ανακύκλωση και την εναπόθεση ενός πολύ μικρού αδρανούς υπολείμματος στον ΧΥΤΥ. Πιθανόν επίτηδες δεν αναφέρονται οι στοχεύσεις διότι η σχεδιαζόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τα απορρίμματα προς επεξεργασία κατά 90% ως «σύμμεικτα».

Το τοπικό σχέδιο που μας παρουσιάστηκε δεν περιέχει οικονομικά στοιχεία όπως κόστη κατασκευών, υποδομών , μηχανημάτων, δραστηριοτήτων, λειτουργικές δαπάνες (προσωπικό, συντηρήσεις). Δεν περιέχει εκτιμήσεις από δυνητικά υπολογιζόμενα έσοδα από την ανακύκλωση και την αξιοποίηση εν γένει των ανακτημένων υλικών. Αυτό είναι πάλι φυσικό διότι λείπουν οι προηγούμενα αναφερόμενες ποσοτικές στοχεύσεις. Έτσι δεν μπορούν να υπολογιστούν και συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία εσόδων και εξόδων που ενδιαφέρουν τους πολίτες που αυτοί τελικά μέσω των δημοτικών τελών θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Το Τοπικό σχέδιο δεν αναφέρεται για το προσωπικό που χρειάζεται για την λειτουργία του συνολικού συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων και με τι εργασιακές σχέσεις.

Το ΑΡΚΘ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τον Τοπικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία με τελικό στόχο να μηδενιστεί το κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο ή μικροεπιχείρηση, να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευτεί το περιβάλλον.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμαρχος έδειξε απροθυμία να δεχτεί την πρόταση μας προς συζήτηση, επέμεινε να μην γίνει καμιά διαβούλευση για το μεγάλο αυτό ζήτημα τόσο στο Δ.Σ. όσο και με τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους. Επέμενε να ψηφιστεί στις 30/3/2013 διότι τάχα τελειώνουν οι προθεσμίες που επέβαλε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α. δηλ. την 31/3/2015 (ενώ είχε την σχετική εντολή για την διαβούλευση και εκπόνηση του ΤΟ.Σ.Δ.Α. από τις 19/1/2015).Μετά την σφοδρή αντίδραση μας αναγκάστηκε να μεταθέσει την ημερομηνία ψήφισης του.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν, τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την διαδικασία για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, μελετώντας τις διάφορες προτάσεις και προτείνοντας τις δικές τους απόψεις με τελικό στόχο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς σε αυτήν την διαδικασία της διαβούλευσης σαν ΑΡΚΘ θα συμβάλλουμε τα μέγιστα.

ΓΙΑ ΤΟ Α.Ρ.Κ.Θ.
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

Ενημέρωση καταναλωτών από το ΥΠΑΠΕΝ εν όψει του Πάσχα


Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Α. Σήμανση αμνοεριφίων
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα
Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν:
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ιδίου χρωματισμού, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης (π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΟΥΓΓΑΡΙΑ» κλπ.).

Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε άλλη κοινοτική χώρα (εντός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της κοινοτικής χώρας

Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας

-Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
-Οι σημάνσεις καταλληλότητας και προέλευσης πρέπει να είναι ευανάγνωστες και να μην έχουν την όψη χρωματισμένου «λεκέ» στην επιφάνεια των σφάγιων.

Β. Σήμανση αυγών
Αναφορικά με τη σήμανση των αυγών, αυτά πρέπει να φέρουν :

Σφραγίδα με κωδικό, ο οποίος αποτελείται από τα εξής τμήματα :
α) μονοψήφιο αριθμό, που υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής
0 «Βιολογική παραγωγή»
1 «Ελευθέρας βοσκής»
2 «Δάπεδο με στρωμνή»
3 «Εμπλουτισμένοι κλωβοί»

β) τον κωδικό της χώρας παραγωγής (π.χ. EL = Ελλάδα)
γ) τον κωδικό αριθμό εκτροφής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΔΣΑ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 28/03/2015 ΕΥΠΑΛΙΟ-ΔΩΡΙΔΑΣ)

 Στις 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο Φωκίδας, η Γενική Συνέλευση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, σε εφαρμογή των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην ιδρυτική πράξη του Φο.Δ.Σ.Α, με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, από το σύνολο των 25 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν 22 Δήμοι, ενώ απείχαν 3 Δήμοι. Η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ομόφωνα το καταστατικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετατροπής και εξέλεξε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής: - Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λαμιέων, Πρόεδρος - Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος - Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Μέλος - Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος, Μέλος - Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών, Μέλος - Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Μέλος - Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Μέλος - Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, Μέλος - Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών, Μέλος - Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, Μέλος - Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου, Μέλος Το αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία οργάνωσης του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 Θήβα : 30/03/2015

ΤΕΛΟΣ τα 400 και 500 ευρώ! Από 1η Οκτωβρίου όλοι 680 ευρώ! Τι αλλάζει στις απολύσεις και στις αποζημιώσεις!


Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 680 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου φέτος και στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 (πιθανότατα την 1η Ιουλίου) δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real Νews, μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια. Η παρέμβαση στον κατώτατο μισθό θα γίνει εφ” άπαξ και η αύξησή του θα χρησιμοποιηθεί σαν δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Ενας μισθός για όλους

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η εξομοίωση από τον Απρίλιο των κατώτατων αμοιβών για όλους όσοι είναι κάτω των 25 ετών στο ύψος του σημερινού κατώτατου μισθού. Ετσι, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 586 ευρώ, από 511 ευρώ που είναι σήμερα.

