Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Γενική Ιερατική Σύναξη Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7η Μαρτίου 2018, στην Αλίαρτο σε χώρο που φιλόξενα παρεχώρησε ο Δήμος, υπό την αιγίδα και προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, γενική ιερατική Σύναξη της Τοπικής Εκκλησίας όλης της Βοιωτίας, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία των κληρικών μας μεταξύ τους, τον προβληματισμό πάνω σε ποιμαντικά και άλλα θέματα, την καθοδήγηση από τον Σεβασμιώτατο σε πνευματικά και πρακτικά ζητήματα κ.ά.

Κύριος εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος πρόθυμα και φιλάδελφα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ποιμενάρχου μας. Με σύνεση και διάκριση που φανέρωνε το βαθύ θεολογικό του υπόβαθρο και αίσθημα υψηλής ποιμαντικής ευθύνης, ο εισηγητής αναφέρθηκε στο πως οι Πατέρες μπορούν σήμερα, μέσα στη διαρκή ροή και εξέλιξη της Ορθόδοξης παράδοσης, που είναι μια ζώσα πραγματικότητα και όχι κάτι μουσειακό, να καθοδηγήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας, ιερό κλήρο και ευσεβή λαό, σε επιτακτικά προβλήματα που θέτει η εποχή μας.

Η συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε το ενδιαφέρον και τον βαθύτερο προβληματισμό του ιερατικού σώματος.

Τέλος, αφού δόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο σχετικές επίκαιρες κατευθύνσεις και οδηγίες, η σύναξη απολύθηκε μέσα σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα.