Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί


Περισσότεροι από 10.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης έξω από τη Βουλή, την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης ενημέρωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της απελευθέρωσης.
Ομάδα αντιπροσώπων των αυτοκινητιστών παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής και τους μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου.
Το μεσημέρι χιλιάδες ταξιτζήδες από την Κρήτη έως Θράκη συγκεντρώθηκαν το έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταφορών, αργά το απόγευμα της Τρίτης, έκανε λόγο για θετικό κλίμα υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί. Ωστόσο, όπως είπε, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την «τελική τους δικαίωση», προσπαθώντας να αποδείξουν στην κοινωνία το δίκαιο των αιτημάτων τους.
«Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι με το μέρος μας», είπε επίσης ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Ραγκούσης πρέπει να κάνει πίσω ή να παραιτηθεί».
«Οι αυτοκινητιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση», κατέληξε.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ταξί εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση σηκώνει μια λευκή σημαία στους ταξιτζήδες και δηλώνει πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο
Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ αποχώρησαν αλλά όπως δήλωσαν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις τους, ενημερώνοντας ο ένας τον άλλον μέσω ασυρμάτων ή κινητών τηλεφώνων.
Πηγή:protothema.gr