Απώτερο στόχος του υπουργείου αποτελεί να μην υπάρχει εργαζόμενος το β” εξάμηνο του 2016 που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ.

Παράταση της ΕΓΣΣΕ

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Real News, προωθείται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση έως τις 30 Ιουνίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με στόχο τη διατήρηση όλων των θεσμικών όρων που περιλαμβάνει.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό θα προχωρήσει έως το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου στην κατάθεση δεύτερου νομοσχεδίου, που θα αφορά την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οριο απολύσεων, αποζημιώσεις

Επίσης, θα προωθηθεί η μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης ανάλογα με τα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη

Ερώτηση Σκούμα για την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Θηβών




Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Χειρουργική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Θηβών


Το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας. Σε αυτά προστέθηκε και το επείγον θέμα της λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Στις 31.12.2014 συνταξιοδοτήθηκε ένας εκ των πέντε χειρούργων με αποτέλεσμα να παραμείνουν τέσσερις χειρουργοί. Η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά, αφού από τους τέσσερις χειρούργους, παραμένουν τρεις, διότι ένας χειρούργος κατέθεσε αίτηση παραίτησης 8 μήνες πριν την κανονική του συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα τέλος Μάιου 2015 να αποχωρεί. Η Χειρουργική κλινική καταρρέει. Ήδη ένας εκ των χειρουργών έσπασε το χέρι του και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Παράλληλα, στο τέλος Μαρτίου 2015, οι τρεις μοναδικές ειδικευόμενες του χειρουργικού τμήματος αποχωρούν και τοποθετούνται ως Αγροτικοί Ιατροί. Το Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Θηβών, θα παραμείνει και χωρίς ειδικευόμενους.
Καθίσταται προφανές ότι απαιτείται κατεπείγουσα και κατά εξαίρεση πρόσληψη δύο (2) τουλάχιστον επικουρικών χειρούργων ή μετακίνηση χειρούργου στο Νοσοκομείο Θηβών από κοντινό Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε εφημερίες.

Γίνεται λοιπόν εμφανής η ανάγκη:
Να καλυφθούν άμεσα, θέσεις χειρούργων και ειδικευόμενων γιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών.

Με βάση τα ανωτέρω,

ερωτάται ο κ. υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν θέσεις χειρούργων και ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Σκούμας

Εκδήλωση για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης στη Λιβαδειά την Πρωταπριλιά


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τα Σχολεία της πόλης μας, προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Λεβαδέων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών (σημαίες) των σχολείων της πόλης. Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων : 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ευχαριστεί τους Αστυνομικούς Διευθυντές Βοιωτίας

Προς: Ταξίαρχο Γεωργακόπουλο Νικόλαο
Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας

Κύριε Διευθυντά,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήρια για την παραμονή σας στο τιμόνι της αστυνομικής διεύθυνσης.
Η ηγεσία του υπουργείου έκρινε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακούγοντας μετά βεβαιότητας τις θετικές φωνές της τοπικής κοινωνίας ,οι οποίες καθημερινά έχουν να καταθέσουν για την άρτια συνεργασία, για τον επαγγελματισμό και το ήθος σας και την συνεργασία με όλους τους φορείς για την επίλυση προβλημάτων τα οποία χρήζουν την καθημερινή σας παρέμβαση.
Ο εμπορικός κόσμος θα βρίσκεται στο πλευρό σας ώστε να εξυπηρετεί το κόπο τον μόχθο και την υπηρεσία που καταβάλλετε καθημερινός.
Τέλος θα θέλαμε να σας ευχηθούμε προσωπική και επαγγελματική ευημερία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Καλογρηάς



Προς: Ταξίαρχο Βερναδάκη Νικόλαο 
 
Κύριε Διευθυντά,

Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άρτια συνεργασία και την προσφορά σας στο τοπικό επιχειρείν καθ’όλη την διάρκεια της αστυνομικής σας παρουσίας στην πόλη μας. Αξιωματικοί με το ήθος ,την συνέπεια και τον επαγγελματισμό σας υπήρξαν πολύτιμος σύμμαχος και συνεργάτης για τον εμπορικό κόσμο.
Τέλος θα θέλαμε να σας ευχηθούμε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευημερία.
.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Καλογρηάς

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα και ώρα για να συμβεί ατύχημα στο σπίτι


Mια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία αν και έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, φαίνεται ότι ισχύει γενικότερα, καταλήγει σε συμπέρασμα σχετικά με το ποια είναι η πιο επικίνδυνη ώρα για να συμβεί κάποιο οικιακό ατύχημα....

Σύμφωνα με αυτή, η πιο επικίνδυνη ώρα είναι το Σάββατο το απόγευμα καθώς στη Μεγάλη Βρετανία γίνονται τέσσερα ατυχήματα σε σπίτια, όπως ηλεκτροσό, σοβαρά εγκαύματα, διαρροές αερίου και φωτιές.

Μάλιστα, η έρευνα καταλήγει και σε συγκεκριμένη ώρα η οποία φαίνεται να είναι η πιο επικίνδυνη και αυτή δεν είναι άλλη από τις 18:30.

Αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα; Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, γιατί πολύ απλά είναι πιο επιρρεπείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές επειδή είναι πιο... αφηρημένοι ή έχουν πιει και μερικά ποτά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που μένουν σπίτι τους το Σάββατο συνηθίζουν την ώρα εκείνη να... μαγειρεύουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 63% των οικιακών ατυχημάτων σημειώνονται στην κουζίνα , με το 33% των... παθόντων να καίγονται με ηλεκτρικές συσκευές, το 55% να τραυματίζονται ενώ μαγειρεύουν και το 10% να πιάνει φωτιά το σπίτι.

