Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι φορείς και οι πολίτες της Θήβας,



Οι φορείς και οι πολίτες της Θήβας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 27-04-2010, στη Θήβα, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις σχετικά με το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, αποφασίσαμε ομόφωνα και δηλώνουμε:
1.Επαναλαμβάνουμε την ακλόνητη θέση μας, ότι δεν αποδεχόμαστε την καύση απορριμμάτων και δεν δεχόμαστε κανένα εργοστάσιο καύσης στην περιοχή μας.
2. Κατά τη συνάντησή των φορέων της πόλης, στις 16 Απριλίου 2010 με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη, δεν λάβαμε καμία διαβεβαίωση για την απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ, για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης στην περιοχή μας.
Δεν συμμεριζόμαστε λοιπόν τις ανακοινώσεις που έλαβαν χώρα μετά την συνάντηση αυτή, όπως του Δημάρχου Θήβας, ότι δήθεν η Υπουργός έβαλε «τελεία και παύλα» στο εργοστάσιο καύσης, αλλά αντίθετα δηλώνουμε ότι η κα Υπουργός Περιβάλλοντος, ενώπιον μας, απέφυγε ρητά να λάβει οποιαδήποτε δέσμευση για την απόρριψη του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε για την μη εγκατάσταση τέτοιου εργοστασίου στην περιοχή μας.
3. Μετά την σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ, ότι αποσύρει προσωρινά το ενδιαφέρον της για την εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων τονίζουμε τα εξής: α) Η υποχώρηση της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ οφείλεται στην πάνδημη λαϊκή αντίδραση της πόλης και την πλήρη άρνηση των πολιτών και φορέων της Θήβας στην εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Οφείλουμε ευχαριστίες αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες και τους φορείς της Θήβας, για τον αγώνα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν για να αποτρέψουν την καύση απορριμμάτων στην περιοχή μας, β) Οι ευχαριστίες προς το ΥΠΕΚΑ και οι ανακοινώσεις θριαμβολογίας πολιτικών παραγόντων δεν αντιστοιχούν στα γεγονότα και προσβάλλουν τον ανιδιοτελή αγώνα των πολιτών της Θήβας και των φορέων της, και γ) Θεωρούμε την ανακοίνωση της ΗΛΕΚΤΩΡ, που αφήνει ανοικτό το θέμα για το μέλλον, απαράδεκτη και προσβλητική τόσο για τους πολίτες της Θήβας, όσο και για την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
4. Ζητούμε να γνωστοποιηθεί από την κα Υπουργό Περιβάλλοντος στους πολίτες της Θήβας, αμέσως και χωρίς άλλη καθυστέρηση, η πλήρης Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ, για την οποία μάλιστα δεσμεύτηκαν οι βουλευτές του νομού ότι θα την ζητήσουν με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
5.Επίσης ζητούμε πλήρη ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής μας, υπόθεση για την οποία ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, οι πολίτες της Θήβας βρίσκονται εντελώς απληροφόρητοι.
6. Δηλώνουμε σαφώς και προς πάσα κατεύθυνση, ότι συνεχίζουμε τον αγώνα και βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή μας.

Για την Γενική Συνέλευση
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑΚΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΗΣ ΖΗΚΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖ. ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΟΥΝΗΣ