Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Θήβα.




«Οι ειδικές αυτές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ θα είναι επαναλαμβανόμενες σε τόπο και χρόνο που θα κρίνονται κάθε φορά πρόσφοροι» δήλωσε ο Αστυνομικός Δ/ντής Βοιωτίας Κ. Τουρκοχωρίτης, ικανοποιημένος από την εξέλιξη της επιχείρησης και αποφασισμένος να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους Βοιωτούς πολίτες .
Η χθεσινή επιχείρηση είναι η δεύτερη σε διάστημα πέντε ημερών, τα περιπολικά βρίσκονται σε καθημερινή βάση στους δρόμους της πόλης και η γενική εικόνα φαίνεται να έχει αλλάξει πριν ακόμα εκπνεύσει το 10ήμερο των διαβεβαιώσεων από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και του Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο συναντήθηκαν Δήμος και πολίτες τις προηγούμενες ημέρες.
Πλήρως ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων στην Θήβα, αλλά και οι πολίτες, που εύχονται η προσπάθεια να συνεχιστεί, καθώς βλέπουν καθημερινά την εγκληματικότητα να εγκαθίσταται στην περιοχή μας, όπου «έχει βρει καταφύγιο λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης».
«Στην αρχή ήμασταν διστακτικοί, γιατί ακούσαμε πολλά λόγια και διαβεβαιώσεις, αλλά οι άμεσες ενέργειες που ακολούθησαν είναι πολύ σημαντικές» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, αναφερόμενος στην πρώτη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Θήβα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η οποία «μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλη επιτυχία», έδωσε όμως το στίγμα της αστυνομικής παρουσίας, το οποίο ενδυναμώθηκε πλήρως με την νέα επιχείρηση για ναρκωτικά, πολύ σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί όλους και που δυστυχώς εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς».
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ελπίζουμε να συνεχιστεί» επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, ευχαριστώντας δημόσια τον Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ιδιαίτερα όμως, την Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ στον Νομό και τους Αστυνομικούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
«Γνωρίζουμε ότι έχουν μείνει λίγοι στην περιοχή μας, που προσφέρουν πολλά με το φιλότιμό τους, είμαστε συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους, αισθανόμαστε κι εμείς ως διοίκηση ότι κάτι προσφέραμε στην πόλη, όμως θα είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι όταν ακούσουμε τους συμπολίτες μας να λένε πως αισθάνονται επιπλέον ασφάλεια την δύσκολη αυτή εποχή» τονίζει ο κ. Στρατέλος, ενώ οι πολίτες από την πλευρά τους, δείχνουν μεν να χαμογελούν με τα πρώτα αποτελέσματα. .
Πολλοί είναι εκείνοι ωστόσο, που στηρίζουν τις ελπίδες τους στην νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στον Νομό, καθώς παρατηρούν σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά του Σώματος (συλλήψεις – περιπολίες – δράση) από τις αρχές του Μαρτίου 2010.