Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Με αυτά τα κόλπα θα αλλάξετε ριζικά τον τρόπο που καθαρίζετε την κουζίνα


Μάθετε μέσα από πρακτικά tips ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός της κουζίνας και αντλήστε ιδέες για το σπίτι.

Ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές και τα πρακτικά tips για να μάθετε ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός της κουζίνας. Αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας για ένα γρήγορο και καλό καθάρισμα.

Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα συσσωρεύεται περισσότερη βρωμιά στο σπίτι και περισσότερα λίπη στην κουζίνα. Επειδή η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού, είναι πιο πιθανό να επηρεάζεται περισσότερο από το υπόλοιπο σπίτι. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι ο χρόνος σας όμως είναι πολύτιμος για να τον ξοδέψετε τρίβοντας ταψιά, σκουπίζοντας και πλένοντας. Γι’ αυτό, σας δίνουμε τις πιο έξυπνες συμβουλές για ένα γρήγορο καθάρισμα.

1 Μιμηθείτε τους επαγγελματίες
Εργαστείτε κυκλικά και δεξιόστροφα και από τα ψηλά προς τα χαμηλά, αφήνοντας τον νεροχύτη για το τέλος. Τοποθετήστε όλα τα καθαριστικά για την κουζίνα σε ένα καλάθι ή κουβά ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνετε συνέχεια μέχρι το ντουλάπι. Φροντίστε να αναπληρώσετε εγκαίρως αυτά που τελειώνουν ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή όλα όσα χρειάζεστε.

2 Κάντε έξυπνες κινήσεις για να μειώσετε το καθάρισμα
Τα ντουλάπια της κουζίνας τείνουν να συσσωρεύουν πολλά λίπη και βρωμιά. Γι’αυτό, στρώστε εφημερίδες στα ντουλάπια για να μην χρειάζεται να τα καθαρίζετε συνέχεια. Όταν η εφημερίδα λερώνεται, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την αντικαταστήσετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο ψυγείο, καλύπτοντας τα γυάλινα ράφια με διαφανή μεμβράνη, αλλά και στο φούρνο, τοποθετώντας ένα φύλλο λαδόκολλας στο χαμηλότερο ράφι ώστε να μην λερώνεται ο φούρνος από τα υγρά που μπορεί να στάξουν κατά το ψήσιμο.

3 Πολεμήστε τα λίπη με… λάδι
Καθαρίστε τις επιφάνειες που συσσωρεύουν πολλά λίπη (πχ. ο απορροφητήρας), τρίβοντας με ένα χαρτί κουζίνας με φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο. Όχι μόνο θα απομακρύνει τα λίπη, αλλά θα κάνει το ανοξείδωτο ατσάλι να δείχνει αστραφτερό. Μάλιστα, θα δημιουργήσει πάνω του μια προστατευτική ασπίδα που θα διευκολύνει το επόμενο καθάρισμα.

4 Χρησιμοποιήστε λεμόνια
Τρίψτε τις επιφάνειες κοπής με χυμό από λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι ώστε να απομακρυνθούν οι οσμές και να απολυμανθούν. Τοποθετήστε επίσης μισό λεμόνι στο ψυγείο σας ώστε να έχει άρωμα φρεσκάδας. Μπορείτε ακόμα να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας ζεσταίνοντας ένα μπολ με νερό και μερικές φέτες λεμόνι. Αφήστε το να καθίσει και να εξατμιστεί το νερό για λίγα λεπτά, πριν ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.

5 Επιλέξτε πανιά από μικροΐνες
Τα πανιά από μικροΐνες είναι πιο υγιεινά αλλά και πιο αποτελεσματικά από τα απλά πανιά. Οι μικροΐνες προσκολλώνται ακόμη και στα πιο μικρά σωματίδια βρωμιάς και τα απελευθερώνουν μόνο όταν πλένετε το πανί με ζεστό νερό. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πανί δεκάδες φορές.

Πηγή: reconsblog.gr