Οσον αφορά το ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι να μένουν μόνο στο σπίτι τους, καθώς προκαλούν περισσότερα ατυχήματα είναι τα παιδιά, και ακολουθούν οι γυναίκες. Ακολουθούν οι άνδρες και τελευταίοι έρχονται οι λίγο πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι...

Πηγή: iefimerida.gr


Σοκ: 350 ευρώ σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2013!

Τα απλήρωτα χαράτσια του 2013 προσπαθεί τώρα να εισπράξει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει άμεσα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΑ, να το πράξουν άμεσα μέσα στο Πάσχα ή, τουλάχιστον, να το εντάξουν στην ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που θα ξεκινήσει να «τρέχει» τις προσεχείς μέρες.

Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι πρέπει να εισπραχθούν έτσι συνολικά 350 εκατ. ευρώ –δηλαδή περίπου 350 ευρώ «κατά κεφαλήν» για κάθε ιδιοκτήτη.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εντοπίσει τους οφειλέτες που δεν πλήρωσαν ακόμη το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που ίσχυσε το 2013, όταν διαδέχτηκε το ΕΕΤΗΔΕ αλλά καταργήθηκε όταν «γεννήθηκε» ο ΕΝΦΙΑ.Το ΕΕΤΑ για το 2013, εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι. Ανέκυψε πρόβλημα όμως όταν χιλιάδες φορολογούμενοι, επειδή εξόφλησαν με λίγες μέρες καθυστέρηση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά την λήξη τους, διαπίστωσαν ότι το χαράτσι έμεινε απλήρωτο.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό τα χρήματα για το ΕΕΤΑ να τα κράτησε η ΔΕΗ συμψηφίζοντάς τα με μελλοντικές οφειλές για ρεύμα.Οι οφειλές αυτές επρόκειτο να αναρτηθούν στο λογαριασμό των οφειλετών στο Taxisnet στα τέλη του 2014.

Οι πολιτικές εξελίξεις όμως φαίνεται πως «πάγωσαν» τα σχέδια αυτά. Τώρα όμως τα εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο taxisnet, αλλά χωρίς καμία προσαύξηση στην οφειλή που μπορεί είτε εφάπαξ έως τέλος Απριλίου είτε ακόμη και σε εκατό δόσεις, αφού θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη γιατί αφορούν υποχρεώσεις πριν της 1ης Μαρτίου 2015.

ΠΗΓΗ

«Ο Φίλος από το Μεξικό» (Απόστολος Μαυροθαλασσίτης)


Πρόκειται για το εξαιρετικό βιβλίο «Ο Φίλος από το Μεξικό» του Απόστολου Μαυροθαλασσίτη, πρωταθλητή Ελλάδος στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Το 2009, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου ο Απόστολος συμμετείχε σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του στα 3.000 μέτρα, απέκτησε παραπληγία, και σήμερα μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο το πώς βίωσε την εμπειρία της επίκτητης παράλυσής του και τις έντονες αναμνήσεις από τον πρώτο ενάμιση μήνα της ζωής του μετά το ατύχημά του στις 6 Φεβρουαρίου 2009. Με φράσεις κοφτές, που ξυπνούν την ίδια εκείνη αγωνία όλων όσοι έχουμε ζήσει αντίστοιχες στιγμές, αποδοσμένες όμως με την ανακουφιστική δύναμη της ευφυΐας!

Ο ίδιος γράφει για την απόφασή του να δημοσιεύσει την εμπειρία του:

«6/2/2009: Είναι η αρχή του χρόνου και των αναμνήσεων της τωρινής μου ζωής. Για τους άλλους, είναι η ημερομηνία που με έβαλαν σε καταστολή μετά από σύγκρουση στα 3.000 μέτρα με συναθλητή μου, κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου συμμετείχα σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.
Στο βιβλίο καταγράφω τις εμπειρίες μου από την στιγμή που είχα το ατύχημα έως τον επαναπατρισμό μου στην Ελλάδα. Το σημαντικότερο όμως, είναι πως το εισέπραξαν όσοι το διάβασαν. Σαν μια σπάνια μαρτυρία από την άλλη μεριά.
Μεριά με την οποία η φύση της ζωής αναπόφευκτα μας έχει φέρει ή θα μας φέρει κάποια στιγμή σε επαφή. Ατελείωτα ερωτηματικά για παρόμοιες εικόνες από κοντινά πρόσωπα. Ερωτηματικά που δυστυχώς έμειναν σχεδόν στο σύνολό τους αναπάντητα.
Αυτή η απάντηση ήταν και το κίνητρό μου για να εκδώσω τις σημειώσεις που έγραψα σε ένα τετράδιο, καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου (με αρκετά κλάματα και δυσανάγνωστα γράμματα).»

