Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας!!


Δεύτερο στάδιο και ολοταχώς για τρίτο και καθοριστικό...

Στο δεύτερο στάδιο «Επιχείρηση Συνοικισμός» προχώρησε, το πρωϊ της Κυριακής Ο Δήμος Θηβαίων…
Ώρα 10:00 το πρωϊ, οι Αντιδήμαρχοι Α. Χατζησταμάτης και Γ. Παπαδημητρίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θήβας Κ. Χαρέμη, τον Ν. Στρατέλο, την Ένωση Μικρασιατών, δυο εκπροσώπους του συλλόγου Πακιστανών Θήβας.
Η κατάσταση στον Συνοικισμό, δεν άλλαξε από τις προηγούμενες ημέρες, παρά χειροτέρεψε αν σκεφτεί κανείς πώς το πρωϊ της Κυριακής οι περισσότεροι βρίσκονταν στα σπίτια …
Ο αριθμός των ενοίκων ήταν πολύ μεγαλύτερος και η δυσοσμία ακόμη χειρότερη καθώς τα απόνερα και οι ακαθαρσίες έρρεαν πλέον , εκτός των πεζοδρομίων, και στους δρόμους, με τα αφοδευτήρια σε κοινή θέα.
Ακόμη και δίλεπτη παραμονή εκεί, σε παρέπεμπε στο εσωτερικό δημόσιων ουρητηρίων και σε όλο το μήκος των στενών δρόμων παιδάκια έπαιζαν και γελούσαν.
«Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βία, όμως οι συνθήκες υγιεινής είναι επικίνδυνες τόσο για σας τους ίδιους όσο και το υπόλοιπο σύνολο» έλεγε στους εκπροσώπους ο κ. Χατζησταμάτης κι εκείνοι με την σειρά τους τα μετέφραζαν στους αλλοδαπούς.
«Σε λίγο δεν θα υπάρχει στέγη, όπως δεν υπάρχει και δουλειά. Πρέπει να αποχωρήσετε από εδώ. Δεν υπάρχουν τα περιθώρια να προστατέψετε ούτε τους εαυτούς σας ούτε τις οικογένειές σας γι’ αυτό πρέπει να αποχωρήσετε» επαναλάμβανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και μετέφραζαν οι εκπρόσωποι…
Οι εκφράσεις τους έδειχναν πως κατάλαβα την αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει μέχρι το τέλος ..
«Δυστυχώς για τον Συνοικισμό, απ’ όπου κατάγομαι κι εγώ, έφτασε το τέλος και αν τώρα δεν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, τότε δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ούτε καν το ελάχιστο της στοιχειώδους υγιεινής υπάρχει, ούτε καν έλεγχος των ασθενειών. Λυπούμαστε που βρισκόμαστε στην θέση να ζητάμε να φύγουν, αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Μας φόρτωσαν το πρόβλημα της Αθήνας στέλνοντας ένα σωρό κόσμο εδώ. Θέλουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το μέλλον τους εδώ στην Θήβα ,χωρίς δουλειά και σπίτι δεν είναι ότι το καλύτερο» επισημαίνει ο Ν. Στρατέλος, προσθέτοντας: . «Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου, να είναι μαζί μας οι ιδιοκτήτες των παλιών σπιτιών να δώσουν την έγκριση του στον Δήμο να γκρεμιστούν για να δοθεί ανάσα στον Συνοικισμό».
Το επόμενο στάδιο, θα είναι και το καθοριστικό! Το κλιμάκιο θα συνοδεύεται από το Τμήμα Υγιεινής και το ΣΔΟΕ, οπότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, ενώ στην συνέχεια θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα και θα σφραγιστούν τα κτίρια ου έχουν καταπατηθεί.