Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση Β. Τσόνογλου προς Ραγκούση

  για το "άνοιγμα" των αδειών ταξί

Κατά την χθεσινή Συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών στη Βουλή , όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί ,η κα Τσόνογλου έκανε παρέμβαση στην οποία ανέφερε:
" Τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι δύο, πρώτον πολιτικό και δεύτερον νομικό. Ως προς το πρώτο ,ατυχώς υπήρξε πολιτική αστοχία γεγονός που ακύρωσε σχετικά προς την κοινή γνώμη την μεγάλη πρόσφατη επιτυχία της Κυβέρνησης ως προς την διαχείριση της οικονομικής μας κρίσης. Ως προς το δεύτερο ,η έλλειψη νομοθετικού κενού δημιούργησε τα γνωστά προβλήματα αφού παρήλθε η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ,όπου προέβλεπε την έκδοση Π.Δ. , το οποίο θα έθετε περιορισμούς στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. Η έλλειψη αυτή επιβάλει άμεσα νομοθετικής ρύθμισης και επί της ουσίας θα πρέπει οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη τους πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και αν δεχθούμε την πληθυσμιακή αναλογία 2/1000 (πρόταση Ρέππα) ήδη στις επαρχίες Θήβας και Λιβαδειάς έχουν καλυφθεί οι θέσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για χορήγηση νέων αδειών. Επιβάλλεται να αποκατασταθούν άμεσα οι σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου και των ιδιοκτητών Ταξί ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο γόνιμος διάλογος που θα φέρει ευνοϊκά αποτελέσματα".
Στο τέλος της τοποθέτησης της η Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό κο Ιωάννη Ραγκούση το ψήφισμα της Ένωσης ιδιοκτητών Ραδιοταξί Θήβας ‘’Ο ΚΑΔΜΟΣ’’.