Η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς ήταν η αγάπη του Απόστολου για πάνω από 20 χρόνια, ενώ έχει υπάρξει τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος, με συμμετοχές σε διάφορους διεθνείς αγώνες σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Η τελευταία του πτήση ήταν το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του, παρέμεινε για 12 ημέρες σε καταστολή, νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα συνολικά στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Σήμερα μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι προσωπική επιλογή του Απόστολου, μιας και τα χρώματα είναι κοντά στις εικόνες που είχε όταν ήταν σε καταστολή και δένει πολύ με το περιεχόμενό του. Όσον αφορά στο τεχνικό μέρος, το εξώφυλλο αναπαριστά τον στρατό teracota, ανακατεμένο χρωματικά, και με πέρασμα εικόνας με φυσαλίδες από πρόγραμμα υπολογιστή που έφτιαξε ο ίδιος γι’αυτό τον σκοπό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου: http://www.friendfrommexico.com/ (οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν και online)
Κεντρική διάθεση: Τζανακάκης, βιβλιοπωλείο «Παρ’ Ημίν» Χαριλάου Τρικούπη 11, Αθήνα, τηλ: 2103802542
disabled
thivapost

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ


Η τσουκνίδα (ή τσουκνίθα) ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών
Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών.
Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως.
Η τσουκνίδα είναι ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λόγω των δραστικών ενώσεων που μειώνουν τη φλεγμονή.

Έρχεται εμφιαλωμένο… “δημοτικό” νερό


Νερό Τεμπών οσονούπω στα ψυγεία μας! Την αξιοποίηση-εκμετάλλευση της πηγής Δάφνης στα Τέμπη ζητά με αίτησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τεμπών λαρισινή εταιρία εμφιάλωσης. Σύμφωνα με το eleftheria.gr το θέμα φέρνει, με εισήγησή του, στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, ο δήμαρχος Κων. Κολλάτος, η οποία θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. (στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου, στο Μακρυχώρι). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση αφορά στην εκμετάλλευση ενός μικρού μόνο μέρους της δυναμικότητας της πηγής. Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά οι πηγές της Κοιλάδας τροφοδοτούν με 8.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, το υδάτινο σύστημα του Πηνειού ποταμού. Μόνο η πηγή Δάφνης παροχετεύει περί τα 1.500 κυβικά.

Α.Ο ΘΗΒΑ

Ο πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης, το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστούν τον απλό φίλαθλο κόσμο που ανταποκρίθηκε στην φιλανθρωπική προσπάθεια που έγινε να συλλέξουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θηβών.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους:
Σύλλογος Γυναικών <<ΙΣΜΗΝΗ>>, το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού και το Θεατρικό εργαστήρι των Μικρασιατών Θήβας που ήταν συνδιοργανωτές σε αυτήν την φιλανθρωπική δράση.

Τέλος ευχαριστούμε τον Χιονοδρομικό-Πεζοπορικό-Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας, καθώς και τον ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας για την συλλογή των τροφίμων.

Ενημέρωση καταναλωτών από το ΥΠΑΠΕΝ εν όψει του Πάσχα


Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Α. Σήμανση αμνοεριφίων
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα
Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν :
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ιδίου χρωματισμού, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης (π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΟΥΓΓΑΡΙΑ» κλπ.).
Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε άλλη κοινοτική χώρα (εντός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της κοινοτικής χώρας
Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας
P Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
P Οι σημάνσεις καταλληλότητας και προέλευσης πρέπει να είναι ευανάγνωστες και να μην έχουν την όψη χρωματισμένου «λεκέ» στην επιφάνεια των σφάγιων.
Β. Σήμανση αυγών
Αναφορικά με τη σήμανση των αυγών, αυτά πρέπει να φέρουν :
Σφραγίδα με κωδικό, ο οποίος αποτελείται από τα εξής τμήματα :
α) μονοψήφιο αριθμό, που υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής
0 «Βιολογική παραγωγή»
1 «Ελευθέρας βοσκής»
2 «Δάπεδο με στρωμνή»
3 «Εμπλουτισμένοι κλωβοί»
β) τον κωδικό της χώρας παραγωγής (π.χ. EL = Ελλάδα)
γ) τον κωδικό αριθμό εκτροφής


Ενας στους τέσσερις γονείς δεν μπορεί να ελέγξει τι κάνει το παιδί του στο Ιντερνετ!


Σχεδόν ένας στους τέσσερις γονείς (22%) αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι βλέπει ή τι κάνει το παιδί του όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας των εταιρειών Kaspersky Lab και της B2B International.Παράλληλα, η ίδια μελέτη υπογραμμίζει ότι σχεδόν οι μισοί γονείς (48%) ανησυχούν ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα cyber-bullying.

