Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ερώτηση Β. Τσόνογλου για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας



Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο

Ο Νομός Βοιωτίας αριθμεί πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων, που κατανέμεται σχεδόν ισομερώς στις επαρχίες Λιβαδειάς και Θήβας και έχει αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, διότι δέχεται ασθενείς και από όμορους νομούς, και πληθυσμό που δεν εμφανίζεται στις επίσημες απογραφές.
Με την πρόσφατη έκθεση του καθηγητή κ. Λιαρόπουλου, κατ’εντολή του Υπουργείου σας διαμορφώνεται ο νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας σύμφωνα με τον οποίο το μεν Νοσοκομείο Λιβαδειάς εντάσσεται στα Νοσοκομεία δικτύου ως περιφερειακό καρδιολογικό κέντρο, το δε Νοσοκομείο Θήβας προτείνεται ως «τραυματολογικό κέντρο» όπως άλλωστε χαρακτηρίζετο από τον αρχικό οργανισμό του. Αντίστοιχα προτάθηκε η μετακίνηση κλινών από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς το Νοσοκομείο Θήβας, ενώ διοικητικά προτείνεται να υπάγονται και τα δύο Νοσοκομεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Επειδή ο παρακάτω σχεδιασμός προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωση στο βοιωτικό πληθυσμό.
Επειδή οι πολίτες στη Βοιωτία επιθυμούν και οι ανάγκες τους σε παροχή υπηρεσιών υγείας από την πολιτεία αξιώνουν την ισόρροπη αναβάθμιση και των δύο νοσοκομείων.
Επειδή το ομόφωνο παραπάνω αίτημα των πολιτών, των Δήμων και των λοιπών φορέων αναδείχθηκε με ομόφωνα ψηφίσματά τους.
Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1) Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ισόρροπη αναβάθμιση και των δύο νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας στο Νομό Βοιωτίας;
2) Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ο διορισμός αυτοτελούς κοινής διοίκησης και των δύο νοσοκομείων εντός του Νομού Βοιωτίας, γεγονός που θα διευκολύνει και θα εξυπηρετήσει τον κοινό σχεδιασμό και την αλληλοσυμπλήρωσή τους;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη