Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ρύθμιση ανάσα για τα στεγαστικά δάνεια



Ρύθμιση με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Έτσι, αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα στεγαστικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τα οποία πληρώνονται με παρακράτηση του μισθού.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το PSI, για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχει συμφωνηθεί ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα. "Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. "Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόβλημα", πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
http://www.nextdeal.gr