Ως μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας με στόχο την εκπαίδευση και την υποστήριξη των παιδιών και των γονέων στην καταπολέμηση του cyber-bullying, η Kaspersky Lab διοργάνωσε συζήτηση με υψηλού επίπεδου ομιλητές σχετικά με το ζήτημα, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2015, στη Βαρκελώνη.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι καλοπροαίρετες προσπάθειες των ενηλίκων να δώσουν στα παιδιά τους «ιδιωτικό χώρο», θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να τα καθιστά πιο ευάλωτα στην διαδικτυακή παρενόχληση και κακοποίηση. Για παράδειγμα, μόνο το 19% δηλώνει ότι είναι «φίλος» με τα παιδιά του ή τα «ακολουθεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόλις το 39% παρακολουθεί την διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών του. Επίσης, μόλις το 38% έχει μιλήσει στα παιδιά του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, γεγονός που θα μπορούσε να αντανακλά έλλειψη αυτοπεποίθησης και κατανόησης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα παιδιά είναι συχνά απρόθυμα να παραδεχτούν ότι έχουν πέσει θύματα cyber-bullying. Ένας στους τέσσερις (25%) γονείς, των οποίων τα παιδιά είχαν παρενοχληθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να το αντιληφθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς η διαδικτυακή κακοποίηση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε bullying στον πραγματικό κόσμο, όπως έχει παρατηρήσει το 26% των γονέων που τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει σχετικά περιστατικά.
Ο Γιουτζίν Κασπέρσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Το διαδίκτυο προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά δυστυχώς επιτρέπει και σε ορισμένους ανθρώπους να δρουν με βάση τα πιο καταστροφικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Στις μέρες μας, το cyber-bullying αποτελεί ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα. Για τα θύματα, το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μακροχρόνιο. Πιθανότατα δεν υπάρχει κάποια αμιγώς τεχνολογική απάντηση, αλλά πρέπει να μιλήσουμε γι' 'αυτό, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα και να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους και τους γονείς τους να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα καλά πράγματα που το Διαδίκτυο έχει να τους προσφέρει».
Από την πλευρά της, η Τζάνις Ρίτσαρντσον, σύμβουλος του European Schoolnet και συνιδρυτής του Insafe, κατά τη δημόσια συζήτηση στο Mobile World Congress, σχολίασε: «Το cyber-bullying και το bullying γενικώς είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχολεί τους νέους και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια ολιστική προσέγγιση, η οποία θα περιλαμβάνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τα ίδια τα παιδιά και τους εφήβους. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα εργαλεία επικοινωνίας έχουν εξελιχθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων δεν ακολουθεί την ίδια πρόοδο».
Η μακροπρόθεσμη συναισθηματική επίδραση του cyber-bullying μπορεί να είναι καταστροφική για τους νέους και οι γονείς πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, ώστε να μπορούν να ενεργήσουν για να το σταματήσουν. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 44% των γονέων με παιδιά που είχαν υποστεί cyber-bullying, παρενέβη για να το αποτρέψει, αλλά πάνω από τους μισούς δεν έλαβαν καμία δράση.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο πρώην σύζυγός μου. Ο άνθρωπός μου…


Κάναμε μαζί 3 παιδιά, το 1 με σύνδρομο down. Περάσαμε πολλές δυσκολίες μαζί και χαρές. Μετά από 10 χρόνια γάμου, μου είπε πως ένα βράδυ πήγε με άλλη και εγώ τον έδιωξα. Δεν δέχτηκα να ακούσω. Μου έλεγε πως είχαμε καιρό να κάνουμε έρωτα (6 μήνες) και δεν άντεξε. Πώς δεν θα το ξαναέκανε και με αγαπούσε. Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου αλλά δεν μπορούσα να το δεχτώ και έκοψα τις συνεδρίες σχεδόν αμέσως. Πώς να δεχτείς κάτι τέτοιο; Τί σημαίνει δεν άντεξες; Εγώ με 3 παιδιά το 1 με down, με εργοθεραπευτές, μια πλήρους απασχόλησης δουλειά και ένα σπίτι ολόκληρο πώς άντεχα δηλαδή; Θύμωσα, δεν ήθελα να σώσω το γάμο μας, δεν είχα το κουράγιο. Χωρίσαμε με θυμό αλλά όχι στα άκρα. Για τα παιδιά μας περισσότερο.

Τη μέρα που έφευγε από το σπίτι δεν θα τη ξεχάσω ποτέ. Τα παιδιά έκλαιγαν στο μπαλκόνι κι εγώ κομμάτια να προσπαθώ να τα πείσω πως δεν τον χάνουν τον μπαμπά τους πως θα τον ξαναδούν. Το αγοράκι μου που έχει down έβρεχε για ένα μήνα το κρεβάτι του και πήγε πίσω στις θεραπείες του. Πέρασαν 5 χρόνια και σιγά σιγά η ζωή επέστρεψε στους ρυθμούς της. Αυτός από ότι μάθαινα (όχι από τα παιδιά) δεν είχε κάνει άλλη σχέση. Εγώ είχα κάνει για ένα χρόνο και είχα χωρίσει. Τον ξεπέρασα ή έτσι νόμιζα. Τα παιδιά μου μεγάλωναν, στη δουλειά μου πήρα προαγωγή και ένιωθα πως το να χωρίσουμε ήταν ό,τι καλύτερο για όλους και ειδικά για εμένα.

Πρίν ένα μήνα έμαθα πως έχει καρκίνο. Το έμαθα από την αδερφή του που με πήρε από το νοσοκομείο όταν ένα βράδυ τον πήγαν στα επείγοντα σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα παραπονιόταν για πονοκεφάλους και νόμιζε πως ήταν από τη κούραση. Βρήκαν ότι έχει μεταστατικό καρκίνο στο κεφάλι και του έδωσαν 6 μήνες ζωής και μέχρι τότε χημειοθεραπείες. Άρχισα να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε μέρα. Πρίν τη δουλειά, μετά τη δουλειά, τα Σαββατοκύριακα. Ένα βράδυ έπαθε ανακοπή και έτυχε να είμαι εκεί. Βγήκα έξω και άρχισα να χτυπιέμαι και να παρακαλάω τους γιατρούς “Σώστε τον, σας παρακαλώ έχει παιδιά”. Εγώ που τον έδιωξα που δεν ήθελα να τον βλέπω που ένιωσα προδομένη και έτρεξα να υπογράψω το διαζύγιο για να τον πικάρω και να τον εκδικηθώ, εγώ η ίδια παρακαλούσα να κάνουν κάτι για να ζήσει. Τότε μόνο κατάλαβα ότι τον αγαπώ ακόμα και τον έχω συγχωρέσει αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ ή δεν το έβλεπα.

