Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πανικός προκλήθηκε στο χωριό Σαράντι βοιωτιας

Πανικός προκλήθηκε στο χωριό Σαράντι, όταν έσπασε αγωγός στον Μόρνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και σπίτια, ενώ προκλήθηκαν και κατολισθήσεις.
Στην περιοχή παραμένουν οχήματα της πυροσβεστικής, τα οποία προσέγγισαν την περιοχή με ιδιαίτερη δυσκολία. Τα ορμητικά νερά μπήκαν στις αυλές των σπιτιών, παρασύροντας βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα, "μπλοκάροντας" τους δρόμους. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.  Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κάτοικοι πρόλαβαν και συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο και δεν κινδύνευσαν.

Σύμφωνα με τον γγ Δημοσίων Έργων, κ. Γιάννη Οικονομίδη, το ρήγμα εκτείνεται σε 60 μέτρα. Ωστόσο, διαβεβαίωσε, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή το σύστημα άντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.
Όπως είπε, ο κ. Οικονομίδης, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση και οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις, είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στο χωριό, αλλά ωστόσο φαίνεται να έχουν κατακλυστεί από τα νερά, γεωργικές εκτάσεις. Η τροφοδότηση του καναλιού από τον Μόρνο έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, καθώς και μέλη της διοίκησης της εταιρείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σημειώθηκε υποχώρηση σε τμήμα του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου και διαρροή νερού, χωρίς ωστόσο να προκαλούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.