Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ιερώνυμος προς πολιτεία: Αποδεσμεύστε την εκκλησιαστική περιουσία

Nέο μήνυμα προς την πολιτεία απέστειλε παραμονή Χριστουγένων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του...

 ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε μυθεύματα τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσία.
Παράλληλα ζήτησε από την πολιτεία να αποδεσμεύσει την εκκλησιαστική περιουσία , για να συσταθεί από την Ιεραρχία ένα ταμείο κοινωνικής πρόνοιας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά :
"Είναι όμως μια ευκαιρία να κάνω και πάλι μια έκκλησή. Όλοι μιλάνε σήμερα για την περιουσία της Εκκλησίας …Αυτός ο μύθος που λέγεται και εννοούν αγροτική γη εδώ και εκεί δεν αξίζει. Είναι «άνθρακας» όπως είπα. Έχει όμως απέραντη περιουσία και μεγάλη αξία μέσα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη η οποία είναι δεσμευμένη δυστυχώς ".
"Έχω κάνει έκκλησή προς την Πολιτεία, και στην Ιεραρχία το έχω ανακοινώσει, ότι είμαστε έτοιμοι αν αποδεσμευτεί αυτή η περιουσία να την αξιοποιήσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία ή με φορείς, με διαφάνεια, και όλα τα έσοδα από αυτή την περιουσία την αποδεσμευμένη και την αξιοποιημένη να μην πάνε ούτε σε μαύρες τρύπες, ούτε σε μετοχές της Εκκλησίας αλλά - και είναι μια ευκαιρία να ακουστεί πάλι, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θέλει να κάνει ένα ταμείο κοινωνικής πρόνοιας και όλα τα χρήματα αυτά να συγκεντρωθούν στο Ταμείο αυτό για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουν καλύτερες ημέρες, ιδίως αυτοί που έχουν τα προβλήματα", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος έδωσε στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής:
"Αν θέλετε συγκεκριμένα να σας πω η Αρχιεπισκοπή δίνει σήμερα 10000 πιάτα φαγητό, κάθε μέρα, έχει έναν μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων τα οποία συντηρεί και έχει κάνει ένα πενταετές πρόγραμμα, 2010-2015, μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνουν πάρα πολλά έργα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους και κυρίως αυτούς που έχουν προβλήματα".
contra.gr