Ευτυχώς τον επανέφεραν αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Στα παιδιά έχω πει την αλήθεια και τα έχω πάει να τον δουν είναι μεγάλα πια. Όταν μπαίνω μέσα ξέρω πως με ακούει πως καταλαβαίνει ότι είμαι εκεί. Μια φορά μου χαμογέλασε. Δεν ξέρω αν ποτέ με συγχωρέσει που δεν κάθισα να τον ακούσω πραγματικά. Που δεν έσωσα τον γάμο μας και νόμιζα ότι μακριά του θα ήμουν καλύτερα. Που ήμουν αμείλικτη και αντί να σκεφτώ γιατί δεν ήθελα να κάνουμε έρωτα σκεφτόμουν γιατί έκανε με άλλη. Τελευταία πήρα άδεια από τη δουλειά για να είμαι συνέχεια δίπλα του γιατί δεν θέλω να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν ότι πέθανε. Δεν θέλω να πεθάνει χωρίς εμένα. Μετανιώνω για τον χωρισμό μας και κάθε μέρα σκέφτομαι τα λάθη μας και κλαίω.

Μια συμβουλή σε όσους σκέφτεστε να χωρίσετε:
  Ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, είναι αυτός που διαλέξατε, που ερωτευτήκατε, που κάνατε μαζί παιδιά. Πρίν τα διαλύσετε όλα, σκεφτείτε πως θα νιώσετε αν μια μέρα μάθετε ότι πεθαίνει. Αν νιώσετε το στομάχι σας να σφίγγεται, αν δεν θέλετε να πεθάνετε χώρια και αν παρά τα όσα έγιναν μεταξύ σας δεν διανοείστε να μην γεράσετε μαζί, προσπαθήστε το. Υπάρχουν τρόποι. Υπάρχουν σύμβουλοι και τόσα μέσα σήμερα που είναι επιπόλαιο να λέμε πως δεν υπάρχει τρόπος. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Μην αφήνετε το γάμο σας, για ένα λάθος. Για κάποιο λόγο τον κάνατε και αυτόν τον λόγο πρέπει να θυμηθείτε. Ο γάμος δεν είναι μόνο γλέντια, γιορτές, τραπέζια και διακοπές. Είναι και εξετάσεις. Κάθε μέρα δίνετε εξετάσεις. Συγχωρήστε τον άνθρωπό σας για να σας συγχωρήσει και αυτός. Εγώ δεν το έκανα και τώρα τον χάνω. Και μαζί του χάνω την ευκαιρία να του δείξω πως ήταν πάντα ο άνθρωπός μου…

Συνεχιζει με Νικες ο ΑΟ Θηβα 3-1 και τον ΠΑΟΚ Κοκκινου η Καταρακτωδης Βροχη Χαλασε την Φιεστα του Πρωταθλητη !!!




Σε ενα πολυ βαρυ Γηπεδο απο την καταρακτωδη βροχη ο ΑΟ Θηβα
Συνεχισε την Εκπληκτικη του πορεια στο Πρωταθλημα της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας
με μια Ακομα Νικη 3-1 τον ΠΑΟΚ Κοκκινου
οι Ανθρωποι της ομαδας εκαναν καθε δυνατη προσπαθεια να διεξαχθει ο Αγωνας
Μιση ωρα πριν αρχισει το παιχνιδι το Δημοτικο Σταδιο Θηβας ηταν μια Λιμνοθαλασσα
η Καταρακτωδης βροχη δεν βοηθησε να κανει την γιορτη η ομαδα της Θηβας οπως θα ηθελε
Παντως οι Συλλογοι της πολης Ανταποκριθηκαν στο Καλεσμα να συγκεντρωθουν τροφιμα για το Κοινωνικο Παντοπωλειο
ο Συλλογος Γυναικων Θηβας '' Ισμηνη ''
το Κεντρο Θηβαικου Πολιτισμου
το Θηβαικο Εργαστηρι του Συλλογου Μικρασιατων Θηβας
ο ΣΧΟΠ Θηβας
η Αερολεσχη Θηβας
οι Φιλοι του ΑΟ Θηβα
και η Διοικηση του ΠΑΟΚ Κοκκινου

Γκολ
στο 6' ο Βυλλιωτης με σουτ ανοιξε το σκορ 1-0
στο 30' ο Ευθυμιου διπλασιασε τα τερματα της ομαδας του με σουτ 2-0
και στο 38' ο Γιωργος Περιαλης πετυχε ενα καταπληκτικο γκολ με κεφαλια Ψαρακι
στο 65' ο ΠΑΟΚ Κοκκινου μειωσε σε 3-1 με σουτ του Βασιλακη

Δοκαρια
16' και στο 75' ο Παναουλης

Κοκκινη
στο 68' ο Τσουκας

Διαιτητης Φλωτσιος Θ.
Βοηθοι Κατσαγιαννης , Βουγεσης

ΑΟ Θηβα [Πλατης Τακης]
Κωνσταντινοπουλος , Ελεζι [λ.τ 58' Σκουρτανιωτης] Παπαχαραλαμπους , Καραμπετιαν
Ευθυμιου , Περιαλης Γ., Γκιτσι , Βυλλιωτης , Γκαρανης [48' Μπινιακος]
Ανυφαντης [78' Κατσογιαννης ]Παναουλης

ΠΑΟΚ Κοκκινου [Φραγκας Βαγγελης]
Δελης , Κωνσταντινου , Ντελης , Τσουκας , Γεωργιου , Γκικοπουλος , Πλακου , Γκατσιος
Δαμπανης [75' Κοντος Ν.] Βασιλακης , Μανιωτης [55' Δαμπανης Μ.]

