Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό πυρετό η χώρα Τρίτη και Τετάρτη



Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά τα συνδικάτα προχωρώντας σε 48ωρο απεργιακό κλοιό από αύριο, με αφορμή τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή.
Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον Άρεως στις 11.00 το πρωί. Την Τετάρτη τα συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για να ακολουθήσει συγκέντρωση στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ακινητοποιεί τα τρένα και τους εργαζόμενους στον Προαστιακό να σηκώνουν χειρόφρενο στους συρμούς.
Το ακριβές πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες δεν έχει αποφασιστεί ακόμα με τα μέλη των συνδικάτων να ζητούν από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, να μην συμπέσουν οι στάσεις εργασίας τους με τις ήδη ανακοινωμένες ώρες συγκέντρωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο.
Και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, θα συμμετάσχει στις ακινητοποιήσεις με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.
Τετράωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-15.00 μμ και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-15.00 και οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Γ.Γ.Ε
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΤΟΕ, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και το Σωματείο Ταχυδρομικών Υπαλλήλων, συμμετέχουν επίσης στη 48ωρη απεργία, όπως και τα σωματεία των ναυτεργατών ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ.
Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.