Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Σαράντι


Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε το πρωί πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας, με επικεφαλής τους Γιάννη Γκιόκα βουλευτή του Κόμματος και Γιώργο Γκικόπουλο. Το κλιμάκιο περιόδευσε στο χωριό, αντίκρισε τις μεγάλες καταστροφές και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι τους μετέφεραν τα προβλήματα, αλλά και τις τραγικές ώρες που πέρασαν όταν προσπαθούσαν να προστατευτούν από το ποτάμι που δημιουργήθηκε. Ταυτόχρονα, επανέλαβαν τις καταγγελίες ότι στο κανάλι υπήρχαν ρωγμές εδώ και χρόνια και ότι ήταν κακοσυντηρημένο από την ΕΥΔΑΠ.
Σε δήλωση μετά την περιοδεία, ο Γ. Γκιόκας τόνισε: «Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπήρχαν ρωγμές στο συγκεκριμένο σημείο του καναλιού που κατέρρευσε και παρόμοιες υπάρχουν και σε άλλα σημεία, γιατί είναι απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο. Αποδεικνύεται στην πράξη πού οδηγεί όλη αυτή η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και η λειτουργία της με κριτήριο το κέρδος, μιας επιχείρησης που διαχειρίζεται το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Εμείς ως ΚΚΕ, τόνισε, διεκδικούμε άμεσα: Να αποκατασταθεί η ύδρευση στο χωριό και να εφοδιαστούν οι κάτοικοι πόσιμο νερό. Να γίνει καταγραφή και έλεγχος ζημιών σε σπίτια και καλλιέργειες και να προχωρήσει η πλήρης αποκατάστασή τους. Να γίνει άμεσος έλεγχος του δικτύου του καναλιού και να προχωρήσει η αποκατάσταση σε όποια σημεία υπάρχει διάβρωση. Βασικό που πρέπει να διεκδικηθεί όμως είναι: Η δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων που θα εξασφαλίσει ασφαλείς εγκαταστάσεις με αξιοποίηση όλων των μέσων που παρέχει η επιστήμη και τεχνολογία, ώστε να παρέχεται ύδρευση, αντιπλημμυρική προστασία, αποχέτευση προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
Πηγή: Ριζοσπάστης