Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αναστάτωση και επεισόδια στον καταυλισμό του Πυριού

Επί 2 περίπου ώρες παρέμεινε κλειστή η γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Θηβών – Λιβαδειάς, στο Πυρί, από την φωτιά που έβαλαν οι ΡΟΜΑ στην γέφυρα, με αποτέλεσμα να «επεκταθεί» επικίνδυνα και στην γύρω περιοχή.
Το πρωϊ της Τρίτης εκδικαζόταν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς, υπόθεση που είχε συμβεί στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ της Θήβας, όταν οι Αστυνομικοί της Λιβαδειάς, καταδιώκοντας κακοποιούς μπήκαν στον καταυλισμό, δεχόμενοι ομαδική επίθεση με πέτρες και λοστούς. Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν στο πόδι ο ένας από τους Αστυνομικούς και θανάσιμα ένας ΡΟΜΑ.
Η απόφαση του Δικαστηρίου, αθωωτική για τον Αστυνομικό εξόργισε τους ΡΟΜΑ, οδηγώντας τους στην φλεγόμενη κατάληψη της γέφυρας.
Ώρα 7.10 απόγευμα 60 ΡΟΜΑ κατέλαβαν το οδόστρωμα της γέφυρα καίγοντας λάστιχα, όμως το κομμάτι λάστιχου «ξέφυγε» κι έπεσε κάτω από την γέφυρα στα ξερόχορτα με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει και να απειλήσει κοντινό πρατήριο καυσίμων και σπίτι.
Επιτόπου και από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν πυροσβεστικά οχήματα, που ενισχύθηκαν γρήγορα, αλλά παρέμεναν άπραγα, καθώς οι Πυροσβέστες απειληθήκαν με καραμπίνα από ΡΟΜΑ!!!, με τον Διοικητή της Π.Υ Θήβας Κ. Καραμπέτσο, να προσπαθεί να ελέγξει την φωτιά , πριν αυτή επεκταθεί στην γύρω περιοχή και τις γραμμές του ΟΣΕ, ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα, που δεν άργησε να φτάσει..
Από την έναρξη της φωτιάς και μέχρι την λήξη του «συναγερμού, πάνω στην γέφυρα βρίσκοντας δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και προσπαθώντας να μεταπείσουν τους ΡΟΜΑ, γεγονός που τελικά επιτεύχθηκε …
«Οι ΡΟΜΑ πείσθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο και θα σχηματιστεί δικογραφία για αυτόφωρα αδικήματα που έγιναν στον χώρο. Οφείλουμε να πούμε στους ΡΟΜΑ, ότι πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να εφαρμόζουν την νομιμότητα. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και ΡΟΜΑ. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες» επεσήμανε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βοιωτίας Γ. Καφούκας», καλώντας τους να «επιστρέψουν και να μην έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές που δεν ωφελούν κανέναν.
Με την λήξη των επεισοδίων το οδόστρωμα ελευθερώθηκε άμεσα από την Πυροσβεστική και η γέφυρα παραδόθηκε στην κυκλοφορία…