Thiva Spor

6 λάθη που δεν ξέρατε ότι κάνετε στο πλύσιμο ρούχων


Μπορεί να σας φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να βάλετε ένα… πλυντήριο αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για καλύτερα αποτελέσματα – και ρούχα που θα ζήσουν περισσότερο.

Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε:

Διαχωρίζετε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα. Σύμφωνα με τη μετρ του είδους, Martha Stewart, όσο πιο πολύ διαχωρίζετε τα ρούχα σας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους.

Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές. Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα.

Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Μην κακομεταχειρίζεστε το στεγνωτήριο Αν έχετε την επιλογή να στεγνώσουν τα ρούχα σας φυσικά από τον αέρα και τον ήλιο, τότε είναι προτιμότερο.

Αλλά αν βιάζεστε χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο. Φροντίστε μόνο να μην το υπερφορτώνετε και να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά για να αποφύγετε το πολύ τσαλάκωμα.

Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο Αν έχετε παρατηρήσει πως οι κάλτσες χάνονται ως δια μαγείας μέσα από το πλυντήριο, τότε αυτό σημαίνει πως δεν τις τοποθετείτε όπως πρέπει.

Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο και βάλτε από πάνω όλα τα υπόλοιπα άπλυτα.

Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα, γι’αυτό φροντίστε να τα κλείνετε πάντα όταν τα βάζετε στο πλυντήριο.

Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα Κάποια ρούχα ξεβάφουν γι” αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει.

Πλύντε τα σε μια λεκάνη για να δείτε αν το λευκό θα τραβήξει χρώμα.

Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά το χρόνο Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά.

Επίσης, καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο να αργεί παραπάνω από ότι συνήθως.

Πρόσκληση Εγκαινίων νέου κτιρίου Ημερήσιας Φροντίδας- Διημέρευσης ΑμεΑ


Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ “Οι Aγιοι Ανάργυροι” επαρχίας Θήβας σας προσκαλεί στα Εγκαίνια αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων για κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Διημέρευσης των ΑμεΑ (Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. .Δ/νση Στοίχος 2 Νέα Θήβα (επαρχιακή οδό Θηβών- Καπαρελλίου).
Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και δύναμη.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ.


Γιατί αλλάζει η ώρα – σε τι ωφελεί


Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου -συγκεκριμένα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος- η χώρα μας,...
μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα....


Τα ρολόγια θα πρέπει να προχωρήσουν μία ώρα μπροστά. Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.
Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.
Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.
Κάπως έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» αύριο, θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πράγματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει μπροστά στον σύντροφό της


Ένα από τα πράγματα που φέρνει ο γάμος είναι η υπερβολική οικειότητα. Σαν γυναίκες όμως δεν πρέπει η εμφάνιση να συμβαδίζει με την σεξουαλικότητα και το μυστήριο;

Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να κάνουν μπροστά στον σύντροφό τους – 12 από αυτά αναφέρονται παρακάτω.

Αποτρίχωση.

Να σπάει τα σπυράκια της.

Το beauté (μανικιούρ, πεντικιούρ, κόψιμο νυχιών, μάσκες προσώπου.)

Την ανάγκη της και τα τοιαύτα (οι πόρτες της τουαλέτας είναι πάντα κλειστές για ευνόητους λόγους.)
Το χυδαίο βρίσιμο. Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει να βρίζει η καλή του χειρότερα κι από τον ίδιο και εδώ που τα λέμε κι εσείς η ίδια κακοχαρακτηρίζετε όσες κυρίες «χάνουν τον έλεγχο» και βρίζουν ασύστολα.

Να συζητάει με τις φίλες της για τους πρώην της μπροστά του. Όσο χάλια και να ήταν η σχέση σας μαζί τους δεν χρειάζεται να θυμάστε μπροστά στον καλό σας πόσο χάλια ήταν!
Να επαινεί το σώμα του συζύγου της καλύτερής της φίλης. Θα σας άρεσε ο καλός σας να κάνει το ίδιο για την κολλητή σας;

Βαφή ρίζας μαλλιών.

Να κάνει αναφορά σε εκείνο τον οργασμό με εκείνον τον καταπληκτικό τύπο που γνώρισε στο κολλέγιο.

Να μιλάει για την περίοδο. Μια απλή αναφορά αρκεί για να καταλάβει και να σας αφήσει στην ησυχία σας. Τα υπόλοιπα συζητήστε τα με τη μαμά σας, την αδερφή σας, την κολλητή σας και τον γυναικολόγο σας.

Να κακοχαρακτηρίζει άλλες γυναίκες. Τα «πώς είναι έτσι αυτή;» ή «Μα καλά τι είναι αυτό που φοράει;» αφήστε τα πάλι για της φίλες σας. Δίνετε μια κακή εικόνα του εαυτού σας, της «γυναικούλας», της μνησίκακης και της ζηλιάρας….

