Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ποδηλατικός αγώνας 200 χλμ

 στις 25 Ιουνίου 2011, ημέρα Σάββατο, εγινε  ποδηλατικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων 200 χλμ brevet.
 σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Π.Α, τον Χιονοδρομικό – Ορειβατικό - Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας και τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Θηβαίων.
Η εκκίνηση εγινε  στις 8 το πρωί στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκεί  και ο τερματισμός του αγώνα.
Η διαδρομή  ηταν  η εξής:
Άγιοι Θεόδωροι, Μουρίκι, Λουκίσια, Δροσιά, Ριτσώνα, Άρμα, Καλλιθέα, Νεοχωράκι, Ερυθρές, Πλαταιές, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Αγία Άννα, Αγία Τριάδα, Άγιος Γεώργιος και μέσω της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Θηβών τερματισμός στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε ο Χ. Μαρκογιαννάκης για το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στη Λιβαδειά βρέθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είχε επαφές με στελέχη του κόμματος καθώς και με ανθρώπους οι οποίοι ήδη από καιρό έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν ενεργά στο νέο πολιτικό φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης όπως και όλα τα στελέχη του κόμματος πραγματοποιούν περιοδείες προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την βάση, με κατοίκους από διάφορες πόλεις για να ενημερωθούν για τα τοπικά ζητήματα, να συζητήσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την στελέχωση των ψηφοδελτίων.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης η Δημοκρατική Συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη και με ισχυρά ψηφοδέλτια όποτε και αν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές
Σύμφωνα με το Tabloid.gr οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα αισιοδοξίας για την μέχρι σήμερα πορεία του κόμματος σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στη Βοιωτία δεδομένου ότι αρκετοί είναι εκείνοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ενεργό συμμετοχή.
Παράλληλα ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τις αρχές και τις θέσεις της δίνοντας έμφαση στις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες τα στελέχη εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα είναι η αντιμετώπιση από ορισμένα μέσα ενημέρωσης η οποία δυσκολεύει την επικοινωνία με τον κόσμο σε κάθε γωνιά της χώρας που θέλει να ενημερωθεί για τις δράσεις που αναπτύσσονται.
Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επεσήμανε ότι θα αποτύχει και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη θα το καταψηφίσει.

Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Νίκου Φωτόπουλου κατέθεσε ομάδα πολιτών εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, και επικεφαλής για επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος. Η ομάδα σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Μήνυση πολιτών κατά ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗΣε υπερδιπλάσιες τιμές εισάγει η ΔΕΗ το ρεύμα τις ημέρες της απεργίας, κατήγγειλε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο αναλυτής ενεργειακών αγορών Νίκος Φρυδάς.
Όπως είπε, ενώ το τμήμα εμπορίας ρεύματος της ΔΕΗ γνώριζε εγκαίρως για την απεργία, δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει σε φθηνότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες.
Αποτέλεσμα ήταν, το κενό να εκμεταλλευτούν ιδιώτες, οι οποίες εισάγουν σε πολύ υψηλότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.
Σημειώνεται ότι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνεχίζουν τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. Σε λίγο αναμένεται το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών το οποίο θα αναρτηθεί στο skai.gr.
Τα Προγράμματα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ενότητας Εύβοιας στην Χαλκίδα, Χαϊνά 93 , την 27η Ιουνίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Ερέτριας για την υλοποίηση της πράξης: «Ανέγερση 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Ιστιαίας - Αιδιψού για την υλοποίηση της πράξης: «Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση πρακτικής άσκησης φοιτητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2011, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ.Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 5ο : Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Αγρονομικό Συμβούλιο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.Τσελάς Σταύρος.
ΘΕΜΑ 6ο : Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν.Βοιωτίας, «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