Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για τις ανεμογεννήτριες στον Κιθαιρώνα


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 16ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «της κατασκευής Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των γεωγραφικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών» μετά και από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών, που λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση αυτών η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11-2-2011 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών στο Καπαρέλλι. Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Υιοθετεί και ενστερνίζεται πλήρως το ψήφισμα των κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.
Δηλώνει την καθολική του αντίθεση στην κατασκευή Αιολικών Πάρκων μέσα στα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.
Η κατασκευή των Αιολικών Πάρκων με την πλήρη απουσία χωροταξικού σχεδιασμού προσβάλλει βάναυσα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και ειδικότερα το ιδιαίτερα φυσικού κάλους όρος Κιθαιρώνα, όπου μάλιστα τα τελευταία έτη, λόγω της μοναδικότητας και της μορφολογίας της περιοχής, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση το άθλημα του Αιωροπτερισμού.
Η κατασκευή ανεμογεννητριών στο όρος Κιθαιρώνα θα ακυρώσει την ανάπτυξη του αθλήματος, εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονεί η λειτουργία αυτών για τους αθλούμενους και συνακόλουθα θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομική πρόοδο της περιοχής.
Πέραν τούτων η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με τη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση πληθώρας ανεμογεννητριών θα ακυρώσει οπωσδήποτε την τουριστική και οικονομική εξέλιξη της περιοχής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