Να λυγίζει το σώμα της όταν δεν είναι σε mood (ακόμα κι αν είναι για να βάλετε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία.) Δυστυχώς, ο εγκέφαλός των αντρών είναι ακόμα κολλημένος στην έκτη τάξη του δημοτικού, όταν πρόκειται για κάποια πράγματα.

baby.gr

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών "Ωερόη"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ορχομενός, 26 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια παραγωγική συνάντηση είχε  Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στο γραφείο του στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος με τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Αφορμή ήταν η συσσώρευση των προβλημάτων του Κωπαϊδικού πεδίου και ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες, μια πραγματικότητα που του μετέφερε, μαζί με την προσωπική του ανησυχία, ο κ. Υπερήφανος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αποστόλου για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα στο γραφείο του με σκοπό να τον ενημερώσω για τις προτεραιότητες της ανασυγκρότησης του Κωπαϊδικού πεδίου, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις συναντήσεις μας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και τους Δημάρχους της Βοιωτίας. Τον ενημέρωσα ακόμη και για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τα προβλήματα των αγροτών μας. Ο κ. Αποστόλου με άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, μου μετέφερε την αγωνία του για τα προβλήματα του Κωπαϊδικού πεδίου και με διαβεβαίωσε, πως η αντιμετώπιση και η επίλυσή τους είναι γι` αυτόν πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, μετά την συνάντησή του με το Στερεοελλαδίτη Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Πώς να σταματήσετε άμεσα μια "απλή πλην επίμονη αιμορραγία"


Πώς να σταματήσετε άμεσα μια "απλή πλην επίμονη αιμορραγία"...

Δεν είναι σπάνιο στις καθημερινές μας δραστηριότητες να πάθουμε κάποιο μικρό ατύχημα και να έχουμε αιμορραγία από κάποιο κόψιμο στα χέρια ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός μας.

Στα μικρά, πολύ επιφανειακά κοψίματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν το κόψιμο είναι πιο βαθύ, τότε είναι σημαντικό να σταματήσετε την αιμορραγία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η κλινική Mayo των ΗΠΑ συστήνει τα ακόλουθα σχετικά με την περίπτωση ατυχήματος με βαθύ κόψιμο/τραύμα στο σπίτι:

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ , ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015


«Από τη Δύση στην Ανατολή»
Μάγεψαν το κοινό στο Συνεδριακό Κέντρο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων στην εξαιρετική Συναυλία με έργα σόλο και για δύο πιάνα, ελληνικής και περσικής μουσικής η Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου και η Bahareh Komai.

Δύο πιανίστες προερχόμενες από δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, τον Δυτικό και της Ανατολής, γεφύρωσαν αυτές τις πολιτισμικές διαφορές , παίζοντας έργα για δύο πιάνα κυρίως των πατρίδων τους.

Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου , Ελληνίδα και η Bahareh Komai , Ιρανή, από τις ελαχιστότατες που παίζουν κλασσική μουσική στην χώρα της και που για πρώτη φορά βγήκε έξω απ αυτήν για να δώσει Ρεσιτάλ.
*** Το κοινό καλωσόρισε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος τού
'' ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ '' τής Θήβας πού ήταν Μεγάλος Χορηγός τής Εκδήλωσης , Ιατρός κ. Βαγγέλης Ζωγράφος ο οποίος ευχαρίστησε την ΔΗΚΕΘ τού Δήμου Θηβαίων για την ευγενική Χορηγία της , δίνοντας το έναυσμα για μία Μαγική Συναυλία πού εκ στασίασε το κοινό με τούς ήχους των Πιάνων .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση , ο τέως Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος , ο Πρόεδρος τής ΔΗΚΕΘ , Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Καμούτσης , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κατσέλης , η Πρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κα Φιλιώ Πρωτόπαπα .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email: sovdim@hotmail.com

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση για το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Ανεπαρκής η κατανομή κονδυλίων για την κάλυψη των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για το 2015.
Με το αρ. πρωτ. 1591/26-01-2015 έγγραφο της 5ης ΥΠΕ το ετήσιο κόστος εφημεριακής αποζημίωσης των ΚΥ Σχηματαρίου και Ερυθρών από 168.000 ευρώ μειώθηκε στις 111.575 ευρώ (μείωση 35%). Η εν λόγω δραματική μείωση δεδομένου ότι στο ΚΥ Σχηματαρίου εφημερεύουν συνολικά 14 ειδικευμένοι ιατροί, Επιμελητές Α’ και Διευθυντές οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μία από τις μεγαλύτερες και ιδιαίτερα «ευαίσθητη» βιομηχανική περιοχή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες θα αθροιστούν στα χρόνια προβλήματα του ΚΥ Σχηματαρίου.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι το έγγραφο της 5ης ΥΠΕ εστάλη στο ΚΥ στις 27/01/2015, όταν δηλαδή είχαν εκτελεστεί οι εφημερίες του Ιανουαρίου και είχε υποβληθεί το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα για το ΚΥ Σχηματαρίου εκτελείται ήδη το πρόγραμμα του Μαρτίου, ενώ πρέπει να κατατεθεί το αντίστοιχο του Απριλίου. Βάσει των προαναφερθέντων είναι σαφές αφενός ότι η υπέρβαση των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έγινε δεκτή από την 5η ΥΠΕ, αφετέρου ότι είναι αδύνατον να υπάρξει συμψηφισμός με άλλους μήνες, καθώς είναι αδύνατη η ασφαλής εφημέρευση του ΚΥ με το ποσό που έχει εγκριθεί, το οποίο έχει μειωθεί περισσότερο από 50% μηνιαίως (από 14.000 σε 6.000).
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να εξασφαλιστούν οι εφημερίες των προηγούμενων μηνών που πραγματοποίησαν οι ιατροί στο ΚΥ Σχηματαρίου;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Σχηματαρίου, η οποία έχει πληγεί ούτως ή άλλως από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς