Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ως πότε θα λένε το νερό ... νεράκι στην Αγία Άννα;

Είναι γνωστό ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το πρόβλημα της υδροδότησης της Αγίας Άννας παραμένει ένας εφιάλτης για τους κατοίκους της. Τα τελευταία χρόνια, η ανικανότητα των δημοτικών αρχών να το αντιμετωπίσουν συνδυάστηκε με περίεργα “παιχνίδια” των εταιριών της αιολικής βιομηχανίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελικώνα. Η Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας επανήλθε στο θέμα, με πρόσφατη παρέμβασή της (19/1/2011) στο δήμο Λιβαδειάς, με συγκεκριμένη πρόταση για άμεση και θεσμική λύση του προβλήματος, μακριά από τα γνωστά αλισβερίσια με τις εταιρείες και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα. Ακολουθεί η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
γνωρίζετε, ασφαλώς το σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα ανεπαρκούς υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Άννας, ιδιαίτερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα γνωρίζετε, επίσης, ότι παραμένει ημιτελές προγραμματισμένο (παλαιότερα) έργο υδροδότησης από τον αγωγό μεταφοράς νερού από το Μόρνο.

Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε το ιστορικό αυτής της υπόθεσης, που χαρακτηρίζεται από την ολιγωρία και την αδιαφορία των δύο τελευταίων δημοτικών αρχών του Δήμου Κορώνειας. Ο ανάδοχος του ενταγμένου έργου (φορέας ανάθεσης η ΔΕΥΑΛ) το εγκατέλειψε το 2005. Η Δημοτική αρχή, της περιόδου 2002 – 2006, απέτυχε να εξασφαλίσει τη συνέχιση του έργου, με αποτέλεσμα να παύσει η χρηματοδότησή του και να αποδεσμευτούν τα αδιάθετα κονδύλια, στο τέλος του 2006. Η νέα Δημοτική αρχή επέδειξε ακόμη μεγαλύτερη αδιαφορία, φτάνοντας στο σημείο να πληροφορηθεί την απένταξη του έργου, μόλις, το 2008 και αφού είχε προηγηθεί η ανακίνηση του θέματος από την Επιτροπή μας. Το ίδιο έτος (2008), υποδείξαμε, στον τότε Δήμαρχο Κορώνειας, τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αποπεράτωσης του έργου από το ΠΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013, με βάση τη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων, αποδέκτης της οποίας ήταν, άλλωστε, και ο Δήμος Κορώνειας. Το αποτέλεσμα: εξέπνευσε η θητεία και της τελευταίας Δημοτικής αρχής του Δήμου Κορώνειας, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης.
Η συνέχεια της επιστολής εδώ
  Διαβάστε άλλα νέα και δραστηριότητες της επιτροπής φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας εδώ