Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Ν. Βοιωτίας




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΘΗΒΑΣ»
Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Με παρέμβαση της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη έγινε χθες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Βενιζέλος και ο Δ/ντης Μελετών του Υπουργείου κ. Θ. Πανουτσόπουλος.
Στην συνάντηση τέθηκε στον κ. Υφυπουργό ως υψίστης σημασίας έργο υποδομής για την Θήβα και την Βοιωτία η κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών και η ολοκλήρωση των μελετών του έργου.
Σε δηλώσεις της η κ. Τσόνογλου είπε :«Το Φθινόπωρο του 2009 είχαμε πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση, πάλι εδώ στο Υπουργείο, και είχα θέσει προσωπικά το θέμα κατασκευής ενός ώριμου έργου που είναι ο ανατολικός Περιφερειακός.
Πληροφορηθήκαμε σήμερα με μεγάλη χαρά ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί η Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, η Γεωτεχνική Μελέτη και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη τεχνικών έργων με την έγκριση του 2ου Συγκριτικού Πίνακα της υπόψη μελέτης με ποσό περίπου 507.000 ευρώ.
Επίσης ο κ. Υφυπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου μας ενημέρωσαν ότι εκπονούνται και οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν την οριστική μελέτη κόμβων, την οριστική μελέτη τεχνικών, κτηματολόγιο κλπ για την ολοκλήρωση του μελετητικού αντικειμένου,
Η υπόσχεση του κ. Υφυπουργού είναι ότι θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση, ακόμα και από Εθνικούς Πόρους, για την υλοποίηση της ανατολικής παράκαμψης.
Πιστεύω ότι το Υπουργείο έχει αντιληφθεί την σπουδαιότητα αυτού του μεγάλου έργου για την Θήβα ώστε να αποσυμφορηθεί η περιοχή του Πυριού και η πολύπαθη οδός Μακαρίου και να δοθεί τέλος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί η διέλευση των βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων».