Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός Δημάρχου Θηβαίων !!!


Αυτοκριτική: «Τις ευθύνες για τα αποτελέσματα των εκλογών τις αναλαμβάνω αποκλειστικά ο ίδιος…»Καταγγέλλει Διαμαντοπούλου για εμπάθεια κατά της Θήβας….

Μήνυμα με ευχές για υγεία και ευτυχία στο νέο έτος σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ν. Σβίγγος με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες το πρωϊ, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, προκειμένου, όπως είπε, «τα λεγόμενα να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα, εμπειρίες και γνώση, ώστε να μην επαναληφθούν στα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές, που έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «τις ευθύνες για το αποτέλεσμα τις αναλαμβάνει αποκλειστικά ο ίδιος».
«Έχω την δύναμη να αναγνωρίζω και να αποδέχομαι τις ευθύνες, που απορρέουν είτε έμμεσα είτε άμεσα από τις πράξεις μου και για τον λόγο αυτό δεν προτίθεμαι να σχολιάσω τις συμπεριφορές τρίτων» τόνισε ο κ. Σβίγγος, αναφερόμενος στο συντριπτικό προβάδισμα που του έδινε η δημοσκόπηση έναν μήνα πριν τις εκλογές από την μία αλλά και το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ από την άλλη.
«Διαπιστώσαμε όλοι δυστυχώς, ότι ο χώρος αυτός κατακερματίστηκε και οι λάσπες δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα και σε αυτό έχουμε όλοι τις ευθύνες μας και τις δικές μου τις ανέλαβα εγώ» είπε, επιρρίπτοντας τις ίδιες ευθύνες στους βουλευτές, μεγαλύτερες όμως στον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος, δηλαδή, στον Γραμματέα της Ν. Ε του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γ. Σιδέρη, αλλά και στον κ. Καρχιμάκη, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί πολύ νωρίς για τις συμπεριφορές παραγόντων, βουλευτών κ.α. «Οι εκλογές αυτές ήταν πολύ κρίσιμες και ο Καλλικράτης είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, που είχα αποδεχθεί, είχα συμβάλλει και είχα δηλώσει ίσως ο μοναδικός υπέρμαχος από τους υποψηφίους δημάρχους που διεκδικούσαν τον Δήμο της Θήβας. Ανησυχώ όμως, γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες και όταν κάτι δεν το πιστεύεις, είτε από την συμπολίτευση είτε από την συμπολίτευση, τότε το αφήνεις να περνά, να μαραζώνει και να χάνεται» πρόσθεσε, δηλώνοντας, σαν συνέχεια του αποτελέσματος των εκλογών, ότι τόσο ο ίδιος όσο οι συνεργάτες του , όσοι εκλέχτηκαν και όσοι δεν εκλέχτηκαν, θα συμμετέχουν σε μια δυναμική ομάδα που θα αντιπαρατεθεί στις διάφορες οργανωμένες ομάδες εντός κι εκτός Δήμου, προκειμένου να διασφαλίσουν αυτά τα οποία δημιούργησαν και υλοποίησαν.