Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις εφορίες

Την τελευταία στιγμή επέλεξαν για άλλη μία φορά πολλοί φορολογούμενοι να διευθετήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση, καθώς την Παρασκευή εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες. Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ακόμη µία μικρή παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Το Υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που θα προσέλθουν µε καθυστέρηση, θα επιβαρυνθούν µε πρόστιμο καταβάλλοντας τα διπλάσια τέλη.
Το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους στη διαδικασία και ζήτησε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ' ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων -η οποία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά- και αφ' ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.»