Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υποδομών Μαγκριώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρέθηκε χθες Πέμπτη συνοδευόμενος από την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βάσω Τσόνογλου και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Βενιζέλο ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος.
Σκοπός της επίσκεψης τους, ήταν η συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη με θέμα συζήτησης την άμεση προώθηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού αλλά και των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης της οδού Μακαρίου.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κ. Μαγκριώτης «Για τον οδικό άξονα παράκαμψης Θηβών, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική σύμβαση με αρχικό συμβατικό αντικείμενο την χάραξη μήκους 5 χλμ. Το συνολικό μήκος της οδού που τελικά μελετάται μέχρι σήμερα είναι περίπου 3,5 χλμ ενώ η διατομή της ορίζεται τύπου ‘β2σ’ (1+1 λωρίδα κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 11 μέτρων).

Στο υπόλοιπο τμήμα του 1,5 χλμ. (από Ε.Ο Χαλκίδας-Θηβών μέχρι κόμβο ‘Μιχαηλίδη’), δεν επεκτάθησαν οι επιμέρους μελέτες, λόγω εμπλοκής του ΟΣΕ με την κατασκευή ανισόπεδης διάβασης στο τμήμα αυτό».
Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε ότι έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί:
-Οριστική μελέτη οδοποιίας
-Γεωτεχνική μελέτη
-Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
ενώ η προμελέτη τεχνικών έργων και η υδραυλική μελέτη τελούν υπό έγκριση.
Παράλληλα η αρμόδια Διεύθυνση Μελετών ανακοίνωσε σχετικά με το έργο ότι:
Μετά την έγκριση του 2ου Συγκριτικού Πίνακα της υπόψη μελέτης με ποσό περίπου 507 χιλιάδες ευρώ, εκπονούνται και οι υπόλοιπες μελέτες (οριστική μελέτη κόμβων, οριστική μελέτη τεχνικών, κτηματολόγιο) για την ολοκλήρωση του μελετητικού αντικειμένου και η ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται το Α’ τρίμηνο 2011 με προβλεπόμενο συνολικό κόστος κατασκευής 24 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης είπε:
«Ο κ. Μαγκριώτης σήμερα μας εξέπληξε, διότι πριν ακόμα εκθέσουμε το πρόβλημα και το αίτημα μας, μας ανακοίνωσε την λύση η οποία είναι για εμάς αποδεκτή, με μεγάλη ικανοποίηση.
Το πρώτο θέμα ήταν η ολοκλήρωση και ανακατασκευή της οδού Μακαρίου, που αρχίζει εντός των ημερών.
Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι μας επέδειξε τα αποδεικτικά στοιχεία της αποπληρωμής των οφειλών προς τους μελετητές αλλά και της χρηματοδότησης των υπολοίπων μελετών ώστε να προτάξουμε το έργο κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής οδού.
Επίσης μελετάται και θα εξαγγελθεί η βελτίωση της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, ένα έργο που μας ικανοποιεί αφού ένα τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο θα διοχετευτεί σε αυτήν την οδό.
Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη είναι μια ικανοποιητική απάντηση στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης η οποία στέκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης για να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα».