Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"Πράσινο φως" για την οδό Θίσβη-Καναβάρι

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά υπογράφηκε σήμερα η τροποποίηση της απόφασης ένταξης του έργου: « Κατασκευή οδού Καναβάρι – Διασταύρωση Θεσπιών- Δόβραινα – Θίσβη – Πρόδρομος ( με παράκαμψη Δόμβραινας)», τροποποιητική στην αρχική απόφαση που είχε υπογραφεί το 2009, για την ολοκλήρωση του έργου μετά την διάλυση της εργολαβίας .
Το συνολικό αντικείμενο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού ΚΑΝΑΒΑΡΙ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΘΕΣΠΙΩΝ – ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ (ΚΟΡΥΝΗ) – ΘΙΣΒΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ), συνολικού μήκους 37,05 περίπου χλμ. Η οδός βελτιώνεται υψομετρικά και οριζοντιογραφικά με παράλληλη διαπλάτυνση σε διατομή, με εξαίρεση τμήμα μήκους 4,5 χλμ όπου θα γίνει νέα χάραξη παράκαμψης των οικισμών.
Το μέρος του έργου στο ΕΣΠΑ, καθόσον το έργο αποτελεί γέφυρα από την Γ’ Προγραμματική Περίοδο έχει ύψος προϋπολογισμού 35.106.273,52 ευρώ.
Επίσης σήμερα υπογράφηκε η ένταξη του έργου : « ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» , στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, προϋπολογισμού 415.393,23 ευρώ.
Η κατασκευή του έργου θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης των οικισμών Κ. Στενής, Λούτσας και Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και προβλέπει:
Την τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος στην ανορυχθείσα γεώτρηση στη θέση ΠΑΝΙ, την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 150 κ.μ. στην οποία θα συγκεντρώνεται το νερό από την άντληση της γεώτρησης και την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης προς τις δεξαμενές των Τ.Δ. Καθενών, Λούτσας και Κ. Στενής συνολικού μήκους 8.875 μέτρων.