Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κατασκευή Σχολείων σε Σχηματάρι - Δήλεσι



Στις καλένδες λόγω έλλειψης χρημάτων...

dim_s_d2Στο προηγούμενο τεύχος του ο “Α.Π.” στο ρεπορτάζ για τα σχολεία Σχηματαρίου – Δηλεσίου, προϋπολογισμού 1.035 και 4,5 εκ ευρώ, απεύχονταν την περίπτωση “...Η οικονομική συγκυρία ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξη των έργων, έργα όμως που πρέπει να γίνουν διότι συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου.” τελικά, λεφτά δεν υπάρχουν. Το διαβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Τανάγρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/5/2011. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Σ.Κ.,  μεταξύ του Δημάρχου Τανάγρας κ. Ευάγγελου Γεωργίου, του Βουλευτή Βασίλη Τόγια με το Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ηρ. Δρούλια, ετέθη το θέμα έλλειψης σχολικών κτιρίων στα διαμερίσματα Σχηματαρίου και Δήλεσι.

Ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ., κ. Ηρ. Δρούλιας απάντησε ότι ο οργανισμός δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους για κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά θα εξετασθούν με την Περιφέρεια οι δυνατότητες ανακατανομής πόρων ή η ένταξη  στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ.
Αφήνοντας παράθυρο στην ελπίδα για εξεύρεση χρημάτων μετά την συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα με τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ ο κ. Τόγιας δηλώνει ότι “...οι παρεμβάσεις θα συνεχισθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, δημιουργίας νέων  σχολικών εγκαταστάσεων”.