Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απεργούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

Σε κινητοποιήσεις αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ, διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος...
Οι απεργοί μιλούν για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ» και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».
Τις ίδιες μέρες, σήμερα και αύριο, σε αποχή από τα καθήκοντά τους καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, ενώ στις 30 και 31 του μήνα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη και στις 12:30 προγραμματίζουν και πορεία προς τη Βουλή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
newsbeast.gr