Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Φωτιά ξέσπασε το πρωϊ, στον Πρόδρομο θηβων

, καίγοντας ελαιόδεντρα, δέντρα, αποθήκες, ενώ επανειλημμένα απείλησε το χωριό..
 Η φωτιά ξεκίνησε στις 9.00 περίπου το πρωϊ, «από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ» λένε οι κάτοικοι, και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην γύρω περιοχή, πλησιάζοντας επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του χωριού
Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν ακαριαία, κατάφεραν να σώσουν αρχικά την κατάσταση, η οποία όμως επαναλαμβάνεται διαρκώς «λόγω του ξαφνικού στροβιλίσματος των ανέμων, που πετούν καύτρες σε απόσταση  20 – 30 μέτρων, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα» όπως εξηγεί ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών Κ. Καραμπέτσος.
Στην περιοχή βρίσκονται 6 οχήματα της Π.Υ Θηβών, ένα της Λιβαδειάς, καθώς και όχημα των Σωληνουργείων.
Κάτοικοι μαζί με τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων Γ. Σκαλή, προσπαθούσαν να κόψουν τα μεγάλα ελαιόδεντρα, που βρίσκονταν κοντά στο χωριό, στους κορμούς των οποίων ήταν δύσκολο να σβήσουν οι φλόγες…
«Την πρώτη φορά τα καταφέραμε και σβήσαμε την φωτιά πριν κάψει σπίτια, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην πορεία» τονίζει ο κ. Σκαλής, ενώ ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών, που έπεσε πολύ νωρίς φέτος στα «καυτά» προβλήματα , χαρακτηρίζει την περιοχή «επικίνδυνη» λόγω των πολλών και ισχυρών ανέμων που πνέουν διαρκώς.
«Ευτυχώς που είχαμε κάνει εγκαταστάσεις και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα» δηλώνει ο κ. Καραμπέτσος, ανήσυχος για την εξέλιξη της φωτιάς, η οποία μπορεί μεν  να περιορίστηκε άμεσα, δεν παύει όμως να απειλεί το χωριό, αφού οι ανατολική φορά των ανέμων στρέφεται επάνω του….
Μαζί με τα ελαιόδεντρα και τα δέντρα, η φωτιά έχει αποτεφρώσει και τέσσερεις αποθήκες….