Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η απογραφή μέτρησε μόνο 2.500 δημότες στα Βάγια ...


Κρητικός Αντώνιος
Επειδή πρέπει όλα να λέγονται με τ’ όνομά τους χωρίς να κρυβόμαστε, γιατί το «κρυφτό» είναι μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα γιά μικρά παιδιά, σκέπτομαι φωναχτά με αφορμή τα παράπονα που ακούστηκαν για την απογραφή που μέτρησε μόνο 2.500 δημότες. Θέλω να ρωτήσω ως δημότης του πρώην Δήμου Βαγίων:
« Γιατί άραγε να έρθει να απογραφεί στα Βάγια κάποιος ?» --Νερό πόσιμο δεν έχει και πρέπει να αγοράζει εμφιαλωμένο. Ουδείς ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, οι μέχρι τώρα κινήσεις από τους πρώην Δ. Άρχοντες μόνο άσκοπη σπατάλη κονδυλίων προκάλεσαν και καμία κίνηση από τους νυν εκλεγμένους, είτε τοπικούς είτε Δημοτικούς στο Δήμο Θηβαίων υπάρχει, που να δείχνει οτι κάποιος επί τέλους ενδιαφέρεται για τον
τόπο του.
--Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων τόσο του νερού του δικτύου όσο και των δειγμάτων από τις γεωτρήσεις στις ράχες, παρά την «φλυαρία» που έχει προηγηθεί, είναι ακόμη κρυφά.
--Προσωπικά κατήγγειλα από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, τα υπέρογκα ποσά που εγκρίθηκαν γιά τις μελέτες και τα έργα για την επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και την αμοιβή ειδικού Συμβούλου κ.λ.π. Απάντηση καμία.
--Τα σκουπίδια γέμισαν τους δρόμους και τις γειτονιές, η αποκομιδή τους γίνεται όποτε αποφασίζει η Θήβα οτι μπορεί και οι κάδοι βρωμάνε.
--Η πλατεία σιγά-σιγά γίνεται parking, τα μεταλλικά κολωνάκια έχουν επιλεκτικά αφαιρεθεί για να μήν εμποδίζεται η είσοδος των αυτοκινήτων και στην κίνηση συμμετέχουν αντί να αντιδρούν, άνθρωποι που «πέρασαν» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή εξελέγησαν για να υπηρετήσουν τα Βάγια. Και να σκεφθεί κανείς οτι πρώτο μέλημα και στο πιό απόμακρο χωριό, είναι η δημιουργία μιας πλατείας, που λειτουργεί σαν χώρος συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων του. Εμείς, πρωτοπόροι της καταστροφής, την καταργούμε. Μέχρι και τα πλατάνια απότιστα θα ξεραθούν στο τέλος, διευκολύνοντας τον κάθε "εαυτούλη" να παρκάρει.
--Το Λύκειο, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα και την περιγραφή από τρίτους, είναι ευκαιριακός τόπος υποκλοπής απαντήσεων σε θέματα Πανελληνίων εξετάσεων και μάλιστα από ανθρώπους που ζήτησαν να εκλεγούν στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, προβάλλοντας εαυτούς ως υπεύθυνα και έντιμα άτομα. Η απάντηση του Λυκειάρχη Βαγίων, όπως δήλωσε ανώνυμος σχολιαστής, κανέναν δεν έπεισε, αλλά και κανείς από τους άμεσα θιγόμενους δεν αντέδρασε.
--Οι εκλεγμένοι με την Συμπολίτευση Δ. Σύμβουλοι στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων, ή δεν έχουν άποψη και γνώση για τα προβλήματα του χωριού, έστω και αν ο πρώην Δήμαρχος είναι τώρα αντιδήμαρχος στον Δ. Θηβαίων, ή δεν έχουν το θάρρος να βγούν μπροστά και να προβάλλουν τα αιτήματα με σθένος και επίγνωση της θέσης που κατέχουν. Οι δημότες Βαγίων τους τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά αν είναι να παριστάνουν τα διακοσμητικά στοιχεία, τότε γιατί ζήτησαν να εκλεγούν?
Χρειάζεται να συνεχίσω? Ας σκεφθούν οι υπεύθυνοι ότι: Κάθε υποβάθμιση της ζωής στα Βάγια, είναι υπέρ των γειτονικών Δήμων και προ πάντων υπέρ της Θήβας.
Η τωρινή εικόνα πάντως με τους άφωνους, άτολμους και χωρίς καμία διάθεση αγώνα και προσφοράς Βαγαίους αιρετούς, σε συνδυασμό βέβαια με τους εξ ίσου αδιάφορους δημότες και πρό πάντων τους νέους, οδηγεί σε προδιαγεγραμμένη εκφυλιστική πορεία το χωριό που έσφυζε από ζωή την δεκαετία του ‘80.
Πολύ σύντομα θα καταντήσει ένα ανυπόληπτο χωριουδάκι του οποίου η ύπαρξη θα γίνεται γνωστή από τον θόρυβο των κομμένων εξατμίσεων στα διάφορα «μηχανάκια» και από τα «γκαζώματα» στον κεντρικό δρόμο κάποιων Ι.Χ., των οποίων οι κάτοχοι και οι οικογένειές τους φαίνεται οτι πολύ γρήγορα ξεχνούν οδυνηρά γεγονότα.
Είθε να διαψευστώ. vagia-gr